Samopouzdanje
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- fuj_to
#1 Samopouzdanje
Nisam nasao adekvatnu temu za moj post, pa cu otvoriti ovu... nadam se da je necete zatvoriti barem 24h.
Problem je sljedeci. Moji dlanovi se nenormalno znoje bez obzira osjecao se ja napeto ili plutao na duseku Jadranom... dakle znoje se sami od sebe i nema nikakve povezanosti sa psihom. Jos veci problem mi je taj sto se dlanovi ne kontrolisano znoje zimi. Bio sam kod mnogo doktora, vadio nalaze i sve je uredu. Upravo radi ovog problema ja nemam samopouzdanja i prici curi trenutno za mene je naucna fantastika Ponekad izbjegavam i rukovati se sa prijateljima, a dok pricamo samo brisem ruke maramicama. Stvarno ne znam kako preko ovoga, jer prije neku noc cura mi je prisla i rekla svidjas se mojoj drugarici... naravno, pretpostavljate, nisam joj prisao jer samo mislim o oznojenim rukama. Svaki vas savjet bi dobrodosao jer ljekarskih vise nema, sve sam pokusao.
Problem je sljedeci. Moji dlanovi se nenormalno znoje bez obzira osjecao se ja napeto ili plutao na duseku Jadranom... dakle znoje se sami od sebe i nema nikakve povezanosti sa psihom. Jos veci problem mi je taj sto se dlanovi ne kontrolisano znoje zimi. Bio sam kod mnogo doktora, vadio nalaze i sve je uredu. Upravo radi ovog problema ja nemam samopouzdanja i prici curi trenutno za mene je naucna fantastika Ponekad izbjegavam i rukovati se sa prijateljima, a dok pricamo samo brisem ruke maramicama. Stvarno ne znam kako preko ovoga, jer prije neku noc cura mi je prisla i rekla svidjas se mojoj drugarici... naravno, pretpostavljate, nisam joj prisao jer samo mislim o oznojenim rukama. Svaki vas savjet bi dobrodosao jer ljekarskih vise nema, sve sam pokusao.
- Dioda
#2 Re: Samopouzdanje
Sto vise mislis o tome, gore ti je
Ne zamaraj se glupostima, k'o da bi cura kojoj se svidjas to i primjetila
Meni se tresu ruke kako znam za sebe, al' zalibo me ba
Ne zamaraj se glupostima, k'o da bi cura kojoj se svidjas to i primjetila
Meni se tresu ruke kako znam za sebe, al' zalibo me ba
- Kio
#3 Re: Samopouzdanje
Samo opusteno, sto vise na to mislis sve ce ti biti gore...
Ja sam po prirodi hiperaktivan, poviseno se i ja znojim
nije to nista strasno, samo opusteno i pridji djevojci ,
Ja sam po prirodi hiperaktivan, poviseno se i ja znojim
nije to nista strasno, samo opusteno i pridji djevojci ,
-
hali gali halid
#4 Re: Samopouzdanje
I meni se znoje dlanovi nenormalno, ali ja sam se zaljubio, pa kontam da ima neke veze s tim 
-
Mr. Brightside
#5 Re: Samopouzdanje
iskoristi ovo kao nesto po cemu si poseban, nasali se na svoj racun... nemoj da te to sputavafuj_to wrote:Nisam nasao adekvatnu temu za moj post, pa cu otvoriti ovu... nadam se da je necete zatvoriti barem 24h.
- žulijan asanž
#6 Re: Samopouzdanje
evo meni smrde noge na primjer, pa uvijek okrenem muku na veselje i zajebajem se na svoj račun
jedino je prednost smrdljivih nogu u odnosnu na znojne dlanove je ta što se to tek skonta kad je dovedeš u stan, a tada je već kasno za bilo kakve manevre s njene strane

jedino je prednost smrdljivih nogu u odnosnu na znojne dlanove je ta što se to tek skonta kad je dovedeš u stan, a tada je već kasno za bilo kakve manevre s njene strane
- fuj_to
#7 Re: Samopouzdanje
Naravno da ja to sve okrecem na zajebanciju.. sta cu, ali nekako se uvijek potrefi da nadjem curu prije zime kada je to znojenje dlanova koliko-toliko normalno radi temperatura pa se ona i navikne tako da mozemo prezimiti
Sada sam lovac.. lovac sa mokrim dlanovima
Ako nista, na kraju krajeva drago mi je sto nisam jedini sa ovim problemom... iskreno sada mi je lakse, halalite 
- burek_in_space
#8 Re: Samopouzdanje
Reci joj da te nenormalno lozhi, pa si ovlazhio zbog nje. 
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#9 Re: Samopouzdanje
jbga decko ima problem, a vi pravo duhoviti
Ako te to prati cijeli zivot onda jednostavno pokusaj zaboraviti na to i zivjeti normalno, a mislim iskreno da to i nije veliki problem, a mozes i obrisat dlan prije nego li pozdravis djevojcicu koja ti se djasvi, a uvjek mozes biti simpatica i staviti ruku na srce kad ti pruzi ruku ako ti je to tako veliki problem. Trebao bi otici kod spihologa ako su ti nalazi sasvim uredu, a dlanovi se jos uvjek znoje. sretno
Ako te to prati cijeli zivot onda jednostavno pokusaj zaboraviti na to i zivjeti normalno, a mislim iskreno da to i nije veliki problem, a mozes i obrisat dlan prije nego li pozdravis djevojcicu koja ti se djasvi, a uvjek mozes biti simpatica i staviti ruku na srce kad ti pruzi ruku ako ti je to tako veliki problem. Trebao bi otici kod spihologa ako su ti nalazi sasvim uredu, a dlanovi se jos uvjek znoje. sretno
-
PalaSa Marsa
#10 Re: Samopouzdanje
Ako ti je bas, bas pojacano znojenje na dlanovima, al' ono bas da su mokri, onda postoji mogucnost hiperhidroze. Nista strasno.. samo nemoj misliti na to i znojenje ce biti umanjeno samim tim kad si opusteniji.fuj_to wrote:Nisam nasao adekvatnu temu za moj post, pa cu otvoriti ovu... nadam se da je necete zatvoriti barem 24h.
Odi malo na neko savjetovanje, jel hiperhidroza moze pocinjat' i na nervnoj bazi, a moze isto tako biti i genetsko naslijedje. U oba slucaja nije strasno samim tim jer postoje metode lijecenja te da se to sve fino ne desava.
Ja bih ti preporucila najprije prirodne metode, pa akoe ne pomognu onda je lako preci na hemiju. Sve u svemu - probaj uzeti sirce koje ces razblazit' s' mlakom vodom i kupati svoje ruke ili potopiti ih u tu vodu i drzati odredjeno vrijeme tako potopljene, porobaj ovo raditi dva puta u sedmici za pocetak.
Sljedeca metoda moze biti ta sto bi mog'o pocet' koristit kreme za ruke na bazi aluminijum hlorida. Sretno i ziv'jo!
- cvjece13
#11 Re: Samopouzdanje
Svako ima nešto što mu smeta i na što uvijek misli u društvu drugih ljudi, pokušava sakriti i slično, pa tako i te cure s kojima se upoznaješ. I čovječe, to što se nekom ruke znoje uopće nije neka aman strašna mana, to samo ti tako misliš. Mislim da rijetko koja cura prilikom upoznavanja to primjeti, jer je i sama koncentrisana na to da ostavi dobar dojam, a i tada se primjećuju i ocjenjuju neke preče stvari od stepena vlažnosti dlanova, vjeruj 
-
PalaSa Marsa
#12 Re: Samopouzdanje
Ma pa ja, gledas osmijeh, zube.. taj nastup, reakcije, fatas pogled itd..cvjece13 wrote:Svako ima nešto što mu smeta i na što uvijek misli u društvu drugih ljudi, pokušava sakriti i slično, pa tako i te cure s kojima se upoznaješ. I čovječe, to što se nekom ruke znoje uopće nije neka aman strašna mana, to samo ti tako misliš. Mislim da rijetko koja cura prilikom upoznavanja to primjeti, jer je i sama koncentrisana na to da ostavi dobar dojam, a i tada se primjećuju i ocjenjuju neke preče stvari od stepena vlažnosti dlanova, vjeruj
- MedenoSrce
#13 Re: Samopouzdanje
Nemoj se rukovati, nego odmah pruzis obraz za poljubac 
-
djetelina_
#14 Re: Samopouzdanje
Sto vise mislis na to gore ce ti biti.
Samo opsuteno vremenom ces i ti i buduca mlada zezati na tu temu
Ja sam ti pravo smotana ali mi takav grah pao da svake zime ili kada je snjeg ja upoznam nekog momka sa kojim budem u kakvoj takvoj vezi. Da ti ne pricam koliko sam se puta lijepo razvalila pred njim ili koliko sam puta nesto obrilia ili razbila
a kasnije to sve predje u nasto normalno/svakodnevno
i smijemo se tim situacijama tako da se nadam da ces i ti sve moci okrenuti na veselo
svako ima nesto sto bi promjenio
sretno!!!
Samo opsuteno vremenom ces i ti i buduca mlada zezati na tu temu
Ja sam ti pravo smotana ali mi takav grah pao da svake zime ili kada je snjeg ja upoznam nekog momka sa kojim budem u kakvoj takvoj vezi. Da ti ne pricam koliko sam se puta lijepo razvalila pred njim ili koliko sam puta nesto obrilia ili razbila
svako ima nesto sto bi promjenio
sretno!!!
-
Mr. Brightside
#15 Re: Samopouzdanje
veze s vezom wrote:Danas sam skontala da imam isti problem
koja je to prednost
-
Mr. Brightside
- The Sun
#17 Re: Samopouzdanje
fuj_to wrote:Nisam nasao adekvatnu temu za moj post, pa cu otvoriti ovu... nadam se da je necete zatvoriti barem 24h.
O kojem stepenu vlaznosti se radi? da li su to bas mokre ruke, da cjedi niz njih...ili su ovlazene. Uvijek mozes maramicom obrisati ruku neposredno pred rukovanje s nekim. Meni licno to ne smeta ako su u pitanju tople ruke
-
Mistik_
#18 Re: Samopouzdanje
Fuj mrzim kad su nekom ruke znojave, otari hin od sebe prije nego sto se upoznas. I kako znas da nema veze s psihom?
Na kraju napravi se mangup pa zabalindzaj curu na prvu, preskoci rukovanje.
Na kraju napravi se mangup pa zabalindzaj curu na prvu, preskoci rukovanje.
- Lucazode
#19 Re: Samopouzdanje
Nosaj paket maramica kad dođe do tih situacija. Obriši ruke i rukuj se ha ja
Čuj "fuj to"

Čuj "fuj to"
- Zelena Carapa
#20 Re: Samopouzdanje
cvjece13 wrote:Svako ima nešto što mu smeta i na što uvijek misli u društvu drugih ljudi, pokušava sakriti i slično, pa tako i te cure s kojima se upoznaješ. I čovječe, to što se nekom ruke znoje uopće nije neka aman strašna mana, to samo ti tako misliš. Mislim da rijetko koja cura prilikom upoznavanja to primjeti, jer je i sama koncentrisana na to da ostavi dobar dojam, a i tada se primjećuju i ocjenjuju neke preče stvari od stepena vlažnosti dlanova, vjeruj
isto mislim
- art vandeley
#21 Re: Samopouzdanje
I ja sam gluh na desno uho 80% pa se snalazim nekako. Jeste da se znam cesto naci u neugodnim situacijama al sta mogu osim trudit se biti na desnoj strani osobe s kojom pricam 
- dusa_raskopuša
#22 Re: Samopouzdanje
art vandeley wrote:I ja sam gluh na desno uho 80% pa se snalazim nekako. Jeste da se znam cesto naci u neugodnim situacijama al sta mogu osim trudit se biti na desnoj strani osobe s kojom pricam
oplaka'
- hana_montana
#23 Re: Samopouzdanje
art vandeley wrote:I ja sam gluh na desno uho 80% pa se snalazim nekako. Jeste da se znam cesto naci u neugodnim situacijama al sta mogu osim trudit se biti na desnoj strani osobe s kojom pricam
hahha sta te briga
- atko
#24 Re: Samopouzdanje
gluho bilo sve sakato, coravo znojavo na forumi
i meni su noge smrdile na kilometar u periodu srednje skole
... al redovno pranje i zamjena carapa i kombinacija 2-3 para obuce i problem bio pod kontrolo a onda u potpunosti nesto ...
i meni su noge smrdile na kilometar u periodu srednje skole
-
BASS
#25 Re: Samopouzdanje
Razumijem te,
jedini nacin da odklonis neku fobiju (a imas fobiju od prilaska djevojkama jer si rekao da ti je to naucna fantastika) - je da se izlozis tome.
Zadaj sebi u obavezu da ces prici odredjenom broju djevojaka taj dan i zapoceti razgovor.
Npr. glumi da ne poznajes grad i pitaj cure gdje je nesto.I tako 3-4 cure.
Samo : cao,izvini gdje je to,hvala,cao.
Ili nesto slicno a jednostavno.
Onda sam sebe analiziraj gdje si pogrijesio i popravljaj body languange.
Nakon sto pridjes jedno 10-ak djevojaka,pocet ce da popusta.
Nakon dosta prakse postat ces,sta ja znam,James Bond
Za ostale stvari,nemam pojma - zasad se naoruzaj maramicama.
jedini nacin da odklonis neku fobiju (a imas fobiju od prilaska djevojkama jer si rekao da ti je to naucna fantastika) - je da se izlozis tome.
Zadaj sebi u obavezu da ces prici odredjenom broju djevojaka taj dan i zapoceti razgovor.
Npr. glumi da ne poznajes grad i pitaj cure gdje je nesto.I tako 3-4 cure.
Samo : cao,izvini gdje je to,hvala,cao.
Ili nesto slicno a jednostavno.
Onda sam sebe analiziraj gdje si pogrijesio i popravljaj body languange.
Nakon sto pridjes jedno 10-ak djevojaka,pocet ce da popusta.
Nakon dosta prakse postat ces,sta ja znam,James Bond
Za ostale stvari,nemam pojma - zasad se naoruzaj maramicama.