U dva slučaju postaje mi iritantno ,prvi je dekoncentracija. Fakat teško držim pažnju kad mi neko nešto govori , odlutam negdje lijevo zaboravim i ja šta sam mislio, svugdje ostalo sam ok, ako nešto samostalno radim ,vožnja ,posao i sl, al' kad mi neko nešto govori , a ja moram poslije funkcionisat poslije po tim riječima ma u 50% slučajeva se zateknem sam sebe preispitujem o čemu on govori.
U drugim situacijama ,imam problema s eksploživnošću ili brzom reakcijom ,kao da mi mozak djeluje na fazon click baita, neko mi pošalje lupam neki sadržaj preko poruke koji bih trebao zadržati samo za sebe, ili bilo kakva druga uzbuđujuća stvar koja se vrti po internetu , ja po nekom automatizmu to na glas čitam kao debil , onako iz prve , i ako se tu zadesi kakvo društvo obično ovakva reakcija bude
Plus dodatno ,ako je neka rasprava teško moji receptori sačekaju da informacija dospije do kraja u mozak, odmah ide instant reakcija , poslije i meni bude glupo šta sam rekao sugovorniku , imam osjećaj da postajem agresivan ali nisam , ne znam da li bi mi kakva meditacija pomogla da se centriram i umirim?