Samokontrola

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
nKrkan

#1 Samokontrola

Post by nKrkan »

Imam problem ne znam kako da ga definiram, kao povremeno gašenje mozga.
U dva slučaju postaje mi iritantno ,prvi je dekoncentracija. Fakat teško držim pažnju kad mi neko nešto govori , odlutam negdje lijevo zaboravim i ja šta sam mislio, svugdje ostalo sam ok, ako nešto samostalno radim ,vožnja ,posao i sl, al' kad mi neko nešto govori , a ja moram poslije funkcionisat poslije po tim riječima ma u 50% slučajeva se zateknem sam sebe preispitujem o čemu on govori.

U drugim situacijama ,imam problema s eksploživnošću ili brzom reakcijom ,kao da mi mozak djeluje na fazon click baita, neko mi pošalje lupam neki sadržaj preko poruke koji bih trebao zadržati samo za sebe, ili bilo kakva druga uzbuđujuća stvar koja se vrti po internetu , ja po nekom automatizmu to na glas čitam kao debil , onako iz prve , i ako se tu zadesi kakvo društvo obično ovakva reakcija bude :shock: .
Plus dodatno ,ako je neka rasprava teško moji receptori sačekaju da informacija dospije do kraja u mozak, odmah ide instant reakcija , poslije i meni bude glupo šta sam rekao sugovorniku , imam osjećaj da postajem agresivan ali nisam , ne znam da li bi mi kakva meditacija pomogla da se centriram i umirim? :-)
bavi

#2 Re: Samokontrola

Post by bavi »

Imam isti problem, nadam se da ce se ko javit sa savjetom.
Najviše mi smeta sto planem u sekundi na osobe koje jako volim. Kasnije placem bude mi tesko. Pokusavala sam to potisnut ono broji ovce u glavi, bavit se jogom, pilatesom …al kratkog vijeka bude.

Koncentracija mi je bas losa... Uopste ne slusam ljude sta pricaju nego samo klimam glavom, i molim boga da prestane sagovornik sa pricom... Ustvari prica me smara. Najviše volim da sam sama.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3 Re: Samokontrola

Post by un1ted »

Odseli se iz Zavidovica.
mayab

#4 Re: Samokontrola

Post by mayab »

Promijeni prehranu, smanji šećere i ugljikohidrate
dezurni_ucenik

#5 Re: Samokontrola

Post by dezurni_ucenik »

ima kod vas malo anksioznosti, onda onog sto zovu "brain fog", pa i problema sa strpljenjem. List papira i zapisivati kakve vrste situacija te dovode da planes, pa onda pises mantras milion puta "ja necu vise planut ako mi on/ona to i to kaze", "ja u toj situaciji necu se nervirat". Sto vise zapisujes, mozak ce pamtiti i pokusavat da se reprogramira.

mayab wrote:Promijeni prehranu, smanji šećere i ugljikohidrate

:thumbup: . + kafa, cigare, alkohol. Sve to baciti skroz, ili svest na minimum.
nKrkan

#6 Re: Samokontrola

Post by nKrkan »

dezurni_ucenik wrote:ima kod vas malo anksioznosti, onda onog sto zovu "brain fog", pa i problema sa strpljenjem. List papira i zapisivati kakve vrste situacija te dovode da planes, pa onda pises mantras milion puta "ja necu vise planut ako mi on/ona to i to kaze", "ja u toj situaciji necu se nervirat". Sto vise zapisujes, mozak ce pamtiti i pokusavat da se reprogramira.
nisam znao za ovo brain fog :thumbup: sad baš čitam simptome po google i pronalazim se u dosta definicija
walter kurtz

#7 Re: Samokontrola

Post by walter kurtz »

Gram trave dnevno i najaktivniji mozak umiri :zoka:
alipasijaner

#8 Re: Samokontrola

Post by alipasijaner »

nKrkan wrote:Imam problem ne znam kako da ga definiram, kao povremeno gašenje mozga.
U dva slučaju postaje mi iritantno ,prvi je dekoncentracija. Fakat teško držim pažnju kad mi neko nešto govori , odlutam negdje lijevo zaboravim i ja šta sam mislio, svugdje ostalo sam ok, ako nešto samostalno radim ,vožnja ,posao i sl, al' kad mi neko nešto govori , a ja moram poslije funkcionisat poslije po tim riječima ma u 50% slučajeva se zateknem sam sebe preispitujem o čemu on govori.

U drugim situacijama ,imam problema s eksploživnošću ili brzom reakcijom ,kao da mi mozak djeluje na fazon click baita, neko mi pošalje lupam neki sadržaj preko poruke koji bih trebao zadržati samo za sebe, ili bilo kakva druga uzbuđujuća stvar koja se vrti po internetu , ja po nekom automatizmu to na glas čitam kao debil , onako iz prve , i ako se tu zadesi kakvo društvo obično ovakva reakcija bude :shock: .
Plus dodatno ,ako je neka rasprava teško moji receptori sačekaju da informacija dospije do kraja u mozak, odmah ide instant reakcija , poslije i meni bude glupo šta sam rekao sugovorniku , imam osjećaj da postajem agresivan ali nisam , ne znam da li bi mi kakva meditacija pomogla da se centriram i umirim? :-)
Prvo promijeni nick :D drugo koliko ti je godina?
nKrkan

#9 Re: Samokontrola

Post by nKrkan »

alipasijaner wrote: Prvo promijeni nick :D drugo koliko ti je godina?
Trazio sam jednom od chmolje da mi promjeni nije htio

22
Ramzess Veliki

#10 Re: Samokontrola

Post by Ramzess Veliki »

Niko koga znam da dudla vutru nije nista bitno napravio u zivotu, samo mlate praznu slamu i ... ko postoje, sta li. :roll:
Last edited by Ramzess Veliki on 30/06/2019 05:55, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#11 Re: Samokontrola

Post by Ramzess Veliki »

nKrkan wrote:
dezurni_ucenik wrote:ima kod vas malo anksioznosti, onda onog sto zovu "brain fog", pa i problema sa strpljenjem. List papira i zapisivati kakve vrste situacija te dovode da planes, pa onda pises mantras milion puta "ja necu vise planut ako mi on/ona to i to kaze", "ja u toj situaciji necu se nervirat". Sto vise zapisujes, mozak ce pamtiti i pokusavat da se reprogramira.
nisam znao za ovo brain fog :thumbup: sad baš čitam simptome po google i pronalazim se u dosta definicija
Isto se desava ako si meteropata, obratite paznju na promjene pritiska pred kisu ili nevrijeme, to zna toliko sjebat covjeka da navale i suicidalne misli bez ikakvog razloga, zaspis na poslu, ne mozes se koncentrisati ni na sta ... potpuno pomracenje svijesti. A razlog nije do vas, nije mentalne prirode iako se tako manifestuje.
Da bi to kontrolisao nabavis kucni aparat za mjerenje krvnog pritiska, pa se boris sa pritiskom, a ne sa mentalnim poremecajem, koji ni ne postoji.
Post Reply