Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#101 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Presvlačenje volana je 60-100KM, imas po Visokom majstora, vjerovatno i u Sarajevu, u servisu ce te oderat za to sigurno, ako bi uopste i uradili
-
530i
#102 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Može, naravno.easy wrote:Nasao sam jednog RAV4 2013g koji mi je interesantan. Jedina mana mu je sto je volan prilicno izlizan na vrhu. Moze li se kod nas negdje volan ponovo presvuci? Jel rade to u Toyoti ili moram negdje privatno?
Ja sam uradio volan kod Esmera u Visokom ima i pet godina...u originalu je bio plastični. Ako se dobro sjećam ceh je bio 70KM i veoma sam zadovoljan urađenim poslom i dan danas.
Pisalo se o tome po forumu, pa potraži.
-
easy
#103 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Super, hvala vam na info. Pretpostavljam da bi u servisu samo zamjenili volan, sto bi izaslo vjerovatno veoma skupo.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#104 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Ako si iz Sarajeva, u Buca potoku ina Kosovac design radnja, radi covjek za 10. Cijene su oko 80 KMeasy wrote:Super, hvala vam na info. Pretpostavljam da bi u servisu samo zamjenili volan, sto bi izaslo vjerovatno veoma skupo.
- amar1994
#105 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
easy wrote:Super, hvala vam na info. Pretpostavljam da bi u servisu samo zamjenili volan, sto bi izaslo vjerovatno veoma skupo.
ja samo Esmeru iz Visokog vjerujem
-
NediM17
#106 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Koliko kilometara taj auto ima?easy wrote:Nasao sam jednog RAV4 2013g koji mi je interesantan. Jedina mana mu je sto je volan prilicno izlizan na vrhu. Moze li se kod nas negdje volan ponovo presvuci? Jel rade to u Toyoti ili moram negdje privatno?
Moj Rav4 (kupljen nov 2008.g.) kad je otisao sa 190kkm i 8 godina, nije ima nikakvih ostecenja ni na volanu ni na rucici mjenjaca. Tako da to ostecenje volana nesto govori.
Otidji u Toyotin servis, pa vidi po broju sasije kada ima zadnji trag servisiranja.
- konektovan
#107 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Esmer je isto klasa, ali ako pogledas slike sta radi kosovac, ipak je klasa vise, iako je burazu zahebo flat kad je skidao volan.amar1994 wrote:easy wrote:Super, hvala vam na info. Pretpostavljam da bi u servisu samo zamjenili volan, sto bi izaslo vjerovatno veoma skupo.![]()
ja samo Esmeru iz Visokog vjerujem
- amar1994
#108 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Ne znam za kosovca , ali mi je Esmer pokazivao porsche kojem je citavu tablu i sve presvukao u kozu , meni je to dovoljno bilo , dobar i prijatan covjek , opet cu mu otici kad mi znoj oguli boju na kozi volana i rucicekonektovan wrote:Esmer je isto klasa, ali ako pogledas slike sta radi kosovac, ipak je klasa vise, iako je burazu zahebo flat kad je skidao volan.amar1994 wrote:easy wrote:Super, hvala vam na info. Pretpostavljam da bi u servisu samo zamjenili volan, sto bi izaslo vjerovatno veoma skupo.![]()
ja samo Esmeru iz Visokog vjerujemAl' fakat, kako dobro radi, pogotovo entetijere za oldtimere, volane, rucice, sminka..
![]()
- konektovan
#109 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Na daciji, nakon 4 godine, koza koja je postavljena je u jako dobrom stanju, nigdje se nista nije promijenilo, a zavrsna obrada volana, savovi, fantazija, kako je pedantno uradjeno.
-
promaha
#110 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
konektovan wrote:Na daciji, nakon 4 godine, koza koja je postavljena je u jako dobrom stanju, nigdje se nista nije promijenilo, a zavrsna obrada volana, savovi, fantazija, kako je pedantno uradjeno.
razumijem da je koza na volanu pokazatelj neke realnije istrosenosti al treba uzeti u obzir da ima ljudi kojima se ruke dosta znoje i koji pod cijim rukama koza za 50 000 propadne kao da je vozao 200 000km :/
- konektovan
#111 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Naravno, znoj je samo jedan od faktora, a najveci uzrocnik ostecenja je prsten, vera, to unisti..promaha wrote:konektovan wrote:Na daciji, nakon 4 godine, koza koja je postavljena je u jako dobrom stanju, nigdje se nista nije promijenilo, a zavrsna obrada volana, savovi, fantazija, kako je pedantno uradjeno.
razumijem da je koza na volanu pokazatelj neke realnije istrosenosti al treba uzeti u obzir da ima ljudi kojima se ruke dosta znoje i koji pod cijim rukama koza za 50 000 propadne kao da je vozao 200 000km :/
-
530i
#112 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Ako ćemo po slikama ja bih rek'o da je suprotno...na par auto kod dotičnog presvlake urađene poslabo, da je meni radio vratio bih mu na korekciju. Plus što radi ciganiju..ne znam da li po ideji vlasnika ili svom vlastitom nahođenju.konektovan wrote:Esmer je isto klasa, ali ako pogledas slike sta radi kosovac, ipak je klasa vise, iako je burazu zahebo flat kad je skidao volan.amar1994 wrote:easy wrote:Super, hvala vam na info. Pretpostavljam da bi u servisu samo zamjenili volan, sto bi izaslo vjerovatno veoma skupo.![]()
ja samo Esmeru iz Visokog vjerujemAl' fakat, kako dobro radi, pogotovo entetijere za oldtimere, volane, rucice, sminka..
![]()
- konektovan
#113 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
On radi kako mu ti kazes, ili po fabrickom sablonu, sve je po dogovoru.
-
530i
#114 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
OK.
Ali pogledaj slike što je radio onog C126 ili W115...meni ono nije dobro, da se vide nabori i neravnine onako...ako i zanemarimo stil.
Ali pogledaj slike što je radio onog C126 ili W115...meni ono nije dobro, da se vide nabori i neravnine onako...ako i zanemarimo stil.
-
easy
#115 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Ovaj je 2014g i presao je samo 45k. Ja sam se isto veoma zacudio kad sam vidio da je volan malo izlizan, ali sumnjam da je radjeno nesto sa kilometrima jer se auto prodaje u oficijelnoj Toyotinoj autokuci i to u jednoj zapadnoj zemlji.NediM17 wrote:Koliko kilometara taj auto ima?easy wrote:Nasao sam jednog RAV4 2013g koji mi je interesantan. Jedina mana mu je sto je volan prilicno izlizan na vrhu. Moze li se kod nas negdje volan ponovo presvuci? Jel rade to u Toyoti ili moram negdje privatno?
Moj Rav4 (kupljen nov 2008.g.) kad je otisao sa 190kkm i 8 godina, nije ima nikakvih ostecenja ni na volanu ni na rucici mjenjaca. Tako da to ostecenje volana nesto govori.
Otidji u Toyotin servis, pa vidi po broju sasije kada ima zadnji trag servisiranja.
- basicm
- ElRe
- LiP again
#118 Re: Samo za vlasnike Toyota vozila (servis)
Treba mi preporuka za servisere koji rade Toyote, prvenstveno kvalitetno i da kupuju originalne dijelove, a konkretan problem imam sa karosijerom (prednja karambolka je malo ispala iz kolosijeka, plastike ispod nje polomljene - od udara u zivotinju dosta plastika je polomljeno, zabice slomljene, itd.), pa bih volio kod nekoga otici da mi to pogleda, naruci sta treba i da se to odradi kvalitetno?
Hvala.
Hvala.