Samo za "meraklije"
Moderator: _BataZiv_0809
- horion_bosona
#376 Re: Samo za "meraklije"
kako jaka pjesma...
- horion_bosona
-
NeenaSa
#378 Re: Samo za "meraklije"
Ajmmmmmmmeeeeeee , gdje ih iskopa?
Gle'
... pa, tko voli nek' izvoli.
Gle'
... pa, tko voli nek' izvoli.
- horion_bosona
#379 Re: Samo za "meraklije"
A kontao sam da je tema usahla... ta ti je Azeminina pjesma pravo opasna, "kuguarke" je rado slusaju
Ma eto tek nedavno sam cuo za Hasima Kucuka Hokia, iako znam nekoliko njegovih pjesama, standardnih kafanskih... generacijski jaz, jebem li ga
Zivopisan lik, za kojeg se vezuju odredjene kontraverze. Pronasao sam i intervju u Danima s njim.
Ovi nasi rokeri se cine kao filatelisti, u poredjenju sa kafanskim boemima. Steta Hoki je poginuo u saobracajci prije 10-tak godina.
Kucukova interpretacija stihova Djure Jaksica je jedna od najboljih izvedbi u domenu narodne muzike koje sam cuo, antologijska pjesma, a eto skoro pa nepoznata.
evo jos dvije njegove
Na te druge pjesme sam slucajno naletio, pa mi se ucinise zgodne da se nasalim na svoj racun
. Usput saznah da Meho Puzic ima brata Bahriju, koji je negdje Americi.
Nevjerovatno je da na ta dva-tri youtube kanala ima oko 3000 pjesama, pjevaca koji su (polu)anonimni, neki od njih su izdali pokoju singlicu ili se tek pojavili na nekom od festivala narodne muzike (npr. Ilidzanski festival i sl.).
Gotovo da nema situacije, emotivnog stanja koje nije opjevano, samoupravni radnik tog doba je volio i patio, a pjesnik zabiljezio...
Zanimljivo je caprkati po tim pjesmama, gledati naslovnice, duh vremena s pucke strane... Nema sumnje ima tu dosta dobri pjesama, koje nekim cudnim zakonitostima kafane, nisu zazivjele.
Ma eto tek nedavno sam cuo za Hasima Kucuka Hokia, iako znam nekoliko njegovih pjesama, standardnih kafanskih... generacijski jaz, jebem li ga
Zivopisan lik, za kojeg se vezuju odredjene kontraverze. Pronasao sam i intervju u Danima s njim.
Ovi nasi rokeri se cine kao filatelisti, u poredjenju sa kafanskim boemima. Steta Hoki je poginuo u saobracajci prije 10-tak godina.
Kucukova interpretacija stihova Djure Jaksica je jedna od najboljih izvedbi u domenu narodne muzike koje sam cuo, antologijska pjesma, a eto skoro pa nepoznata.
evo jos dvije njegove
Na te druge pjesme sam slucajno naletio, pa mi se ucinise zgodne da se nasalim na svoj racun
Nevjerovatno je da na ta dva-tri youtube kanala ima oko 3000 pjesama, pjevaca koji su (polu)anonimni, neki od njih su izdali pokoju singlicu ili se tek pojavili na nekom od festivala narodne muzike (npr. Ilidzanski festival i sl.).
Gotovo da nema situacije, emotivnog stanja koje nije opjevano, samoupravni radnik tog doba je volio i patio, a pjesnik zabiljezio...
Last edited by horion_bosona on 13/06/2013 23:27, edited 3 times in total.
- horion_bosona
#380 Re: Samo za "meraklije"
Mustafa Redzic Hodzin - jos jedan pjevac, koji je (kako sam procitao u komentarima) snimio tek par pjesama... po prici, u Bihacu je bio lokalna legenda
ova pjesma nema veze sa onom poznatom "case lomim, ruke mi dlakave"
al je zato za koplje bolja
Informacije koje sam imao o Mustafi Redzicu,dobio sam 'net-om,interesovalo me sta je bilo sa tako kvalitetnim pjevacem,koji je sa dvije''singlice'',1973.,i 1975.,zapalio bivsu nam drzavu,i naglo nestao sa scene
ova pjesma nema veze sa onom poznatom "case lomim, ruke mi dlakave"
- Partijaner
#381 Re: Samo za "meraklije"
Joj Tozo sta mi cinis.
- 1korisnik
#382 Re: Samo za "meraklije"
Pazi sad, gledaj 'vamo!
Uh srpkinje jest dobra.
Uh srpkinje jest dobra.
- Slavena
#383 Re: Samo za "meraklije"
Aco je odlican...
- necko_hz
#386 Re: Samo za "meraklije"
Popijel' se ođe štagod ?!

- mofo33
#387 Re: Samo za "meraklije"
http://www.youtube.com/watch?v=9uqMnf5YBfg
da nisu rodjeni na Balkanu, zajebali bi Pavarottija
da nisu rodjeni na Balkanu, zajebali bi Pavarottija
- JThomas
#388 Re: Samo za "meraklije"
sjajno, sjajno, da se čovjek naježi...čitao sam ja ovo u papirnatom izdanju tad nekad kad je izašlo, ali hvala ti što si ovo iskopao da ponovim gradivohorion_bosona wrote:A kontao sam da je tema usahla... ta ti je Azeminina pjesma pravo opasna, "kuguarke" je rado slusaju![]()
-
mzungu
-
solo2
#391 Re: Samo za "meraklije"
[youtube] http://youtu.be/phcbhHAkHEo [youtube]
[youtube] http://youtu.be/LeON0hbvqK4 [youtube]
provjerene pjesme
[youtube] http://youtu.be/LeON0hbvqK4 [youtube]
provjerene pjesme