SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izborima?
- ultima_palabra
#76 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Ne da mi se nešto čačkati po kandidatskim listama... daću glas NS onako paušalno za OV i za načelnika. Prije svega zbog principijelnosti kolege forumaša @P.K. 
- Better Man
#77 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Glasam za SDP Visoko i to za mlade na listi, kao i kandidata ispred SDP-a za načelnika! Sadašnjeg maloumnog načelnika koji je za 8 godina upropastio šta se moglo upropastiti treba skinuti, kao i spriječiti da na njegovo mjesto dođe kandidatkinja SDA iz koje je sadašnji načelnik, kojeg su godinu pred izbore ozbacili iz stranke svjesni poraza i kako bi se na taj način pokušali oprati od njegovog lošeg rada. E neće moći, treba da odgovaraju za njegov loš rad, jer su 8 godina imali većinu i ili vladajuća stranka u Općinskom vijeću.
- ultima_palabra
#78 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
NG, fali mi jedno 50 metara do NSLud i ponosan wrote:Koja si opstina?ultima_palabra wrote:Ne da mi se nešto čačkati po kandidatskim listama... daću glas NS onako paušalno za OV i za načelnika. Prije svega zbog principijelnosti kolege forumaša @P.K.
Novo Sarajevo - Marko Cvitanovic, bez ikakve dileme. O njemu sam cuo samo lijepe stvari i siguran sam da zasluzuje veliku podrsku.
A nacelnica Sabina, naravno.
-
*mima*
#79 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Zar ti ne glasas u Engleskoj?Better Man wrote:Glasam za SDP Visoko i to za mlade na listi, kao i kandidata ispred SDP-a za načelnika! Sadašnjeg maloumnog načelnika koji je za 8 godina upropastio šta se moglo upropastiti treba skinuti, kao i spriječiti da na njegovo mjesto dođe kandidatkinja SDA iz koje je sadašnji načelnik, kojeg su godinu pred izbore ozbacili iz stranke svjesni poraza i kako bi se na taj način pokušali oprati od njegovog lošeg rada. E neće moći, treba da odgovaraju za njegov loš rad, jer su 8 godina imali većinu i ili vladajuća stranka u Općinskom vijeću.
- kanocale
#80 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
za....
http:// rizuuu,camdzicku...njenog muZa,babu,majku,...milana...i ostale pivce i glumce.znamo kakva nam je estrada pametnaaaaaaAAAAAAA

http://imageshack.us

http:// rizuuu,camdzicku...njenog muZa,babu,majku,...milana...i ostale pivce i glumce.znamo kakva nam je estrada pametnaaaaaaAAAAAAA

http://imageshack.us
Last edited by kanocale on 27/09/2012 20:04, edited 1 time in total.
- kanocale
#81 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
OVO SU KRIMINALCI A MI? MI SMO BUDELE.Superhik_ wrote:bojkot. na ilidži sve sami kriminalci i ratni profiteri.
http://www.klix.ba/biznis/news/u-bih-zi ... /120927201
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#82 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Vidi ovog lobiste.....Lud i ponosan wrote:Sta je sa Vretom, jel' i on kriminalac?Superhik_ wrote:bojkot. na ilidži sve sami kriminalci i ratni profiteri.
- Baltazar_khan
#83 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
*mima* wrote:Zar ti ne glasas u Engleskoj?Better Man wrote:Glasam za SDP Visoko i to za mlade na listi, kao i kandidata ispred SDP-a za načelnika! Sadašnjeg maloumnog načelnika koji je za 8 godina upropastio šta se moglo upropastiti treba skinuti, kao i spriječiti da na njegovo mjesto dođe kandidatkinja SDA iz koje je sadašnji načelnik, kojeg su godinu pred izbore ozbacili iz stranke svjesni poraza i kako bi se na taj način pokušali oprati od njegovog lošeg rada. E neće moći, treba da odgovaraju za njegov loš rad, jer su 8 godina imali većinu i ili vladajuća stranka u Općinskom vijeću.
-
tutku
#84 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
SDU - NG
Opcinsko vijece - SDU i NS
- vatrogasac
#85 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Na jednom listu i ja sam se dvoumio između kandidata SDA i SDP i prevagnuo je nekako ovaj iz SDP-a, a na drugom već odavno SBB. Kao stranke ove tri su mi potpuno iste pa sam birao jarane i rođake ili kako se to voli reći ....za čovjeka, osobu i sl. Njih poznajem dobro, a ove ostale vrlo površno.Doktor29 wrote:ArthurSpooner wrote:
Elem, ne znam za koga bih glasao, ili SDP ili SBB
Kako se dvoumis izmedju ove dvije stranke, zasto
Tako će biti ako izađem na biralište.
- mousstapha
#86 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Novi Grad, Nasa Stranka.
Nikad vise SDP.
Nikad vise SDP.
-
Nuken
#87 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Definitivno glasam za SBIH 
- Tiger 033
#88 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
"Večeras sam, po prvi put ove izborne godine, bio na jednom od mnogobrojnih predizbornih skupova i moram priznati da sam potresen do srži. Politika ja definitvno, a u to sam nakon večeras viđenog, još sigurniji nego prije, postala najunosniji biznis za sve vrste ljudi. Tako su se na jednom mjestu našli profesori, doktori, magistri, studenti, apsolventi, VK radnici, KV radnici, demobilizirani borci i svaka druga mraka koja vam padne na um, ali jedna je činjenica zanimljiva, na listama, nema nezaposlenih. Oni ne trebaju nikome, oni su otpad koji smeta političkim kleptomanima, jer ako im daju posao i nahrane ih, nepovratno gube svako sredstvo političke mahinacije. Zato mi glasamo za doktore, koji od mandata do mandata mijenjaju luksuzne automobile, a rata za otplatu je taman tolika koliki je i zastupnički paušal. Zato mi glasamo za magistre i profesore, koji u tri godine utaje 286 000 KM-ova poreza, jer njima je politika sport i oni to mogu. Ko im je sve to omogućio. Mi! Bezlični gadovi i licemjeri, koji kličemo dok oni govore nebuloze koje se nas uopće ne tiču (bar ne u ovoj lokalnoj priči). Naš je vrli Predsjednik, recimo večeras govorio o državi, o Izetbegoviću (i jednom i drugom op.a), o Radončiću, o Komšiću, o Lagumdžiji, a ni jednu jedinu rečenicu nije mogao posvetiti svojoj MZ-i, u kojoj ljudi tumaraju mračnim ulicama, do koje ljudi dolaze preko rupetina, u kojoj krovovi na školi i Domu kulture prokišnjavaju. Ne! On je govorio o visokoj politici, koja se nas nezaposlenih i običnih ljudi apsolutno ne tiče. Umjesto da dođu među ljude oni se penju na bine i drže nam Sokratova predavanja, umjesto da ih brine svaki čovjek koji će im možda dati glas, oni govore o Radončiću i Lagumdžiji, a kad dobiju dovoljno glasova na osnovu takve priče, odmah se uplaniraju u kredit, paušal puta 4 godine mandata i eto vam novi auto, stan ili nešto o čemu mi obični ljudi samo sanjamo. To vam je politika, bezobzirna laž o stvarima koje nas se ne tiču da bi oni sebi kupili potpuno novi Renault Fluence od 27.500 KM, takvog ima moj komšija, a pogodite gdje je bio protekle 4 godine!?" 
- Tiger 033
#89 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
"Za financiranje predizbornih kampanja i rad stranaka u Bosni i Hercegovini izdvojeno je ni manje ni više nego 25.244.605,00 KM. Broj nezaposlenih je 375.306 ljudi, a prosječna najniža netto plaća iznosi 340,15 KM. Od iznosa izdvojenog za stranke za jedan mjesec platu bi moglo dobiti 74.216 nezaposlenih, odnosno to je 81.434 najniže penzije u FBiH. Za taj mjesec dana rada 74.216 radnika bi uradili posao koji donosi zaradu, potrošili bi taj novac i u državnu kasu donijeli 17% poreza prilikom kupovine namirnica i drugih plaćanja, isto kao i penzioneri. No, političke strane su to utrošile na izradu postera, promotivnog materijala, održavanje svojih prostorija i financiranje projekata od kojih teško da je barem 10% od 4.613.414 stanovnika (po popisu iz 1992., jer te političke partije nisu u stanju ni oko popisa stanovništva da se dogovore) osjetilo neku korist. Ako ćemo ići još dublje, tih 25.244.605,00 KM je izdvojeno iz džepova istih onih radnika i penzionera koji će izaći u oktobru na izbore i ponovo tim istim strankama omogućiti da troše usprkos činjenici da u džepu ni sami nemaju 1,00 KM za narodni kruh. Usput rečeno, to su isti oni političari koji neće dopustiti rezanje svojih plata koje iznose i preko 7.000,00 KM, dok prosvjetni radnici moraju da štrajkuju kako bi istim tim ljudima otvorili oči da se sa njihovim platama ne može živjeti. Penzionere nećemo ni spominjati, oni su svakako posljednja rupa na svirali, masa koja će da glasa i da gleda vjesti iščekujući peti u mjesecu, dok od svojih primanja ne mogu da plate dadžbine i priušte novac za lijekove koje nisu stavili na listu esencijalnih lijekova. To je to, i riječi i djela, jednostavno Bosna i Hercegovina. Ja sam dobro, a kako ste vi?"
Buka
Buka
- Kiki_Musampa
#90 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Mogu li pitati zašto? Ja sam glasao za SDP sve protekle godine, ali u toj stranci više nema ljudi zbog kojih bih glasao za njih,te im je i politika koju su vodili u proteklim godinama katastrofalna...(i u Tuzli).Čak da se neko drugi kandidovao ispred SDP-a za načelnika Tuzle, vjerovatno bih glasao za njega, ali za Đasmina jednostavno ne mogu.plain vanilla wrote:Ja se jos uvijek dvoumim za koga glasati, pa upitam ljude za koga ce glasati ne bi li se i ja lakse odlucila, niko da kaze. Ankete na forumu su smijesne, valjda klonovi naklikaju da povede stranka koja je u imenu teme..
Sta fali da javno kazemo, pa da se poslje zajedno kajemo..ili je samo fol pljuvati po strankama na forumu?
eto, ako ste dovoljno hrabri, odgovorite-koja opstina i kojoj stranci glas![]()
Tuzla- sdp (90 posto zasad..ako se predomislim necu uopste ni glasati)
Pa čovjek još samo zrak u Tuzli ne naplaćuje j.. mu miša!!!
- nosara
#91 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Jebitacno...Tiger 033 wrote:"Za financiranje predizbornih kampanja i rad stranaka u Bosni i Hercegovini izdvojeno je ni manje ni više nego 25.244.605,00 KM. Broj nezaposlenih je 375.306 ljudi, a prosječna najniža netto plaća iznosi 340,15 KM. Od iznosa izdvojenog za stranke za jedan mjesec platu bi moglo dobiti 74.216 nezaposlenih, odnosno to je 81.434 najniže penzije u FBiH. Za taj mjesec dana rada 74.216 radnika bi uradili posao koji donosi zaradu, potrošili bi taj novac i u državnu kasu donijeli 17% poreza prilikom kupovine namirnica i drugih plaćanja, isto kao i penzioneri. No, političke strane su to utrošile na izradu postera, promotivnog materijala, održavanje svojih prostorija i financiranje projekata od kojih teško da je barem 10% od 4.613.414 stanovnika (po popisu iz 1992., jer te političke partije nisu u stanju ni oko popisa stanovništva da se dogovore) osjetilo neku korist. Ako ćemo ići još dublje, tih 25.244.605,00 KM je izdvojeno iz džepova istih onih radnika i penzionera koji će izaći u oktobru na izbore i ponovo tim istim strankama omogućiti da troše usprkos činjenici da u džepu ni sami nemaju 1,00 KM za narodni kruh. Usput rečeno, to su isti oni političari koji neće dopustiti rezanje svojih plata koje iznose i preko 7.000,00 KM, dok prosvjetni radnici moraju da štrajkuju kako bi istim tim ljudima otvorili oči da se sa njihovim platama ne može živjeti. Penzionere nećemo ni spominjati, oni su svakako posljednja rupa na svirali, masa koja će da glasa i da gleda vjesti iščekujući peti u mjesecu, dok od svojih primanja ne mogu da plate dadžbine i priušte novac za lijekove koje nisu stavili na listu esencijalnih lijekova. To je to, i riječi i djela, jednostavno Bosna i Hercegovina. Ja sam dobro, a kako ste vi?"
Buka
- vatrogasac
#92 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Pravo među rogove.nosara wrote:Jebitacno...Tiger 033 wrote:"Za financiranje predizbornih kampanja i rad stranaka u Bosni i Hercegovini izdvojeno je ni manje ni više nego 25.244.605,00 KM. Broj nezaposlenih je 375.306 ljudi, a prosječna najniža netto plaća iznosi 340,15 KM. Od iznosa izdvojenog za stranke za jedan mjesec platu bi moglo dobiti 74.216 nezaposlenih, odnosno to je 81.434 najniže penzije u FBiH. Za taj mjesec dana rada 74.216 radnika bi uradili posao koji donosi zaradu, potrošili bi taj novac i u državnu kasu donijeli 17% poreza prilikom kupovine namirnica i drugih plaćanja, isto kao i penzioneri. No, političke strane su to utrošile na izradu postera, promotivnog materijala, održavanje svojih prostorija i financiranje projekata od kojih teško da je barem 10% od 4.613.414 stanovnika (po popisu iz 1992., jer te političke partije nisu u stanju ni oko popisa stanovništva da se dogovore) osjetilo neku korist. Ako ćemo ići još dublje, tih 25.244.605,00 KM je izdvojeno iz džepova istih onih radnika i penzionera koji će izaći u oktobru na izbore i ponovo tim istim strankama omogućiti da troše usprkos činjenici da u džepu ni sami nemaju 1,00 KM za narodni kruh. Usput rečeno, to su isti oni političari koji neće dopustiti rezanje svojih plata koje iznose i preko 7.000,00 KM, dok prosvjetni radnici moraju da štrajkuju kako bi istim tim ljudima otvorili oči da se sa njihovim platama ne može živjeti. Penzionere nećemo ni spominjati, oni su svakako posljednja rupa na svirali, masa koja će da glasa i da gleda vjesti iščekujući peti u mjesecu, dok od svojih primanja ne mogu da plate dadžbine i priušte novac za lijekove koje nisu stavili na listu esencijalnih lijekova. To je to, i riječi i djela, jednostavno Bosna i Hercegovina. Ja sam dobro, a kako ste vi?"
Buka
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#93 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
ili ja nisam u toku ili ce tvoj listic biti nevazecitutku wrote:SDU - NG
- nosara
#94 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Izvini sto te pitam, jesi li ti u ns, mislim, aktivno...? Izvini i lijep pozdrav...Lud i ponosan wrote:Mozda mu je zena NS, a on SDU?plain vanilla wrote:ili ja nisam u toku ili ce tvoj listic biti nevazecitutku wrote:SDU - NG
UVijek sam smatrao da su zene pronicljivije i svakako mudrije.
- Dammme
#95 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Ovim putem i na ovoj temi želim zahvaliti zlayi i kompaniji što su me natjerali da PRVI PUT u životu glasam za nacionalnu, desnu stranku.
Dakle za načelnika Joe Cole, zato što je u mojoj ulici uradio za mene 2 jako bitna infrastukturna projekta (doduše manja) i dao je inicijalna sredstva za treći koji je u fazi realizaciji, ali da nije bilo njegove inicijative, bogami, mrka kapa.
Za vijeće moram nekako iznivelisati, tako da ću dati glas komšiji iz NS-a. Svakako sam kontao ili njima ili SDU dati glas. Je.i ga, komšija bio brži
Dakle za načelnika Joe Cole, zato što je u mojoj ulici uradio za mene 2 jako bitna infrastukturna projekta (doduše manja) i dao je inicijalna sredstva za treći koji je u fazi realizaciji, ali da nije bilo njegove inicijative, bogami, mrka kapa.
Za vijeće moram nekako iznivelisati, tako da ću dati glas komšiji iz NS-a. Svakako sam kontao ili njima ili SDU dati glas. Je.i ga, komšija bio brži
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#96 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Da nisi gayLud i ponosan wrote: UVijek sam smatrao da su zene pronicljivije i svakako mudrije.
-
Jecky 43
#97 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Naša Stranka-Novo Sarajevo 
- valterbranisarajevo
#98 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
O tome zašto više neću da glasam za stranku kojoj sam davao glas od 1996.sam pisao na temi koja joj je posvećena. O tome zašto uopšte ne želim da glasam sam također pisao ali evo opet. Ne želim da ni na koji način učestvujem u političkom životu države čiji su nosioci vlasti tako bezobrazni da pune budžet čak i otimajući beskrupulozno novac od humanitarnih akcija za liječenje teško bolesne djece putem PDV-a i provizija na humanitarne telefonske pozive.
Nisam primjetio da to smeta ni SDP-u, ni SDA, ni SBB-u, ni Našoj stranci, ni HDZ-u, ni SNSD-u.... A onda te iste stranke dobivaju novac za predizbornu kampanju po Izbornom zakonu skupljen i na taj gnusni način i troše ga na plakate koji jedni drugima trgaju svaku noć, letke kojih su puni haustori i po kojima narod gazi.
Iskreno, nikada do sada nisam imao više upaljača i hemijskih olovki nego sada.
..Izbori u BiH su za mene isključivo postali „mala bara sa puno krokodila“.
Nisam primjetio da to smeta ni SDP-u, ni SDA, ni SBB-u, ni Našoj stranci, ni HDZ-u, ni SNSD-u.... A onda te iste stranke dobivaju novac za predizbornu kampanju po Izbornom zakonu skupljen i na taj gnusni način i troše ga na plakate koji jedni drugima trgaju svaku noć, letke kojih su puni haustori i po kojima narod gazi.
Iskreno, nikada do sada nisam imao više upaljača i hemijskih olovki nego sada.
-
dragonz
#99 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
NOVI GRAD
za načelnika možda za Efendića ili da opet napišem na listiću za PAJU PATKA
za opštinsko vijeće BOSS BOSANSKA STRANKA (dvojica momaka sa liste)
za načelnika možda za Efendića ili da opet napišem na listiću za PAJU PATKA
za opštinsko vijeće BOSS BOSANSKA STRANKA (dvojica momaka sa liste)
Last edited by dragonz on 27/09/2012 21:01, edited 1 time in total.
-
dragonz
#100 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
podrži nas iz BOSS-a nismo svi ko Mirnes A.seln wrote:Srecom, necu ni za koga. Podsjetili su me da sam obecao da cu apstinirati ako Zlaja i Fahro pocnu romansu (@Vjeciti, hvala), tako da sam sad u udobnoj poziciji neglasaca, a jos ispadnem i principijelan.