SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izborima?

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#376 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

Opetja033 wrote:
JoseMujica wrote:ja komunista i da oprostite kurčića od zeca :-) :lol: :lol: :lol:

sad bi ovo drug Marko sve do korita Miljacke i metak u potiljak...ko što danas rade talibani :idea: pa ljudi eto đe su se našli..isti modus operandi :-)
Jesam li ja ovo tebe dobro shvatio ili ti neofirno sada provuce tezu kako pristalice, clanovi i glasaci SDA ubijaju svoje neistomisljenike, otpadnike i heretike metkom u potiljak i kako je zapravo SDA=Talibani. E moji Crveni Kmeri, kada covjek pomisli da ste dotakli dno vi se svojski potrudite da ga demantujete.
stani na loptu, pogresno si razumio
talibani su talibani, a ne glasaci/clanovi SDA :-)
GlamBlam

#377 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by GlamBlam »

Bosnjak333 wrote:Do juce su svi podrzavali ideju Komunisticke Partije,a sad nikome ne valja.Boli istina sto su i komunisti skontali da je bolje da SDA vlada nego SDP ili neko drugi. :lol: :lol: :lol:
pa šta će drugo kad vide da je SDP u koalici sa HSP-om :-) :-)
Opetja033

#378 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Opetja033 »

plain vanilla wrote:
Opetja033 wrote:
JoseMujica wrote:ja komunista i da oprostite kurčića od zeca :-) :lol: :lol: :lol:

sad bi ovo drug Marko sve do korita Miljacke i metak u potiljak...ko što danas rade talibani :idea: pa ljudi eto đe su se našli..isti modus operandi :-)
Jesam li ja ovo tebe dobro shvatio ili ti neofirno sada provuce tezu kako pristalice, clanovi i glasaci SDA ubijaju svoje neistomisljenike, otpadnike i heretike metkom u potiljak i kako je zapravo SDA=Talibani. E moji Crveni Kmeri, kada covjek pomisli da ste dotakli dno vi se svojski potrudite da ga demantujete.
stani na loptu, pogresno si razumio
talibani su talibani, a ne glasaci/clanovi SDA :-)
Misim da sam ga dobro razumio, ako nisam fakat mu se izvinjavam (bez ironije). Posebno boldirano dio, dakle gdje su se nasli Komunisticka partija i SDA, drug Marko i Talibani. Itekako je stavio znak jednakosti izmedju Talibana i SDA (glasaca, simpatizera, clanova, itd).
plain vanilla

#379 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

ne, govorio je o komunistima, a ne o glasacima SDA :-)

drug Marko
metak u potiljak
Talibani

nije spomenuo sda
Zox

#380 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Zox »

vatrogasac wrote:
Teško, ako su im ovakvi simpatizeri. Matrica Dennisa Gratza. Iz jedne krajnosti u drugu.
NKVD wrote: Do tada, principom iksova i onoga što "pismeni", pod debelim navodnicima, pokupe po etno vašarima, džamijama, crkvama i ostalim mjestima za opijanje masa (danke herr Marx) - ništa od napretka. Samo zakucava.

Ali, svaki procenat je bolji od predaje i letargije, o tome nema govora. Pa nek NS dobije i 5%, ja ću biti zadovoljan - imaću svojih pet posto u koje se mogu pouzdati. Osnovu za dalje. Ideju, principe i bazu. A, to je puno bolje od kladionice i čiča gliše.

Kao, uzeo si za primjer JEDNOG SIMPATIZANTA da otpises stranku? Bosanska logika.
Opetja033

#381 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Opetja033 »

plain vanilla wrote:ne, govorio je o komunistima, a ne o glasacima SDA :-)

drug Marko
metak u potiljak
Talibani

nije spomenuo sda
Nije se KP nasla sa Talibanima nego sa SDA. Bjezi ba, odoh gledati tekmu - ubila si me u pojam :D
Zamolio bih moderatore da izbrisu sve moje komentare vezane za Mujicin komentar, prodje me volja za diskusijom :D
ultima_palabra

#382 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by ultima_palabra »

Mujica je filozof, haj znaj šta je on mislio :D

@opetja, ratoboran haman ko Ernesto :mrgreen:

Al Koldžo okuplja ideološki široku koaliciju, širu od Platforme... mada kriminalci poput Vinka Jakića nemaju ideologije.
Opetja033

#383 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Opetja033 »

ultima_palabra wrote:Mujica je filozof, haj znaj šta je on mislio :D

@opetja, ratoboran haman ko Ernesto :mrgreen:
Ne znam koji mi je k danas, bolje mi se vise ne javljati na forumu veceras jer mi intuicija i iskustvo govore da sam blizu prinudnog odmora u carstvu uglja. Palim se na svaku ko hepo kockica. :D
Al Koldžo okuplja ideološki široku koaliciju, širu od Platforme... mada kriminalci poput Vinka Jakića nemaju ideologije.
Na stranu sto je ovu koaliciju moze nadmasiti samo koalicija KP-HCSP. Cuj KP pruza podrsku kandidatu SDA, prekucali smo sveijedan skec Monthy Pythona.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#384 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by JoseMujica »

pa nije baš potpuni znak jednakosti ali da postoji tendencija naginjanja postoji jer nije Zlatko Lagumdžija podijelio državljanstva talibanima Gornje Maoče nego Alija Izetbegović.

a na kraju da ni ovakav modus operandi nije stran SDA (dok se moglo) pokazuje slučaj Ugljen...haj malo proguglajte šta danas radi jedan od aktera te afere Edin Garaplija :-) gdje rade ljudi koji su bili glavni operativci za uvođenje u državljanstva i tužilac koji je žmirio na sve to?

sve je to totalitaristička škola velikih brkova, brada i ušiju :-) a meni kao neutralcu se živo hebe jel mašu crvenom, zelenom ili crnom zastavom kad mi smeta što privatiziraju državu

PS

jebga ljudi ispričavam se što puno čitam, posmatram i povezujem stvari...znam da mnogima smeta kad ih podsjetiš na nešto što ne žele da čuju :D
soul kitchen

#385 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by soul kitchen »

:thumbup: :thumbup: :-D
Tirion wrote:Nasa Stranka
Opetja033

#386 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:pa nije baš potpuni znak jednakosti ali da postoji tendencija naginjanja postoji jer nije Zlatko Lagumdžija podijelio državljanstva talibanima Gornje Maoče nego Alija Izetbegović.
Aha, dakle slijedeci tvoju logiku SAD i dobar dio zemalja zapadne Europe su protalibanski nastrojeni rezimi na cijim se ulicama svakodnevno ubijaju neistomisljenici i osobe koje krse Serijat? Pa ta ista SAD je organizovala i naoruzala talibanski pokret. Vecina islamistickih disidenata porijeklom iz arapskog svijeta je dobilo azil i drzavljanstvo u zemljama Zapadne Europe, od Francuske preko Njemacke pa do V. Britanije i Skandinavije.
JoseMujica wrote:a na kraju da ni ovakav modus operandi nije stran SDA (dok se moglo) pokazuje slučaj Ugljen...haj malo proguglajte šta danas radi jedan od aktera te afere Edin Garaplija :-) gdje rade ljudi koji su bili glavni operativci za uvođenje u državljanstva i tužilac koji je žmirio na sve to?
Prvo i osnovno, ne postoje nikakvi dokazi da su SDA i drzavni vrh RBiH stajali iza tog ubistva. Ukoliko imas neke dokaze, izvoli ih predociti tuzilastvu. Ali evo, da krenemo od toga da je tvoja podvala istina - ti dakle poistovjecujes ubistva politickih neistomisljenika i eventualnih drzavnih neprijatelja sa prosipanjem mozga preljubnicima u Afganistanu? Maestralno.
JoseMujica wrote:PS

jebga ljudi ispričavam se što puno čitam, posmatram i povezujem stvari...znam da mnogima smeta kad ih podsjetiš na nešto što ne žele da čuju :D
Savjetujem ti da se malo pozabavis literaturom iz polja logike ili argumentacije. "Povezivanje stvari" necu ni komentarisati. Genijalno ti polazi za rukom. :D :wink:

P.S. @Plain Vanilla - vidis da sam bio u pravu! :mrgreen:
Last edited by Opetja033 on 02/10/2012 22:39, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#387 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote: Al Koldžo okuplja ideološki široku koaliciju, širu od Platforme... mada kriminalci poput Vinka Jakića nemaju ideologije.
Njima ne vjerujem ni kad se skupljaju ni kad se šire ni kada gube ni kada vode. Od njih ne očekujem ništa osim glavobolje i svaku javnu podršku njima od strane bilo koga smatram direktnim atakom na vlastitu materijalnu situaciju.

Kajin je rekao : "Sanaderu ne vjerujem ni kada se povlači" - bio je u pravu.
Banalno - SDA- u ne vjerujem ni kad ih KP podržava. Svi znamo da ovo nije neka velika mudrost i da smo - u pravu ;-)
soul kitchen

#388 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by soul kitchen »

Za Našu Stranku u Gračanici definitivno, šteta samo što ih nema u izboru za načelnika. Prije sam davala glas za SDP nikad više :x :x
ultima_palabra

#389 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by ultima_palabra »

tvsabina wrote:
ultima_palabra wrote: Al Koldžo okuplja ideološki široku koaliciju, širu od Platforme... mada kriminalci poput Vinka Jakića nemaju ideologije.
Njima ne vjerujem ni kad se skupljaju ni kad se šire ni kada gube ni kada vode. Od njih ne očekujem ništa osim glavobolje i svaku javnu podršku njima od strane bilo koga smatram direktnim atakom na vlastitu materijalnu situaciju.

Kajin je rekao : "Sanaderu ne vjerujem ni kada se povlači" - bio je u pravu.
Banalno - SDA- u ne vjerujem ni kad ih KP podržava. Svi znamo da ovo nije neka velika mudrost i da smo - u pravu ;-)
Kad pominješ Sanadera, Koldžo mi dosta vuče na njega na lokalnom nivou... i na Zdravka Mamića recimo... krade naravno, ali se nešto gradi, obrće se neka lova, ima ga u medijima, nešto se dešava i društvo ima bar neku korist dok većinu političara zanima samo stagnacija.

Daleko od toga da je to dobro, ali mislim da su takvi političari jedna stepenica prema izlazu iz političkog kamenog doba u kojem smo sada.
bogumila

#390 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by bogumila »

da se jednom i ja slozim s ultimom :D
soul kitchen

#391 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by soul kitchen »

:lol: :lol: :lol:
Lud i ponosan wrote:
Kemal Malovčić wrote:Ne ću glasovati.
Ne moj.
ultima_palabra

#392 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by ultima_palabra »

bogumila wrote:da se jednom i ja slozim s ultimom :D
:mrgreen:

Pa mislim da jeste tako... zato ćeš vidjeti dosta anti-SDA-ovaca kojima nije mrzak, i dosta SDA-ovaca koji ga ne vole. Što je pozitivno, jer teško da će bilo koja stranka povući društvo u pozitivnom pravcu... sad zasad to mogu samo pojedinci.
plain vanilla

#393 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

Opetja033 wrote:
nazalost
izvinjavam se ja tebi :skoljka:
Opetja033

#394 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Opetja033 »

plain vanilla wrote:
Opetja033 wrote:
nazalost
Ma np. :wink:
Vidjela si da ni ja nisam bio siguran je li mu fakat poslo za rukom da takvo nesto izvali.
Alive

#395 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Alive »

Najgori su ovi sto kazu da ne zele glasati...

Pa znate koje sve malverzacije se rade sa tim glasackim listicima... Treba da ne izadjem na izbore pa da neko za mene glasa...

Radije izadjite na izbore, uzmite listic i pocijepajte ga nego da ne izadjete!
JoseMujica

#396 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by JoseMujica »

Opetja033 wrote:
plain vanilla wrote:
Opetja033 wrote:
nazalost
Vidjela si da ni ja nisam bio siguran je li mu fakat poslo za rukom da takvo nesto izvali.
haj nastaviću s izvalama...eliminisali najjačeg protivnika Mirada :D a sada mlate redom
U Zenici pretučen aktivista Hasan Kreho

"Gdje god da idete, samo u Zenicu ne dolazite...", riječi su Hasana Krehe, aktiviste i borca za ljudska prava, koji je pretučen usred bijela dana u centru Zenice, piše Zurnal.info.

Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK, potvrdila je za Žurnal da je došlo do ovog napada te da se zna identitet napadača (F. A.) protiv koga je pokrenuta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Međutim, kako tvrdi Kreho, ovaj napad se nije desio slučajno i zna ko stoji iza njega.

"Šta god da mi se desi od ovog momenta pa nadalje, za to ću odgovornim smatrati Huseina Smajlovića, načelnika Općine Zenica", rekao je Kreho.

Kreho je u više navrata pisao o kriminalnim radnjama u koje je umiješan i sam načelnik te izvještavao javnost. Upravo zbog ovih pisanja, Kreho smatra da neko želi da ga ukloni.

"Još jednom kažem, Husein Smajlović stoji iza ovog napada", kaže Kreho.

Ovaj aktivista organizacije Akcija građana smatra da je Zenica postala grad opasan za život. Kaže da javnost ne zna šta se zaista dešava u Zenici, pa se o tome i ne piše.

"Ovo je divlji zapad, vjerujte mi. Ljudi ne znaju šta se ovdje radi. Načelnik se ponaša kao da je grad njegov, kao da je šerif...", govori Kreho.

Kreho je za Žurnal kazao da su mu i ranije prijetili, ali da nikada nije odustao od borbe, kako kaže, protiv kriminala u Zenici.

"Opasno je što svi šute", govori Kreho. Hasan je ovom prilikom pozvao sve domaće i međunarodne institucije da dođu i vide šta se dešava u Zenici.

"Svi misle da je ovde dobro, da se normalno živi, međutim, Zenica je opasno mjesto za život", kaže Kreho.

Podsjećamo da se napad desio na javnom mestu, usred dana u jednom od tržnih centara u Zenici.

Nakon ovog napada, Hasan Kreho je kazao da za njega nema mjesta u ovom gradu, niti u ovoj državi, te da će potražiti politički azil, jer ne može više živjeti pod ovakvim pritiskom.

"Samo se pitam ko je sljedeći", kazao je na kraju Kreho.
Opetja033

#397 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:
Opetja033 wrote:
haj nastaviću s izvalama...eliminisali najjačeg protivnika Mirada :D a sada mlate redom
U Zenici pretučen aktivista Hasan Kreho

"Gdje god da idete, samo u Zenicu ne dolazite...", riječi su Hasana Krehe, aktiviste i borca za ljudska prava, koji je pretučen usred bijela dana u centru Zenice, piše --- NO LINKS ---.

Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK, potvrdila je za Žurnal da je došlo do ovog napada te da se zna identitet napadača (F. A.) protiv koga je pokrenuta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Međutim, kako tvrdi Kreho, ovaj napad se nije desio slučajno i zna ko stoji iza njega.

"Šta god da mi se desi od ovog momenta pa nadalje, za to ću odgovornim smatrati Huseina Smajlovića, načelnika Općine Zenica", rekao je Kreho.

Kreho je u više navrata pisao o kriminalnim radnjama u koje je umiješan i sam načelnik te izvještavao javnost. Upravo zbog ovih pisanja, Kreho smatra da neko želi da ga ukloni.

"Još jednom kažem, Husein Smajlović stoji iza ovog napada", kaže Kreho.

Ovaj aktivista organizacije Akcija građana smatra da je Zenica postala grad opasan za život. Kaže da javnost ne zna šta se zaista dešava u Zenici, pa se o tome i ne piše.

"Ovo je divlji zapad, vjerujte mi. Ljudi ne znaju šta se ovdje radi. Načelnik se ponaša kao da je grad njegov, kao da je šerif...", govori Kreho.

Kreho je za Žurnal kazao da su mu i ranije prijetili, ali da nikada nije odustao od borbe, kako kaže, protiv kriminala u Zenici.

"Opasno je što svi šute", govori Kreho. Hasan je ovom prilikom pozvao sve domaće i međunarodne institucije da dođu i vide šta se dešava u Zenici.

"Svi misle da je ovde dobro, da se normalno živi, međutim, Zenica je opasno mjesto za život", kaže Kreho.

Podsjećamo da se napad desio na javnom mestu, usred dana u jednom od tržnih centara u Zenici.

Nakon ovog napada, Hasan Kreho je kazao da za njega nema mjesta u ovom gradu, niti u ovoj državi, te da će potražiti politički azil, jer ne može više živjeti pod ovakvim pritiskom.

"Samo se pitam ko je sljedeći", kazao je na kraju Kreho.
Opet rekla-kazala bez ijednog konkretnog dokaza kontra SDA i Smajlovica. Za razliku od vrlo dokumentovanih prijetnji oduzimanjem zivota dvojici poslanika u kantonalnoj skupstini KS i njihovim porodicama ukoliko se usude da glasaju za smjenu SDP-SBB strahovlade. Prijetnji koje su dosle od dugogodisnjeg clana SDP-a koji kotira visoko medju visokim duznosnicima te stranke, te je kucni prijatelj sa Hadzicem i Sumanom. Govorimo o covjeku kod kojeg je, nakon hapsenja zbog prijetnji po zivot demokratski izabranim poslanicima i njihovim porodicama, onako usput - nadjeno ni manje ni vise nego pola kg heroina. Naravno, govorimo o Mehmedu Piriji Mujanovicu. Osudjivanom kriminalcu, dileru droge, ocito potencijalnom ubici zena i djece te intimusu Damira Hadzica i Sumana. TO su fakti kolega, ovo sta ti pises su teorije zavjere, podvale, klevete i lazi.
JoseMujica

#398 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by JoseMujica »

vidim da je vaša ljubav prema SDA bezgranična kolega...pa dobro haj sve izmišljam ...ako ti je lakše :D

međutim

Kandidat za načelnika Općine Ilidža pomilovani osuđenik, nikad odslužio kaznu
Kandidat za načelnika Općine Gračanica pomilovani osuđenik, nikad odslužio kaznu
Kandidat za načelnika Općine Centar pomilovani osuđenik, nikad odslužio kaznu
sve je isto samo njega nema al tako je to kad osuđenik osnuje stranku pa je ovo normala
plain vanilla

#399 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

hello, zar nema teme o SDA :evil:
JoseMujica

#400 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by JoseMujica »

ispričavam se ali moram braniti integritet slobodnog mišljenja pod naletom stranačkog totalitarizma imanentnog svim učesnicima oktobarskog cirkusa
Post Reply