zato i glasa za njih...dobra fora ...a nije bačen uzalud...Ibro će, od sreće, na otvaranju iduće SZ na glavu u Miljacku skakat....neko glasao za njihControl panel wrote:bacen glas. nece preci izborni prag.poznanik wrote:plain vanilla wrote:samo da se upisem da znam dokle sam sabrala glasove
Upiši u spisak onda i glas za GDS, da mi savjest bude mirna znajući da ću glasati, a da neću podržati političku gamad koja se nakotila u ove dvije decenije
SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izborima?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#251 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
- Skijaš
#252 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Ako čovjek misli da je to najbolja opcija, onda tu opciju treba da podrži. Lagumdžiju je na čelu SDP-a održalo upravo to sijanje straha među glasačima o rasipanju glasova. Da nismo i ranije kalkulisali nego podržali alternative SDP-u, možda bi na čelu SDP-a bio Slaviša Šućur umjesto ovog Mićkovog jarana.Control panel wrote:bacen glas. nece preci izborni prag.poznanik wrote:Upiši u spisak onda i glas za GDS, da mi savjest bude mirna znajući da ću glasati, a da neću podržati političku gamad koja se nakotila u ove dvije decenijeplain vanilla wrote:samo da se upisem da znam dokle sam sabrala glasove
-
VjecitiStudent
#253 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Koja je tvoja definicija bacenog glasa?Control panel wrote:bacen glas. nece preci izborni prag.poznanik wrote:plain vanilla wrote:samo da se upisem da znam dokle sam sabrala glasove
Upiši u spisak onda i glas za GDS, da mi savjest bude mirna znajući da ću glasati, a da neću podržati političku gamad koja se nakotila u ove dvije decenije
Moja je da je glas za lopove bacen.
- Control panel
#254 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
generalizujes stvari. nisu svi lopovi.VjecitiStudent wrote:
Koja je tvoja definicija bacenog glasa?
Moja je da je glas za lopove bacen.
svako ko ne predje izborni prag ne ucestvuje u raspodjeli madnata sto je u prevodu bacen glas, neiskoristen. to ti je isto kao da se kladis na fk pofalicki protiv barcelone. izgubio si pare.
-
drug profi
#255 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Glasovi dati strankama koji ne prodju izborni prag, dijele se u tzv. kompenzacijske glasove strankama koje su prosle.
Tako da fakticki glasas za sve ostale stranke.
- Skijaš
#256 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
trebamo iskoračiti iz te atmosfere ugroženosti i glasati u skladu s uvjerenjima. Ako smo uvjereni u to da je Naša Stranka najbolja opcija, onda trebamo podržati Našu Stranku bez obzira na sve. Ako je to za nas GDS, onda treba podržati GDS bez obzira na sve. Predugo se manipulisalo ljudima, nacionalisti su napravili umjetnost od tog zastrašivanja naroda onim što će se desiti ako se ne glasa baš za njih.drug profi wrote:Glasovi dati strankama koji ne prodju izborni prag, dijele se u tzv. kompenzacijske glasove strankama koje su prosle.
Glasajmo za one za koje mislimo da su pošteni, pa nek' se Zemlja raspoluti.
- JoseMujica
-
drug profi
#258 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Slazem se. Ukinuo bih te kompenzacijske madate i te stolice dao tim strankama koje su glasove osvojile, pa nek je i samo jedna stolica. Nek se dogovore oko predstavnika koji ce sjesti, ili nek imaju neku rotaciju. Ovako zbog toga sto marketing nije dobar, dobra ideja ili posten covjek nece imati priliku.
- Control panel
#259 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
ja koliko znam, a mozda i grijesim. na lokalnim izborima nema kompenzacionih glasova.drug profi wrote:Glasovi dati strankama koji ne prodju izborni prag, dijele se u tzv. kompenzacijske glasove strankama koje su prosle.
-
drug profi
#260 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Ne znam to. Postoji izborni prag za vijeca. Moguce je da ukupno 5% glasova osvoji 10 stranaka. Sta se sa tim radi?Control panel wrote:ja koliko znam, a mozda i grijesim. na lokalnim izborima nema kompenzacionih glasova.drug profi wrote:Glasovi dati strankama koji ne prodju izborni prag, dijele se u tzv. kompenzacijske glasove strankama koje su prosle.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#261 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
opstina-stranka
hvala
-
manda_
#262 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Busovaca
Mladenko Cavara - HDZ
ZNA SE!
Mladenko Cavara - HDZ
ZNA SE!
- Control panel
#263 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
evo na proslim izborima za SA Kanton stranke koje nisu presle izborni prag su osvojile skoro 25.000 glasova. a SDP kao prva stranka osvojila 50.000 i osvojila 10 mandata. znaci na ostale stranke je ''izgubljeno'' 5 mandata.drug profi wrote:Ne znam to. Postoji izborni prag za vijeca. Moguce je da ukupno 5% glasova osvoji 10 stranaka. Sta se sa tim radi?Control panel wrote:ja koliko znam, a mozda i grijesim. na lokalnim izborima nema kompenzacionih glasova.drug profi wrote:Glasovi dati strankama koji ne prodju izborni prag, dijele se u tzv. kompenzacijske glasove strankama koje su prosle.
- JoseMujica
#264 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
treba ukinuti finansiranje stranaka iz budžeta i to će imati PDV efekat...barem 50% će ih nestati
- plain vanilla
#265 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
halo ba vas nekoliko, ima li ijedna druga tema za te raspraveJoseMujica wrote:treba ukinuti finansiranje stranaka iz budžeta i to će imati PDV efekat...barem 50% će ih nestati
- Control panel
#266 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
evo ja necu vise. samo sam htio pojasniti sta znaci ako stranka ne predje izborni prag.plain vanilla wrote:halo ba vas nekoliko, ima li ijedna druga tema za te raspraveJoseMujica wrote:treba ukinuti finansiranje stranaka iz budžeta i to će imati PDV efekat...barem 50% će ih nestati
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#267 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
@Vanila, nije provokacija, niti zelim da ti zeznem temu..ali da pitam- kada mozemo ocekivati prve preliminarne rezultate?
hvala.
hvala.
- plain vanilla
#268 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
ne sjecam se da si ti glasao-LIBERO- wrote:@Vanila, nije provokacija, niti zelim da ti zeznem temu..ali da pitam- kada mozemo ocekivati prve preliminarne rezultate?![]()
hvala.
a prvi rezultati su bili, samo su zachatani
-
Trebam te
#269 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Za ex Premijera Kantona Sarajevo, Fikreta Musica na skupu u selu Dejcici -Trnovo sa Ibrom Berilom, dero se i govorio zatvroit ce sve one sto su ga skinuli

Seljaci mu se nasmijali

Seljaci mu se nasmijali
-
6april
#270 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Novo Sarajevo- Nasa stranka 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#271 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Pa nema smisla jos i ovdje da glasamplain vanilla wrote:ne sjecam se da si ti glasao-LIBERO- wrote:@Vanila, nije provokacija, niti zelim da ti zeznem temu..ali da pitam- kada mozemo ocekivati prve preliminarne rezultate?![]()
hvala.
a prvi rezultati su bili, samo su zachatani
Za iste one kojima sam dao prosli put svoj glas. A glasat cu za njih i ovaj put jer su me adekvatno i principijelno predstavili, i 99% njihovih stavova, inicijativa i akcija, bilo koje vrste, se apsolutno poklapaju sa mojim stavovima i razmisljanjima .
Znaci: Nasa stranka, Centar-Sarajevo. Nacelnik/CA: Lejla Somun-Krupalija
- plain vanilla
#272 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
bar po ovoj anketi u tvojoj opcini vodi NS-LIBERO- wrote: Pa nema smisla jos i ovdje da glasamvise je nego ocigledno za koga cu glasati, kroz sve moje komentare i rasprave na ovom pdf
.
Za iste one kojima sam dao prosli put svoj glas. A glasat cu za njih i ovaj put jer su me adekvatno i principijelno predstavili, i 99% njihovih stavova, inicijativa i akcija, bilo koje vrste, se apsolutno poklapaju sa mojim stavovima i razmisljanjima .
Znaci: Nasa stranka, Centar-Sarajevo. Nacelnik/CA: Lejla Somun-Krupalija
cekam da vidim ima li jos hrabrih forumasa, pa da napravbim tabelu
-
Reneee
- plain vanilla
- bingov buraz
#275 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Na opcim sam agitovao okolo da daju glas SDP-u,epic fail
Posto mi se ne da tragati za onih 2.7% kandidata koji imaju namjeru nesto korisno uraditi za moju opcinu a ne samo se nakaciti na budzetsku sisu mislim da cu izostati sa ovih.
Ustvari znam jednog ili dvojicu koji vrijede glasa ali su po nesreci u SDP-u tako da nista ni od toga
Posto mi se ne da tragati za onih 2.7% kandidata koji imaju namjeru nesto korisno uraditi za moju opcinu a ne samo se nakaciti na budzetsku sisu mislim da cu izostati sa ovih.
Ustvari znam jednog ili dvojicu koji vrijede glasa ali su po nesreci u SDP-u tako da nista ni od toga