SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izborima?

Post Reply
SA 071

#126 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by SA 071 »

Novo Sarajevo - Dzo Kol (Joe Cole) i banda zelena, definitivno. I ovaj put cak imaju i dobre kandidate za OV. :)

P.S. Za tvsabinu (Sabinu Cudic :) ) -
ona kockarnica sto je otvorena i ona sto tek treba da bude u Sopingu ne moze ici na dusu aktuelnom nacelniku, jer je opstina Novo Sarajevo zbog njih u sporu sa ministarstvom finansija FBiH koje je dalo dozvolu za iste bez saglasnosti ostine. A to je neko ovdje pokusavao zakaciti pogresnom covjeku :)
newklear

#127 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by newklear »

Zahuktalo se pravo - SDA pravo gubi u prvih 6 stranica :D

A za koga glasati - dilema koja će živjeti sve do ulaska u kabinu.. A glasati se mora - ne samo zbog građanske dužnosti već zbog nade da će se nešto promijeniti - na bolje (jer na gore i ne može)... Poništavanje listića glasača ostavlja da šuti sljedeće 4 godine - nema se pravo buniti kad ništa nije ni birao - sve mu biva nametnuto... bolje glasati i izgubiti već nikako ne glasati.

Ako ostanem ovakvog stajališta - SDP - Hercegovina :run:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#128 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

drug profi wrote:
Pa kad sam ti toliko zanimljiv, mogla si vidjeti sta pisem tamo. I oni mi uopste nisu po mjeri, ali sam se interesovao i razgovarao na toj temi. Mogla si prebrojati i koliko ih je na temi SDP. A da si se bavila bilo cime osim statistike i gramatike, vidjela bi sustinu, da sam nezadovoljan SDP-om i da trazim nesto slicno po programu.

A da samo znas koliko si u krivu po pitanju moje predizborne. Najradije bih odselio ili poderao listic, ali mi savjest ne da. Nema te stranke ni kandidata kojeg cu ja hvaliti pa da mi ljudi poslije pljuju u lice.

Inace imam problem sa tobom, valjda me ne mirises nesto. Nebitno.
nisi mi nimalo zanimljiv, samo mi smijesno kad nekoga uhvatim u lazi :mrgreen:
jos je tragicnijija cinjenica ako si toliko boravio na temi, a nisi skontao kako se zove kandidatkinja za koju ces glasati

ti rjesavaj svoje probleme negdje drugo :zjev:
drug profi

#129 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by drug profi »

plain vanilla wrote:
drug profi wrote:
Pa kad sam ti toliko zanimljiv, mogla si vidjeti sta pisem tamo. I oni mi uopste nisu po mjeri, ali sam se interesovao i razgovarao na toj temi. Mogla si prebrojati i koliko ih je na temi SDP. A da si se bavila bilo cime osim statistike i gramatike, vidjela bi sustinu, da sam nezadovoljan SDP-om i da trazim nesto slicno po programu.

A da samo znas koliko si u krivu po pitanju moje predizborne. Najradije bih odselio ili poderao listic, ali mi savjest ne da. Nema te stranke ni kandidata kojeg cu ja hvaliti pa da mi ljudi poslije pljuju u lice.

Inace imam problem sa tobom, valjda me ne mirises nesto. Nebitno.
nisi mi nimalo zanimljiv, samo mi smijesno kad nekoga uhvatim u lazi :mrgreen:
jos je tragicnijija cinjenica ako si toliko boravio na temi, a nisi skontao kako se zove kandidatkinja za koju ces glasati

ti rjesavaj svoje probleme negdje drugo :zjev:
Dakle i uobrazena si.
Sta to mislis da sam slagao?
Problema nemam, samo se pitam sta tebe tare u zivotu pa se izljevas ovdje na neduzne prolaznike?
kamen spoticanja

#130 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by kamen spoticanja »

zenica-huso smajlovic...mada bi godilo da izgubio koji procenat
Jay Gatsby

#131 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Jay Gatsby »

newklear wrote:Zahuktalo se pravo - SDA pravo gubi u prvih 6 stranica :D

A za koga glasati - dilema koja će živjeti sve do ulaska u kabinu.. A glasati se mora - ne samo zbog građanske dužnosti već zbog nade da će se nešto promijeniti - na bolje (jer na gore i ne može)... Poništavanje listića glasača ostavlja da šuti sljedeće 4 godine - nema se pravo buniti kad ništa nije ni birao - sve mu biva nametnuto... bolje glasati i izgubiti već nikako ne glasati.

U tome je sva greška našeg razmišljanja. Ne glasam, ali onaj ko je na vlasti ima obavezu i prema meni jer plaćam porez, a time i platu vlastodršcima (i ne samo njima). Bez obzira na stranku... plaćeni su da rade svoj posao, u okviru nadležnosti koje imaju. Posebno se to odnosi na ove općinske izbore.
granita

#132 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by granita »

Nasa Stranka - Novi Grad
plain vanilla

#133 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

Jay Gatsby wrote:
newklear wrote:Zahuktalo se pravo - SDA pravo gubi u prvih 6 stranica :D

U tome je sva greška našeg razmišljanja. Ne glasam, ali onaj ko je na vlasti ima obavezu i prema meni jer plaćam porez, a time i platu vlastodršcima (i ne samo njima). Bez obzira na stranku... plaćeni su da rade svoj posao, u okviru nadležnosti koje imaju. Posebno se to odnosi na ove općinske izbore.
naravno, sve si ti u pravu
ali sta ako ne rade svoj posao kako treba, ko ce ih zamijeniti?
Jay Gatsby

#134 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Jay Gatsby »

plain vanilla wrote:
To nam je druga greška. Politika je uvučena u sve živo. Kakve veze ima koja je stranka na vlasti sa liftovima u zgradama, hranom u vrtićima ili psima lutalicama? To su čisto tehničke stvari koje tako treba i rješavati. Masa stvari je takve tehničke prirode i one se, naprosto, moraju rješavati mimo politike.
convict

#135 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by convict »

kamen spoticanja wrote:zenica-huso smajlovic...mada bi godilo da izgubio koji procenat
Totalno mi je nejasan fenomen popularnosti Huse Smajlovića. Stanje u Zenici kada je u pitanju zagađenost, grijanje, ekonomska situacija, bezbjednost, kulturni sadržaji, urbanizam itd. jer ravno katastrofi, ali Huso dominira. Zašto?

Izgrađen 1 shopping centar u prošlom mandatu? Započeto proširivanje Sarajevske ulice u 4. godini novog mandata?
kamen spoticanja

#136 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

convict wrote:
kamen spoticanja wrote:zenica-huso smajlovic...mada bi godilo da izgubio koji procenat
Totalno mi je nejasan fenomen popularnosti Huse Smajlovića. Stanje u Zenici kada je u pitanju zagađenost, grijanje, ekonomska situacija, bezbjednost, kulturni sadržaji, urbanizam itd. jer ravno katastrofi, ali Huso dominira. Zašto?

Izgrađen 1 shopping centar u prošlom mandatu? Započeto proširivanje Sarajevske ulice u 4. godini novog mandata?
bila je na netu negdje zbirka projekata i malo je vise od jednog trznog centra...tacnije trzni centar nije gradio huso :D
al de ziv bio pogledaj konkurenciju...dakle taj jedan trzni bi bio dovoljan da pomete ove imbecile sto pale svijece za posjecena stabla u projektu GGM-a
poznanik

#137 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by poznanik »

convict wrote:
Totalno mi je nejasan fenomen popularnosti Huse Smajlovića. Stanje u Zenici kada je u pitanju zagađenost, grijanje, ekonomska situacija, bezbjednost, kulturni sadržaji, urbanizam itd. jer ravno katastrofi, ali Huso dominira.

Zašto
Image
plain vanilla

#138 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

Jay Gatsby wrote:
plain vanilla wrote:
To nam je druga greška. Politika je uvučena u sve živo. Kakve veze ima koja je stranka na vlasti sa liftovima u zgradama, hranom u vrtićima ili psima lutalicama? To su čisto tehničke stvari koje tako treba i rješavati. Masa stvari je takve tehničke prirode i one se, naprosto, moraju rješavati mimo politike.
sa liftovima nema, za to imas upravitelja :mrgreen:
problem treba da rjesava onaj ko je nadlezan za taj problem, i tu ne mislim na stranku nego na covjeka koji ima ime i prezime, ako ne radi svoj posao kako treba, onda bi mi trebali insistirati na njegovoj smjeni..da je kakve srece, sama stranka koja ga je postavila na to mjesto, maknula bi ga da zadrzi vlast
ali vidjeli i oni da kod nas sve prolazi, sve moze...samo nek ne puca

ja smao kazem da ne vidim kako ce se problemi rjesavati ako ne budemo glasali :?

ova tema je djelimicno pokrenuta i da pozovemo ljude da izadju na izbore, da pronadju neko ime i glasaju...
ne vidim drugi nacin, osim ako neko ima carobni stapic :?
convict

#139 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by convict »

kamen spoticanja wrote:
convict wrote:

bila je na netu negdje zbirka projekata i malo je vise od jednog trznog centra...tacnije trzni centar nije gradio huso :D
al de ziv bio pogledaj konkurenciju...dakle taj jedan trzni bi bio dovoljan da pomete ove imbecile sto pale svijece za posjecena stabla u projektu GGM-a
Ma mogao bih se ja složiti da je najbolji od ponuđenih kandidata (sad kad nema Mirada :-D ), ali srce me boli kad vidim na šta liči Zenica i kako se živi u Zenici, a najodgovorniji za takvo stanje uživa podršku 80%.

Helem, da ne kvarimo vanilli temu dalje...
Chisum

#140 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Chisum »

Glasati se MORA, to je moje misljenje i princip kojeg se cvrsto drzim... Ali, svako ima svoje, pa ne bih polemisao dalje.

Kada ne ih izasao da glasam, nema tog boga koji bi mi saprao osjecaj da sam na taj nacin direktno pomogao onima "sa druge strane", i ma kako bezizlazno sve djelovalo, u zemlji u kojoj je odnos snaga takav kakav jeste, te se letargija, pogotovo ona gradskog stanovnistva, do sada mnogo puta obila o glavu ovom narodu - ja ne bih da moje mjesto u redu za glasanje bude upraznjeno nekim balvanom koji, kako vidjesmo ovih zadnjih dana listajuci po netu, ne zna da sastavi prosto prosirenu recenicu.

Dakle - SDP, Centar. Kao i uvijek.

S tim sto ovaj put, za razliku od proslog kada sam ovo radio s nekim naivnim ushicenjem i nadom da ce stvari preko noci krenuti nabolje, ovaj put glasam sa osjecajem gorcine, a pada mi na pamet da na listic kao fusnotu dopisem - "jebem vam familiju neprincipijelnu"
plain vanilla

#141 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

Lud i ponosan wrote:@zoom66

Sto bas tom bojom, ziv mi bio? :oops: :D
pustila mu dusha boju :skoljka:
kamen spoticanja

#142 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

poznanik wrote:
convict wrote:
Totalno mi je nejasan fenomen popularnosti Huse Smajlovića. Stanje u Zenici kada je u pitanju zagađenost, grijanje, ekonomska situacija, bezbjednost, kulturni sadržaji, urbanizam itd. jer ravno katastrofi, ali Huso dominira.

Zašto
Image
de metni neko svoje ime nekog nacelnika bilo koje bh opstine pa da malo igramo poredjenja :)
pa da vidis da to nema veze s tim sto potenciras...dakle na zadnjim izborima 80 % osvojenih glasova...a nije sirija ili pak saudija
kamen spoticanja

#143 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

convict wrote:
Ma mogao bih se ja složiti da je najbolji od ponuđenih kandidata (sad kad nema Mirada :-D ), ali srce me boli kad vidim na šta liči Zenica i kako se živi u Zenici, a najodgovorniji za takvo stanje uživa podršku 80%.

Helem, da ne kvarimo vanilli temu dalje...
ne znam sjecas li se zenice iz vremena ferida alica ili besima spahica...oni su iz sda...ja se sjecam i bilo je katastrofalno...
isto je bilo i u vaktu zakira pasalica a on je iz sdp-a...
realno je da lik ima iz cega stati a jos kad na to dodas amatere iz drugih politickih opcija shvatis zbog cega su procenti na njegovoj strani...bolan sbb ponudio kandidata koji citav zivot vodio irish pub :-) doduse bio je prosle izbore s danijelom vins u eko stranci :D
kamen spoticanja

#144 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Lud i ponosan wrote:Itekako da ima veze, samo sto mi volimo zatvarati oci pred ocitim i praviti se ludim. ;-)
ma pusti se demagogije i jeftinih pamfleta...deder da malo uporedimo imena...imas izbor da biras koga hoces pa ces da vidis ko se pravi lud ustvari :wink:
poznanik

#145 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by poznanik »

kamen spoticanja wrote:...de metni neko svoje ime nekog nacelnika bilo koje bh opstine pa da malo igramo poredjenja :)
pa da vidis da to nema veze s tim sto potenciras...dakle na zadnjim izborima 80 % osvojenih glasova...a nije sirija ili pak saudija
Nemam "svoje ime", nikog ne preferiram. Meni je potpuno svejedno ko će dobiti vlast, ko će biti načelnik, iz koje političke organizacije. Bitnije mi je da svaki načelnik, dosljedno i prema zakonima i propisima provodi svoju vlast.
Doktor29

#146 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Doktor29 »

cyprus wrote:Novi Grad - SDP...

Iskreno, nisam nešto oduševljen... ali...

Pretpostavljam da si gledao emisiju veceras... :thumbup:
VjecitiStudent

#147 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by VjecitiStudent »

Chisum wrote: Dakle - SDP, Centar. Kao i uvijek.

S tim sto ovaj put, za razliku od proslog kada sam ovo radio s nekim naivnim ushicenjem i nadom da ce stvari preko noci krenuti nabolje, ovaj put glasam sa osjecajem gorcine, a pada mi na pamet da na listic kao fusnotu dopisem - "jebem vam familiju neprincipijelnu"
OMG ... :shock: ... nakon svih grdoba koje izgradise ...

Samo se glas pika, uzaludnim slovima se zabavlja samo omladina koja broji glasove.
Last edited by VjecitiStudent on 28/09/2012 00:48, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#148 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

poznanik wrote:
kamen spoticanja wrote:...de metni neko svoje ime nekog nacelnika bilo koje bh opstine pa da malo igramo poredjenja :)
Nemam "svoje ime", nikog ne preferiram. Meni je potpuno svejedno ko će dobiti vlast, ko će biti načelnik, iz koje političke organizacije. Bitnije mi je da svaki načelnik, dosljedno i prema zakonima i propisima provodi svoju vlast.
vala meni je bitno da je sposoban i da iza njegovog mandata stanje bude bolje nego prije nego je zajahao :wink:
i na koncu tema i jeste naslovljena tako ...pita hanuma jasno "za koga ce te glasati"
and

#149 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by and »

za onog ko na plakatu ima zastavu s ljiljanima
Chisum

#150 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Chisum »

VjecitiStudent wrote:
Chisum wrote: Dakle - SDP, Centar. Kao i uvijek.

OMG ... :shock:

Samo se glas pika, uzaludnim slovima se zabavlja samo omladina koja broji glasove.
Eki to? Ja mislio Zlatko pregleda preko vikenda...

... ta fusnota je tu samo da pridrzi moj glas, barem sa lijeve strane, da ne padne, jer mu boba fali.
Post Reply