SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izborima?

Post Reply
MedenoSrce

#351 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by MedenoSrce »

Kad ja kazem da se zezas onda se zezas.

@opeja ti to s takvim ponosom :lol:

@LiP ma shkrabo nesto na ovom revijalnom PF koji pratim
Kemal Malovčić

#352 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Kemal Malovčić »

nemam vremena da tražim primjere, ali možete prostim guglanjem

vidjeti da su

neću / ne ću

dublet u hrvatskom pravopisu

http://www.ktf-split.hr/novosti/pravopis.pdf

:kravata:

edit: on će se meni smijati, a najveći mu domet žika 8-)
MedenoSrce

#353 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by MedenoSrce »

dobro ba moke znamo mi da kada ti pjevas da se ne primijeti razlika između neću i ne ću
i sta je ovo na ovim predizbornim temama svi o pravopisu naglabaju ... dok mi je susha na PF LJiS nikoga ne more frustracije druge vrste

@LiP zar ono ne bi "tek, tek 15 godina" :lol: :lol: 8-)
susc_ovjek

#354 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by susc_ovjek »

Guido_Špišić wrote: ti stvarno vjerujes da je u ovoj zemlji vazno ko je na vlasti? da ce ti vlast srediti zivot umjesto ti sama sebi?

Koja glupost, ne mogu da vjerujem!!

Za tebe i sve one koji ne zele glasati na izborima je to lijepo rekao jedan covjek

Najgora od svih vrsta nepismenosti jeste politička nepismenost. Politički nepismena osoba ne čuje, ne govori, ne učestvuje u političkim dešavanjima. Ona ne zna da troškovi života, cijena graha, ribe, brašna, stanarine, cipela, lijekova, zavise od političkih odluka. Politički nepismena osoba je toliko glupa da je ponosna i busa se u grudi govoreći kako mrzi politiku. Taj imbecil ne zna da se iz njegovog političkog neznanja rađa prostitucija, napuštena djeca, i najgori od svih lopova: loši političari, korumpirani i potkupljeni od strane lokalnih i multinacionalnih kompanija.

Bertold Brecht
Azamo

#355 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Azamo »

susc_ovjek wrote:
Guido_Špišić wrote: ti stvarno vjerujes da je u ovoj zemlji vazno ko je na vlasti? da ce ti vlast srediti zivot umjesto ti sama sebi?

Za tebe i sve one koji ne zele glasati na izborima je to lijepo rekao jedan covjek

Najgora od svih vrsta nepismenosti jeste politička nepismenost. Politički nepismena osoba ne čuje, ne govori, ne učestvuje u političkim dešavanjima. Ona ne zna da troškovi života, cijena graha, ribe, brašna, stanarine, cipela, lijekova, zavise od političkih odluka. Politički nepismena osoba je toliko glupa da je ponosna i busa se u grudi govoreći kako mrzi politiku. Taj imbecil ne zna da se iz njegovog političkog neznanja rađa prostitucija, napuštena djeca, i najgori od svih lopova: loši političari, korumpirani i potkupljeni od strane lokalnih i multinacionalnih kompanija.

Bertold Brecht

Napokon da neko napiše nešto kako treba! Svaka čast :thumbup:
branimir stulic

#356 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by branimir stulic »

Iako sam razocaran dosadasnjim radom ipak:
1 SDP- Stari grad, HAris Lulic
2.SDP- Stari grad, HAris Lulic
3.SDP- Stari grad, HAris Lulic

Tri clana moje obitelji...Tri glasa za SDP
Jazzy.ba

#357 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Jazzy.ba »

susc_ovjek wrote:

Bertold Brecht
:thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#358 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

Lud i ponosan wrote:
zagazaga wrote:ne pismeni ste :lol:
To, to, jos frajer kotrlja ocima, nista mu nije jasno. :D Bolje i da ne glasa, sigurno bi odabrao SDA.
a sad to vazna pismenost?
mene zamalo lincovaste kad ukazah na nepismenost sluzbenih priopcenja NS :mrgreen:
Kemal Malovčić

#359 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Kemal Malovčić »

time su sami pokazali svoju nepismenost :-D i još napravi nekakvu opoziciju, ko biva sda su nepismeni, dok su valjda u sdp pismeni :roll: ma da. glupave predrasude

da se razumijemo, ne branim sda. ne favoriziram i ne napadam nikoga ovdje sada
Kemal Malovčić

#360 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Kemal Malovčić »

ja sam na prošlim izborima glasao za sdp i našu stranku, nošen idejom znate već kojom

ali sada, bogme, kad vidim kakve kandidate sve stranke kandidiraju...
plain vanilla

#361 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

Lud i ponosan wrote:
plain vanilla wrote:
a sad to vazna pismenost?
mene zamalo lincovaste kad ukazah na nepismenost sluzbenih priopcenja NS :mrgreen:
Neke ELEMENTARNE stvari je ipak vazno poznavati, ali, opet, nije presudan i eliminacioni faktor. Mene iritiraju "klonirani roboti" koji kubure sa elementarnim znanjem, ali su sigurni koju politicku opciju odabrati - a najcesce je to ona najgora (po mom sudu).

Dakle, jako mi je vazno znati razliku izmedju ne mam i nemam, dok oko ostalog ne obracam paznju. Narocito na forumu. Mislim da ces shvatiti poentu.

Kemalov forumski "opus" nisam pratio, niti citao njegove komentare, zato sam i mislio da je jedan od ... A trenutno sam poprilicno osjetljiv kada vidim da je neko glas odlucio dati SDA stranci, posebno, bez obzira sto svako ima pravo da glasa kako hoce, ali...

Zaista ne znam sta je potrebno da se ljudi u ovoj zemlji probude i izaberu drugi put.
Shvatam ja poentu, ali je veca greska kad napises (nepismeno) sluzbeni dopis nego kad sharas na forumu, kontas?
I ne moze se na jednoj temi nepismenost pravdati-joj, kao da je to vazno-, a na drugoj diskreditirati sugovornika jer je nepismen.

Koliko sam ja upratila doticnog forumasha, ne slazemo se ni u cemu, ali je njegovo demokratsko pravo da glasa za stranku za koju misli da je najbolja...i to mu ne moze niko osporiti niti uskratiti.
hepekcina

#362 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by hepekcina »

s obzirom đe živimo imamo i previsoke standarde
plain vanilla

#363 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

hepekcina wrote:s obzirom đe živimo imamo i previsoke standarde
od magistara ocekujemo da su naucili nesto i u osnovnoj skoli?
mnogo li je :D
vatrogasac

#365 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by vatrogasac »

kosijaner wrote: možda je ova Naša stranka na tom putu....ali
vidjećemo.
Teško, ako su im ovakvi simpatizeri. Matrica Dennisa Gratza. Iz jedne krajnosti u drugu.
NKVD wrote: Do tada, principom iksova i onoga što "pismeni", pod debelim navodnicima, pokupe po etno vašarima, džamijama, crkvama i ostalim mjestima za opijanje masa (danke herr Marx) - ništa od napretka. Samo zakucava.

Ali, svaki procenat je bolji od predaje i letargije, o tome nema govora. Pa nek NS dobije i 5%, ja ću biti zadovoljan - imaću svojih pet posto u koje se mogu pouzdati. Osnovu za dalje. Ideju, principe i bazu. A, to je puno bolje od kladionice i čiča gliše.
vatrogasac

#366 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by vatrogasac »

@plain vanilla

Pribilježi i ovaj glas. :mrgreen:
Oktobar 2, 2012

Podrška Komunističke partije Novo Sarajevo Nedžadu Koldži, kandidatu za načelnika Općine Novo Sarajevo

Strateškim ciljevima Nedžada Koldže kao kandidata za načelnika Komunistička partija daje podršku, te je odlučeno da se podrži njegova kandidatura, a sa ciljem nastavka uspješne međusobne saradnje i zajedničkog djelovanja za dobrobit građana Novog Sarajeva.
plain vanilla

#367 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

vatrogasac wrote:@plain vanilla

Pribilježi i ovaj glas. :mrgreen:
Oktobar 2, 2012

Podrška Komunističke partije Novo Sarajevo Nedžadu Koldži, kandidatu za načelnika Općine Novo Sarajevo

Strateškim ciljevima Nedžada Koldže kao kandidata za načelnika Komunistička partija daje podršku, te je odlučeno da se podrži njegova kandidatura, a sa ciljem nastavka uspješne međusobne saradnje i zajedničkog djelovanja za dobrobit građana Novog Sarajeva.
Komunisticka partija glasa za SDA? :shock:
jesam li ja sta pomijesala? :-)
vatrogasac

#368 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by vatrogasac »

plain vanilla wrote:
Mene ne čude više crveno-zelene koalicije. Tako pišu.

Image
plain vanilla

#369 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

sarajevo nije teheran

sarajevo je crveni teheran :lol:
shell

#370 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by shell »

vatrogasac wrote:
plain vanilla wrote:
Mene ne čude više crveno-zelene koalicije. Tako pišu.

Image
ako je ovo istina ja više nikad neču izači na izbore šta je sljedeče HĆSP sa SRS-Vojislav Šešelj .
Bosnjak333

#371 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Bosnjak333 »

Do juce su svi podrzavali ideju Komunisticke Partije,a sad nikome ne valja.Boli istina sto su i komunisti skontali da je bolje da SDA vlada nego SDP ili neko drugi. :lol: :lol: :lol:
drug profi

#372 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by drug profi »

Ejha, gdje nam je Nosara, jel on nesto oko ovih komunista na baterije radio?
bogumila

#373 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by bogumila »

Bosnjak333 wrote:Do juce su svi podrzavali ideju Komunisticke Partije,a sad nikome ne valja.Boli istina sto su i komunisti skontali da je bolje da SDA vlada nego SDP ili neko drugi. :lol: :lol: :lol:
haha crnjak fakat
al ima tu jos boja u toj koaliciji, vidjeh maloprije da je koldzo bio specijalni gost na centralnoj tribini hsp
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kanadida ... /121002167

tek sad kontam sto je onaj mali iz sbb pozvao sdp, sdu i ns da se ujedine sa sbb na novom sarajevu :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#374 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by JoseMujica »

ja komunista i da oprostite kurčića od zeca :-) :lol: :lol: :lol:

sad bi ovo drug Marko sve do korita Miljacke i metak u potiljak...ko što danas rade talibani :idea: pa ljudi eto đe su se našli..isti modus operandi :-)
Opetja033

#375 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:ja komunista i da oprostite kurčića od zeca :-) :lol: :lol: :lol:

sad bi ovo drug Marko sve do korita Miljacke i metak u potiljak...ko što danas rade talibani :idea: pa ljudi eto đe su se našli..isti modus operandi :-)
Jesam li ja ovo tebe dobro shvatio ili ti neofirno sada provuce tezu kako pristalice, clanovi i glasaci SDA ubijaju svoje neistomisljenike, otpadnike i heretike metkom u potiljak i kako je zapravo SDA=Talibani. E moji Crveni Kmeri, kada covjek pomisli da ste dotakli dno vi se svojski potrudite da ga demantujete.
Post Reply