..ove role su bil hit

WRRsmom wrote:
moj vozo svijetlo plavog, djeca ga zvala prdavac meni bilo kriiivoooo![]()
![]()
a za igracku ne znam

AmbasadorkeSephora wrote:I ovih deka..Svaka kuca imala !:)
A jambolije, navece dodjem pjan iz carsije pa se pokrijem jambolijom, ujutro ko da sam kod ovaca spavaodetroit-mercy wrote:AmbasadorkeSephora wrote:I ovih deka..Svaka kuca imala !:)
.
A bile i one deke cupaci , ne jambolije nego kopije...Bilo ih raznih boja...detroit-mercy wrote:AmbasadorkeSephora wrote:I ovih deka..Svaka kuca imala !:)
.
Veliki procenat proizvoda sa dosadašnjih slika su proizvodi koji su se proizvodili u Ex-Yu, po JUS standardu.apsidejzi wrote:Kad gledam ove slike ne mogu se otrgnuti utisku da je jedina razlika danas i prije mnogo siri asortiman proizvoda. Sve ovo gore je drugorazredno kinesko smece koje su nam tusili i zaradjivali velike novce oni koji su prvi otkrili kinu kao izvor jeftine radne snage.
Kasnije se to rasirilo, dosli drugi proizvodi, konkurenti i ovi su malo po malo utopili se u masu. Ja svojoj trogodisnjoj curici ponekad kupim pez al kad realno pogledam pez je smece u odnosu na izbor slatkisa koji se mogu uzeti.
Sva razlika je u siroj ponudi. Puna prodavnica peza al mu slab promet. Neki dan vidim da za 2 KM mozes kupit 100 klikera. Nekad sam ih toliko zelio a vidi sad po kojoj cijeni ih mozes dobit kad ih niko nece jer imaju drugi izvor zabave.

Molly RingwaldJay Gatsby wrote:Još da stavimo staru dobru pjesmu iz ovog filmaSephora wrote:A sjecate se ove mode...![]()
![]()
Pink, plave, zeleneSephora wrote:A bile i one deke cupaci , ne jambolije nego kopije...Bilo ih raznih boja...detroit-mercy wrote:AmbasadorkeSephora wrote:I ovih deka..Svaka kuca imala !:)
.
Takoder bilo moderno !:)
Masina za ves Gorenje, jos je imamo, preko 30 godina stara jos pici ko novaNaslovnica wrote:Veliki procenat proizvoda sa dosadašnjih slika su proizvodi koji su se proizvodili u Ex-Yu, po JUS standardu.apsidejzi wrote:Kad gledam ove slike ne mogu se otrgnuti utisku da je jedina razlika danas i prije mnogo siri asortiman proizvoda. Sve ovo gore je drugorazredno kinesko smece koje su nam tusili i zaradjivali velike novce oni koji su prvi otkrili kinu kao izvor jeftine radne snage.
Kasnije se to rasirilo, dosli drugi proizvodi, konkurenti i ovi su malo po malo utopili se u masu. Ja svojoj trogodisnjoj curici ponekad kupim pez al kad realno pogledam pez je smece u odnosu na izbor slatkisa koji se mogu uzeti.
Sva razlika je u siroj ponudi. Puna prodavnica peza al mu slab promet. Neki dan vidim da za 2 KM mozes kupit 100 klikera. Nekad sam ih toliko zelio a vidi sad po kojoj cijeni ih mozes dobit kad ih niko nece jer imaju drugi izvor zabave.
JUS standard je po mnogim pitanjima i danas iznad mnogih EU legislativa po pitanju legislativa i kvaliteta.
Kada se danas kupi komad namještaja, TV, veš mašina, frižider - mijenja se nakon nekoliko godina, 10max. Nekadašnji namještaj, frižider...trajali su, i trajali, i trajali....
Nekada je TV guzonja bio 2000DM, video oko 1600km (sjećam se kada su moji otišli u Švabiju na nekoliko dana i donijeli Loewe TV koji je bio toliko napredan da nismo znali kako da naštimamo kanale, a video je imao žičani daljinski).
Kompjuteri skoro da nisu postojali kod običnog svijeta, sjećam se prvog susreta sa ZX-om i igricom formula, to je bilo kao naučna fantastika.
Današnje generacije odrastaju u sasvim drugom okruženju i sistemu vrijednovanja, i nema tu šta da se kaže. Ja znam da se ja svoje djetinjstvo nikada ne bih mijenjao za djetinjstvo kakvo imaju današnja djeca. Isto sam tako siguran da se današnja djeca ne bi odrekla interneta, PS3, S3, McD i ostalih, da kažem, evoloucijskih dometa.
Isto kako ja njih razumijem, nadam se da će i oni mene jednog dana da shvate zašto sam ponekad nostalgičan za starim dobrim vremenima
Btw, jednu od onih ambasadorki sa slike sam u cemeriku donio, nest mi slatko na podne se njome pokriti, kad legnem da malo prekinemSephora wrote:Da i to, pa kuca okrecena, cist tepih se stavi , prekrivaci, cisti, ma sve mirise na cisto..pa se zamrci..musice istjeraju iz kuce ! Milinaaaa Avlija opere...
zanimljiva teza. sta je tacno kinesko smece? ja vidim samo proizvode proizvedene u sfrj. cak i one adidas tene. i levi's.apsidejzi wrote:Kad gledam ove slike ne mogu se otrgnuti utisku da je jedina razlika danas i prije mnogo siri asortiman proizvoda. Sve ovo gore je drugorazredno kinesko smece koje su nam tusili i zaradjivali velike novce oni koji su prvi otkrili kinu kao izvor jeftine radne snage.