(samo)ubistvo na koncertu "deep purple" u Japanu?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
rulja_20

#1 (samo)ubistvo na koncertu "deep purple" u Japanu?

Post by rulja_20 »

to sam čuo poodavno. ali me interesuje je li se to zaista i dogodilo?
imam i snimak tog koncerta (to je bilo mislim 1972.), i zaista jasno se čuje prasak (navodno pucanj) prilikom izvođenja pjesme "child in time".
zna li iko išta o tome?
Hendrix

Post by Hendrix »

Bubnjar je jednom govorio o pucnju pištolja ali to je bilo kada se neki lola napio i puco u zrak,na kraju se ispostavilo da je metak prošao iznad glave bubnjaru i zabio se u zid iza heheh,dobro vjerovatno nije bilo u centima promašaj ali je bilo blizu.
car-x

Post by car-x »

Fly into the rising sun,
Faces, smiling everyone
Yeah, she is a whole new tradition
I feel it in my heart

My woman from tokyo
She makes me see
My woman from tokyo
She’s so good to me

Talk about her like a queen
Dancing in a eastern dream
Yeah, she makes me feel like a river
That carries me away

My woman from tokyo
She makes me see
My woman from tokyo
She’s so good to me

But I’m at home and I just don’t belong ...

So far away from the garden we love
She is what moves in the soul of a dove
Soon I shall see just how black was my night
When we’re alone in her city of light

Rising from the neon gloom
Shining like a crazy moon
Yeah, she turns me on like a fire
I get high

My woman from tokyo
She makes me see
My woman from tokyo
She’s so good to me
rulja_20

Post by rulja_20 »

hmmmm da, da. ali eto po ovoj verziji sam čuo da se neki tip rokno u publici. :shock:
kad poslušam taj snimak sve to pomalo djeluje jezivo...
Macuser

Post by Macuser »

Nikada se nista slicno nije desilo. Koncerti su iz Japana 1972 (15 august - Osaka, 16 august - Osaka, 17 august - Tokyo). Samoubistvo za vrijeme pjesme "Child In Time" je lokalna sarajevska legenda. Tacka!
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Macuser wrote:Samoubistvo za vrijeme pjesme "Child In Time" je lokalna sarajevska legenda. Tacka!
Niti je lokalna, niti Sarajevska legenda, jer ja niti sam rodjena u Sarajevu ni sam kad zivjela u Sarajevu, a za tu urbanu legendu sam cula od starijih od mene, ihaaaaj...
superxenon

Post by superxenon »

i sta bi na kraju s tim?
bas me zanima... sad sam nesto googlo al nisam nista skontao
copelija

Post by copelija »

Prica o samoubistvu je izmisljotina koja je polako usla u legendu i pravila dobru reklamu. Inace prasak koji se cuje dolazi iz Lordovih orgulja sa kojima je imao problema tekom citave japanske turneje i to je jedina istina.
Fiore

#9 we

Post by Fiore »

Hendrix wrote:Bubnjar je jednom govorio o pucnju pištolja ali to je bilo kada se neki lola napio i puco u zrak,na kraju se ispostavilo da je metak prošao iznad glave bubnjaru i zabio se u zid iza heheh,dobro vjerovatno nije bilo u centima promašaj ali je bilo blizu.
kakva slobodna generacija..
sekretar

Post by sekretar »

Ja sam kao teenager :) čuo verziju da se ženska u japanu ubila na tom koncertu. I živio u ubjeđenju da je tako (raja mi i ne gotovi deep purple, pa nisam ni pričao o tome s nekim :)).
Sve do prije par mjeseci kad sam na netu pročitao da nije istina. Samo što sam ja pročitao da je u pitanju pad mikrofona bio.
sekretar

Post by sekretar »

Macuser wrote:Nikada se nista slicno nije desilo. Koncerti su iz Japana 1972 (15 august - Osaka, 16 august - Osaka, 17 august - Tokyo). Samoubistvo za vrijeme pjesme "Child In Time" je lokalna sarajevska legenda. Tacka!
hehe ne samo sarajevska
The best Deep Purple song ever. It is said that a man commited a suicide during their concert in Japan in 1973(I am not sure about the year)while they were playing this song. If you listen to the live verion,you can hear a gun shot somewhere around 9min, after Ian says "I wanna be inside of you"...
- Maria, NS, Serbia
Post Reply