Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

braca

#1 Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by braca »

Kako naslov kaze, samo provjeravam jer nemam provjerenu informaciju, niti sam bio na Bjelasnici ovih dana, ali rece mi covjek kojeg poznajem onako iz kafane, da su dali ovih dana motor od trosjeda na remont i logicno da trosjed ne moze raditi ???!!! Nije sada tema da li ima ili nema snijega, jer i kada nema snijega, trosjed je povremeno radio i u turisticke svrhe obilaska planine, sam se pitam da li je moguce da su SADA skinuli motor radi remonta?

Interesira me da li je ovo stvarno ovako, ili je to samo jos jedan u nizu mahalskih i zlonamjernih traceva?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by un1ted »

Nista cudno :) Na Bjelasnicu ni ne idem radi ovakvih stvari.
Troll_Happens

#3 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by Troll_Happens »

braca wrote:Kako naslov kaze, samo provjeravam jer nemam provjerenu informaciju, niti sam bio na Bjelasnici ovih dana, ali rece mi covjek kojeg poznajem onako iz kafane, da su dali ovih dana motor od trosjeda na remont i logicno da trosjed ne moze raditi ???!!! Nije sada tema da li ima ili nema snijega, jer i kada nema snijega, trosjed je povremeno radio i u turisticke svrhe obilaska planine, sam se pitam da li je moguce da su SADA skinuli motor radi remonta?

Interesira me da li je ovo stvarno ovako, ili je to samo jos jedan u nizu mahalskih i zlonamjernih traceva?
u bosni si, a u njoj je sve moguce tako da te nista ne iznenadjuje.. :bih: welcome
cpu_fan

#4 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by cpu_fan »

Ne znam šta je ovdje čudno. Kada su ga trebali poslati na remont ljudi su bili u štrajku. Sada kada rade treba odraditi remont obavezno da se ne bi desilo da u po sezone ljudi ostanu viseći na žičari.
braca

#5 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by braca »

Pa cudno je jer "mala" Jahorina koju podrzava "mala" opcina Pale i kojima gravitira relativno mali broj ljudi, ima tri SESTEROSJEDA, od kojih dva imaju preklopnu kupolu + nekoliko drugih liftova i zicara, a "velika" Bjelasnica, koju "podrzava veliki Kanton Sarajevo" i kojima gravitira mega armija od cca 500.000 (!) stanovnika ima kitu od vertikalnog transporta. Mozete izmisljati milion opravdanja, ali cinjenica je da mala Jahorina i male Pale imaju sve (vezano za zimsko-skijaski turizam), a geografski i finansijski veliko Sarajevo, a sa njim i Bjelasnica ima jad i bijedu od uvjeta za skijanje.

Kako i zasto ?
karanana

#6 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by karanana »

vise gravitiram prema jahorini nego prema bjelasnici. pitomija i versatilnija planina. i uopste se ne slazem sa atributima mala za jahorinu a velika za bjelasnicu. na osnovu cega to? ko to kaze ko to laze jahorina mala.
mada sumnjam u gore navedeno u pocetnom postu. ne vjerujem da je sad na remontu.
lajkujMe

#7 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by lajkujMe »

Zato sto ovi iz Pala i RS opcenito rade sve moguce da investiraju jer znaju da ce im se isplatiti rade sve moguce da privuku investitore. Jahorina je naspram Bjelasnice Svicarski ski rezort.

S druge strane Kanton Sarajevo i grad Sarajevo se piša na Bjelasnicu a sere na Igman.
braca

#8 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by braca »

Svaka cast care, u sridu ! A meni je to prosto nevjerovatno, to je za mene cudo nad cudima od jada i bijede....mislim na odnos spram Bjelsnice i Igmana koji mogu biti apsolutni raj, posebno u ljetnom periodu....prosto ne mogu da se nacudim sta se sve ovdje godinama i decenijama desava...u opcenitom smislu rijeci....
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by un1ted »

braca wrote:Pa cudno je jer "mala" Jahorina koju podrzava "mala" opcina Pale i kojima gravitira relativno mali broj ljudi, ima tri SESTEROSJEDA, od kojih dva imaju preklopnu kupolu + nekoliko drugih liftova i zicara, a "velika" Bjelasnica, koju "podrzava veliki Kanton Sarajevo" i kojima gravitira mega armija od cca 500.000 (!) stanovnika ima kitu od vertikalnog transporta. Mozete izmisljati milion opravdanja, ali cinjenica je da mala Jahorina i male Pale imaju sve (vezano za zimsko-skijaski turizam), a geografski i finansijski veliko Sarajevo, a sa njim i Bjelasnica ima jad i bijedu od uvjeta za skijanje.

Kako i zasto ?
Ja na Jahorinu i idem. Fuck Bjelasnicu dok javasluk vlada :)
L u c i f e r

#10 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by L u c i f e r »

Ja bih rado išao na Jahorinu, ali neke osobe iz mog društva se ne osjećaju bezbjedno/ugodno u ćiriličnom okruženju... :-?
Edin H.

#11 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by Edin H. »

Sad ste vi strucnjaci i za remonte :wink:

ZOI rules!
braca

#12 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by braca »

Ne, nismo strucnjaci za remonte, mada bismo mogli biti i to, no zelim(o) da skijam(o) ZA SVOJ NOVAC na npr. Bjelasnici, ali ako to nije moguce, skijati cemo za SVOJ novac negdje drugdje, a ZOI neka i dalje vrsi remont u sezoni (ako ga vrsi), a cijelo proljece, ljeto i jesen neka i dalje maše ušima kao što su i do sada radili svake godine sto ih je i dovelo do kolapsa. Da su pokazali samo malo volje i invencije i Bjelasnica i Igman bi bili puni k'o šipak cijelo ljeto. Najbolje je biti parazit i cekati da ti Kanton da pare. E, pa, Kanton vise nema para, snalazite se.
bella_ciao

#13 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by bella_ciao »

L u c i f e r wrote:Ja bih rado išao na Jahorinu, ali neke osobe iz mog društva se ne osjećaju bezbjedno/ugodno u ćiriličnom okruženju... :-?
:lol:
Joj ti su mi najjaci
Troll_Happens

#14 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by Troll_Happens »

braca wrote:Pa cudno je jer "mala" Jahorina koju podrzava "mala" opcina Pale i kojima gravitira relativno mali broj ljudi, ima tri SESTEROSJEDA, od kojih dva imaju preklopnu kupolu + nekoliko drugih liftova i zicara, a "velika" Bjelasnica, koju "podrzava veliki Kanton Sarajevo" i kojima gravitira mega armija od cca 500.000 (!) stanovnika ima kitu od vertikalnog transporta. Mozete izmisljati milion opravdanja, ali cinjenica je da mala Jahorina i male Pale imaju sve (vezano za zimsko-skijaski turizam), a geografski i finansijski veliko Sarajevo, a sa njim i Bjelasnica ima jad i bijedu od uvjeta za skijanje.

Kako i zasto ?
Pitaj bakira i ostale mu diletante iz propale partije, oni zimuju po francuskoj austriji i svicarskoj....a bjelasnica i igman im sluze za velike nuzde ko medzedi pravi... :skoljka:
uzmimerikardo

#15 Tubing staza mojmilo

Post by uzmimerikardo »

ZOI, Tubing stazu sa Mojmila (propali pokusaj) razmontirati i vuci na Bjelasnicu ili Igman da obogatite ponudu kad vec ljudi dolaze na planine....
Naslovnica

#16 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by Naslovnica »

Gledam ljetos na Igmanu na Velikom Polju iznad Ferija, lik dotjer'o kamp prikolicu, ogradio poprilično veliku parcelu, uzor'o i zad'o kumpijere?!
Odron.
braca

#17 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by braca »

Nije do njega, no je do onoga koji mu to dozvoljava ne reagirajuci na to (mislim na vlast).
drunken tiger

#18 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by drunken tiger »

Kako i zasto ?
Bošnjaci i biznis. Tako i zbog toga!!
gurabija78

#19 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by gurabija78 »

drunken tiger wrote:

Kako i zasto ?
Bošnjaci i biznis. Tako i zbog toga!!
sve u 2 riječi! :thumbup:
onaj Hrenovica prošli vikend organizovao grah za otvorenje sezone pa kaže: e lijepo što su se Sarajlije ovako okupile da uživaju u ovoj ponudi, hm, ovaj, ponudi, hm, onaj ponudi.....
kakvoj ba ponudi? mogu kupiti priglavke pojeftino? šta? ne kontam... i tako dvaes godina.....
braca

#20 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by braca »

Ne Bošnjaci, ne Bošnjaci, Bošnjaci su OK, no - balije.
VjecitiStudent

#21 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by VjecitiStudent »

Bjelašnica je idealna slika i prilika upravljanja gradom, kantonom i državom zadnje dvije decenije: U zajednička dobra je uloženo tako malo, u privatna tako mnogo.
gurabija78

#22 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by gurabija78 »

braca wrote:Ne Bošnjaci, ne Bošnjaci, Bošnjaci su OK, no - balije.
ma to, manje vise.... razumijemo se.....
vjesticanametli

#23 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by vjesticanametli »

vala me ne cudi ako je remont sada :lol: raspali se svi uskoro :evil: zato godinama i ne idem na bjelasnicu i igman......jahorina zakon :D :-D
braca

#24 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by braca »

Za one ciji to stomak moze podnijeti, Jahorina jeste zakon, no sve su im bejbi staze u poredjenju sa Bjelasnicom koja je za mangupe (na skijama). Doduse, postoji ona staza koju smo onomad zvali "Prača", no tamo haman nikada nema snijega. Izgleda da cu i ja morati uzeti ove zime nesto Ranibosa protiv mucnine u stomaku i zaputiti se ka Jahorini na skijanje. :bih: :novine: :sabur:
klixo

#25 Re: Samo provjeravam: trosjed na Bjelasnici

Post by klixo »

Jest Jahorina uredjenija i ovo i ono ,ali Bjelasnica pruza mnogo vise adrenalina i nikako nije za pocetnike.
Ko zna malo bolje skijati i uziva u tome nikad nece otici na Jahorinu jer su staze fakat prespore.
Osim toga dnevni ski pass 40 KM na Jahorini ,a na Bjelasnici 25 KM.
Skijanje , poslije rucak/vecera u HANu , ljepota.
Da prostis jebes staze na kojoj se moja nana ne bi polomila i na kojoj amater moze hladno spust odraditi.
Post Reply