"Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kmirsad

#26 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by kmirsad »

...i...završi misao...šta misliš da jeste... :)
slucajni_prolaznik

#27 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by slucajni_prolaznik »

jefferson wrote: Mislim da cilj ove tvoje "rasprave" ustvari nije Dodik!
Naravno da nije samo Dodik. Nije on jedini iz predstavnistva RS, koji pokusava revidirati historiju i zatrti sjecanje na genocid. I naravno da to ne ide samo putem rijeci i govora pred biracima. To je zdruzeni poduhvat, putem medija, politike, blokada institucija, sirenja dezinformacija o toboznjem raspadu Bosne.
karanana

#28 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by karanana »

za sve ovo krivim inzka.
slucajni_prolaznik

#29 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

zagazaga wrote:dodik je ovim izjavama postigao ono što je htio- a to je da skrene pažnju na sebe pošto već odavno niko ozbiljan ne sluša niti vjeruje onome što on govori, pa evo i na forumu :shock: ova i još dvije teme

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=5150

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 26&t=67673

jadno :sad:
Ja Dodika ne bih zanemarivao, jer ga jos uvijek bira najveci dio biraca iz RS-a. A to govori da on ipak ima podrsku vecine. Govori li Dodik bilo sta, samo da ostane na vlasti ili ipak govori ono, sto vecina misli?
slucajni_prolaznik

#30 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

karanana wrote:za sve ovo krivim inzka.
Osporavanje genocida je jedno, kaznjavanje takvih postupaka drugo, a misljenje vecine u RS-u nesto sasvim trece.
karanana

#31 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by karanana »

slucajni_prolaznik wrote:
karanana wrote:za sve ovo krivim inzka.
Osporavanje genocida je jedno, kaznjavanje takvih postupaka drugo, a misljenje vecine u RS-u nesto sasvim trece.
jedino kaznjavanje ovakvih postupaka ce dovesti do promjene i prvog i treceg.
Maraschino

#32 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by Maraschino »

zagazaga wrote:
slucajni_prolaznik wrote:
Ja Dodika ne bih zanemarivao, jer ga jos uvijek bira najveci dio biraca iz RS-a. A to govori da on ipak ima podrsku vecine. Govori li Dodik bilo sta, samo da ostane na vlasti ili ipak govori ono, sto vecina misli?
misliš li da će kad se ostali ''upale'' na dodikove nebuloze on imati manju podršku - neće, imaće samo razlog više da ga brane od ''dušmana srBskih''

o tuzlanskom masakru i Markalama je sud rekao dosta a ja vjerujem da će reći još

kad ostali ne pričaju o dodiku, onda srbi pričaju o njemu....eeeeh onda je on bolestan il' priča gluposti :skoljka:

haj' nek mi neko kaže šta je to on uradio osim poznatih izjava.........na stranu nesposobnost ostalih političara u BiH
Sta je uradio ?
Jako mnogo. Udaljio je srpski narod od vlastite otadzbine i non-stop im pokazuje put Srbije kao matice. Zaostrio je situaciju u BiH do usijanja, samo fali jedna mala iskrica. Ako ti mislis drugacije, zabluda. Blokira sav napredak (logicni) na drzavnom nivou kroz svoje postavljene poltrone koji rade i vise nego sto on ocekuje. Podanistava drzavu na svakom koraku. Obican svijet u RS-u do sada bi se ohladio od separatizma i negiranja drzave BiH (ne svi ali jedna velika vecina) da ih on ne drzi u stalnom grcu da ne bi zavoljeli ovu drzavu i onda upada dodik da im kaze kako ovu drzavu ne treba priznati kao maticu, kako je treba unistiti na razne nacine, kako treba negirati sve srpske zlocine, kako treba lagati o srpskim zrtvama, lagati o kolicini zlocina nad srpskim stanovnistvom...Ako mislis da to dodik sam radi, varas se. Svi su oni dodik. Ono sto ne smije dodik da kaze ili sto ne stigne, obave to Vasic, Radmanovic, Cankovic, Dukic...zar ne vidis da rade po sistemu, nakovanj-cekic.

Nije Dodik tako bezazlen jer zna i kada izadje iz politike nece moci zivjeti i raditi u ovoj drzavi (mozda u RS-u) ali sigurno nece moci poslovati sa subjektima u Tuzli, Sarajevu, Bihacu, Zenici...jer mu ja necu moci oprostiti sve ove njegove bljuvotine i njegov ne nazionalizam vec sovinizam i fasizam. Zna on to, zato i sjedi u lozi sa Tadicem i gleda utakmicu Srbije dok u nasim lozama dosli stranci makar moralno da podrze ovu na jedvite jade skrpanu repku.
Maraschino

#33 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by Maraschino »

zagazaga wrote: Sve to stoji i u pravu si ali ja ipak mislim da je on u grču jer je ispucao sve ćorke i sad stvarno priča gluposti. On mora pokušati držati narod u rs-u u ovom stanju jer zna da, ako malo smiri loptu doći će on na red a onda je gotovo. Prodao se telekom i od toga i snova se živi. Nema autoputa, nema rafinerije, nema termoelektrana.......nema ništa. Samo puko tafrljanje!

Svaki drugi dan izjavljuje da je PC neupitna, nedodirljiva...bla, bla.......ja ipak mislim da on to sam sebe ubjeđuje da je tako.Sve zločine treba gledati iz iste ravni ali i jednako osuditi politike koje su dovele do njih i jednako poništiti rezultate tih politika.Dodik je toga svjestan samo produžava kraj.

A za repku........vala nek nije došao.......pokvario bi mi čeif....i tako je previše politike u sportu :bih:
:thumbup:

to je to
a ovo je kljuc trenutnog njegovog ponasanja (boldirano)...
jefferson

#34 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by jefferson »

kmirsad wrote:...i...završi misao...šta misliš da jeste... :)
Mislim da gospodin hoce ustvari da tema ode ka Jasminu Imamovicu pa da onako svi nacionalisticki po njemu opalimo!
A Dodik? Pa dok je njega super je njegovim Prudskim i ini partnerima!
Sto se tice njegove izjave, sta reci. Da se nesto sikiram zbog tog pecinskog civjeka mi ne pada na pamet!
nineinchnails

#35 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by nineinchnails »

Dodik je jaci od Chucka Norrisa, sta vam je? :-D
nokia6170

#36 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by nokia6170 »

Ljudi, kako vi ne kontate da nije kriv Dodik sto ovo izjavi, vec sto su krivi sami Bosnjaci koji puste da ovakva monstruozna izjava prodje nekaznjeno. I ovo nece biti niti prva, niti posljenja. Svaki covjek se ponasa u granicama dozvoljenog, pa makar to dozvoljeno po objektivnim kriterijima spada i u sam zlocin i fasizam.

Jeli iko clanovima zrtava poginule djece rekao da mogu da podnesu krivicnu prijavu nadleznom tuzilastvu radi izvrsenja krivicnog djela sirenja mrznje?

Jeli iko clanovima zrtava poginule djece rekao da, nakon ovakvih izjava, mogu da podnesu tuzbu za naknadu stete zbog klevete i iznosenja neistina, koje za posljedicu imaju dusevne bolove?
Postoji presuda Haskog tribunala za Tuzlansku kapiju i Markale gdje se tacno imenuje odgovorna osoba za taj zlocin.

Jeli iko clanovima zrtava poginule djece rekao da mogu da tuze samu Republiku Srpsku (kao pravnog sljednika ratne RS, odnosno Vojske RS) za naknadu stete po osnovu donesene presude haskog tribunala u predmetu Tuzlanska kapija i Markale?

Nije dragi moji, zato sto Bosnjake vodi jedna neorganizovano-polupismeno krdo quasi politicara, koji samo gledaju kako da zastite svoje licne interese.

p.s. sta fali jelde sto nam je oko pola drzave nepismeno, bitno je da se slusa folk i nek je narodu veselo
karanana

#37 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by karanana »

nokia, nemaju nasi politicari niti sudovi nikakvo pravo ni ovlasti da urade ista. zato opet ponavljam, gdje je inzko i kako on moze ovo dozvoljavati? ocigledno se i on boji dode a kamoli bh politicari koje prizivas.
nokia6170

#38 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by nokia6170 »

karanana wrote:nokia, nemaju nasi politicari niti sudovi nikakvo pravo ni ovlasti da urade ista. zato opet ponavljam, gdje je inzko i kako on moze ovo dozvoljavati? ocigledno se i on boji dode a kamoli bh politicari koje prizivas.
kako karanana nemaju?

prava ima prilicno puno u nasoj drzavi, samo sto narod ne zna niti da ih ima, niti da ih moze koristiti...a kad skonta da ih ima i da ih moze koristiti, onda obicno bude kasno, jer dodje do proteka rokova i zastara za koristenje prava.
dr.Gonzo

#39 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by dr.Gonzo »

Tuzno je i porazavajuce da je osoba koja daje ovakve izjave na celu jednog dijela nase drzave.
Ja inace imam izuzetno veliku toleranciju prema slobodi govora. Ne smeta mi sto neko ovo moze reci, to je njegovo pravo. Pada mi na pamet misao Noama Chomskog o negiranju holokausta, koja se i ovdje moze primjeniti. Ide odprilike ovako: "Cak je i to dio slobode govora, i ne treba se sankcionisati. Ali, po mom misljenju, cim se neko upusti u te price (licitiranje broja zrtava, dovodjenje samog genocida u pitanje itd.), gubi vlastitu ljudskost." E tako je i sa Dodikom. Ako je neko i imao sumnje o kakvom se covjeku radi, te su sumnja otklonjene.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#40 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by anjusha »

De ziv bio promjeni naslov teme. Previse ti je provokantan.
nokia6170

#41 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by nokia6170 »

dr.Gonzo wrote:Tuzno je i porazavajuce da je osoba koja daje ovakve izjave na celu jednog dijela nase drzave.
Ja inace imam izuzetno veliku toleranciju prema slobodi govora. Ne smeta mi sto neko ovo moze reci, to je njegovo pravo. Pada mi na pamet misao Noama Chomskog o negiranju holokausta, koja se i ovdje moze primjeniti. Ide odprilike ovako: "Cak je i to dio slobode govora, i ne treba se sankcionisati. Ali, po mom misljenju, cim se neko upusti u te price (licitiranje broja zrtava, dovodjenje samog genocida u pitanje itd.), gubi vlastitu ljudskost." E tako je i sa Dodikom. Ako je neko i imao sumnje o kakvom se covjeku radi, te su sumnja otklonjene.
Ma i taj sam Chomsky je relativizirao gonocid u Srebrenici, gdje je rekao da: ako je ono sto se desilo u Srebrenici genocid, onda bi smo trebali preispitati samu definiciju genocida.

Ne znam jel se kasnije ispravio povodom te izjave, ali je to izjavio sigurno.

p.s. dodikova izjava ne potpada pod slobodu govora, vec pod klevetu i svjesno iznosenje neistina i laziranja cinjenica i fakata, sto za cilj ima nanosenje dusevnih bolova ostecenima, odnosno nematerijalne stete.
dr.Gonzo

#42 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by dr.Gonzo »

Ma i taj sam Chomsky je relativizirao gonocid u Srebrenici, gdje je rekao da: ako je ono sto se desilo u Srebrenici genocid, onda bi smo trebali preispitati samu definiciju genocida.
Treba pazljivo proticati citavu pricu i njegove replike na te optuzbe. Na zalsot ja je u potpunosti ne poznajem. Ali citao sam neke njegove druge radove, i te optuzbe mi djeluju potpuno besmisleno. Njegovo zivotno djelo usmjereno je u sasvim suprotnom smjeru.
p.s. dodikova izjava ne potpada pod slobodu govora, vec pod klevetu i svjesno iznosenje neistina i laziranja cinjenica i fakata, sto za cilj ima nanosenje dusevnih bolova ostecenima, odnosno nematerijalne stete.
To je stvar zakona. Da li kod nas postoji taj zakon? Recimo, u Njemackoj postoji. U Americi ne postoji. Meni se vise svidja Americka varijanta koja garantuje gotovo neogranicenu slobodu govora.
slucajni_prolaznik

#43 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

nokia6170 wrote:
dr.Gonzo wrote:Tuzno je i porazavajuce da je osoba koja daje ovakve izjave na celu jednog dijela nase drzave.

Chomsky se nikada nije izvinuo zbog negiranja tj. relativiranja genocida u Bosni. Stavise, jednom je izjavio da mu je jedino zao, sto nije jos jace podrzao one koji negirao genocid.

Sto se Dodika i njegovih izjava tice, sve ima svoju granicu, pa i sloboda govora. A pogotovo onda, ako se radi o zrtvama i njihovim familijama. Eksploatisanje genocida u politicke svrhe je i nemoralno, a i kontraproduktivno, jer s time gura bas "svoj" srpski narod sve dublje u jaram genocidnosti.
oridjidji

#44 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by oridjidji »

Sve sam uvjereniji da jedna majka iz Srebrenice koja se obratila Tadiću na komemoraciji u Potočarima ipak zbog onoga što je njemu rekla, bila i ostala u pravu...

Prenjecu samo dio toga dijaloga.
Majka Srebrenice je prišla Tadiću i obratila mu se: "Što si došao? Svi Srbi su ili koljaci ili navijači. Ti si sigurno koljač, pogledaj te zločinačke oči"
Tadić je na to odgovorio: "Svi mi imamo žrtve na svim stranama"

Počinjem sumnjati čak i u izuzetke koji uvijek postoje. Svaka čast Tadiću na posjeti tada, ali ne mogu da vjerujem da on, koji se pokazuje kao demokrata još stoji iza vožda iz Laktaša, koji svako malo pokušava da isprovocira nemire u BIH-i. Krivi su svi ljudi među nama što se istome voždu ne može stati u kraj, krivi smo svi, bosnjaci, srbi, hrvati u BIH-a i oni u komsiluku, zato sto je isti na politickoj sceni BIH-a vec duzi niz godina. Krivi smo svi zato sto sutimo i trpimo njegovu tiraniju i tiraniju njemu slicnih. Bojim se da kad dobri zasute, mogu da nam se ponove sve one lose stvari sto su bile, s Dodikom ili bez njega. Najgore je što se Tadić ponaša kao navijač i potrekivac u ovoj situaciji, sve vise slusajuci starog demagoga Cosica. A Dodik kao Tadicev poltron i koljač, kama mu je na jeziku previše i sve više lići na Dabića, prijetili, prijeti. Previse vozd iz Laktasa laje i omalovazava, mislim da njegova prica nema vise pokrica, on je slabiji nego ikada i nadam se da ce ubrzo njegova politika i gluma dozivjeti krah. A da ce Tadic olako u Srbiji izgubiti podrsku koju ima jer odavno ga mediji u Srbiji razapinju. Potezima ocajnika Dodik skuplja poene koje polako kusuri svojim lopovlucima kod naroda. Njega treba jos zesce napasti. MZ glumi nemoc, ocigledno da bi vozd mogao jos da se uzoholi i onda ce oni naglo da ga prizemlje. RS ce opstati, ali bez Dodika jer njega ce drugi Dodik zamjeniti. Ovaj ce na optuzenicku klupu kao sto su na nju sjeli Bicakcic i Covic. Sve je pitanje vremena.

On je u politiku usao kao socijal-demokrata, nenacionalist, voljen i cijenjen, a iz nje ce izaci kao lopov i cetnik, omrazen i izdan od sopstvenog naroda. Potraja ce do sljedecih izbora, a onda je down. Cudi me kako jos niko nije preispitao njegovu ratnu proslost i njegovo ratno i poratno bogačenje jer on bi mogao biti novi Sarovic ili Cavic, a moguce je i Jelic (preminuli) ili Ivanic (jedva spaseni).

Da su B. Srbi imalo pametniji, okrenuli bi se Sarajevu, a ne Beogradu jer ovom nazadnom politikom mogli bi se olako dovesti u situaciju Hrvatskih Srba jer ovaj put niko vise nije na njihovoj strani... Ali nek i dalje slusaju svoje lazi i onako ce ih doci glave, pa i ova o Tuzlanskoj Kapiji i Markalama...
dr.Gonzo

#45 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by dr.Gonzo »

Chomsky se nikada nije izvinuo zbog negiranja tj. relativiranja genocida u Bosni. Stavise, jednom je izjavio da mu je jedino zao, sto nije jos jace podrzao one koji negirao genocid.
Evo, ja sam sad maksuz procitao nesto o tome dogadjaju (ovdje ima solidan pregdledsituacije). Ne radi o relativiziranju genocida, nego o slobodi govora, al za to treba procitati njegovo misljenje, a ne samo clanke brzopletih ili glupih novinara. Jos je veca kontraverza je bila kad je Chomsky "branio" francuskog pisca Robert Faurisson-a, koji je otvoreno negirao holokaust (o tome slucaju ima jos vise materijala na internetu). Eto, taman ce on kao jevrej i covjek sa 60 godina politickog aktivizma iza sebe podrzavati fasiste.
Treba shvatiti sta covjek govori, a ne donositi zakljucke na prvu.
slucajni_prolaznik

#46 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

dr.Gonzo wrote:
Evo, ja sam sad maksuz procitao nesto o tome dogadjaju (ovdje ima solidan pregdledsituacije). Ne radi o relativiziranju genocida, nego o slobodi govora, al za to treba procitati njegovo misljenje, a ne samo clanke brzopletih ili glupih novinara. Jos je veca kontraverza je bila kad je Chomsky "branio" francuskog pisca Robert Faurisson-a, koji je otvoreno negirao holokaust (o tome slucaju ima jos vise materijala na internetu). Eto, taman ce on kao jevrej i covjek sa 60 godina politickog aktivizma iza sebe podrzavati fasiste.
Treba shvatiti sta covjek govori, a ne donositi zakljucke na prvu.
Ako navodis taj link, onda bi trebalo, reda radi, navesti i ovaj: http://oliverkamm.typepad.com/blog/2006 ... e_gua.html

Sto se "brzopletih" i "glupih" novinara tice, suzdrzavam se da bilo koga tituliram takvim nazivima, pa i samog Chomskog. Uostalom, nema razloga za to, posto je evidencija ocigledna i lahko se moze naci.

Nazalost, to nije bas tako jednostavno, sto se Chomskyjeve borbe za slobodu govora tice. Misljenja sam da ju on zloupotrebljava u neke druge svrhe, koje nemaju neke veze s demokratijom i stavise vrlo cesto napadju demokratske principe

Jer taj isti Chomsky je jednom dao interview jednom srbijanskom magazinu i bas pri tome je uzeo da prica o logoru Omarskoj i kako se sve radilo...o fotomontazi.
Izvoli, pogledaj i uvjeri se: http://sciencestage.com/v/4685/noam-cho ... /4%29.html

Meni je vrlo poznato da je Chomsky "branio" i negatore Holokausta, a isto tako se i sam pokazao kao vrlo vjest negator genocida pocinjenog od strane Crvenih Kmera u Kambodzi.

Imas i jednu knjigu na tu temu, zove se Anti-Chomsky-Reader: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Anti-Chomsky_Reader
Banksy

#47 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by Banksy »

slucajni_prolaznik wrote: Dodik opet valja fasisticke glupisti, bez da bude kaznjen. I dok u drugim zemljama ti ne gine hapsane za negiranje Holokausta, u Bosni se maltene moze sumnjati u sve i svasta. Ja, na primjer, sumnjam u dusevno stanje politicara koji predstavljaju RS, s Dodikom na celu.

Kako neko moze izvaliti da su 1995 na Kapiji u Tuzli zrtve same sebe poubijale: http://klix.com/lobfmq (http://alispahic.net)

Isto kao sto tvrde da su Sarajlije same sebe poubijale na Markalama (a i Karadzica pokusavaju upravo amnestirati od Markala, posto sudija Kwon vec pokusava natjerati tuzioce da odustanu od te tacke iz optuznice).
Slijede pregovori o ustavu, a mrcina zaoštrava i diže tenzije. Ni predizborna nikad nije počela tako rano, skoro godinu ranije ...
A za sudiju Kwona ... pitaj naše šta rade gore ...
dr.Gonzo

#48 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by dr.Gonzo »

Sto se "brzopletih" i "glupih" novinara tice, suzdrzavam se da bilo koga tituliram takvim nazivima, pa i samog Chomskog. Uostalom, nema razloga za to, posto je evidencija ocigledna i lahko se moze naci.
Upravu si, epitetima koje sam naveo nije mjesto u ozbiljnoj diskusiji, ali nisam imao osjecaj da je ova u kojoj ucestvujemo takva.
Odgovorit cu kad pregledam linkove koje si postavio.
senjor

#49 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by senjor »

@slucajni
uzalud trud...ovdje vrvi od fasistickih nemani...uistinu posakrivani iza raznih nickova.
slucajni_prolaznik

#50 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

dr.Gonzo wrote:
Upravu si, epitetima koje sam naveo nije mjesto u ozbiljnoj diskusiji, ali nisam imao osjecaj da je ova u kojoj ucestvujemo takva.
Odgovorit cu kad pregledam linkove koje si postavio.
Ja se trudim da drzim diskusiju na ozbiljnom nivou, a i kako vidim, ostali ucesnici daju vrlo ozbiljna i interesantna misljenja od sebe.
Pogledaj materijale, vrlo su interesantni i informativni. Radujem se daljnoj diskusiji. Pozdrav!
Post Reply