Sam svoj majstor
- MOSALJOZE
#401 Re: Sam svoj majstor
Još kad bi znao kako se ovo čudo zove na engleskom -.-
- holowey
#402 Re: Sam svoj majstor
pa pokusaj metodom eliminacije... kruzna pila... circular saw...i sta ono pise na slici? lancelot? hajde da vidimo sta kaze google:MOSALJOZE wrote:Još kad bi znao kako se ovo čudo zove na engleskom -.-
http://www.amazon.com/King-Arthurs-Tool ... B0000224SK
pa sad pokusaj ovo naci na ebayu...
- MOSALJOZE
#403 Re: Sam svoj majstor
E hvala,evo zvao sam rodjaka u Austriji,kaže redovno kupuje kod čovjeka koji ima ovo u prodavnici.Biće i popusta
Još jednom hvala na pomoći
- eluna
#404 Re: Sam svoj majstor
MOSALJOZE wrote:E hvala,evo zvao sam rodjaka u Austriji,kaže redovno kupuje kod čovjeka koji ima ovo u prodavnici.Biće i popusta
-
passiv
#405 Re: Sam svoj majstor
gdje ima kupiti pastu za popunjavanje ogrebotina na laminatu? vidio sam da u penny ima uzeti neki kit za drvo u odgovarajućoj boji ali ne znam da li mogu to koristiti?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#406 Re: Sam svoj majstor
kako ljepilo za wc pločice reagira ako je vani stavljeno
preporučili su mi majstori da malo tog ljepila popunim u rupu pa onda ofarbam u bijelo
ostalo mi malo pa da ne kupujem nešto drugo
preporučili su mi majstori da malo tog ljepila popunim u rupu pa onda ofarbam u bijelo
-
radiostar
#407 Re: Sam svoj majstor
Black swan wrote:kako ljepilo za wc pločice reagira ako je vani stavljeno
pa iskreno, za ljepilo za WC plocice jos nisam cuo... cuo sam za ljepilo za plocice, e i tu imas raznih vrsta. imas za unutrasnju i vanjsku upotrebu
ocito, tebi treba za vanjsku upotrebu... pitanje je kolika je rupa, gdje se konkretno nalazi...
- MOSALJOZE
#408 Re: Sam svoj majstor
Što se tiče ljepila,ako je za vanjsku upotrebu ne moraš se sikirati.Kod mene na vikendici(eto nisi jedini koji imaš vikendicu
) stol napravljen prije 7-8 godina sve do ovog ljeta držalo ljepilo,bez problema.Pitanje je za šta ti treba?
- Truba
#409 Re: Sam svoj majstor
Za jebeni pvc prozor s dva krila ciju
Citavu donju stranu uopce nisu zamaltirisali
Otud i ona vlaga izgleda s drugog topika
Jer je
Kupio sam neku akrilnu masu pa cu to sutra
Filovat kad bude toplije
Sad me zeza mob pa ne mogu izbrisati ono jer je

Ljepilo za plocice je vjerovatno za unutra
Pa sam odustao
Citavu donju stranu uopce nisu zamaltirisali
Otud i ona vlaga izgleda s drugog topika
Jer je
Kupio sam neku akrilnu masu pa cu to sutra
Filovat kad bude toplije
Sad me zeza mob pa ne mogu izbrisati ono jer je
Ljepilo za plocice je vjerovatno za unutra
Pa sam odustao
- kurty
#410 Re: Sam svoj majstor
Znaci tema se ubila za mene
Vakat za neke naredne korake u zivotu, a cekajuci posao sa diplomom, pa reko malo prakse...
Renoviram "staru kucu"... Do sada povaljao keramiku u kupatilu, izvadio stare cijevi, prostemao za nove, i polako poceo razvoditi... Odradio i nove odvode jer je bilo nekog premjestanja... Bez majstora...
Moram jos struju malo razmjestiti... Promjeniti osigurace... To ce majstor da uradi, jer se na struji nije saliti...
Imam jos jedan zid sruciti, tacnije prolaz napraviti i lagano poceti sa malterisanjem tj popravljenje nastale stete sgemanjem, impregnacija i edelpuc... Ima da budem redovan na temi
Vakat za neke naredne korake u zivotu, a cekajuci posao sa diplomom, pa reko malo prakse...
Renoviram "staru kucu"... Do sada povaljao keramiku u kupatilu, izvadio stare cijevi, prostemao za nove, i polako poceo razvoditi... Odradio i nove odvode jer je bilo nekog premjestanja... Bez majstora...
Moram jos struju malo razmjestiti... Promjeniti osigurace... To ce majstor da uradi, jer se na struji nije saliti...
Imam jos jedan zid sruciti, tacnije prolaz napraviti i lagano poceti sa malterisanjem tj popravljenje nastale stete sgemanjem, impregnacija i edelpuc... Ima da budem redovan na temi
- Danguba
#411 Re: Sam svoj majstor
kurty wrote:Znaci tema se ubila za mene![]()
Vakat za neke naredne korake u zivotu, a cekajuci posao sa diplomom, pa reko malo prakse...![]()
aaaa to si precutao...
cestitam dajo...
napokon da si poceo i renoviranje.
p.s. nemoj podnu resetku(ako je imas) ostaviti suhu...
- kurty
#412 Re: Sam svoj majstor
Hvala druze... Nadam se i ja da ce cim prije i posao izletiti...
A diplomirao 16. 10... Sve hairli proslo... Koridor Vc isprojektovan
A po pitanju poda.. U dvije prostorije ce ici sve nanovo... Kontra ploca, hidroiz. pa termika i estrih te laminat... U ostalim ce samo ici laminat preko... Jer je postojece stanje pi p.s.u...
A diplomirao 16. 10... Sve hairli proslo... Koridor Vc isprojektovan
A po pitanju poda.. U dvije prostorije ce ici sve nanovo... Kontra ploca, hidroiz. pa termika i estrih te laminat... U ostalim ce samo ici laminat preko... Jer je postojece stanje pi p.s.u...
- Danguba
#413 Re: Sam svoj majstor
Ne znam kako je sada? Sami birate(zadane projekte), oni vam odredjuju ili izvlacis?kurty wrote:Hvala druze... Nadam se i ja da ce cim prije i posao izletiti...
A diplomirao 16. 10... Sve hairli proslo... Koridor Vc isprojektovan![]()
Birvaktile mene hotel na moru zadesio.
- kurty
#414 Re: Sam svoj majstor
Odemo do profe i on iz glave tako ispali temu... Pa sta te potrefi
- Truba
#415 Re: Sam svoj majstor
ej možda je bilo...trebo bih farbat već davno ofarbane željezne kolčeve...
neš piše na farbi kad je suho i kad je toplo
međutim čekajući tako da se potrefi
od maja nisam ništa ofarbao
jel ok sad u ovo doba farbam... kad je iznad nule
neš piše na farbi kad je suho i kad je toplo
međutim čekajući tako da se potrefi
jel ok sad u ovo doba farbam... kad je iznad nule
-
Lounge Act
#416 Re: Sam svoj majstor
trebalo bi da pise radna temperatura na kutiji, ali nije ovo vrijeme bas za farbanja
ne izvlaci se na kisno ljeto, sta si radio sad kad je ljeto bilo u jesen
ne izvlaci se na kisno ljeto, sta si radio sad kad je ljeto bilo u jesen
- Truba
#417 Re: Sam svoj majstor
bilo me strah zmija dok je bilo baš vruće...jer nisam stigao travu pokositi jer je bujala zbog kiše...
znači da čekam proljeće...ajd stavljat ću ogradu za to vrijeme... to je pojačavat
znači da čekam proljeće...ajd stavljat ću ogradu za to vrijeme... to je pojačavat
- Truba
#418 Re: Sam svoj majstor
jel iko ima nape sa aktivnim ugljenom kojke kofol filtriraju vlagu i masnoću iz kuhinje
kako su se pokazale
kako su se pokazale
- Filter
#419 Re: Sam svoj majstor
cime zakrpiti rupu na plastici? u pitanju je "kada" od ves masine. rupa je otprilike 12x4mm.
- holowey
#420 Re: Sam svoj majstor
ne razumijem se u ves masine, ne znam da li je ta "kada" po pritiskom, da li se grije, itd, ali generalno takvu rupu na plastici mozes lijepiti silikonom, super ljepilom, vrucim ljepilom, sintelanom... naravno, koristeci "fleku"Filter wrote:cime zakrpiti rupu na plastici? u pitanju je "kada" od ves masine. rupa je otprilike 12x4mm.
- Filter
#421 Re: Sam svoj majstor
ma ne razumijem se ni ja. "kada" je i pod pritiskom i pod uticajem temperature. to je onaj oklop oko bubnja...holowey wrote:ne razumijem se u ves masine, ne znam da li je ta "kada" po pritiskom, da li se grije, itd, ali generalno takvu rupu na plastici mozes lijepiti silikonom, super ljepilom, vrucim ljepilom, sintelanom... naravno, koristeci "fleku"Filter wrote:cime zakrpiti rupu na plastici? u pitanju je "kada" od ves masine. rupa je otprilike 12x4mm.
bice eksperimentisanja
- holowey
#422 Re: Sam svoj majstor
Ako imas pristup sa obje strane, stavi fleke sa obje straneFilter wrote:ma ne razumijem se ni ja. "kada" je i pod pritiskom i pod uticajem temperature. to je onaj oklop oko bubnja...holowey wrote:ne razumijem se u ves masine, ne znam da li je ta "kada" po pritiskom, da li se grije, itd, ali generalno takvu rupu na plastici mozes lijepiti silikonom, super ljepilom, vrucim ljepilom, sintelanom... naravno, koristeci "fleku"Filter wrote:cime zakrpiti rupu na plastici? u pitanju je "kada" od ves masine. rupa je otprilike 12x4mm.
bice eksperimentisanja
- dzemaludin007
#423 Re: Sam svoj majstor
Kako odvrnuti saraf od resetke ove vertikalne preljevne cijevi. Uspio sam ga pokrenuti ali veoma tesko jer je bilo zapeklo (moralo se zapeti malo), ali izgleda da se vrti u mjestu, pokusao povuci (i okretati) resetkicu reko' mozda ce se izvuci saraf, ali ne ide, drzi. Vidim da se uhvatilo malo rdje na navoju, ima vjerovatno i kamenca i sl. Sta uraditi kako bih to odvrnuo ? Situacija je kao na slici.

- dzemaludin007
#425 Re: Sam svoj majstor
E hvala, kupio sam WD-40. Nisam ga nikad upotrebljavao ranije, samo da ne zamasti sve zivo, a saraf je u plastici