Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Socijalista

#1 Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Socijalista »

Svaka cast mom kolegi i prijatelju Jasminu Klicicu!!!

Dvadesetčetvorogodišnji mladić iz Bihaća Jasmin Kličić, odvažio se na težak poduhvat u kojem učestvuje sam. On pješači od Bihaća do Srebrenice, preći će 700 kilometara u roku od 19 dana, krećući se dnevno po 9 sati.

Piše: Fahrudin Bender

«U svemu tome ja nisam bitan, važna je poruka koju želim da pošaljem, a ta je da svi mi barem jednom u životu trebamo krenuti na «marš smrti» iz poštovanja prema žrtvama Srebrenice» - kazao nam je mladić naglašavajući da su mu jedini sponzori otac i mati koji su mu obezbjedili dnevni budžet od 20 maraka za hranu.

On je mlad da bi pamtio sva ratna zbivanja i strahote, ali je odrastao u hrabroj veteranskoj porodici, njegov otac je majoir 5-og Korpusa a majka je bila pripadnik saniteta.

«Kada su svi drugovi osim njega odustali od ovog pohoda, željela sam ga odgovoriti. Međutim on je bio toliko odlučan da mi nije preostalo ništa drugo nego da ga dobro pripremimo i ispratimo» - kazala nam je njegova majka Vihra koja je medicinska sestra u Bihaću.

Roditelji mole sve ljude dobre volje da ga «dreže na oku» kako bi siguran stigao do cilja.

Sinoć je Jasmin spavao u svom šatoru u Ključu, a već danas i sutra kreće se kroz RS na putu ka Srednjoj Bosni.

Image
Image
potočanka

#2 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by potočanka »

Socijalista wrote:Svaka cast mom kolegi i prijatelju Jasminu Klicicu!!!

Dvadesetčetvorogodišnji mladić iz Bihaća Jasmin Kličić, odvažio se na težak poduhvat u kojem učestvuje sam. On pješači od Bihaća do Srebrenice, preći će 700 kilometara u roku od 19 dana, krećući se dnevno po 9 sati.

Piše: Fahrudin Bender

«U svemu tome ja nisam bitan, važna je poruka koju želim da pošaljem, a ta je da svi mi barem jednom u životu trebamo krenuti na «marš smrti» iz poštovanja prema žrtvama Srebrenice» - kazao nam je mladić naglašavajući da su mu jedini sponzori otac i mati koji su mu obezbjedili dnevni budžet od 20 maraka za hranu.

On je mlad da bi pamtio sva ratna zbivanja i strahote, ali je odrastao u hrabroj veteranskoj porodici, njegov otac je majoir 5-og Korpusa a majka je bila pripadnik saniteta.

«Kada su svi drugovi osim njega odustali od ovog pohoda, željela sam ga odgovoriti. Međutim on je bio toliko odlučan da mi nije preostalo ništa drugo nego da ga dobro pripremimo i ispratimo» - kazala nam je njegova majka Vihra koja je medicinska sestra u Bihaću.

Roditelji mole sve ljude dobre volje da ga «dreže na oku» kako bi siguran stigao do cilja.

Sinoć je Jasmin spavao u svom šatoru u Ključu, a već danas i sutra kreće se kroz RS na putu ka Srednjoj Bosni.

Image
Image
:thumbup:

spadam među ove ljude dobre volje, držaću ga na oku i nek mu je sretan put :) :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Admir_1984 »

Sto je najtuznije ovo ce se spominjati par dana, svi ce reci svaka cast i slicno, a kolektivna svijest ce i dalje biti sve niza i niza :(
Socijalista

#4 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Socijalista »

Admir_1984 wrote:Sto je najtuznije ovo ce se spominjati par dana, svi ce reci svaka cast i slicno, a kolektivna svijest ce i dalje biti sve niza i niza :(
Nece, ostace to u sjecanju, iz Bihaca krecu Biciklisti, avanturisti...i Jasmin, svaka mu cast jos jednom iznenadio me je pozitivno!!!
tempora

#5 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by tempora »

Hvala!
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#6 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Romeo 80 »

Šta drugo reći do svaka čast momku na zadatku koji je postavio pred sebe! :thumbup: :bih:
Samo neka pazi da ne zezne koljena od tolikog pješačenja! :!:
Ahmmed

#7 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Ahmmed »

:thumbup: :thumbup:
Edin H.

#8 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Edin H. »

Svaka mu cast, premda cudi me da ovo u isto vrijeme ne iskoristi za sakupljanje novaca za npr. Zene Srebrenice.
chengaba

#10 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by chengaba »

Svaka cast stvarno, samo se nadam da je u dobroj kondiciji, i da je u nekoj grupi ili pratnji, jer nije mala stvar prehodati 700 km.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by ladyblue18 »

:) Svaka mu cast :) :thumbup:
Edin H.

#12 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Edin H. »

Ovo vala zasluzuje da ide kao naslovna vijest sarajevo-x

Nadam se da ce ga i neka novinarska ekipa upratiti
Topla voda

#13 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Topla voda »

svaka cast legendo..nadam se da ces izdrzati do cilja i da te na cilju nece sve kamere nasih medija pitati jedno te isto
TheMule

#14 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by TheMule »

Odlicno!
istocnjak

#15 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by istocnjak »

Veoma odvažan i hrabar potez ipak nije to malo kilometara.

Ukoliko Jasmin ima foto aparat možda da nam se javi iz nekog internet kluba ili postavi koju sliku sa putovanja ...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#17 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Toto »

Potez vrijedan postivanja. Moze li se objaviti neka marsruta sa grubim planom dolaska i odlazaka iz nekog od gradova kroz koje prolazi; kontakt telefon nekoga ko koordinira ovu akciju ili samog Jasmina. Zivim na drugom kraju planete ali imam prijatelja i rodbine u nekim gradovima koje bih zelio animirati da se ukljuce i na neki nacin podrze Jasmina. Neko mu moze pruzuti gostoprimstvo: da prenoci u njegovom domu i da se bar okupa. Neko mu moze iznijeti casu mlijeka i frk pite i koju vocku da se okrijepi. Neki biciklisti ga mogu ispratit koji kilometar; napravit mu drustvo dok hoda, podrazati ga i ohrabriti. Ima li lokalnih novinara koji ce objaviti reportazu o ovom cestitom mladicu.
Volio bih kad bi se i ova internet zajednica ukljucila u podrsku Jasminu. Mozda ga neki forumas susretne, napravi foto reportazu i intervju sa Jasminom i objavi to na ovom forumu. Ocito ja da Jasminu ne trebaju sponzori, publicitet i lova i zato ga treba maksimalno podrzati. Nek mu neki internet klub ponudi kaficu i sat dva besplatan internet da mozda pregledati mailove i uclani se na ovaj forum, pa da nam kaze koji utisak itd.

Pozdrav Jasminu ma gdje bio.
kone

#18 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by kone »

Toto wrote:Potez vrijedan postivanja. Moze li se objaviti neka marsruta sa grubim planom dolaska i odlazaka iz nekog od gradova kroz koje prolazi; kontakt telefon nekoga ko koordinira ovu akciju ili samog Jasmina. Zivim na drugom kraju planete ali imam prijatelja i rodbine u nekim gradovima koje bih zelio animirati da se ukljuce i na neki nacin podrze Jasmina. Neko mu moze pruzuti gostoprimstvo: da prenoci u njegovom domu i da se bar okupa. Neko mu moze iznijeti casu mlijeka i frk pite i koju vocku da se okrijepi. Neki biciklisti ga mogu ispratit koji kilometar; napravit mu drustvo dok hoda, podrazati ga i ohrabriti. Ima li lokalnih novinara koji ce objaviti reportazu o ovom cestitom mladicu.
Volio bih kad bi se i ova internet zajednica ukljucila u podrsku Jasminu. Mozda ga neki forumas susretne, napravi foto reportazu i intervju sa Jasminom i objavi to na ovom forumu. Ocito ja da Jasminu ne trebaju sponzori, publicitet i lova i zato ga treba maksimalno podrzati. Nek mu neki internet klub ponudi kaficu i sat dva besplatan internet da mozda pregledati mailove i uclani se na ovaj forum, pa da nam kaze koji utisak itd.

Pozdrav Jasminu ma gdje bio.
Danas sam ga vidio oko 13h kako silazi sa Vjetrenica(od Viteza,prema Zenici) u naselju Cajdras :D

Svaka mu cast :thumbup:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#19 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Toto »

...
Last edited by Toto on 30/06/2009 20:47, edited 1 time in total.
vratnik

#20 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by vratnik »

:thumbup:
(Mozda mu se neko makar par kilometara pridruzi?)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#21 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Admir_1984 »

Her Flick wrote:
Admir_1984 wrote:Sto je najtuznije ovo ce se spominjati par dana, svi ce reci svaka cast i slicno, a kolektivna svijest ce i dalje biti sve niza i niza :
(
ima ljudi koji ce govoriti o njemu makar tih par dana, ili pruziti mu podrsku na forumima
a sta ces ti uraditi, osim kritike
Kakve kritike? Samo govorim o kolektivnoj svijesti, a sto je prosta cinjenica ;-) Ja sigurno necu napisati svaka cast, staviti neki smajli ili neshto slicno. Mislim da je ovo ozbiljniji poduhvat, da bi se samo to radilo. A sad je do mene i moje mogucnosti kako i na koji nacin cu se postaviti u ovom slucaju. Ako mogu ikako pomoci uradim to bez ikakve pompe, ako ne mogu, trudim se da ne zaboravim i sirim ovakve vijesti gdje god mogu ;-)
behavac

#22 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by behavac »

I ja su reci...svaka mu cast
Bas fino od njega a i dobro za kondiciju, ekstremnu...
A hoce ostati upamcen kao takav gest...sad se sjetih neceg slicnog http://www.trebinje.info/vijesti/kultur ... ohije.html
Uglavnom samo naprijed... :thumbup:
and

#23 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by and »

svaka čast majstore :thumbup:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#24 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Romeo 80 »

Dokle li je sad laf stigao baš me zanima?! :bih:
Nadam se da neće biti nekih problema i da će mu ljudi pomoći u prolazu. Stvarno bi se od ovoga mogla napraviti lijepa priča za kakve TV emisije... :)
darkpitar

#25 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by darkpitar »

RESPECT!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply