Dvadesetčetvorogodišnji mladić iz Bihaća Jasmin Kličić, odvažio se na težak poduhvat u kojem učestvuje sam. On pješači od Bihaća do Srebrenice, preći će 700 kilometara u roku od 19 dana, krećući se dnevno po 9 sati.
Piše: Fahrudin Bender
«U svemu tome ja nisam bitan, važna je poruka koju želim da pošaljem, a ta je da svi mi barem jednom u životu trebamo krenuti na «marš smrti» iz poštovanja prema žrtvama Srebrenice» - kazao nam je mladić naglašavajući da su mu jedini sponzori otac i mati koji su mu obezbjedili dnevni budžet od 20 maraka za hranu.
On je mlad da bi pamtio sva ratna zbivanja i strahote, ali je odrastao u hrabroj veteranskoj porodici, njegov otac je majoir 5-og Korpusa a majka je bila pripadnik saniteta.
«Kada su svi drugovi osim njega odustali od ovog pohoda, željela sam ga odgovoriti. Međutim on je bio toliko odlučan da mi nije preostalo ništa drugo nego da ga dobro pripremimo i ispratimo» - kazala nam je njegova majka Vihra koja je medicinska sestra u Bihaću.
Roditelji mole sve ljude dobre volje da ga «dreže na oku» kako bi siguran stigao do cilja.
Sinoć je Jasmin spavao u svom šatoru u Ključu, a već danas i sutra kreće se kroz RS na putu ka Srednjoj Bosni.