Steta sto Seka vise ne radi, ona me je interesovala.
Salon za tetovazu u Sarajevu
-
fido1
Jedan savjet, prije tetoviranja bi trebala/o da znas nesto o toj vrsti umjetnosti, majstoru koji to radi, higijeni salona, kvaliteti tetoviranja i sl.
Da sada nebi duzio evo ti link pa malo procitaj o tome. Znaci kako mozes znati da li je neko umjetnik u svom poslu, na kojem nivou mu je higijena (sto je jako bitno), kako se odrzava tetovaza, koja je razlika izmedju tattooista i scratchera (ljudi kod kojih mozete lako dobiti kakvu bolescinu, a i kvaliteta tetovaze je na niskom nivou).
Cao
http://www.tattoo-studio-gandalf.com/ht ... ing_hr.asp
P.S. U pitanju je studio Gandalf u Zagrebu koji je stvarno dobar
http://www.tattoo-studio-gandalf.com/
Da sada nebi duzio evo ti link pa malo procitaj o tome. Znaci kako mozes znati da li je neko umjetnik u svom poslu, na kojem nivou mu je higijena (sto je jako bitno), kako se odrzava tetovaza, koja je razlika izmedju tattooista i scratchera (ljudi kod kojih mozete lako dobiti kakvu bolescinu, a i kvaliteta tetovaze je na niskom nivou).
Cao
P.S. U pitanju je studio Gandalf u Zagrebu koji je stvarno dobar
http://www.tattoo-studio-gandalf.com/
- Babsy
Soul_Sista wrote:Hej Babsy, hrabro od tebe sto razmisljas tako! Mnogo cura (i ja sam jedna od njih) je sramota uraditi tu tetovau jer misle kako ce to izgledati kad malo ostare i koza pocne stariti itd... Smijem pitati sta si iztetovirala na sebi?Babsy wrote:Ja recimo na svoju tattoo gledam kao na dio svog tijela... kao sto je ben,... tu je i tako je kako je...vučko wrote:Kako uopšte izabrati sliku/simbol/riječ itd. što će ti ZAUVIJEK ostati na tijelu? Nešto što će ti se još uvijek svidjati kada budeš star (i smežuran = problem br. 2)?
Naravno da mozes
Upravo tako PoollPooll wrote: Ona ce ti to cak i pokazati...

-
sekiracija1
ja babsy
lici mi Teslino kolo naizmjenicne struje
lici mi Teslino kolo naizmjenicne struje
- DaysleepeR
Presladak je tattoo 
Babsy svaka cast.
Babsy svaka cast.
-
Bamm
Kod Paje! Niko se nije zalio na Seku, ali ja sam tetovazu i piercing zavrsila kod Paje, odvela jos ljudi, pa valjda je sad to kao navika?! Prvi uslov: higijena, to zadovoljava, sterilne igle; drugi uslov: radi profesionalno, neces se pokajati ni pozaliti na njegov rad sigurno.
- Babsy
Jel ima sve vrste igala? I one za deteljisanje?Bamm wrote:Kod Paje! Niko se nije zalio na Seku, ali ja sam tetovazu i piercing zavrsila kod Paje, odvela jos ljudi, pa valjda je sad to kao navika?! Prvi uslov: higijena, to zadovoljava, sterilne igle; drugi uslov: radi profesionalno, neces se pokajati ni pozaliti na njegov rad sigurno.
Kad sam vidjela poznanicu od 15 godina,... kako nonsalantno,... valjal mi,... radila sam je kod Paje,... (crna ruza cca10tak cmx5cm) meni stom okrenuo... ---jesi li isla sa svojima?--- odgovor je bio slijedeci: nisam,... slozilasam mu neku pricu....
To nije profesionalizam! Za mene,... Paji je to minus od Dzidjikovca do Bjelašnice!
-
@Zlo
#40 Gdje su...
Gdje se nalazi studio Pajo i zna li neko kakav je studio u skenderiji. Ako to nije Pajo...
Trebaju mi adrese i kontakti svih tattoo studia u sarajevu koje znate...
Hvala!
Trebaju mi adrese i kontakti svih tattoo studia u sarajevu koje znate...
Hvala!
-
missA
Sacekaj malo, da ljudi sutra se pocnu javljati na forum, sigurno ce ti neko dati neki trag!
Poznajem zensku koja je imala tetovazu na bedru (ruzin pupoljak), rekla je da joj je bila lijepa (ruza, tetovaza) 1. mjesec, a onda joj je pocelo ici na zivce. Poslije je dobila djecu, koja su se, naravno divila cvijecu nacrtanom po maminoj kozi, i govorili da ce i oni tako imati kada odrastu.
Onda se je ona odlucila da to skine. Otisla do hirurga, koji joj je uklonio tetovazu, na takav nacin da joj je izrezao ruzu, a na ono mjesto je nasio kozu skinutu sa zadnjice, i tako da ona danas ima samo oziljke od tih siviva. I da nebude zabune, oziljci nisu nimalo lijepi.
Poznajem zensku koja je imala tetovazu na bedru (ruzin pupoljak), rekla je da joj je bila lijepa (ruza, tetovaza) 1. mjesec, a onda joj je pocelo ici na zivce. Poslije je dobila djecu, koja su se, naravno divila cvijecu nacrtanom po maminoj kozi, i govorili da ce i oni tako imati kada odrastu.
Onda se je ona odlucila da to skine. Otisla do hirurga, koji joj je uklonio tetovazu, na takav nacin da joj je izrezao ruzu, a na ono mjesto je nasio kozu skinutu sa zadnjice, i tako da ona danas ima samo oziljke od tih siviva. I da nebude zabune, oziljci nisu nimalo lijepi.
-
Johnny Knoxville
malo mi je bezveza ta prica "kad ostaris objesi ti se koza pa tetovaza ruzno izgleda", kad ostaris svakako se neces skidati i pokazivati tu tetovazu, a ti ces biti smizuran i ruzan i bez te tetovaze. ja sam za tetoviranje, jos se nisam tetovirao ali cu u skorije vrijeme nesto istetovirati.
-
@Zlo
Tetovazu shvatam kao nesto licno, nesto sto ce biti dio mene. A ne "slicica" kojom cu se sepuriti pred drugima.
A kad ostarim, sto kaze Johnny Knoxville, nece vise biti bitna. Uostalom, i sada se plave tetovaze skidaju uspjesno laserom. A sta ce tek biti za 20 godina...
Zato je sad najbitnije naci kvalitetan studio za tetoviranje. Treba se vise bojati higijenski uslova za vrijeme tetoviranja nego sta ce biti s tetovazom kasnije... Hocu li je skidati ili ne...
A kad ostarim, sto kaze Johnny Knoxville, nece vise biti bitna. Uostalom, i sada se plave tetovaze skidaju uspjesno laserom. A sta ce tek biti za 20 godina...
Zato je sad najbitnije naci kvalitetan studio za tetoviranje. Treba se vise bojati higijenski uslova za vrijeme tetoviranja nego sta ce biti s tetovazom kasnije... Hocu li je skidati ili ne...