Salmir Kaplan

Post Reply
Banksy

#426 Re: Salmir Kaplan

Post by Banksy »

bascelik wrote:
Podatke koje je iznio ili nešto slično, davno su trebali objaviti bajni novinari, umjesto da nas zatrpavaju trivijalnim temama.
Salmir Kaplan je taj koji nas zatrpava trivijalnim, mahalskim temama, umjesto da radi posao za koji je debelo plaćen.
Nikad ga niko nigdje za ove tri godine nije čuo ni vidio kako govori o onome što mu je posao. Nikad.

Ako su mu unutarnje strane druge države (i eventualno utjecaj na ovdašnje političke prilike) primarni interes, onda ne vidim zašto sjedi tu gdje sjedi, zašto se ne povuče s položaja i aktivira kao novinar istraživač ili politički analitičar.
empirers

#427 Re: Salmir Kaplan

Post by empirers »

jasno je da je sda uz erdogana,sbb je pro gulen,a sta li je sdp? posto zlatkov sin ide u hizmetovu skolu,valjda je i on protiv erdogana? :D
Ridjobrki

#428 Re: Salmir Kaplan

Post by Ridjobrki »

Banksy wrote:
bascelik wrote:
Podatke koje je iznio ili nešto slično, davno su trebali objaviti bajni novinari, umjesto da nas zatrpavaju trivijalnim temama.
Salmir Kaplan je taj koji nas zatrpava trivijalnim, mahalskim temama, umjesto da radi posao za koji je debelo plaćen.
Nikad ga niko nigdje za ove tri godine nije čuo ni vidio kako govori o onome što mu je posao. Nikad.

Ako su mu unutarnje strane druge države (i eventualno utjecaj na ovdašnje političke prilike) primarni interes, onda ne vidim zašto sjedi tu gdje sjedi, zašto se ne povuče s položaja i aktivira kao novinar istraživač ili politički analitičar.

Sve ovo stoji ali ovo jeste zanimljiva tema koju je neko morao plasirati u javnost.

Odvojimo stvari: baška zanimljiva tema - baška Kaplan kao lakrdija od ministra.
Banksy

#429 Re: Salmir Kaplan

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
To što je on i dalje nesposobni i neelokventni tukac loših manira i daleko od nivoa sposobnosti, znanja i kulture koji zahtijeva funkcija koju obnaša je druga priča.
Ne čini mi se da je SK nesposoban, neelokventan, bez manira, znanja i kulture, dapače. Ali strast i energiju koju usmjerava na efemerne stvari, morao bi usmjeriti na službu koju obavlja. Posebno imajući u vidu da mu je resor kojim upravlja u katastrofalnom stanju.
Banksy

#430 Re: Salmir Kaplan

Post by Banksy »

empirers wrote:jasno je da je sda uz erdogana,sbb je pro gulen,a sta li je sdp? posto zlatkov sin ide u hizmetovu skolu,valjda je i on protiv erdogana? :D
Koga briga ...
Banksy

#431 Re: Salmir Kaplan

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
Sve ovo stoji ali ovo jeste zanimljiva tema koju je neko morao plasirati u javnost.
50 televizija, 2X toliko radio stanica, 50 novina, 5X toliko političkih analitičara ...
Ridjobrki

#432 Re: Salmir Kaplan

Post by Ridjobrki »

Banksy wrote:
Ridjobrki wrote:
To što je on i dalje nesposobni i neelokventni tukac loših manira i daleko od nivoa sposobnosti, znanja i kulture koji zahtijeva funkcija koju obnaša je druga priča.
Ne čini mi se da je SK nesposoban, neelokventan, bez manira, znanja i kulture, dapače. Ali strast i energiju koju usmjerava na efemerne stvari, morao bi usmjeriti na službu koju obavlja. Posebno imajući u vidu da mu je resor kojim upravlja u katastrofalnom stanju.
Resor je u katastrofalnom stanju jer je godinama bio nagrada podobnim kulturnjacima u politici a on nije u stanju da ga unaprijedi niti za milimetar. A njegov način razgovora, njegova vještina izražavanja i body-language odaju čovjeka koji je - hajde da tako kažemo - sve samo ne uglađen i sofisticiran kako bi jedan ministar kulture i/ili gospodin trebao biti.
Banksy wrote: 50 televizija, 2X toliko radio stanica, 50 novina, 5X toliko političkih analitičara ...
Pa eto, jesu sad. :)
empirers

#433 Re: Salmir Kaplan

Post by empirers »

Banksy wrote:
empirers wrote:jasno je da je sda uz erdogana,sbb je pro gulen,a sta li je sdp? posto zlatkov sin ide u hizmetovu skolu,valjda je i on protiv erdogana? :D
Koga briga ...
mnoge
vješalica

#434 Re: Salmir Kaplan

Post by vješalica »

svjezi_ustipak wrote:Ja pregledah cijeli intervju. Nista lika ne skontah, niti sto je taj Hizmet los niti sta oni ovdje imaju i koga imaju. Jedino skontah da ih on nesto ne gotivi i da ce se on boriti protiv njih dok je ziv.

Sta je lose fakat u izgradnji skola, obdanista i bolnica? Valjda sto ovi nasi nemaju tala u tome, jedino mi to pada napamet.
Nije nista lose,osim sto vrbuje na taj nacin ljude za sebe i svoj pokret,i obezbjedjuje temelje za sebe....ccccc
Hizmet se svugdje prosirio u svijetu,i nisu samo muslimani tu...klasican uticaj Amerike da razvali Tursku koja im ni po cemu ne odgovara......
empirers

#435 Re: Salmir Kaplan

Post by empirers »

Hizmet sam po sebi nije los,moderan islamski pokret,zele nesto kao muslimanki protestantizam

dakle izuzetno sekularan islam,ali ujedno i jako jako poslusan vodji(koji je GULEN)...UKRATKO,ako vodja kaze jedno a Kuran drugo,suti i slusaj vodju,jer ako je i grijeh,vodja odgovara ne ti(ovo je jedan student rekao)
Banksy

#436 Re: Salmir Kaplan

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
Resor ... on nije u stanju da ga unaprijedi niti za milimetar.

A njegov način razgovora, njegova vještina izražavanja i body-language odaju čovjeka koji je - hajde da tako kažemo - sve samo ne uglađen i sofisticiran kako bi jedan ministar kulture i/ili gospodin trebao biti.
Pa nek da ostavku i ode u istraživačko novinarstvo, to bar nije problem.

Jedan je Gavrilo ... :D
dezurni_ucenik

#437 Re: Salmir Kaplan

Post by dezurni_ucenik »

Zakljucak :

Trebamo se bojati strasnog Hizmeta.Tog monstruoznog Hizmeta sto otvara koledze i fakultete po Bosni.

Ja nisam primjetio da Erdoan otvara to isto. :oops:
Banksy

#438 Re: Salmir Kaplan

Post by Banksy »

empirers wrote:
Banksy wrote:
Koga briga ...
mnoge
Ljudi umiru od gladi, otpuštaju ih s posla, penzije i invalidnine kasne, država pred raspadom, i političkim i ekonomskim, a ono na minderu bistri tursku politiku ... U kakvom vi paralelnom svemiru živite, to je nevjerovatno.
MoHiKaNaC

#439 Re: Salmir Kaplan

Post by MoHiKaNaC »

Usra Kaplan i sefa u stanicu....

Jos jednom se obistinila ona:

Suti i pusti ljude da sumnjaju da si glup, jer jednom kad progovoris... :run:
oakville

#440 Re: Salmir Kaplan

Post by oakville »

Banksy wrote:
Ljudi umiru od gladi, otpuštaju ih s posla, penzije i invalidnine kasne, država pred raspadom, i političkim i ekonomskim, a ono na minderu bistri tursku politiku ... U kakvom vi paralelnom svemiru živite, to je nevjerovatno.
Ako se u bosni ne razrješi kriza turske vlasti ja ne znam hoće li to bilo ko moći rješiti. :D

A sad najozbiljnije, interesantan je ovaj anti-turski obrat među bošnjacima, fina kontra tom turskom trojanskom konju koji je kao "došao kao prijatelj" da bošnje nagovori da "u ime prijateljstva" još učine sebi nešto na štetu.
kamen spoticanja

#441 Re: Salmir Kaplan

Post by kamen spoticanja »

dezurni_ucenik wrote:Zakljucak :

Trebamo se bojati strasnog Hizmeta.Tog monstruoznog Hizmeta sto otvara koledze i fakultete po Bosni.

U sustini velika vecina onih koji su prošli hizmetske skole a s naseg su podneblja imaju veliki otklon od istog upravo zbog prosufijskog nacina zivota koje hizmet propagira...a svi ti sjajno govore najmanje dva svjetska jezika
I tu kaplan nije upravu...u sustini kaplan samo povrsno poznaje citav taj sistem zato i baca onakve kolicine poluinformacija
A ni povrsno ne poznaje pozadinu sukoba izmedju erdogana i gulena niti njihovu zajedničku historiju
oakville

#442 Re: Salmir Kaplan

Post by oakville »

kamen spoticanja wrote:

U sustini velika vecina onih koji su prošli hizmetske skole a s naseg su podneblja imaju veliki otklon od istog upravo zbog prosufijskog nacina zivota koje hizmet propagira...a svi ti sjajno govore najmanje dva svjetska jezika
I tu kaplan nije upravu...u sustini kaplan samo povrsno poznaje citav taj sistem zato i baca onakve kolicine poluinformacija
A ni povrsno ne poznaje pozadinu sukoba izmedju erdogana i gulena niti njihovu zajedničku historiju
Nakon 40 godina masovanog propagiranja studiranja na engleskom, u turskoj engleski jezik svi ti studenti i stanovništvo govore toliko dobro koliko i hrvati litvanski. Za usporedbu, za tih 40 godina Hong Kong je od lučke zapuštene rupe postao najveći finansijski centar.
Hizmet je masovni rulja pokret čiji ciljevi nisu jasni, a metode su neuspješne jer su zasnovane na nepoznavanju terena na kome se nalaze, a ne poznaju teren jer su presmiješni turski nacionalizam izmješali s nekim poluvjerskim ubjeđenjima plus dosta kapitalizma po želji.
Last edited by oakville on 18/01/2014 15:29, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#443 Re: Salmir Kaplan

Post by kamen spoticanja »

Sta ima rulja :-)
Razumijem da ti nisu dragi, ne razumijem sto se provaljujes
m_l

#444 Re: Salmir Kaplan

Post by m_l »

kamen spoticanja wrote:

Na ovom forumu, na drugom pdf-u, javilo se nekoliko studenata koji su prosli hizmetovu skolu, i svojom pricom potvrdjuju da je vecina onog sto je Kaplan rekao istina. I zar ti ne rece da nisi njihov ucenik. Kako ti sve zas, a Kaplan ne zna?
oakville

#445 Re: Salmir Kaplan

Post by oakville »

kamen spoticanja wrote:Sta ima rulja :-)
Razumijem da ti nisu dragi, ne razumijem sto se provaljujes
Pa jesu rulja, jer im je kvalitet rada na nivou uzbekistana. Ali nebitno, hajde da 40 godišnji rad hizmeta usporedimo sa stabilnošću singapura, čiji su kreatori imali isti problem kao hizmet.

Hizmet ti je ukratko još jedan "pokret" u rangu trojanskog konja, ala pokreti koje je britanija stvorila u indiji da bi je podijelila na današnji pakistan i indiju,a kasnije pakistan na pakistan i bangladeš.
karanana

#446 Re: Salmir Kaplan

Post by karanana »

a sta je kaplan reko? 40 minuta je pricao. sta je to rekao sto bi mene trebalo zabrinuti odnosno o cemu bih trebao porazmisliti?

ja sam zapamtio da se kod njih cita u hali samo jedna vrsta novina i da daju poprilicno male stipendije od nekih 70 KM.
sta je jos rekao o tim hizmetima sto bi mene trebalo zabrinuti?
snaga_znanja

#447 Re: Salmir Kaplan

Post by snaga_znanja »

karanana wrote:a sta je kaplan reko? 40 minuta je pricao. sta je to rekao sto bi mene trebalo zabrinuti odnosno o cemu bih trebao porazmisliti?

ja sam zapamtio da se kod njih cita u hali samo jedna vrsta novina i da daju poprilicno male stipendije od nekih 70 KM.
Sve sto je rekao o hizmetu isto da je pricao o SDA. Ukratko ako nam valjas nas si, ako ne najebo si. :lol:
oakville

#448 Re: Salmir Kaplan

Post by oakville »

karanana wrote:a sta je kaplan reko? 40 minuta je pricao. sta je to rekao sto bi mene trebalo zabrinuti odnosno o cemu bih trebao porazmisliti?

Ko od njih dobije 70km na putu je da postane kralj berze i wall streeta. Još ako uleti koja greda za šatore, odlično.
crnoplavo

#449 Re: Salmir Kaplan

Post by crnoplavo »

apsolutno nista, glupost
kaplan kaze
danas ruse vlast u turskoj, sutra mozda ovdje
sve te firme i skole od te sekte su dosle preko erdogana,sad kad se oni razracunavaju, kaplana mozda i pomiluje onaj
Last edited by crnoplavo on 18/01/2014 15:53, edited 1 time in total.
empirers

#450 Re: Salmir Kaplan

Post by empirers »

oakville wrote:
Banksy wrote:
Ako se u bosni ne razrješi kriza turske vlasti ja ne znam hoće li to bilo ko moći rješiti. :D

A sad najozbiljnije, interesantan je ovaj anti-turski obrat među bošnjacima, fina kontra tom turskom trojanskom konju koji je kao "došao kao prijatelj" da bošnje nagovori da "u ime prijateljstva" još učine sebi nešto na štetu.
gdje vidis anti turski obrt? :lol:
Post Reply