Salmir Kaplan
- sinuhe
#201 Re: Salmir Kaplan
Sto je problem sad Kaplanova diploma a ne anonimnog matorog premijera?
Sta ja znam. Sve je to valjda networkinga ko kako do kakve pozicije dodje. Mogu li se kod nas pametni ljudi udruziti?
Licno mislim da kao drustvo i nemamo kakvog kapaciteta.
Sta ja znam. Sve je to valjda networkinga ko kako do kakve pozicije dodje. Mogu li se kod nas pametni ljudi udruziti?
- Kemo BA
#202 Re: Salmir Kaplan
Iskreno zaboli me i za jednog i za drugog.Pošto vidim da ne citaš što sam napisao evo opet:snaga_znanja wrote:@Kemo
A poslanik ministru govori da ustane kad mu spominje ime predsjednika stranke jer je ovaj institucija covjek.![]()
Njega si vidim zaboravio spomenuti i kritikovati. A da ne govorim da mu je ponasanje bilo u kompletu skladno sa ulogom u Vizi za buducnost. Klasicni predstavnik jalije u drzavnim institucijama.
Povod za postavljanje teme je bio:
Ministrovo krajnje neukusno i nekorektno povezivanje i generalizovanje formalno stecene strucne spreme (diplome) i sa politickim ili drugim prepucavanjima, osim postupcima i cinjenjem u okviru struke.Ovdje nije u pitanju politika nego ministrovo generalizovanje i povezivanje obrazovnog nivoa sa navodnim nezakonitim radnjama u svrhu politickog prepucavanja. Odnosi se na konkretnu izjavu ministra pa još jednom citiram: "ne fakultetsku, znamo da je nema, nego ovu srednjoškolsku".Mi se možemo ovdje prepucavati i iznositi svoja mišljenja (pa cak neki uzmu cesto puta za pravo da vrijeđaju druge) i ta mišljenja nemaju neku veliku težinu i odgovornost. Ministar je institucija i bez obzira iz koje politicke partije dolazio mora paziti na svaku rijec jer ona je rijec institucije. Na skupovima svoje stranke ili partije politicari mogu iznositi svoja mišljenja i neka ih tada njihovi clanovi kritikuju ,kada nastupaju kao ministri tada su ministri svih nas ( pa on je i moj ministar treba li da vam nacrtam?) i za izgovoreno svi kojima je ministar imaju pravo da kritikuju, dok je institucija ako želi da iznese svoje licno mišljenje zna se kako to treba uraditi ( neka pogleda i posluša kako to radi Komšić).
Ako već želite da me uvucete u diskusiju o necemu što nije tema izvrcuci istu o.k. ni to nije problem. ( mislim da sada "silver_testelone" i "snaga_znanja" cvjetaju ).Da na ovoj temi ne bi bili "off topic" nova tema ima naslov Neophodni formalni nivo obrazovanja jednog politicara??
Tema postavljena: viewtopic.php?f=3&t=98585
Ne pada mi na pamet da promovišem bilo koju stranku koja ne pripada lijevom bloku ( pa tako ni SDA,SBB i slicne) kao ni one koji ih predstavljaju.Zato vi koji ste "off topic" razmislite o vašem stavu jer SBB ima clanstvo sa, po vašim kriterijima izbora, zavidnim nivoom obrazovanja i bili bi vaši ozbiljni kandidati.
- Troll_Happens
#203 Re: Salmir Kaplan
kaplan je papak i to je cinjenica koja se nece promjeniti imo on diplomu harvarda ili onog iz travnika i nikad nigdje drugo ne bi prosao nego samo kod nas i u posr... sda...sinuhe wrote:Sto je problem sad Kaplanova diploma a ne anonimnog matorog premijera?
zato je tu gdje je postavlja glavu i dozvoljava da se pljuje po njemu rad stranackih poena i uzimanja para iz budzeta za stranacke potrebe.
a poslije ce se opet uhljebiti negdje vani kao i vrli premijer mujezinovic...
- Kemo BA
#204 Re: Salmir Kaplan
Ministar je u pravnoj državi institucija svih građana. Ne želim ulaziti u njegove licne osobine niti me to interesuje.Kao institucija mora imati i pokazati ogromnu odgovornost prema svim građanima.Svaka greška i nastup u obavljanju svog ministarskog posla je podložna kritici a da je srece i odgovornosti kao i posljedicama.Vi opet odoste off topic !Jedan001 wrote:kaplan je papak i to je cinjenica koja se nece promjeniti imo on diplomu harvarda ili onog iz travnika i nikad nigdje drugo ne bi prosao nego samo kod nas i u posr... sda...sinuhe wrote:Sto je problem sad Kaplanova diploma a ne anonimnog matorog premijera?
zato je tu gdje je postavlja glavu i dozvoljava da se pljuje po njemu rad stranackih poena i uzimanja para iz budzeta za stranacke potrebe.
a poslije ce se opet uhljebiti negdje vani kao i vrli premijer mujezinovic...
-
Bloger
#205 Re: Salmir Kaplan
A zašto Radončić ne objavi kopiju diplome i ne pokaže da je Kaplan lažov? Mislim da nije presudno za političara da li ima ili nema diplomu, ali jeste bitno da se utvrdi da li neki političar laže.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#206 Re: Salmir Kaplan
...... kada njega nije bilo....tj 10 godina poslijekakavdanakneiskustvu wrote:Canton wrote:Tito je bio bravar...
Napravio je bolju drzavu nego svi doktori nauka u BiH koji su bili u vlasti.
pa da je ta država valjala ne bi se raspala u krvi
- Kemo BA
#207 Re: Salmir Kaplan
Država je valjala nisu ljudi.kakavdanakneiskustvu wrote:Canton wrote:Tito je bio bravar...
Napravio je bolju drzavu nego svi doktori nauka u BiH koji su bili u vlasti.
pa da je ta država valjala ne bi se raspala u krvi
- Kemo BA
#208 Re: Salmir Kaplan
Cijelo vrijeme upozoravam da idemo off topic ali ne pali. Kad smo vec krenuli tim putem slažem se da je ostavio svoje ljude i sve dok su oni bili izvršna vlast nije bilo krvi,rata i razaranja.Fabrike su radile,sklapali se poslovi u inostranstvu i da ne nabrajam dalje. Da su ti isti ostali i dalje na vlasti možeš li zamisliti kako bi Bosna i Hercegovina sada izgledala.
- Kemo BA
#209 Re: Salmir Kaplan
Daj otvori je ti ja ih previše otvorih dojadilo mikakavdanakneiskustvu wrote:Kemo BA wrote:Cijelo vrijeme upozoravam da idemo off topic ali ne pali. Kad smo vec krenuli tim putem slažem se da je ostavio svoje ljude i sve dok su oni bili izvršna vlast nije bilo krvi,rata i razaranja.Fabrike su radile,sklapali se poslovi u inostranstvu i da ne nabrajam dalje. Da su ti isti ostali i dalje na vlasti možeš li zamisliti kako bi Bosna i Hercegovina sada izgledala.
da ne bi bilo banova ili šta već,bolje da o tome na nekoj drugoj temi
- Kemo BA
#210 Re: Salmir Kaplan
Pošto nije moguce na ovakav nacin diskutovati na temu kako sam je postavio iskljucujem se iz daljnjeg postanja.Ako se postovi vrate na temu ponovo cu se ukljuciti.
Ministrovo krajnje neukusno i nekorektno povezivanje i generalizovanje formalno stecene strucne spreme (diplome) i sa politickim ili drugim prepucavanjima, osim postupcima i cinjenjem u okviru struke.Ovdje nije u pitanju politika nego ministrovo generalizovanje i povezivanje obrazovnog nivoa sa navodnim nezakonitim radnjama u svrhu politickog prepucavanja. Odnosi se na konkretnu izjavu ministra pa još jednom citiram: "ne fakultetsku, znamo da je nema, nego ovu srednjoškolsku".Mi se možemo ovdje prepucavati i iznositi svoja mišljenja (pa cak neki uzmu cesto puta za pravo da vrijeđaju druge) i ta mišljenja nemaju neku veliku težinu i odgovornost. Ministar je institucija i bez obzira iz koje politicke partije dolazio mora paziti na svaku rijec jer ona je rijec institucije. Na skupovima svoje stranke ili partije politicari mogu iznositi svoja mišljenja i neka ih tada njihovi clanovi kritikuju ,kada nastupaju kao ministri tada su ministri svih nas ( pa on je i moj ministar treba li da vam nacrtam?) i za izgovoreno svi kojima je ministar imaju pravo da kritikuju, dok je institucija ako želi da iznese svoje licno mišljenje zna se kako to treba uraditi ( neka pogleda i posluša kako to radi Komšić).
Ako već želite da me uvucete u diskusiju o necemu što nije tema izvrcuci istu o.k. ni to nije problem. ( mislim da sada "silver_testelone" i "snaga_znanja" cvjetaju ).Da na ovoj temi ne bi bili "off topic" nova tema ima naslov Neophodni formalni nivo obrazovanja jednog politicara??
Ne pada mi na pamet da promovišem bilo koju stranku koja ne pripada lijevom bloku ( pa tako ni SDA,SBB i slicne) kao ni one koji ih predstavljaju.Zato vi koji ste "off topic" razmislite o vašem stavu jer SBB ima clanstvo sa, po vašim kriterijima izbora, zavidnim nivoom obrazovanja i bili bi vaši ozbiljni kandidati.
- sinuhe
#211 Re: Salmir Kaplan
Ti si se uhvatio banalne stvari pored Bakirovog stajanja u odbranu Saje i premijerovog guranja brata.
- Kemo BA
#212 Re: Salmir Kaplan
Banalna stvar? O drugom (Bakirovom) otvori temu ovdje si off topic.sinuhe wrote:Ti si se uhvatio banalne stvari pored Bakirovog stajanja u odbranu Saje i premijerovog guranja brata.
- Henry Chinaski
#213 Re: Salmir Kaplan
Nisam upratio cijelu rapravu ali mogu potvrditi da je ovaj Kaplan karikatura. On je jedan od likova koji mi vrate pesimizam kad god se pojavi. Žalosni primjer mediokritetskog pristupa svemu u našoj državi i jednostavno je nevjerovatno da neko može glasati za stranku koja postavlja ovakve ministre.
- altgr
#214 Re: Salmir Kaplan
Bravo. Svaka cast.Bloger wrote:A zašto Radončić ne objavi kopiju diplome i ne pokaže da je Kaplan lažov? Mislim da nije presudno za političara da li ima ili nema diplomu, ali jeste bitno da se utvrdi da li neki političar laže.
- Kemo BA
#215 Re: Salmir Kaplan
Nisi što citaš nego što ne možeš da svatišsencho wrote:Ja sam veca budala sto ovo citam.
-
PAZI
#216 Re: Salmir Kaplan
Henry Chinaski wrote:Nisam upratio cijelu rapravu ali mogu potvrditi da je ovaj Kaplan karikatura. On je jedan od likova koji mi vrate pesimizam kad god se pojavi. Žalosni primjer mediokritetskog pristupa svemu u našoj državi i jednostavno je nevjerovatno da neko može glasati za stranku koja postavlja ovakve ministre.
-
GoodTaste
-
Chuckie
#218 Re: Salmir Kaplan
Ova Rozguljaš krava samo sa vola na vola.
- zahvalan
#219 Re: Salmir Kaplan
Chuckie wrote:![]()
![]()
![]()
Dobra
Expres uzmes samo da se ismijes kao budala
-
Chuckie
#220 Salmir Kaplan
Express naslovnica i diskrecija su dijametralno suprotni. Nismo mi nista krivi. 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- altgr
#221 Re: Salmir Kaplan
Jest mi zao Kaplana, ozbiljno. Jadnicka svi napadaju, komentarisu, ne daju mu ziva mira.
-
giovanni galli
#222 Re: Salmir Kaplan
kad nema mladih u vlasti ogorcenje, kad se neki pojavi ne valja nam, eh jesmo ljudi ne do Bog..fuj
- Skijaš
#223 Re: Salmir Kaplan
Ljudi, ako nemate o čemu pisati ne morate pisati gluposti. Koga boli uho s kim se Kaplan nalazi po hotelima ?Raspored wrote:Skontali se kada joj je prošle godine gostovao u emisiji u šljaštećem odjelu. Ispravka, kod tog tipa cure ti je varijanta slijedeća: jedan vol za javnost, po mogućnosti javna ličnost a sa strane najmanje dvije tri kres varijante. Sve cure tamo samo o lovi i muškarcima pričaju a Kaplan je iako idiot dobra lovina dok mu traje mandatChuckie wrote:![]()
![]()
![]()
Osim toga, svaki ministar ali baš svaki ima najmanje jednu ljubavnicu. To je normalna stvar i javna tajna.
- Skijaš
#224 Re: Salmir Kaplan
Pa ako su godine jedini kriterij, onda su mogli dovesti i nekog iz petog razreda osnovne škole. Treba neko mlad, ali neko ko će pokazati inicijativu, a ne neki poltrončić koji se upiša kad mu se Tihić obraća. Kad je "s rajom" ne možeš od njega doći do riječi. On i Suljagić su tu negdje, pred svojim stranačkim šefovima miševi, a pred kamerama delije.giovanni galli wrote:kad nema mladih u vlasti ogorcenje, kad se neki pojavi ne valja nam, eh jesmo ljudi ne do Bog..fuj
- altgr
#225 Re: Salmir Kaplan
Mi vecinom ne znamo te mlade politicare licno pa iznosimo zakljucke iz saznanja iz medija sto ne mora biti istinito pa onda pricamo kao stari politicari koji cuvaju svoju fotelju.Skijaš wrote:Pa ako su godine jedini kriterij, onda su mogli dovesti i nekog iz petog razreda osnovne škole. Treba neko mlad, ali neko ko će pokazati inicijativu, a ne neki poltrončić koji se upiša kad mu se Tihić obraća. Kad je "s rajom" ne možeš od njega doći do riječi. On i Suljagić su tu negdje, pred svojim stranačkim šefovima miševi, a pred kamerama delije.giovanni galli wrote:kad nema mladih u vlasti ogorcenje, kad se neki pojavi ne valja nam, eh jesmo ljudi ne do Bog..fuj