Brate i ja sam SSS i ne bih da branim Kaplana, ali mislim da je on to rekao zbog toga sto je Avaz objavio diplomu Bakira Izetbegovica i sprdao se sa njegovim ocjenama, lik samo trazi da se pokazu i Fahrine ocjene.Kemo BA wrote:Razmišljah skoro pa pola sata da li da otvorim ovu temu.Između nedoumice da li cu biti pogrešno shvacen i dopustiti da ovo o cemu cu pisati prođe neopaženo i suprotstaviti se neukusnom povezivanju i omalovažavanju najvece grupe srednjostucnih kadrova ipak odlucih da napisem.
Smatram krajnje neukusnim i nekorektnim povezivanje strucne spreme sa bilo kojim politickim ili drugim osim postupcima i cinjenjem u okviru struke. Zato bi volio pojašnjenje recenog u intervjuu datom na sutra.ba gdje je izjavio u odgovoru Radonjcicu citiram:
"Umjesto da mi odgovara preko neke fantomske agencije koja mi spočitava da prečesto namještam kravatu, vrtim se u stolici i ostale trice i kučine, neka jednostavno objavi svoju diplomu (ne fakultetsku, znamo da je nema, nego ovu srednjoškolsku) u svom stranačkom biltenu i neka me tuži za klevetu i tako me demantira. Mislim da mu ovo ne bi trebalo biti problem jer je već pokazao da se voli tužakati po sudovima i objavljivati srednjoškolske diplome. A bilo bi i fer prema javnosti i prema njegovim stranačkim pristašama da im kaže šta je završio.
Ministre imam SSS. Molim pojašnjenje gore citiranog. I da se razumijemo ni u snu nisam imao ništa sa SBB i Radonjcicem
Šta to vi imate protiv SSS. Svaka cast i strašno sam iznenađen od jednog ministra kulture ovakav komentar,
Zalosno je sto se Ministar kulture spusta na taj nivo ali je tako....
S druge strane Radoncic se sprda sa Bakirovom diplomom a ni njegova nije nista bolja...
Odron!