Ovdje niko nije ni tvrdio da su svi komunjare, nevjernici i ateisti mada neki pokusavaju da se takvima prikazu i zbog toga sam ih i apostrofirao rjecju 'nazovi'.karanana wrote:dosla je djevojka/zena na forum, postirala svoje pitanje, sto znaci da je trazila misljenje. otkud ti znas da je iscrpila sve ostale alternative? otkud znas da je bila kod doktora?
dobro, ako smo mi svi ateisti, komunjare, nevjernici, haj nam onda ti reci sta islam i sveta knjiga kazu o prakticiranju ovog i slicnih obreda?
ja ovo tumacim kao politeisticki obred, kao trazenje pomoci od ljudi koji navodno imaju moc da urade nesto sto samo bog moze uraditi. a ja cu opet da protumacim islam i ono sto znam i reci cu da su politeisti manje dragi kod boga nego ateisti.
Bog je neupitan i to svi koji vjeruju znaju, ne treba im dokazivati, sve je napisano i time receno. Pitanje je otkud bilo kome pravo da dovodi u pitanje nacine provođenja Bozije rijeci ili volje, pa bilo to cak i kroz saljevanje strave, a postavke tipa ko je Bogu drazi su za vjeronauku u vrticima. Eto pa sam prosudi moje tumacenje.