salijevanje strave

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

anyy

#1 salijevanje strave

Post by anyy »

Negdje sam citala da je saljevanje strave u Islamu zabranjeno,kao da te zene uce Kur an naopako te koriste crvenu krpu kojom vam prekriju lice a da je crvena boja,boja dzina itd.Ja sam nedavno napravila 3 strave i rekla mi je ta zena da moram jos 6 jer imam puno straha,mogu rec da mi je bilo lakse,al kako sam to procitala ne idem vise,da li iko zna je li uredu da se radi strava ili je to stvarno sejtanski posao?
EdgeLoop

#2 Re: salijevanje strave

Post by EdgeLoop »

anyy wrote:Negdje sam citala da je saljevanje strave u Islamu zabranjeno,kao da te zene uce Kur an naopako te koriste crvenu krpu kojom vam prekriju lice a da je crvena boja,boja dzina itd.Ja sam nedavno napravila 3 strave i rekla mi je ta zena da moram jos 6 jer imam puno straha,mogu rec da mi je bilo lakse,al kako sam to procitala ne idem vise,da li iko zna je li uredu da se radi strava ili je to stvarno sejtanski posao?
Ti se zajebavaš ili je ovo ozbiljno pitanje ?
anyy

#3 Re: salijevanje strave

Post by anyy »

ne zajebavam
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: salijevanje strave

Post by Truba »

zovi muldera i skali
travar

#5 Re: salijevanje strave

Post by travar »

Znači da je ozbiljno pitanje? :D
ovajonaj

#6 Re: salijevanje strave

Post by ovajonaj »

ne znam... pokusaj se raspitati tj procitati to iz nekog relevantnog izvora...
meni su salivalis trahu kad sam bio manji jer sam bio napravio neko velik sr... i uglavnom ja sam se valjda toga prepao i vodili su me toj nekoj zeni... i sad ne mogu se sjetiti jel mi pomoglo jer se ne sjecam da sam se nesto bio uplasio...al dobro..uglavnom ne bojim se mraka , ne bojim se pasa, ne bojim se visine.. ne bojim se zatvorenog tj skucenog prostora... ne sanjam gotovo nikad nista... kad nesto explodira vise se ni ne trzam... jel to zbog tog il bi inace bio takav ne znam.. al mozda tu ima nesto...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#7 Re: salijevanje strave

Post by dr.gog »

:D juhuhu evo teme na Raznim diskusijama :dance:
travar

#8 Re: salijevanje strave

Post by travar »

Gog, shuush, ne smetaj nam :D
karanana

#9 Re: salijevanje strave

Post by karanana »

zovi milana nek vidi moze li on sta da uradi.
♥ Julianna ♥

#10 Re: salijevanje strave

Post by ♥ Julianna ♥ »

anyy wrote:Negdje sam citala da je saljevanje strave u Islamu zabranjeno,kao da te zene uce Kur an naopako te koriste crvenu krpu kojom vam prekriju lice a da je crvena boja,boja dzina itd.Ja sam nedavno napravila 3 strave i rekla mi je ta zena da moram jos 6 jer imam puno straha,mogu rec da mi je bilo lakse,al kako sam to procitala ne idem vise,da li iko zna je li uredu da se radi strava ili je to stvarno sejtanski posao?
Kod mene puno haljina crvene boje :roll: Znači li to da sam u šejtanskoj službi a da ne znam? :roll:
anyy

#11 Re: salijevanje strave

Post by anyy »

Her Flick wrote:
koliko je bilo olovo kada je puklo i jeli puno puklo
hm na glavi se pojavio neki krug,pa kao da to znaci da mi neko radi oko glave lose bla bla pa da dam sadaku sto sam i uradila i vec sljedeci put je bilo bolje,al na nogama se jako rasulo i crno je bilo,kaze da je to jako lose
tech10

#12 Re: salijevanje strave

Post by tech10 »

@Juliana, Samo ako stanes iznad otvora za ventilaciju. :D

Image
Last edited by tech10 on 17/04/2009 15:13, edited 1 time in total.
neprilagodjena

#13 Re: salijevanje strave

Post by neprilagodjena »

Ne mece se crvena krpa ili marama preko lica radi dzina nego da osobu ne oprzi vruce olovo koje se saljeva u vodu,radi toga se stavlja.

A naopacke ucenje kurana isto nije istina,uci se kako je dragi Alah rekao i zanijeti se normalno.

Gatanje u stravu je zabranjeno,a ne saljevanje strave nije.

Za ostalih 6 strava potrebne su ti dvije udovice koje saljevaju stravu al da jedna za drugu ne znaju.

Ako si u Sarajevu mogu ti preporuciti jednu zenu pa da ti ona salije 3 strave.
Last edited by neprilagodjena on 17/04/2009 15:12, edited 1 time in total.
beautyfool

#14 Re: salijevanje strave

Post by beautyfool »

BTW ne znam jel ozbiljno ili neozbiljno pitanje :D al ako je ozbiljno onda i ozbiljan odgovor slijedi ;-)

Pitanje: Željela bih da mi pojasnite islamski stav u vezi sa tzv. salijevanjem strave, praksom koja je u BiH vrlo raširena?

Odgovor: Salijevanje strave pagansko je vjerovanje i nema utemeljenja u šerijatu. Ne spominje se da je tako nešto postojalo u praksi Allahovog Poslanika, s.a.v.s, niti u praksi prvih generacija muslimana. Kod njih je postojala rukja (odučavanje), koja ima utemeljenje u šerijatu. Prema tome, salijevanje strave i tome slične aktivnosti zabranjene su (haram). Posebno, u tom pogledu, zabrinjava što mnoge žene, kada salijevaju stravu, uče naopako kur‘anske sure što je najveći grijeh koji može i izvesti iz islama. Učenje sura naopako pri salijevanju strave govori da su to džinska i šejtanska posla. Zbog toga, savjetujem našim muslimankama da se klone salijevanja strave. Ukoliko su učile sure naopako, neka odmah prestanu i iskreno se pokaju Allahu, dž.š. Ukoliko svjesno to nastave raditi, neka znaju da tim svojim postupkom izlaze iz islama, a Allah, dž.š, najbolje zna.

Izvor: Novi Horizonti

Odgovorio: Šukrija Ramić

IslamBosna.ba

Juce je bilo to pitanje na radio BIR , Sulejman Bugari je gostovao i neko je postavio bas to pitanje, nazalost nisam slusala kompletan odgovor jer sam nesto raspremala :-) al znam da je pominjao bas strah, i rekao je da ako se neko prepadne necega da izgovori Allahovo ime i ima nesto kratko se prouci na taj nacin se moze sacuvati od loseg uticaja jer sejtani i dzini vole kad su ljudi isprepadani pa na taj nacin najlakse uticu na insana, al treba uvijek traziti oslonac u Allahu dz.s. i jedino od koga trebamo imati strah je Uzviseni i niko vise... na nekim stranicama na internetu sigurna sam da mozes naci za download ovaj radiski program, idi na temu Sulejman Bugari na ovom forumu i provjeri cini mi se da je neko postavio link za download radio emisija.

Ja licno nemam pojma kako se to radi, niti sam imala priliku da budem u tom okruzenju ali moj licni savjet ti je da budes sto vise pod abdestom i da puno ucis suru El Bekare, ti licno uz Allahovu pomoc mozes najvise doprinijeti da se izmjeni tvoje stanje.

Selam alejkum
Last edited by beautyfool on 17/04/2009 15:13, edited 1 time in total.
EdgeLoop

#15 Re: salijevanje strave

Post by EdgeLoop »

neprilagodjena wrote:

Ne mece se crvena krpa ili marama preko lica radi dzina nego da osobu ne oprzi vruce olovo koje se saljeva u vodu,radi toga se stavlja.

A naopacke ucenje kurana isto nije istina,uci se kako je dragi Alah rekao i zanijeti se normalno.

Za ostalih 6 strava potrebne su ti dvije udovice koje saljevaju stravu al da jedna za drugu ne znaju.

:shock:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16 Re: salijevanje strave

Post by pici »

e kodmene dajđžinica s soukbunara saljeva strave i jednom davno je meni saljevala zbog straha od hodanja sa starijim ženmskinjama......i mogu ti rec da mi je pomoglo :thumbup:
JThomas

#17 Re: salijevanje strave

Post by JThomas »

a uvrijedili bi se da kažeš da je sujevjerje...
anyy

#18 Re: salijevanje strave

Post by anyy »

neprilagodjena wrote:

Znam da se stavlja da ne oprzi olovo ali zasto onda bas crvena??'
Jedna mi je zena rekla da treba mijenjati da se nemoze kod iste sve saliti,a ova sto mi je salila kaze da nemora da se mijenja..Jesam u Sarajevu sam
karanana

#19 Re: salijevanje strave

Post by karanana »

sta je ba ovo? kakve su ovo carolije i vjesticarenje? ako je ista u islamu zabranjeno, onda je to ovo vracanje i magijanje. ovime negirate osnovni postulat islama da je bog jedan i da mu nema premca. samo dragi allah ima moc da ti nesto da i nesto uzme. kakve vracare, kakvi istjerivaci, iscjelitelji, kurci, palci...

sta uopste i znaci ovo "saljevanje strave"? koji je to k?
Chisum

#20 Re: salijevanje strave

Post by Chisum »

Tema je STRAVA!

A ja sam za to da se saljevanje strave uvede i u obdanista!
Last edited by Chisum on 17/04/2009 15:21, edited 2 times in total.
EdgeLoop

#21 Re: salijevanje strave

Post by EdgeLoop »

Her Flick wrote:kada ti saljevaju stravu
ta zena dok uci ona stavi olovo u pec ili na vatru to olovo se u medjuvremenu zagrije
i kada zavrsi sa ucenjem, uzme to olovo i baci ga u hladnu vodu i naravno to olovo pukne i napuse se
i onda ta zena pogleda to olovo i po velicini olova i "detonaciji" skonta kolik osi se prepala
i onda ti da te vode da popijes preko masica
Živio XIV vijek.
karanana

#22 Re: salijevanje strave

Post by karanana »

ta zena dok uci ona stavi olovo u pec ili na vatru to olovo se u medjuvremenu zagrije
i kada zavrsi sa ucenjem, uzme to olovo i baci ga u hladnu vodu i naravno to olovo pukne i napuse se
i onda ta zena pogleda to olovo i po velicini olova i "detonaciji" skonta kolik osi se prepala
jao karanane allahu dragi. oprosti im jer ne znaju sta rade i jer su naivni i lakovjerni. ovakvi gledaju i zovu i milana. a mogo bi biti i skech za nadrealiste.
JThomas

#23 Re: salijevanje strave

Post by JThomas »

Chisum wrote:Tema je STRAVA!

A ja sam za to da se saljevanje strave uvede u obdanista.
jer bi suprotno bilo vrijeđanje ljudskih prava :D
Kraljica_Suza

#24 Re: salijevanje strave

Post by Kraljica_Suza »

@karanana :thumbup:

@anyy, sestro mila, uzmi abdest i posveti se namazu, uzmi Kur'an u ruke pa prouci stogod, okani se tih karafeka :x
beautyfool

#25 Re: salijevanje strave

Post by beautyfool »

:shock: :shock: :shock:
Post Reply