salihamidžić vs reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

dinty2

#1 salihamidžić vs reprezentacija

Post by dinty2 »

nisam bas u toku price o salihu i njegovom stavu o reprezentaciji.
interesuje me postoji li ikakva sansa da se on dovede u reprezentaciju...bio bi od velike koristi u svakom slucaju.
dinty2

#2 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by dinty2 »

# Hasan Salihamidžić: "Reprezentacija BiH je za mene završena priča" / "U Italiji ću završiti karijeru"
I bez Juventusa Hasan Salihamidžić je izgradio impresivnu karijeru. U njegovoj su kolekciji brojni trofeji. Braco je sa Bayernom osvajao Bundesligu, njemački kup i super kup, Ligu prvaka, bio internacionalni prvak. Nikad niti jednom bh. fudbaleru nije to pošlo za rukom.

Ko zna hoće li neko ponoviti Salihamidžićev uspjeh. Nije to kraj njegove briljantne karijere. Dolaskom u Juventus našao je nove motive.

"Želim biti prvak Italije. Možda mi se ta želja neće ostvariti u prvoj sezoni, ali do kraja mog ugovora, želim biti prvak sa Juventusom", optimista je Braco, koji je bio jedan od najboljih u redovima "zebri" u pobjedi nad Interom.

- Pobjeda je malo iznenađenje, zar ne?

Kako za koga. Kada igraš u Italiji sve je moguće. Ipak, lijep je osjećaj pobijediti Intera, koji je prvak. Pobjedom smo nastavili naš dobar nit posljednjih utakmica.

- Da li je pitanje prvaka riješeno?

Iako Inter ima veliku prednost, sve je otvoreno. Mi nemamo imperativ, premda nam je cilj zadržati sadašnju treću poziciju, koja također vodi u Ligu šampiona. Iskreno priželjkujem da ćemo sezonu završiti kao drugi.

- Kako Vam je, nakon skoro deset godina, igrati samo domaću ligu?

Malo jeste neobično. Nedostaje mi Liga šampiona, ali na drugoj strani je i dobro. Dobro mi dođe da odmaram organizam, jer sam proteklih godina igrao na svim frontovima; domaće prvenstvo i kup, Evropu i za reprezentaciju. Sada sam rasterećen i koncentrisan da ostvarim što bolji rezultat u "calciu".

- Ko će pobijediti u Ligi šampiona, imate li favorite?

Nemam favorita, iako mi je Liverpool drag. Liverpool može osvojiti Ligu šampiona. Jasno je da Englezi dominiraju. Ovo je njihova sezona.

- Kako je bilo na sastanku sa Mehom Kodrom i Elvirom Bolićem?

Super. Pričali smo o svemu. Najviše o godinama kada smo zajedno gradili reprezentaciju. Prisjetili smo se zgoda i nezgoda, utakmica i pobjeda nad Italijom, Danskom...

- Premda znam za Vaš stav, ali javnost se nada Vašem povratku?

Više puta sam vam rekao da ne treba podgrijavati priču o mom povratku. Reprezentacija je za mene završena priča. Drago mi je da su Kodro i Bolić tu. Želim da uspiju, da ostvare ono što nismo ostvarili kao igrači, da odvedu reprezentaciju na neko veliko takmičenje. Bit ću sretan kao da sam i ja učestvovao u tome.

- Jeste li u kontaktu sa Vedinom Musićem?

Čuo sam se sa "Musom". Još uvijek se dobro drži.

- Planirate li neki novi transfer, nakon Juventusa, gdje se vidite za tri četiri godine?

"Ne razmišljam tako daleko. Kada sam igrao u Bayernu, živio sam za uspjeh Bavaraca. Sada sam sto posto u Juventusu. Kako stvari stoje, u Italiji ću završiti karijeru", izjavio je Hasan Salihamidžić, sportska i ljudska gromada, koji se afirmisao i potvrdio u Bundesligi, a dolazak u slavni Juventus kruna je Bracine karijere.

Braco je uvijek bio zahvalan sagovornik. Besprijekorna saradnja u oba pravca godinama traje. Zanimalo nas je kako sarađuje sa italijanskim novinarima.

"Nemam nikakvih poteškoća. Naprotiv. Saradnja je odlična. Kakva je bila i dok sam bio u Bayernu. Igračima nije uvijek drago ići na intervjue, ali meni to nikad nije predstavljao problem. Razumijem posao i potrebu novinara. Uostalom, vi najbolje znate da sam uvijek bio korektan i prema bh. novinarima", podvukao je Braco. Zapravo Salihamidžić je bio super korektan!
Basta

#3 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Basta »

Hasan je car nad carevima. Eh kako je on pronosio slavu Bosne. Pa kad kaze komentator "Der Bosnier" ili "Bosnians national player"... Definitivno najuspjesniji Bosansko Hercegovacki fudbaler svih vremena. Tesko da ce ga neko dostici sem mozda Dzeke.
primus-1

#4 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by primus-1 »

Basta wrote:Hasan je car nad carevima. Eh kako je on pronosio slavu Bosne. Pa kad kaze komentator "Der Bosnier" ili "Bosnians national player"... Definitivno najuspjesniji Bosansko Hercegovacki fudbaler svih vremena. Tesko da ce ga neko dostici sem mozda Dzeke.
najveci hinjo od svih be ha reprezentativaca,doduse i najuspjesniji :D
zalizani

#5 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by zalizani »

Brazzo je najuspjesniji igrac rodjen u BiH.Ono sto je odigrao za našu reprezentaciju hvala mu,ipak mozda mi je krivo sto tada nije bio splet okolnosti kao danas.Nikad necu zaboraviti kada pretrca Sergi-a(izrazito brz igrac) po desnoj strani,na Koševu.
Cyrax

#6 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Cyrax »

Braco je gigant kratko i jasno :thumbup:
ProbuseniDolar

#7 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by ProbuseniDolar »

Najjaci igrac kojeg je BiH ikad imala ... Covjek ima svoj stav, i to treba postovati ... Meni licno, puno drazi igrac i od Barbareza i od Kodre i od Bolica
rado_vidjen

#8 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by rado_vidjen »

zalosna persona

cuo sam ga je Ćelo reketiro, pa da zato nije dolazio u BiH :roll:

zao mi ga je, jer mu je zena dosla glave. uvjek mi je zalosno vidjet kad se muskarac pusti, i napravi od sebe papucara, otirac, a bojim se da je takav slucaj s hasom. mislim da mu zena (ex. konobarica koja je ufatila nevina jadnika) nikad nije prismrdila u BiH, kao i ta djeca koju ima s njom. (Selina, Nick, i ne znam kako se zove ono trece... po imenima se da zakljuci ko je gazda u kuci)

sto se tice igara za rep., ni tu nema neke pozitivne price. dobar je bio protiv spanije dva puta, i mozda jos 2-3 tekme; bio je jedini kojem se nisu noge odsjekle u beogradu, i koji je nesto pokusavao...ostalo je za muda labudova

bih je imala, trenutno ima, i imace bolje igraca od h. salihamidzica
mikelandjelo

#9 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by mikelandjelo »

Salihamidžić je jedan od najboljih ako ne i najbolji igrač BIH.
Ima svoj stavi i mora se poštovati.
Neelix

#10 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Neelix »

kakav on i stav :)

njegov stav je da mu je mrsko igrat pa skrsi igraca da dobije crveni karton.

svaka mu cast, pravi "patriota" :)
rado_vidjen

#11 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by rado_vidjen »

:D
Edin H.

#12 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Edin H. »

Neelix wrote:kakav on i stav :)

Da i ti jednu mudru prozboris :D
addem

#13 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by addem »

Neka ga u italiji kad nece niko ga ne tjera. Nikad nije bio zvijezda u Bundesligi kao sto je to DZeko ili IBisevic. Sada nek uziva u Italiji. Ovdje niko za njim ne place.
zalizani

#14 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by zalizani »

Image

Hasan vas gleda!
bijelo_dugme

#15 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by bijelo_dugme »

I dzeko ce na kraju zavrsiti ko Hasan sto se tice reprezentacije kad ga ljubomorni seljaci pocnu zajebavati sa tribina, zampamtite sta vam dugme kaze...
Cyrax

#16 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Cyrax »

Neelix wrote:kakav on i stav :)

To ti Braco rekao ili cuo ti u mahali negdje?
Cyrax

#17 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Cyrax »

addem wrote:Neka ga u italiji kad nece niko ga ne tjera. Nikad nije bio zvijezda u Bundesligi kao sto je to DZeko ili IBisevic. Sada nek uziva u Italiji. Ovdje niko za njim ne place.
Ne provaljuj se svega ti.
Murat Sabanovic

#18 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Murat Sabanovic »

najebali smo se mi majke svakom bh igracu..
.
sjetite se samo prica oko barbareza kada nije htio da igra sve dok mu se statutus oko roditelja ne rijesi.dobio je i on par samara od nas,navijaca, a i od pojedinih medija.

bolic nije isto prosao neokrznut,kada bi mu noga zadrhtala pred protivnickim golmanom.navodno ,prema strucnjacima sa tribina i pored televizora bio je mator,papak,sminker ,ne treba ga vise zvati u repku.

a i baljic je osjetio kada bosnjo zabali,pa preko noci postade peder.

misimovica otpisasmo..navodno odlucio da ne igra vise za BiH,jer mu kodro oduze kapitensku traku .bilo je komentara poput:"ko ga jebe"!!! ili kada slagase da zeli da igra za" sumsku".

pa kodra otjerasmo prvo kao igraca,a poslije i kao trenera.

bajic i husejnovic jedva zivi ostadose ,nakon sto neki levati,laznu izjavu napisase.cudi me da niko tom jadu od novinara ,ni jednu na njihov racun ne uputi.

tema

salihamidzic je najveca zrtva i sramotno je da pojedini ljudi ovako pisu o nogometasu koji je do sada bio najveci ambasador bosne i hercegovine.
jadno je od nas govoriti negativno o njegovom privatnom zivotu,i na taj nacin vrijedjati njegovu zenu i djecu.ustvari to vise govori o nama nego o njemu.sta nam podorica salihamidzic ucini pa da je izvrijedjamo.

mislim da smo se hasanu vise najebali majke nego jednom usanovic ili pasalicu.

nego,ovaj, ko je sljedeca zrtva? dzeko?ibisevic?
Last edited by Murat Sabanovic on 23/06/2009 11:30, edited 1 time in total.
Savez napolje

#19 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Savez napolje »

Hasan je najveci cmar koji je izdao ovu drzavu,dobar je igrac to niko ne spori ali je otisao kada najvise treba reprezentaciji :x :x :x
hepek071

#20 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by hepek071 »

nema apsolutno nikakve šanse jer čovjek nema BiH državljanstvo. Salihamidžić se ispisao iz BiH državljanstva da bi uzeo njemačko.
Ne znam stvarno zašto svi šute o tome ali to je činjenica
dinty2

#21 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by dinty2 »

znate sta -----ovo za drzavljanstvo treba provjeriti...ako to nije tacno treba izvrsiti pritisak na blazevica da pozove saliha za sljedece tekme...novinari .mi .publika saigraci..
stvarno je steta da nam propada igrac takvog kalibra...sad kad nam je najpotrebnije.....akcija DOVEDIMO SALIHA U REPREZENTACIJU
hepek071

#22 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by hepek071 »

sigurno da nam bar sada, u ovom sistemu koji Ćiro igra 3-5-2, Salihamidžić treba ko hljeb..ali ponavljam još jednom čovjek nema BiH državljanstvo, tako da nema šanse za njegov nastup.

Sad možemo se ljutiti ili ne...meni je žao što je tako ali to je njegova lična odluka vođena ko zna kojim razlozima i ne želim ulaziti u njih
dinty2

#23 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by dinty2 »

supic-spahic-nadarevic-pandža-salihovic-rahimic-salihamidzic--bajramovic -misimovic-dzeko-ibisevic
Murat Sabanovic

#24 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Murat Sabanovic »

hepek071 wrote:sigurno da nam bar sada, u ovom sistemu koji Ćiro igra 3-5-2, Salihamidžić treba ko hljeb..ali ponavljam još jednom čovjek nema BiH državljanstvo, tako da nema šanse za njegov nastup.

Sad možemo se ljutiti ili ne...meni je žao što je tako ali to je njegova lična odluka vođena ko zna kojim razlozima i ne želim ulaziti u njih
nidje veze....
braca kovac imaju isto njemacko drzavljanstvo ,pa citavo vrijeme igrase za hrvatsku
Basta

#25 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Basta »

rado_vidjen wrote:zalosna persona

cuo sam ga je Ćelo reketiro, pa da zato nije dolazio u BiH :roll:

zao mi ga je, jer mu je zena dosla glave. uvjek mi je zalosno vidjet kad se muskarac pusti, i napravi od sebe papucara, otirac, a bojim se da je takav slucaj s hasom. mislim da mu zena (ex. konobarica koja je ufatila nevina jadnika) nikad nije prismrdila u BiH, kao i ta djeca koju ima s njom. (Selina, Nick, i ne znam kako se zove ono trece... po imenima se da zakljuci ko je gazda u kuci)

sto se tice igara za rep., ni tu nema neke pozitivne price. dobar je bio protiv spanije dva puta, i mozda jos 2-3 tekme; bio je jedini kojem se nisu noge odsjekle u beogradu, i koji je nesto pokusavao...ostalo je za muda labudova

bih je imala, trenutno ima, i imace bolje igraca od h. salihamidzica
Ocigledno da je kod tebe u glavi onaj komunisticko-boljsevicko-bolesni sklop koji je okrut prema ljudima, koji ne postuje druge, koji mrzi druge koji nisu po njegovom kalupu, koji je bolesni macho-ego-komunist trip boy ... dakle kratki rezime, u svemu ovom si ipak ti zalosna persona, a nik rado viden gost. Koja ironija!
Post Reply