Salihamidzic vs Ibrahimovic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

verbal

Post by verbal »

sanjanin wrote:
I Safet Susic je bio zesci papak. Papci se najvise i bore za sebe. Trce ko ludi, a mi pricamo: "gledaj papka". :D
Safet trci ko lud :?
Pa njega kandzijom nisi mogao u trk natjerati. HAjde sad lijepo priznaj da nikada nisi gledao Susica kako igra.

Salihov amidzic je papcic koji se provukao mukotrpnim radom i lizanjem svapskih guzova. KAo igrac nije nista posebno, a kao covjek jos i manje. I bek(an) je, svidjalo se to pojedinima ili ne.

Ako cemo pravo i Ibrahimovica se preuvelicava.

A sto se tice usporedbe ova dva jazavca, samo se upitajte koga bi vise voljeli imati u reprezentaciji.
Saian

Post by Saian »

zzzzz wrote:
ali ne vidim svrhu porediti jednog bosanca i jednog šveda
Stvarno smjesno, kako ce nekom biti drazi igrac koji predstavlja jednu stranu zemlju od najboljeg igraca BiH, Salihamidzica.
pa na kakve pomrchine na ovom forumu chovjek naleti, pa pitanje je ko ti je drazi igrach dakle usporedjujesh ih po kriteriju igre, spretnosti, onog pokazanog na terenu ili sam ja to pogreshno razumio, Salihamidzich je najbolji fudbaler medju atleticharima, Ibrahimovich dovodi odbrambene igrache do ochaja, u plach ih tjera daj dozovite se, pa protiv Bajerna ono dvoje djece sto je izlevatio na liniji to su bili Salihamidzich i onaj Englez Hargraves, ako ih niste prepoznali (ja sam imao malo poteskocha, mislio sam neki pioniri oko Ibrahimovicha) da je iz Tunguzije chovjek vrti po trojicu odjednom, a Salihov amidzich mozda nekad kad sebe zahebe s loptom zahebe i protivnika :-) :roll:
Stari

Post by Stari »

Daj da malo pogledamo o cemu se radi ....s cisto fudbalske strane.

Ibrahimovic: napadac, vrlo visok i solidan u skoku, dribler i brz u okretima, u situaciji jedan na jedan vrlo cesto prolazi.

Salihamidzic: disciplinovan, pun kondicije, dobar pregled toka zbivanja na terenu, izmedju dvije kombinacije najcesce izabere onu sigurniju.....

Kako god okrenem ...ova dva momka su mogli (da je bilo imalo srece) biti prava kombinacija na terenu....jer nicim jedan drugom ne bi smetali ...nego naprotiv jedan drugog kompletirali.
Carl_Cox

Post by Carl_Cox »

Jedna velika je tragedija sto Ibrahimovic ne igra za BIH i glavni krivci tome su bili ljudi iz saveza, ali eto bilo i proslo nadam se da ce se u buduce malo vise paznje dati takvim talentima.....
Opanak u tranziciji

Post by Opanak u tranziciji »

Braco je bolji...

a pravilno je valjda Braca`?
zzzzz

Post by zzzzz »

Carl_Cox wrote:Jedna velika je tragedija sto Ibrahimovic ne igra za BIH i glavni krivci tome su bili ljudi iz saveza, ali eto bilo i proslo nadam se da ce se u buduce malo vise paznje dati takvim talentima.....
Ma daj, to su gluposti u vezi saveza i njihove krivice. Znaci sad bi svaki igrac trebao ucjenom da dolazi do reprezentativnog dresa. Zovnuli su ga u A2 selekciju kad je bio niko i nista, on se uvrijedio, i cekao sansu da zaigra za Svedsku U21.
jale2003

Post by jale2003 »

Braco je naravno drazi jer igra za Bosni i uvijek daje 100% na svakoj lopti. Zlatan je druga vrsta igraca al steta sto ne igra za Bosnu. Bili bi jaci.
Belminator

Post by Belminator »

Ok, ali dok su ga nasi zvali da igra za A2 selekciju na nekim turnejama, Sveđani su ga zvali u A tim, umjesto da su ga i nasi zovnuli da debituje jer je jos u Malmeu slovio za talentovanog igraca, a sjeti se samo kakvih likova je proslo kroz nasu selekcuju u ono vrijeme, kao da su oni bili netko... evo i sad isto zovu Halilovica protiv Irana koji je debitovao i koji nema drugo nego da igra za nas, dakle nece nigdje pobjeci, a niko ne zove malog Mustafu koji sa 17 god debitovao je za prvi tim Hamburga vec pustamo da ga uzmu Svabe, a i Muslimovica koji je istina igrao zna nasu mladu hoce Sveđani, vec su predali u UEFU da ga dobiju obzirom da za nas vec godinama ne igra, a ako valja Sveđanima sto to ne bi valjao nama, po cemu smo to mi bolji, naprotiv daleko smo ispod njih,... Muslimovic jeste sada u nizoj talijanskoj ligi na posudbi ali je prvi strijelac lige i tko garantuje da se vec nagodinu nece vratiti u Udineze... treba te momke zovnuti bas u ovim prijateljskim utakmicama poput ove sa Iranom nek debituju da nam ih nitko ne moze uzeti...
Carl_Cox

Post by Carl_Cox »

zzzzz wrote:
Carl_Cox wrote:Jedna velika je tragedija sto Ibrahimovic ne igra za BIH i glavni krivci tome su bili ljudi iz saveza, ali eto bilo i proslo nadam se da ce se u buduce malo vise paznje dati takvim talentima.....
Zovnuli su ga u A2 selekciju kad je bio niko i nista, on se uvrijedio, i cekao sansu da zaigra za Svedsku U21.
kao prvo nije tacno da je bio niko i nista, kao drugo eto im sad neka igra za svedsku, i ja bi prvi to uradio jos bi ih poslao u tri zdepi materine kad bi me pozvali u A2 selekciju, da igra sa kojekakvih nizerazrednim krkanima!
winetou

Post by winetou »

Znači ako nekoga ne pozovu u reprezentaciju BiH istog trenutka sasvim je normalno da on zaigra za neku drugu reprezentaciju :?

Često nailazim na takve tvrdnje pa samo pitam.
manijak1

Post by manijak1 »

Stari wrote:Daj da malo pogledamo o cemu se radi ....s cisto fudbalske strane.

Ibrahimovic: napadac, vrlo visok i solidan u skoku, dribler i brz u okretima, u situaciji jedan na jedan vrlo cesto prolazi.

Salihamidzic: disciplinovan, pun kondicije, dobar pregled toka zbivanja na terenu, izmedju dvije kombinacije najcesce izabere onu sigurniju.....

Kako god okrenem ...ova dva momka su mogli (da je bilo imalo srece) biti prava kombinacija na terenu....jer nicim jedan drugom ne bi smetali ...nego naprotiv jedan drugog kompletirali.
Stari jel' ti vodiš Gefle :D :D sada ste u Prvoj ligi .
Šalu na stranu , odličan prikaz.
Belminator

Post by Belminator »

Naravno Winetou da to nije opravdanje, ali ako te iz te reprezentacije BiH koja je tada bila negdje na 100-tom mjestu FIFA rang liste bukvalno otjeraju, kazem opet da se pozivam na njegov iskaz... a i kada je bilo izvjesno da ce ga sveđani uzeti nitko se nije ni sjetio da ga pokusa zovnuti, onda je to sasvim dovoljan razlog... evo ista ti je stvar sa Mustafom iz Hamburga vec godinu dana se prica o tom klincu i citao sam i njegove izjave i izjave njegovih roditelja da zeli igrati za BiH i opet nitko ga ne zove, kada zaigra za Svabe vjerovatno ce biti i on izdajica kao i Zlatan...
mr_orange

Post by mr_orange »

Mislim da je Belminator upravu, treba organizovati prijateljsku s nekim slabim protivnikom poput Lihtenstajna i pozvati sve ove 'sumnjive' potencijalne reprezentativce poput Salihovica da bi ih obavezali na nas dres.

A ovo sto ste gore pisali da Braco nema tehniku, to su gluposti najobicnije, on je klasican primjer kakav danas igrac treba da bude da bi uspio, a ako neko sumnja u njegovu tehniku nek ode na jedan trening reprezentacije i pogleda malo kako ih 'baca'. Hasan je na vrijeme skonto da sa driblinzima moze igrati u Karntenu ili nekom slicnom klubu. Dobro bi bilo kad bi pojedini Mesanovici, Zebe i slicni tehnicari iz nase lige dosli tobe k'o Braco, mozda bi i napravili karijeru.

Ibrahimovic je dobar igrac, ali kad bude vodja u Juventusu, i kad osvoji par domacih kupova i prvenstava,i Ligu Prvaka, onda cemo ga porediti sa Bracom.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

ko je ibrahimovic ?????sta to on osvoji?
hasan je trenutno najbolji bosanski igrac a i da ibrahimovic igra za bosnu vezo bi hasetu kopacke
znate kad ga hase protiv barce zabi u polu finalu lige sampiona
ibrahimovic se jos ne moze s hasetom mjeriti
a to st kazete da se u bh-timu kurci
jednostavno covjeku dopizdi slusati pasalica pusinu sliskovica
a svaki bi kvalitetan igrac reagovao kao on
to treba cijeniti a ne kritikovati
dok ovakvi ljudi vode bh savez bosna se nece kvalifikovati ni za jedan turnir
edu

Post by edu »

Murat Sabanovic wrote:ko je ibrahimovic ?????sta to on osvoji?
hasan je trenutno najbolji bosanski igrac a i da ibrahimovic igra za bosnu vezo bi hasetu kopacke
znate kad ga hase protiv barce zabi u polu finalu lige sampiona
ibrahimovic se jos ne moze s hasetom mjeriti
a to st kazete da se u bh-timu kurci
jednostavno covjeku dopizdi slusati pasalica pusinu sliskovica
a svaki bi kvalitetan igrac reagovao kao on
to treba cijeniti a ne kritikovati
dok ovakvi ljudi vode bh savez bosna se nece kvalifikovati ni za jedan turnir
Ma gdje ce Sliskovica slusati..nije lud...

:? :? :? :? :?

Da mozda tebe stavimo za selektora pa mozda tebe bude slusao...
Belminator

Post by Belminator »

Ma ne znam otkud to ljudima da se Hasan uopste kurci, sve su to novinarska sranja, pa oni su sjetite se proglasili ga i pijandurom, izmislili dva Hasana jednoga u Bajernu drugoga u repki... problem je u tome sto najprije od igraca prave svetinju a ako je on npr. nevoljan da im da izjavu ili neki drugi razlog koji njima ne odgovara odmah je sutra dan taj isti igrac kanta, klosar, pijandura ne znam sta vec... a nema pobise se evropski klubovi za Muratovicem,Skorom,Ibricicem a sto niko ne ostvari neki od tih transfera o kojima su pisali, zato sto lazu... Da je Hasan izvrstan igrac pokazuje i to sto je vec godinama nezamjenljiv u Bajernu, nije to Karnten kao sto je mr_orange rekao... koliko je samo odlicnih igraca proslo kroz Bayern i nisu se mogli tu bas nesto zadrzati no Braco je godinama standardan to sve govori... Dobro sto se Zlatana tice nije do sad nista osvojio ali da li je bilo moguce osvojiti nesto sa danas prosjecnim Ajaksom, polako tek je dosao u pravi klub vjerujem da ce osvojiti i on neki trofej... u svakom slucaju Zlatan je velika greska jazavaca iz saveza no sto je najgore evo opet sa drugim momcima pustaju da se ta greska ponovi...naravno izuzmam Baku jer vidi se da covjek zeli posteno da radi ali mu ocigledno vise za vratom
banjaluka

Post by banjaluka »

meni je drazi sinisa mihajlovic :D
Stari

Post by Stari »

manijak1 wrote:

Mah ..moj manijace ..sta mi vrijedi sto je prikaz bio dobar ... :( ..kad vidis da ovdje malo ko uopste zeli o fudbalu(nogometu) da diskutuje. Uglavnom ...Zlatan Ibrahimovic sad igra za svedsku drzavnu reprezentaciju.....i u jednoj od narednih kvalifikacionih utakmica se srecu sa odgovarajucom selekcijom Hrvatske. Moje nade su uperene u mladog Zlaju..... mislim.... ako im ga on ne sjuzi na po Maximira (isto kao sto je to nekoc radio talentovani i perspektivni R.Paprica u duelima plavih -protiv modrih)...onda niko (u svedskoj ekipi) nece.
Harizmatican1

Post by Harizmatican1 »

Stari wrote:
manijak1 wrote:

Mah ..moj manijace ..sta mi vrijedi sto je prikaz bio dobar ... :( ..kad vidis da ovdje malo ko uopste zeli o fudbalu(nogometu) da diskutuje. Uglavnom ...Zlatan Ibrahimovic sad igra za svedsku drzavnu reprezentaciju.....i u jednoj od narednih kvalifikacionih utakmica se srecu sa odgovarajucom selekcijom Hrvatske. Moje nade su uperene u mladog Zlaju..... mislim.... ako im ga on ne sjuzi na po Maximira (isto kao sto je to nekoc radio talentovani i perspektivni R.Paprica u duelima plavih -protiv modrih)...onda niko (u svedskoj ekipi) nece.
pa neces valjda navijat protiv komsija hrvata ???
manijak1

Post by manijak1 »

Što tebe libo hurac :D za koga će on navijati ...........neće valjda protiv svoje Švedske .............ili ti pojma ne znaš ko je Gefle :D :D i odakle je taj novi švedski prvoligaš :? :?
Harizmatican1

Post by Harizmatican1 »

manijak1 wrote:
Što tebe libo hurac :D za koga će on navijati ...........neće valjda protiv svoje Švedske .............ili ti pojma ne znaš ko je Gefle :D :D i odakle je taj novi švedski prvoligaš :? :?
cuj njega al smo jutros nesto ljuti....

znam samo za onog malog Djordjica sto igra u Zvezdi!
Stari

Post by Stari »

Ne necu navijati protiv tvojih komsija hrvata...nego cu navijati za svoje komsije (i ne samo komsije) svedjane....a to je bitna razlika...razmisljati pozitivno navijati ZA nekoga ...a ne protiv suparnika istoga.

A neznam sto bi to trebalo biti cudno ...pa i uprvoj utakmici sam (kao vec godinama uostalom ) navijao za svedjane....Svedjani su nazalost bili porazeni od Hrvatske u prvoj utakmici ...0:1....ali ima vremena za revans.
mrmot

Post by mrmot »

Hasan malo liči na Šljivu, a Ibrahimović na Šećerbegovića u sporijem izdanju - onaj je zaista bio brz...
Harizmatican1

Post by Harizmatican1 »

Stari wrote:Ne necu navijati protiv tvojih komsija hrvata...nego cu navijati za svoje komsije (i ne samo komsije) svedjane....a to je bitna razlika...razmisljati pozitivno navijati ZA nekoga ...a ne protiv suparnika istoga.

A neznam sto bi to trebalo biti cudno ...pa i uprvoj utakmici sam (kao vec godinama uostalom ) navijao za svedjane....Svedjani su nazalost bili porazeni od Hrvatske u prvoj utakmici ...0:1....ali ima vremena za revans.
pa valjda si rodjen u bosni?

ako jesionda su ti i hrvati komsije?
manijak1

Post by manijak1 »

pa valjda si rodjen u bosni?
Pa i ti si ali :D :D voliš SCG :D kao da si tamo iznikao.
Post Reply