Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fole13 wrote:Ciro je razrijesio sve dileme oko toga na Obn tv-u prije dva dana .On je potvrdio da Salihamidzic sve i da hoce igrati nema pravo jer se odrekao drzavljanstva znaci pravno nemoze igrati jer mu fifa nebi dozvolila.Papac je veliki papak i nece igrati za nasu reprezentaciju jer je ters i zadrt ,a i nebi se uklopio u ovaj sastav gdje su svi ko jedan a on to nije .Tako da sumasumarum sumnjam da ce ikad i jedan od njih dvojice igrati u reprezentaciji.
Pa vi niste normalni..kakve veze državljanstvo ima sa igranjem za reprezentaciju..
Ibišević je Američki državljanin..
Salihović, Bajramović, Misimović njemački..
Hrgović je hrvatski državljanin..
Papac ima hrvatsko državljanstvo..
Pjanić luksemburgško.. Kapiten nam je rođeni hrvatski državljanin..
Hasagić ganja tursko državljanstvo..
Salihamidžić je imao njemački pasoš prije nego je prešo u Bayern..
Pa u fuudbalu se više ne zna ni ko ima čije džavljanstvo..zbog ograničenog broja stranca svi uzimaju tuđa državljanstva, a državljanstvo bilo koj zemlje u EU je jako poželjno..
ViktorLedenica wrote:Da li neko zna zasto Salihamidzic ne igra vise za repku?
nece zbog tog sto smo mi gamad i sto mu je svabo sve dao i sto je brzo zaboravio sve zajednicke akcije.....
zato sto imamo mi imamo Muniba a on(i) Bekenbauera ili Henesa
zato sto ga ljudi ovdje podsjete da je firaun
zato sto misli da moze pobjec od svojih korjena
zato sto ga pola nas mrzi jer nikad nije za svoju zemlju zaigrao kao sto je trco za bavarca
i t d
eto zasto
(postoje neke verzije Bola, ovo ono, da su ga bas hebavali i trazili od njeg nemoguce, al ja to nesto nevjerujem bas)
nece zbog tog sto smo mi gamad i sto mu je svabo sve dao i sto je brzo zaboravio sve zajednicke akcije.....
zato sto ga pola nas mrzi jer nikad nije za svoju zemlju zaigrao kao sto je trco za bavarca
i t d
eto zasto
(postoje neke verzije Bola, ovo ono, da su ga bas hebavali i trazili od njeg nemoguce, al ja to nesto nevjerujem bas)
Ili jednostavno zato sto je igrao za repku kad niko nije pa mu sad dosadilo !?
i t d
eto zasto
Ili jednostavno zato sto je igrao za repku kad niko nije pa mu sad dosadilo !?
fole13 wrote:Ciro je razrijesio sve dileme oko toga na Obn tv-u prije dva dana .On je potvrdio da Salihamidzic sve i da hoce igrati nema pravo jer se odrekao drzavljanstva znaci pravno nemoze igrati jer mu fifa nebi dozvolila.Papac je veliki papak i nece igrati za nasu reprezentaciju jer je ters i zadrt ,a i nebi se uklopio u ovaj sastav gdje su svi ko jedan a on to nije .Tako da sumasumarum sumnjam da ce ikad i jedan od njih dvojice igrati u reprezentaciji.
Pa vi niste normalni..kakve veze državljanstvo ima sa igranjem za reprezentaciju..
Ibišević je Američki državljanin..
Salihović, Bajramović, Misimović njemački..
Hrgović je hrvatski državljanin..
Papac ima hrvatsko državljanstvo..
Pjanić luksemburgško.. Kapiten nam je rođeni hrvatski državljanin..
Hasagić ganja tursko državljanstvo..
Salihamidžić je imao njemački pasoš prije nego je prešo u Bayern..
Pa u fuudbalu se više ne zna ni ko ima čije džavljanstvo..zbog ograničenog broja stranca svi uzimaju tuđa državljanstva, a državljanstvo bilo koj zemlje u EU je jako poželjno..
Pa mozel onda neko tacno napisati pravila vezana za drzavljanstva (pasoshe) i tzv sportska drzavljanstva.
Ako se Hasan odrekao nasheg pasosha, a uzeo njemacki, onda je logicno da se Miske odrekao njemackog, a uzeo nashe Nekako mi nevjerovatno zvuci da se npr Misimovic zeza oko viza kad ide negdje na godisnji odmor
Admir_1984 wrote:
Pa mozel onda neko tacno napisati pravila vezana za drzavljanstva (pasoshe) i tzv sportska drzavljanstva.
Ako se Hasan odrekao nasheg pasosha, a uzeo njemacki, onda je logicno da se Miske odrekao njemackog, a uzeo nashe Nekako mi nevjerovatno zvuci da se npr Misimovic zeza oko viza kad ide negdje na godisnji odmor
Hajde da ja probam, pa ako grijeshim neka me neko koriguje.
Ukoliko se Brazzo odrekao nasheg drzhavljanstva, onda se to radi o civilnom/obichnom drzhavljanstvu koje ima svaka osoba koja je rodjena u BiH, porijeklom je iz BiH, roditelji su joj BiH drzhavljani i po josh par osnova, ali da ne duzhim. Medjutim, ono shto je njemu omogucavalo da igra za nas (ako ne grijeshim) je tzv. sportsko drzhavljanstvo.Razlozi koji su ga natjerali da uzme njemachko drzhavljanstvo su, najvishe finansijske prirode, odnosno placanje poreza u Shvabiji. E sad, u kakvoj su vezi sportsko i civilno drzhavljanstvo?! Praktichno, ni u kakvoj, jer postoji mogucnost da svaka zemlja koja to zheli, sebi obezbijedi dovoljan broj stranih igracha, kojima ce podijeliti ta sportska drzhavljanstva i ti uslovno recheno stranci postaju domaci igrachi. Po istom osnovu za nas su igrali Castle, Domercant(obojica kosharka) i onaj nesretni Bajano u fudbalu pod Slishkovicem, ako se ne varam.
Admir_1984 wrote:
Ukoliko se Brazzo odrekao nasheg drzhavljanstva, onda se to radi o civilnom/obichnom drzhavljanstvu koje ima svaka osoba koja je rodjena u BiH, porijeklom je iz BiH, roditelji su joj BiH drzhavljani i po josh par osnova, ali da ne duzhim. Medjutim, ono shto je njemu omogucavalo da igra za nas (ako ne grijeshim) je tzv. sportsko drzhavljanstvo.Razlozi koji su ga natjerali da uzme njemachko drzhavljanstvo su, najvishe finansijske prirode, odnosno placanje poreza u Shvabiji. E sad, u kakvoj su vezi sportsko i civilno drzhavljanstvo?! Praktichno, ni u kakvoj, jer postoji mogucnost da svaka zemlja koja to zheli, sebi obezbijedi dovoljan broj stranih igracha, kojima ce podijeliti ta sportska drzhavljanstva i ti uslovno recheno stranci postaju domaci igrachi. Po istom osnovu za nas su igrali Castle, Domercant(obojica kosharka) i onaj nesretni Bajano u fudbalu pod Slishkovicem, ako se ne varam.
Valjda je sad jasnije.
Znaci i dalje na osnovu dobijanja nasheg sprotskog drzavljanstva moze igrati za nas, a Miske ima nashe sportsko drzavljanstvo, a njemacki pasos i zato moze igrati za nas?
Admir_1984 wrote:
Znaci i dalje na osnovu dobijanja nasheg sprotskog drzavljanstva moze igrati za nas, a Miske ima nashe sportsko drzavljanstvo, a njemacki pasos i zato moze igrati za nas?
Ukoliko je moje razmishljanje tachno, Braco bi i dalje mogao igrati za nas na osnovu tog sportskog drzhavljanstva, a po istom osnovu i Miske sada igra u nashoj reprezentaciji.
zlajaBHF wrote:Do kad ce se diskutovati o Hasanu i njegovom povratku....??????
Jedan od rijetkih igraca u historiji fudbala koji je namjerno dobivao kartone kako nebi igrao utakmice
Inace, ovo je repka Bosanaca i Hercegovaca......a on je sve samo ne to !
Hajd ne kaki majke ti.Hasan je igrao u Bayernu s beton igracima a s kim je to igro u repki?Sa Zizuom nije garant.Uradi komparaciju pa ce ti se samo reci sve,ne treba izmisljat toplu vodu.Sjecas li se mozda sastava nase repke u Bologni kad smo igrali protiv Hrvatske?Tad smo u sastavu imali 3 ronalda,2 mesija,2 zizua,stama,kanavara i ne mogu se sjetit koga jos?Jesi gledo tekme protiv Grcke na kosevu,protiv Hrvatske u Zagrebu,protiv Njemacke na kosevu,protiv Danske u par navrata u dva ciklusa.Sparto je treba bit posten i nemoj suplje bezzz pricati...
Igrac preko koga je banda iz saveza prodavala kojekakve skartove od igraca,a on se znojio za dvojicu-skonto lik da ga levate,na kraju dingospo ispo i reko doslovce nadjite nekog drugog pa ga handrite.Zato ti famozni namjerni kartoni.Nije zelio da se preko njegovog imena prodaju kvazi igraci i talise lova,nije mogo gledat ko se sve prostituise preko ledja saveza jeduci,pijuci,spavajuci po luksuznim hotelima a sve bedja naravno,znajuci da ti ljudi koje je uvijek iznova upoznavao na svakom novom okupljanju repke,nisu ljudi od fudbala i da su tu po ko zna kojim linijama,familijarnim,vakim nakim...On je nas prvi igrac koji je doslovce ugazio put svim buducim.Onoliko koliko je on trenirao to nije za tadasnje uslove bilo normalno sekunde jedne.Nakon njega kad bi igrac doso na probu i reko da je iz Bosne,znas li koja je trenerima bila prva asocijacija?Zizu nije garant.
Pitanje za one koji ne razumiju Hasana. Ko je spreman da radi honorarno ili bez novcane naknade u svojoj struci sa nesposobnim kolegama za dobrobit ljudi sumnjivog morala (koji ti se jos smiju iza leda + netrepeljivost kolega uz obaveznu balkansko-dinaroidsku zavist) da bi dokazao svoj "patriotizam" i ljubav prema domovini?
koja smo mi stoka !!! hocemo da se covjek vrati i da pomogne reprezentaciji,a mi smo upravo ti koji smo ga otjerali.
spominjali smo mu zenu,govorili da je "seljacic iz jablanice","da se ne znoji kada igra za repku ",itd...zasto ne postujemo hasanovu odluku i ostavimo porodicu salihamdzic na miru ?!a ukoliko bi se vratio i podbacio protiv portugala,mi bi opet po njemu. koliko smo samo naivni,da i dalje nasjedamo na lazi iz novina.pa samo danas glup covjek moze vjerovati onome sto avaz napise. da li se je iko od nas izvinuo salihamidzicu za psovke i ostale ruzne rijeci ??? a covjek je otvorio vrata bundeslige dzeku ,ibisevicu ,salihovicu ,huseinovicu i ostalima bh igracima.pa misimovica, je on doveo u reprezetaciju,a mi govorimo da je izdajnik.jesmo stoka u p.m !!! dalje ,ciro je obicni cmar !!! da je covjek nebi preko medija prozivao hasana i papca,nego bi u avion i detaljan razgovor obavio,pa tek onda na lijep nacin medijima saopstio ishod razgovora.ciro je kriv sto papac ne igra i nek ne sere. on ga je otjerao
onima kada pisu o drzavljanstvu bolje bi bilo da se malo informisu,pa tek onda iznose stav.misimovic i bajramovic imaju njemacko drzavljnstvo koje nema nikakve veze sa sportskim drzavljanstvom.braca kovac imaju takodjer njemacki pasos,pa igrase za hrvatsku.izgleda da ga i hasan ima,no to mu ne sprijecava da nastupi za BIH.
ma nabijem ja nas...nismo jednog muniba otjerali ,ali zato hasana jesmo ...
Igrac preko koga je banda iz saveza prodavala kojekakve skartove od igraca,a on se znojio za dvojicu-skonto lik da ga levate,na kraju dingospo ispo i reko doslovce nadjite nekog drugog pa ga handrite.Zato ti famozni namjerni kartoni.Nije zelio da se preko njegovog imena prodaju kvazi igraci i talise lova,nije mogo gledat ko se sve prostituise preko ledja saveza jeduci,pijuci,spavajuci po luksuznim hotelima a sve bedja naravno,znajuci da ti ljudi koje je uvijek iznova upoznavao na svakom novom okupljanju repke,nisu ljudi od fudbala i da su tu po ko zna kojim linijama,familijarnim,vakim nakim...On je nas prvi igrac koji je doslovce ugazio put svim buducim.Onoliko koliko je on trenirao to nije za tadasnje uslove bilo normalno sekunde jedne.Nakon njega kad bi igrac doso na probu i reko da je iz Bosne,znas li koja je trenerima bila prva asocijacija?Zizu nije garant.
hoce li mi neko objasniti kako se preko nekog igraca prodaje drugi igrac???
ovaj debil od hasana, da je volio drzavu, igrao bi za nju svim srcem. Kraj price !!!
hoce li mi neko objasniti kako se preko nekog igraca prodaje drugi igrac???
ovaj debil od hasana, da je volio drzavu, igrao bi za nju svim srcem. Kraj price !!!
Vidim nisi covjek od lopte,al nisi ni toso toliki sigurno.Evo kako,ako imas jednu iole uigranu ekipu i dodje novi koji solira a ti muda znojis da odbranis dio terena kad ovaj levat izgubi loptu pokusavajuci da uradi kakav atraktivnim potez ne bi li ga vidio kakav ruski,rumunski,bugarski menadjer iz druge lige plafon,to ti je jedan primjer prodaje koja te interesuje,da ne duzim...Ako uzmemo u obzir kakvih je anonimusa sve protutnjalo u repki,a to i sam znas vrlo dobro,samim tim znas i kako se to prodaje skart od igraca preko drugog vec izgradjenog imena u svijetu fudbala.Jbg nemaju svi iste ambicije,ovi su se mahom zadovoljavali istocnim nizerazrednim ekipama al o tom po tom...
meni je smjesna ta prica oko zutih kartona namjerno dobivanje zutog kartona je samo kada skines dres kod postizanja gola ... a ostalo hmmm svaki start ti sudija moze dat zuti .. :/
hasan je cist primjer seljacine koja cim je zaradila neke pare odma je odjebala reprezentaciju..da se ja pitam on vise nikad nebi krocio u ovu zemlju....
xchange90 wrote:hasan je cist primjer seljacine koja cim je zaradila neke pare odma je odjebala reprezentaciju..da se ja pitam on vise nikad nebi krocio u ovu zemlju....
Ja sto ne mogu ovog preseravanja...bas mu je trebalo 12 godina igranja profesionalnog nogometa i titula na kraju svake sezone da zaradi dovoljno da odjebe luzersku reprezentaciju
xchange90 wrote:hasan je cist primjer seljacine koja cim je zaradila neke pare odma je odjebala reprezentaciju..da se ja pitam on vise nikad nebi krocio u ovu zemlju....
Ja sto ne mogu ovog preseravanja...bas mu je trebalo 12 godina igranja profesionalnog nogometa i titula na kraju svake sezone da zaradi dovoljno da odjebe luzersku reprezentaciju
Ma pusti ga ba 90 % ovih je iz dijaspore smijem se kladit..mozda im je krivo sto je hasan uspio a oni ne ? :/ ili sta je vec u pitanju :/
Admir_1984 wrote:
Valjda je sad jasnije.
buraz, ovo ne stoji... civilno drzavljanstvo je pretpostavka odnosno uslov za dobijanje sportskog drzavljanstva. stoji u clanu xy fifinog statuta uostalom... iskreno, termin sportsko drzavljanstvo je postao tek ovom novom odlukom FIFE aktuelan u pricama i mislim da se vezuje uglavnom za te asocijacije... sto se tice placanja poreza, mislim da to nije apsolutno nikakav razlog da se promijeni drzavljanstvo, princip oporezivanja kod direktnih poreza je isti i za eu gradjane i za non-eu granjane jer se ne zasniva na drzavljanstu vec na, hmm kako li se to sad na nasem kaze, na trajnom boravistu u odredjenoj zemlji (duze od 6 mjeseci)...
on je uzeo drzavljanstvo iz banalnog razloga, iz onog radi kojeg bi ga i ti i ja uzeli... nema viza, nema zafrkancija oko radnih dozvola, nema problema kod vadjenja kredita (mada njemu doduse i ne trebaju) itd. a da li je se odrekao naseg drzavljanstva, to je druga prica... mozda jeste, ali mislim da je mogao pokusati, ukoliko mu je bilo u interesu, zadrzati i nase...
Admir_1984 wrote:
Valjda je sad jasnije.
buraz, ovo ne stoji... civilno drzavljanstvo je pretpostavka odnosno uslov za dobijanje sportskog drzavljanstva. stoji u clanu xy fifinog statuta uostalom... iskreno, termin sportsko drzavljanstvo je postao tek ovom novom odlukom FIFE aktuelan u pricama i mislim da se vezuje uglavnom za te asocijacije... sto se tice placanja poreza, mislim da to nije apsolutno nikakav razlog da se promijeni drzavljanstvo, princip oporezivanja kod direktnih poreza je isti i za eu gradjane i za non-eu granjane jer se ne zasniva na drzavljanstu vec na, hmm kako li se to sad na nasem kaze, na trajnom boravistu u odredjenoj zemlji (duze od 6 mjeseci)... on je uzeo drzavljanstvo iz banalnog razloga, iz onog radi kojeg bi ga i ti i ja uzeli... nema viza, nema zafrkancija oko radnih dozvola, nema problema kod vadjenja kredita (mada njemu doduse i ne trebaju) itd. a da li je se odrekao naseg drzavljanstva, to je druga prica... mozda jeste, ali mislim da je mogao pokusati, ukoliko mu je bilo u interesu, zadrzati i nase...
Da je pametan bio igrao bi za Njemačku na bar 2 svjetska i 2 evropska, igrao u finalima istih. Ovako je popušio foru i još mu se danas fukara podsmijava i govori kako nije pravi patriota Al to smo mi...