mostarac wrote:lul wrote:veliki BRAZZO!!!
svaka mu čast!!
GRANDE BRAZZO
i kako ono bi? Pape je najveci igrac BiH svih vremena. Ljudi smjesni ste sa tom tvrdnjom uz svo postovanje prema Papetu koji je bio igracina, a ovde se nasao u vatri ni kriv ni duzan.
ne bih da kvarim narodno veselje, ali ne trebaš da govoriš o stvarima o kojima samo površno znaš. Hasan je očito napravio veliku karijeru, hvala Bogu pa je tako, ali od Hasana ima barem 20 boljih igrača sa ovih naših prostora, koje sam ja gledao. čak štaviše, meni se hasan kao igrač ne sviđa, ja ni ne znam šta u njemu vide. puca od snage, trči ko konj, tu i tamo poneka asistencija, neki frljav go i, to je to. porediti njega sa papetom, pajom, osimom, mešom, vahom i da ne nabrajam dalje, nije u redu iz dva razloga: prvo što se u ono vrijeme ostajalo i igralo u jugoslaviji do 27. godine i nikakve se karijere vani nisu mogle pravit, i drugo što je u ono vrijeme konkurencija bila takva da igrači tipa salihamidžića ne bi igrali ni u b timu prvoligaša, niti bi bili uopšte primjećeni.
samo za napomenu, pape je nakon sarajeva trebao potpisati za tada veliki talijanski Torino, što je zajebao juventusov Moggi koji je i centralna figura nedavne afere calciopoli. pape se morao zadovoljiti PSG-om, a upravo su njegovim dolaskom i krenuli slavni dani pariškog kluba.
prema tome, HASANU svaka čast, ali porediti ga sa umjetnicima fudbalske igre kojih je naša zemlja dala na desetke jednostavno ne ide. čovjek je napravio veličanstvenu karijeru, ali ja ga a vjerujem i mnogi fudbalski zaljubljenici sigurno nećemo pamtiti kao nekog velemajstora fudbala.