Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Zvek

#1 Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Zvek »

Četvrti sajam zapošljavanja, 8. decembra u Centru Skenderija

http://yep.mojakarijera.com/node/1332

Zna li se ko su poslodavci? Bio sam na sajmu zaposljavanja koji se organizovao na ETF-u i ono je malo je reci lose. Ja otisao i pitam ima li otvorenih mjesta, svi kazu ovo je predstavljanje nase firme, ostavite CV, a mi cemo vas u slucaju potreba kontaktirati. Ako ce i ovo biti na taj fazon onda ga ne treba ni odrzavati.
bullmastiff

#2 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by bullmastiff »

ma mislim da je ovo cisto promovisanje poslodavaca...
vjerovatno se vec zna ko ce biti primljen :D
Zvek

#3 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Zvek »

Najjace je kad kazu "mi smo tu da predstavimo nasu kompaniju, a vi nam ostavite CV pa cemo vas u slucaju potrebe kontaktirati" :-D
bullmastiff

#4 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by bullmastiff »

ma ja eto..lomice se ljudi za nas nezapolene..sto bi zaposljavali osobe iz familije kad smo mi tu u ovolikom broju!!?? :D
Comrad

#5 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Comrad »

bullmastiff wrote:ma mislim da je ovo cisto promovisanje poslodavaca...
vjerovatno se vec zna ko ce biti primljen :D
Upravo to.

Svako malo nekakvi sajmovi i uvijek iste firme. Pa ko je tu lud. Ispade da se u bosnalijeku, wurthu, coca coli zaposli mjesecno po 10-ak radnika :lol:

Zalosno je to sto se ovi sajmovi iskoristavaju za promociju, ali sta ocekivati u nasoj drzavi.

Mislim da bi se trebali napraviti neki uslovi ucestvovanja na sajmu, tipa da moras zaposliti ne znam 5 radnika, ako ih poslije sajma ne zaposlis neka kazna ili nesto. Ne ovako, dodju pokupe CV da imaju sta iscitavati kad im je dosadno. Zaposli se tu i tamo neko, ali sitno je to.
Zvek

#6 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Zvek »

U odnosu na onaj na ETF-u ovaj je bio veci i posjeceniji. Bilo je i ponuda OK za ekonomiste, programere, SSS, pa i masince. E sad da li su to bas slobodna radna mjesta ili onako reda radi, vidjecemo.
maxim2000

#7 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by maxim2000 »

Sajam je super posjecen ali opet ostaje pitanje da li su mjesta u elektroprivredi slobodna ili.. i tako dalje. Ali ipak ovo je pozitivan pomak naprijed.
vakuolla

#8 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by vakuolla »

Uglavnom sajam je bio mnogo bolji nego prošle godine, e sad da li su stvarno ona sva mjesta slobodna to ostaje da vidimo i nadamo se....
bullmastiff

#9 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by bullmastiff »

vakuolla wrote:Uglavnom sajam je bio mnogo bolji nego prošle godine, e sad da li su stvarno ona sva mjesta slobodna to ostaje da vidimo i nadamo se....
ako slucajno ostaje to su ta pripravnicka mjesta u bankama i sl.
jer oni i izaposljavaju sad kad je sezona i izvjestaji..pa bolje da godinu dna deru nekog za 700KM ..i nakon godine nadju nekog drugog( a ovaj prvi treba d abude sretan jer je odradi opripravnički) :D
Chischo

#10 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Chischo »

Jel ono BH telecom imao stand na sajmu ?? :D :D :D :D
Majko mila, pa tim likovima na sajmu pozavidili bi i montipajtonovci...

BH Telecom na sajmu zaposljavanja, hahahha
Zvek

#11 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Zvek »

Chischo wrote:Jel ono BH telecom imao stand na sajmu ?? :D :D :D :D

Jeste na ETF-u. Ja nisam ni prilazio, a mojoj koleginici rekli da ce mozda u toku naredne pola godine biti objavljen konkurs za neka radna mjesta.
Kristijana

#12 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Kristijana »

Zvek, ako hoćeš da ti se ne ogadi traženje posla u tvom ljubljenom kapitalizmu :D najprije batali sajmove. Tj. odustani kad te zaboli ruka od črčkanja onih glupavih obrazaca sa po 3 stupca za bivša radna mjesta, k'o da je ova naša masovno nezaposlena vukojebina Amerika iz '80ih pa poslovi frcaju na sve strane i kad ti se smuče nafurane face koje stoje za štandovima i pristup/komunikativne vještine prema posloprimcima su im nula. :roll:

Ja sam išla na 5 - 6 sajmova prije 2 godine, i od predatih 30 i više prijava plus još toliko što je predala moja raja, niko nikad nije pozvan na razgovor. posao.ba je jedino mjesto gdje ima nade. Na sajmu se samo reklamiraju. To je već javna tajna.

A i BH telecom osvanuo na sajmu? :lol: :lol: :lol:
Felidae

#13 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Felidae »

podrzavam sve gore kojima su se sajmovi smucili....
nezna im se broj na kojima sam bila, i ko zadnji debil ispunjavala sve one glupe aplikacije (nada zadnja umire) :-D
a da je bh telekom bio....e stvarno vrijedjaju nam inteligenciju, majke mi...
Alkos

#14 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Alkos »

Chischo wrote:Jel ono BH telecom imao stand na sajmu ?? :D :D :D :D

:lol:
Zvek

#15 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Zvek »

Kristijana wrote:Zvek, ako hoćeš da ti se ne ogadi traženje posla u tvom ljubljenom kapitalizmu :D najprije batali sajmove. Tj. odustani kad te zaboli ruka od črčkanja onih glupavih obrazaca sa po 3 stupca za bivša radna mjesta, k'o da je ova naša masovno nezaposlena vukojebina Amerika iz '80ih pa poslovi frcaju na sve strane i kad ti se smuče nafurane face koje stoje za štandovima i pristup/komunikativne vještine prema posloprimcima su im nula. :roll:

Ja sam išla na 5 - 6 sajmova prije 2 godine, i od predatih 30 i više prijava plus još toliko što je predala moja raja, niko nikad nije pozvan na razgovor. posao.ba je jedino mjesto gdje ima nade. Na sajmu se samo reklamiraju. To je već javna tajna.

A i BH telecom osvanuo na sajmu? :lol: :lol: :lol:
BHT je drzavna firma, i ono se tamo zaposljavaju kompetentni ljudi?

Od sajmova zaposljavanja ne ocekujem nesto puno.
Ne znam za vas, ali ja kad posaljem upit za posao ili sad pitam i za volonterkski rad, samo su mi 2 najveca privatna ISP-a u Sarajevu odgovorila (vas CV je u bazi i tra lal la, ali bolje ista nego nista), sto moze i da govori o profesionalnosti ovih firmi. Kad mi mi makar odgovorila tipa, imamo vas u vidu, nemamo trenutno potreba za novim radnim mjestom ili sl.
Ali dobro, valjda ce biti i boljih vremena :thumbup:
Kristijana

#16 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Kristijana »

E, Zvek, to je ono kad se sudara tvoja ideja o zapadnjačkom kapitalizmu sa našim fušerajem. Plus, ogroman broj nezaposlenih koji čini da više nije dovoljno biti odličan, moraš biti najbolji od odličnih i sa najboljom vezom. A moje stavove znaš s one ''K. protiv K. ''teme - nije prirodno da ljudi mole za posao ( podnošenje molbe - nebuloza vijeka! ) nego da poslodavci mole njih, i najnesposobniji imaju pravo na rad i dobru zaradu. Tvoje su prednosti mladost i optimizam, a to ti danas vrijedi i više od kvalifikacija, a vidim, imaš i njih. Polako i snaći ćeš se, samo se ne deprimiraj ako potraje traženje posla.

Nekad je možda i bilo: koliko radiš toliko i zaradiš, a danas je: Ako radiš, vjerovatno nećeš još dugo. :sad:
Današnji kapitalizam počiva na tjeskobiranju ljudi. Nadam se da će tebi ići bolje nego drugima. Trebalo bi pitati 1mustru za savjet, on je ekspert. :D
ja2

#17 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by ja2 »

Dajte ljudi moramo uraditi nesto, bilo sto.
Ova situacija sa nezaposlenosti je gora nego ikada, kako koja godina prolazi sve su nam manje sanse jer dolaze novi, mladji, skolovani ljudi a valja i njima naci posao.
Trebali bi organizirati kakve demonstracije jer cek ompletna generacija koja sada ima izmedju 25 i 30 godina propasti radi vake nam divne i drage drzave i politike.
Ozbiljno se bavim mislju da kupim si kravu i imam komadic zemlje pa cu bar imati od cega prezivjeti!
FUJ

p.s. nisam vidjela bh telecom na sajmu...mogu reci da je ponuda bila odlicna, e sad koliko je stvarna to je pod upitnikom!
bullmastiff

#18 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by bullmastiff »

ja2 wrote:Dajte ljudi moramo uraditi nesto, bilo sto.
Ova situacija sa nezaposlenosti je gora nego ikada, kako koja godina prolazi sve su nam manje sanse jer dolaze novi, mladji, skolovani ljudi a valja i njima naci posao.
Trebali bi organizirati kakve demonstracije jer cek ompletna generacija koja sada ima izmedju 25 i 30 godina propasti radi vake nam divne i drage drzave i politike.
Ozbiljno se bavim mislju da kupim si kravu i imam komadic zemlje pa cu bar imati od cega prezivjeti!
FUJ

p.s. nisam vidjela bh telecom na sajmu...mogu reci da je ponuda bila odlicna, e sad koliko je stvarna to je pod upitnikom!
od 2008e pa nadalje pratim kvartalne biltene na stranici biroa..i svake gdine vise ekonomista na birou...u septembru 800 ekonomista na birou..
sa fpn 1200
Zvek

#19 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Zvek »

ja2 wrote:Dajte ljudi moramo uraditi nesto, bilo sto.
FUJ

Bio je na ETF-u.
Danas u BiH jedino programeri definitivno ne treba da brinu za posao.
Loulou

#20 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Loulou »

Ti sajmovi poslova obična su smijurija. Prilika za promociju raznoraznih firmi, obrazovnih ustanova... Samo ne znam kome. Jednih drugima, vjerovatno.
jedna tamo

#21 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by jedna tamo »

ja otišla na sajam da vidim hoće li biti jedna firma koja je i prošle godine bila i koja je tražila dipl.ing.hemije, predala papire prošle godine i nisu me pozvali, ja fino u auto i pravo na adresu, niko me nije htio primiti da samo popričamo...
i ove godine oni opet traže isto...reko opet vi na sajmu oni me gledaju :shock: ja vas tražila i tak to, reko jedva vas našla, napadnem ja njih, kaže meni lik netraži se tako posao..ma MRŠ samo bzvz stoje uopšte netraže nekoga ko će im raditi....
Chischo

#22 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Chischo »

Ja imam obicaj otici na te sajmove i pitati ove veterane u kravatama "Kada ste zadnji put zaposlili nekog sa sajma zaposljavanja?"
Vidjeti izraz lica operatera na standu nakon ovog pitanja - neprocjenjivo... :mrgreen:
Traktor`

#23 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Traktor` »

ja otiso s jaranom da vidim sta se to tamo nudi i desava...i dobio poso... :D ali poso u firmi iz koje sam samo htio uzeti jedan prospekt...pitali me sto ce mi...fino im kazem gdje radim, sta i kako i zasto mi treba taj prospekt...direktor neki iz te firme mi priso i kroz neku pricu oko posla koji ja inace radim, covjek mi ponudio poso kod njih, bukvalno covjek reko, molim te predji kod nas... :D i hocu, ali uz moje uslove, koje su eto spremni ispuniti... :D nemam zavrsen fakultet iako su to trazili, ali eto imam znanje i iskustvo u tom poslu... :D covjek je kroz taj petominutni razgovor skonto da se razumijem u to nesto i da odlicno poznajem trziste i proizvod koji se nudi... :D
smoki_choko

#24 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by smoki_choko »

i sta je bilo kad si se probudio
Chischo

#25 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Chischo »

smoki_choko wrote:i sta je bilo kad si se probudio
hahaha, oplakah :mrgreen:
Post Reply