Sajam Knjige 2006

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
anais_nin

#1 Sajam Knjige 2006

Post by anais_nin »

SAJAM KNJIGE I UČILA
Centar Skenderija
19 - 24 april 2006
Međunarodni sajam
Nastavna sredstva, instrumenti i didaktički materijali, školski pribor i literatura
adda_sa

#2 re

Post by adda_sa »

eh pa naravno :-D svake godine idem, marka za ulaz nije puno, samo sto ja odem po 3 puta :D :D :D
samo treba para ponijeti, covjek se fakat istrosi ihihihihih
ja sam ustedila 60km ove godine , valjda ce biti dovoljno

haj vidimo se tamo :lol:
irfan2

Post by irfan2 »

nema se para :(
adda_sa

Post by adda_sa »

eh irfane, imas cenera :P
ako nista odes i paris oci

skupi para za juni, tad ce biti sajam cokolade i ostalih poslastica :D :D :D
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

Post by sana_t »

bio je "podsajam" knjige na Mostarskom sajmu prosle sedmice - i definitivno su Srbijanski izdavaci jeftiniji i od BiH i od Hrvatske. Osjetno jefitiniji :-) pa ako ih bude i u Sarajevu eto obratite paznju moze se naci dobrih stvari :D
vedderedi

Post by vedderedi »

Ja sam ove godine usteko love za sajma.
flora.sa

Post by flora.sa »

pa kupit ce se nesto sigurno :-) ...samo nam je sajam knjige uvijek pred kraj mjeseca...mrzim to :roll: :x ...treba negdje na pocetku mjeseca, kada se dobije plata :D
anais_nin

Post by anais_nin »

ja sam otvorila poseban racun da stekam za sajam, odmah poslije onog zadnjeg zimskog :lol: :D i da ne bih dolazila u napast prije sajma jos nisam ni PIN otvorila :lol: :D
leeloo

Post by leeloo »

Zna li neko koliko sati se zatvara sajam.... jel' i danas do 19 sati.... ili ce biti zatvoren nesto ranije?
flora.sa

Post by flora.sa »

ne bi trebao ranije :roll:

i ja kontam danas poslije posla ponovo da jos nesto kupim, tako da se nadam da se nece zatvoriti ranije, jer sam na poslu danas do 5h :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

i kako je ko pazario na sajmu? :D
leeloo

Post by leeloo »

u subotu smo kupili 8 knjiga... nekih strucinih (kuhar :D) i malo beletristike... ja sam sebi kupila Citati Lolitu u Teheranu i upotpunila Adrian Mole kolekciju :mrgreen:

jutros dobila honorar, pa odoh i to spiskati imam jos nekih za koje mi je oko zapelo.
Pearl

Post by Pearl »

i ja sam mislila otici danas poslije posla, ali mi rekose da danas radi samo do 3 :(
sto je mozda i dobro, ustedit cu sta love:) izbor me malo razocarao, uglavnom iste knjige na svim standovima, i to one koje "idu"..:)

ja sam kupila 6 knjiga, uglavnom po preporukama, jos samo da nadjem vremena da ih procitam ;) "Agonija i ekstaza" me ceka od proslog sajma :)
uzela sam Samarkand, My name is red, knjiga o Saladinu (Tarik Ali), Biblija otrovne masline, Buda iz predgradja, Tajna dzema od malina...

jos sam skuzila i popisala sta je ko od raje uzimao:)
njuskalo

Post by njuskalo »

Je li ko negdje vidio knjigu o zeljeznicama bosne i hercegovine?
Trazio sam to al se ne mogu sjetit ko je autor a ni ko je izdavac!
Please ako iko ista zna... :?
anais_nin

Post by anais_nin »

malkice je ponuda bila suvise slicna zimskom i proslogodisnjem sajmu....procentualno pravo se malo novih izdanja pojavilo :roll:

vrhunac dana mi je bilo u university press-u bilo brdo onih izdanja iz Dana, znaci kod njih je ona Jergoviceva Inshallah Madonna bila 6km, dok je par metara nize u buybook-u ta ista knjiga, samo drugo izdanje, bila 52KM :roll: :-? oni fakat nisu normalni....i buybook-ova izdanja su bila praaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavo skupa :roll:

bilo je dobrih popusta na profilova izdanja, ja sam sebi uzela novu rujanu jeger...nakrcalo se i neke strucne literature iz oblasti psihologije :D od beletristike nova knjiga rambove mame, nevini svet, par knjiga amina maaloufa, rođenje venere i jos par nekih nako "od oka" :D
Pearl

Post by Pearl »

malo je bezze izbor... ja sam trazila "igru staklenih perli", odrala noge po sajmu.. . nasla na 2 standa, isto izdanje, meke korice, stampa katastrofa, trci trci pa se ne vide slova:) bolje da sam na siranu pogledala imaju li :)

a prosle godine sam trazila "1984"... jos me oni prodavaci blijedo pogledaju kad pitam, pa se zapitam: jesam li ja fulila sajam ili oni...

ali ako se trazi: dan brown, biblijski kodovi, templari, iluminati, masoni i slicne tajne i kodovi, toga ima na svakom koraku;)

cak me je iznanadila i ogromna kolekcija knjiga "kako ovo, kako ono" vezano za posao, samopomoc, ljubav, sex i ostalo... :shock: valjda i mi postajemo kao amerikanci: ako ne znas pomoci sam sebi, kupi ovu knjigu za samo 39,99$.. preporucena by Oprah i dr.Phil ;););)
leeloo

Post by leeloo »

Pearl wrote:i ja sam mislila otici danas poslije posla, ali mi rekose da danas radi samo do 3
neeeeeeeeeeeeee................ :(

Pokusacu zbrisati sa posla oko 1:30... ne mogu nikako ranije

jel neko vidjeo knjigu "100 poteza cetkom prije spavanja" to idem danas potraziti...

i jos neke
anais_nin

Post by anais_nin »

leeloo wrote: jel neko vidjeo knjigu "100 poteza cetkom prije spavanja" to idem danas potraziti...

i jos neke
imas tu knjigu u sklopu onog velikog standa, kada skrenes od ulaza odmah lijevo prije sahinpasicevog standa, ne skroz posljednji red, nego predzdanji, odmah na pocetku....imaja izlozena biografija johnny-ija stulica, rujane jeger, sumski duh itd itd, ne sjecam se kako se zove stand :D i pravo je fino izdanje :D
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

ali kakve su samo razlike u cijenama od štanda do štanda- nevjerovatno. Moja djevojka je uspjela uzeti komplet 1001 noći za 40 KM na štandu Svjetlosti, dok smo taj isti komplet na jednom mjestu našli za 70, a na drugom za 170!!!! KM.. Pa, zato ko bude imao vremena, neka obiđe što više štandova, isplativo je.

A, ponuda je meni 'nako, puno populističke literature, Coelho, Den Brown, te knjiga tipa sex&grad, 4 plavuše, dr phill, loiusa hay i sl. Jeftinih (ili bilo kakvih) kompleta klasika (npr. Kundere, Borghesa, Čehova) nigdje z glave.
Ma, valjda se i izdavači prilagođavaju potražnji, pa tako ko voli razbibriga literaturu će zagarantovano pronaći ponešto.
Post Reply