Sajam Knjige 2006
Moderator: Chloe
- anais_nin
#1 Sajam Knjige 2006
SAJAM KNJIGE I UČILA
Centar Skenderija
19 - 24 april 2006
Međunarodni sajam
Nastavna sredstva, instrumenti i didaktički materijali, školski pribor i literatura
Centar Skenderija
19 - 24 april 2006
Međunarodni sajam
Nastavna sredstva, instrumenti i didaktički materijali, školski pribor i literatura
- adda_sa
#2 re
eh pa naravno
svake godine idem, marka za ulaz nije puno, samo sto ja odem po 3 puta
samo treba para ponijeti, covjek se fakat istrosi ihihihihih
ja sam ustedila 60km ove godine , valjda ce biti dovoljno
haj vidimo se tamo
samo treba para ponijeti, covjek se fakat istrosi ihihihihih
ja sam ustedila 60km ove godine , valjda ce biti dovoljno
haj vidimo se tamo
- sana_t
- Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo
bio je "podsajam" knjige na Mostarskom sajmu prosle sedmice - i definitivno su Srbijanski izdavaci jeftiniji i od BiH i od Hrvatske. Osjetno jefitiniji
pa ako ih bude i u Sarajevu eto obratite paznju moze se naci dobrih stvari 
-
Pearl
i ja sam mislila otici danas poslije posla, ali mi rekose da danas radi samo do 3 
sto je mozda i dobro, ustedit cu sta love:) izbor me malo razocarao, uglavnom iste knjige na svim standovima, i to one koje "idu"..
ja sam kupila 6 knjiga, uglavnom po preporukama, jos samo da nadjem vremena da ih procitam
"Agonija i ekstaza" me ceka od proslog sajma 
uzela sam Samarkand, My name is red, knjiga o Saladinu (Tarik Ali), Biblija otrovne masline, Buda iz predgradja, Tajna dzema od malina...
jos sam skuzila i popisala sta je ko od raje uzimao:)
sto je mozda i dobro, ustedit cu sta love:) izbor me malo razocarao, uglavnom iste knjige na svim standovima, i to one koje "idu"..
ja sam kupila 6 knjiga, uglavnom po preporukama, jos samo da nadjem vremena da ih procitam
uzela sam Samarkand, My name is red, knjiga o Saladinu (Tarik Ali), Biblija otrovne masline, Buda iz predgradja, Tajna dzema od malina...
jos sam skuzila i popisala sta je ko od raje uzimao:)
- anais_nin
malkice je ponuda bila suvise slicna zimskom i proslogodisnjem sajmu....procentualno pravo se malo novih izdanja pojavilo
vrhunac dana mi je bilo u university press-u bilo brdo onih izdanja iz Dana, znaci kod njih je ona Jergoviceva Inshallah Madonna bila 6km, dok je par metara nize u buybook-u ta ista knjiga, samo drugo izdanje, bila 52KM
oni fakat nisu normalni....i buybook-ova izdanja su bila praaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavo skupa
bilo je dobrih popusta na profilova izdanja, ja sam sebi uzela novu rujanu jeger...nakrcalo se i neke strucne literature iz oblasti psihologije
od beletristike nova knjiga rambove mame, nevini svet, par knjiga amina maaloufa, rođenje venere i jos par nekih nako "od oka" 
vrhunac dana mi je bilo u university press-u bilo brdo onih izdanja iz Dana, znaci kod njih je ona Jergoviceva Inshallah Madonna bila 6km, dok je par metara nize u buybook-u ta ista knjiga, samo drugo izdanje, bila 52KM
bilo je dobrih popusta na profilova izdanja, ja sam sebi uzela novu rujanu jeger...nakrcalo se i neke strucne literature iz oblasti psihologije
-
Pearl
malo je bezze izbor... ja sam trazila "igru staklenih perli", odrala noge po sajmu.. . nasla na 2 standa, isto izdanje, meke korice, stampa katastrofa, trci trci pa se ne vide slova:) bolje da sam na siranu pogledala imaju li 
a prosle godine sam trazila "1984"... jos me oni prodavaci blijedo pogledaju kad pitam, pa se zapitam: jesam li ja fulila sajam ili oni...
ali ako se trazi: dan brown, biblijski kodovi, templari, iluminati, masoni i slicne tajne i kodovi, toga ima na svakom koraku;)
cak me je iznanadila i ogromna kolekcija knjiga "kako ovo, kako ono" vezano za posao, samopomoc, ljubav, sex i ostalo...
valjda i mi postajemo kao amerikanci: ako ne znas pomoci sam sebi, kupi ovu knjigu za samo 39,99$.. preporucena by Oprah i dr.Phil
;);)
a prosle godine sam trazila "1984"... jos me oni prodavaci blijedo pogledaju kad pitam, pa se zapitam: jesam li ja fulila sajam ili oni...
ali ako se trazi: dan brown, biblijski kodovi, templari, iluminati, masoni i slicne tajne i kodovi, toga ima na svakom koraku;)
cak me je iznanadila i ogromna kolekcija knjiga "kako ovo, kako ono" vezano za posao, samopomoc, ljubav, sex i ostalo...
-
leeloo
neeeeeeeeeeeeee................Pearl wrote:i ja sam mislila otici danas poslije posla, ali mi rekose da danas radi samo do 3
Pokusacu zbrisati sa posla oko 1:30... ne mogu nikako ranije
jel neko vidjeo knjigu "100 poteza cetkom prije spavanja" to idem danas potraziti...
i jos neke
- anais_nin
imas tu knjigu u sklopu onog velikog standa, kada skrenes od ulaza odmah lijevo prije sahinpasicevog standa, ne skroz posljednji red, nego predzdanji, odmah na pocetku....imaja izlozena biografija johnny-ija stulica, rujane jeger, sumski duh itd itd, ne sjecam se kako se zove standleeloo wrote: jel neko vidjeo knjigu "100 poteza cetkom prije spavanja" to idem danas potraziti...
i jos neke
- alphonse kauders
ali kakve su samo razlike u cijenama od štanda do štanda- nevjerovatno. Moja djevojka je uspjela uzeti komplet 1001 noći za 40 KM na štandu Svjetlosti, dok smo taj isti komplet na jednom mjestu našli za 70, a na drugom za 170!!!! KM.. Pa, zato ko bude imao vremena, neka obiđe što više štandova, isplativo je.
A, ponuda je meni 'nako, puno populističke literature, Coelho, Den Brown, te knjiga tipa sex&grad, 4 plavuše, dr phill, loiusa hay i sl. Jeftinih (ili bilo kakvih) kompleta klasika (npr. Kundere, Borghesa, Čehova) nigdje z glave.
Ma, valjda se i izdavači prilagođavaju potražnji, pa tako ko voli razbibriga literaturu će zagarantovano pronaći ponešto.
A, ponuda je meni 'nako, puno populističke literature, Coelho, Den Brown, te knjiga tipa sex&grad, 4 plavuše, dr phill, loiusa hay i sl. Jeftinih (ili bilo kakvih) kompleta klasika (npr. Kundere, Borghesa, Čehova) nigdje z glave.
Ma, valjda se i izdavači prilagođavaju potražnji, pa tako ko voli razbibriga literaturu će zagarantovano pronaći ponešto.