dino84 wrote:Daj ba da zavrsim vec jednom sa ovim,kad se ne mogu nacrtati nekome neke stvari.Postavio sam linkove,ko hoce moze da procita i vidi trenerske uspjehe Vahida,Ivice i Safeta (on jos nema uspjeha ali se nadam da ce imati),ko nece ne mora ali neka se barem onda ne blamira...
Sto se Safeta Susica kao trenera tice,jeste mi trn u oku zbog sljedecih stvari:
1.sada imamo igrace,sada zelim da budem selektor
2.dvostruki arsini i tretmani,Dzeki posteda jer treba potpisati za klub i jer je narodni mezimac a Begovica (moze i sasvim neko treci biti teoretski tu) se zove i stvaraju se problemi,nije bitno sta kaze Begovic,bitno je da kriterij nije isti za sve
3.Misimovicevo mlataranje rukama u 29. minuti protiv Francuza "ne mozemo ovako" i niti gram mozga sta dalje i kako dalje,taktika i Pape u koliziji,daj da igraju najbolji na papiru pa taman i Ibisevic na krilu sto nikad lik nije igrao,ukratko izmisljanje pozicija na terenu
4.lupanje po stolu nakon promasene utakmice,promasene taktike,promasenih igraca,promasenog svega...Misimovic bez kluba,bez ozbiljne utakmice preko godina dana,ali uvijek igra,jer mora igrati jer je to Misimovic dok Stilic ili neko sasvim drugi ko redovno tada igra osijedi zakovan na klupi
5.Munib Usanovic,osudjeni buduci robijas,i javna podrska liku koji sam ne zna koliko se nakrao.Blamira se po medijima da ne zna sta se desava,pa kako ces znati kad nisi u stanju da iznajmis kucu ili stan u Sarajevu ako je vec nemas pa da budes ovdje preko godine pa da budes u kontaktu sa informacijama,ali jok,mene Bakovic ne zove,mene niko ne zove...Jebi ga,covjek 30 godina zivi u Parizu,tesko ce mu pasti promjena lokacije
6.rostiljanje igraca kod Mahira Beathousea dan pred polazak u Rumuniju na kljucni mec kvalifikacija,da je ozbiljan selektor igraci bi mu bili zatvoreni u karantinu,mrav ne bi mogao prosmrditi hotelu na Ilidzi,ali nadje se vremena za rostilj na Mahmutovcu i cevape...Ne znam da li su se vukli u Rumuniji jer im je rostilj tesko pao ali znam da je bruka lupati poslije toga sakom o sto i govoriti da ti igraci uniste nesto sto mislis da si stvorio.Sta si ti bolan stvorio,dodjes ovdje,sastavis spisak (obavezno sa Mravcem naravno jer on igra u austrijskoj ligi) i posaljes "najjaca" imena na teren i cekas kao i ja na tribini
Moglo bi se jos toga navesti,ali i ovo je dosta.Manite se toga da ga neko ne voli samo zato sto je pitar,kamo srece da bude nas najbolji selektor,ja mu zelim svu srecu,ali imam svoje oci i usi i vidim i cujem i nisam glup.Neka kaze bilo ko sta nije istina od ovoga gore,ja cu se poklopit ali nek mi ne kaze da ima stan u Sarajevu jer to ne znam i niti me zanima.
U zdravlje!!!

Svaka čast. Samo bih htio još da dodam da ne znam za šta mu se daje plata između utakmica, jer bukvalno lik ništa ne radi - niti pokušava naći nove igrače, niti pokušava riješiti problematične igrače, niti analizira protivničke igrače, ama baš ništa. Njemu je draže da sjedi u Francuskoj pred TV-om, da mu svako malo lokalni "ljubmici" preporuče igrača kojeg nikad nije vidio, i onda kao poslije se nešto ljuti kad pretrpimo katastrofu.
I nek se doda da Pape nije doveo nijednog novog igrača jer za Lulića, Bešića i Mujdžu je bukvalno saznao iz novina, iako je većina raje za njih znala već duže vrijeme (nemamo toliko dobrih igrača, pa da možemo ignosirati činjenicu da neki tamo naši igraju u Bundesligi), a nije prstom mrdnuo da proba naći bilo kakvu zamjenu za Mravca i Pandžu (mislim, njih dvojica ako sada ne znaju, neće ni sljedećih godina znati), da nađe dodatnu alternativu na lijevom beku, napadaču, zamjenu za Rahimića, itd...
Lik je jednostavno amater i ponaša se kao da vodi klub iz naše kantonalne lige, a ne reprezentaciju - entuzijazam i inicijativa nula, taktičke i motivacijske vještine nula - al, nek je zato Pape igr'o lopteeee prije 30 godinaa, sjoooo...
P.S. samo citat sa jednog drugog foruma koji je malo pretjerivanje ali nije daleko od istine: "
Safet Sušić ne može odvesti niti jednu reprezentaciju niti na jedno takmičenje. Dakle, siguran sam da on Španiju ne bi uspio kvalifikovati na Prvenstvo Pirinejskog poluotoka. Plasirali bi se vjerovatno Portugal i Andora.".