splend wrote:lord blackadder wrote:splend wrote:
nisam ti ja kriv sto se ti ne razumijes u kvalitet igraca.
Obrazlozi zasto je Misimovic trenutno bolji iizbor od Stilica. U kojoj tacno utakmici za Dinamo Moskvu te je odusevio, ili recimo u dresu rep. jos od baraza s Portugalom.
S druge strane, reci mi zasto te je Stilic razocarao u dresu repke.
Slusam.
bolje bi ti bilo da nekada pogledas tekme u kojima igraju(ako igraju) ova dvojica, nego da slusas.
Na trenutak sam se prepao.

Djecko, ti si ti taj koji ne gleda njihove utakmice. Ili bar ne one iz novijeg doba.
misimovic je igrac, koji je 5 klasa iznad stilica.
Prvo bih zelio znati na koji nacin si kategorisao 'klase'. Potom da odrzis argumentovano predavanje 'zbog cega'. Jer reci nesto tek da bi se reklo - ne znaci nista. Tvoje rijeci nisu citab, vec isprazna konstatacija priglupog uma.
misimovic nije igrac koji trci i oduzima lopte, on je tipicna desteka, koja stoji na terenu, ali oko kojeg se sve vrti, i koji uvijek ima rijesenje kad ima loptu.
Sta da radim s ovim? Drzis nam lekcije o ulozi 'desetke na terenu'? Sta?
Ne trci (juhuu) ali sve se
vrti oko njega.

Koja rjesenja u repki? Koja rjesenja u Dinamu? Ponavljam - govorim o Misimovicu unazad zadnjih 18 mj. A zasto govorim? Zato bi nas njegovo igranje u prvih 11 kontra Bjelorusije moglo kostati plasmana. Stvar je krajnje ozbiljna. (srecom, cini se da i pape isto misli)
takav je bio u volfsburgu, kad su bili prvaci, takav je uvijek bio u repki, takav je sada i u dinamu.
Nije, tukac. Problem je sto je samo tebi 'Misimovic iz Wolfsburga' i 'Misimovic iz Dinama' - ista osoba. Ako to nisi u stanju primjetiti, onda jebiga.
to sto neki ocekuju, da on trci, klize, oduzima lopte, a uz to sve da dijeli asistencije, i da daje golove, to je druga stvar. on da ima sve osobine ostao bi u bayernu ili bi poslije one dvije sezone u BL potpisao za liverpul, arsenal, atletico m., lyon, celzi i sl., a ne za galatu. to sto mi mislimo da je on u rangu diega, inieste, kake, snajdera, silve, to je takodjer druga stvar.
Ovo je nicim izazvano, i ne odgovara na moje pitanjce...
I ko to 'mi'? Ocekujem da Misimovic bude u TOP formi. Ne trazim Xavija, a ni ovakvog Misimovica.
stilic igra u prosjecnom klubu, ispodprosjecne lige, i sam igra prosjecno. i kako stvari stoje, njegov maksimum karijere ce biti frajburg, fraknfurt, duisburg, gladbah.
Rece lik koji ga vjerovatno nikad nije gledao, osim u Zenici par puta. I Hulk je igrao u japanskoj ligi, pa to ne znaci da je bio prosjek koji ne moze napredovat. Stilica jebe manjak nastupa u nacionalnoj selekciji, a ne kvalitet.
cinjenica je da njega ove godine(kad je u najboljim godinama) ni jedan klub nece da kupi za milion eura ti govori o njegovom kvalitetu (miske i kad ne igra ode za 8 mil. E).
Miske je u 'najboljim godinama' igrao drugu ligu, za Bochum. Miske je danas u rangu Almedina Hote.
Opet si masio 'ceo fudbal'.
to sto ti mislis da je on majstor, i da bi nam igra bila bolja s njima, dovoljno govori o tvom poznavanju fudbalske igre.
Opet jedna priglupa konstatacija, koja ne nudi nikakavu argumentaciju. U stilu:
To sto S. Hawking misli o crnim rupama, dovoljno govori o njegovom poznavanju doticne materije. Isuvise sam uzvisen da bi objasnjavao obicnim smrtnicima zasto je on u krivu, a ja u pravu. Dovoljan 'argument' je sto sam to izustio, jelte.
a pitanje koje si postavio ti je u rangu ovga: u kojoj utakmici je misimovic odusevio, a u kojoj je maletic zakazao. po ovom rezonovanju, maletic bi trebao igrati ispred misketa
Da. Zelio sam jos jednom ukazati da blebeces gluposti na nevidjeno. Stilic nije ni dobio priliku ali je vec u startu '5 klasa ispod Misimovica'.
------------------------------------
Elem, ti si samo bahata neznalica, zeljna exponiranja. A i mirisem motivaciju tipicnog smogovca... Mene bi 'poklapao'?

...Heh, kakav danak neiskustvu.