Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baudelaire

#9601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Edin H. wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:ja bi se koncetriso na svetovno u brazilu, 30. jula je izvlacenje i tu treba poslati najacu ekipu, a ovo evropsko nije vise interesantno, dokazali smo da znamo igrati i da mozemo i to je valjda dovoljno. ko to ne vidi njegov problem

:thumbup:

I ja vjerujem da smo izdominirali evropske ekipe i prevazisli u biti nezanimljiva evropska prvenstva :dance: (osobito kada mi ne ucestvujemo :-) )
:thumbup:
Baci Brazil da se igramoo, igramooo, igramoooo.
Nocty

#9602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Nocty »

solo2 wrote:Istina, ne mogu se ni oni bas pohvaliti nekom igrom i formom ali brate Miske je ispao iz forme ima 3 godine i od tada nije to vise to. Svi bi mi bili presretni da je on onaj stari medjutim, mislim da je on od fudbala umoran tj. da nema vise zelje ni zalaganja. Nama ocito trebaju borbeni igraci i trkaci (Lulic, Pjanic, Salihovic, Mujdza, Muslimovic), nadam se da smo se dosta furali da smo neki tehnicari i da nam je konacno doslo iz guzice u glavu.
to su i najvaznije atribute koje donose pobjede,izdrzljivost ,snaga i brzina ,pa tek onda se gleda driblanje itd,a koncentracija bi mogla biti mnogo bolja ,sta ljudi rade(il ne rade) nevjerovatno...
kamen spoticanja

#9603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kamen spoticanja »

naletih na ovaj intervju s bahom i jedna stvar mi dobro zapara oci...nije da je nismo znali ali covjek se i danas uhvati za glavu kad shvati ko nas je i kako vodio :x :x

„Što se tiče aktualne situacije, po mom sudu, nije loša. Sam plasman na kontinentalnu smotru više zavisi od igrača nego od izbornika. Ako bude dobra atmosfera, pola posla bit će odrađeno. Ipak, meni je najviše žao što nismo 2003. savladali Dansku i otputovali na Europsko prvenstvo u Portugal. To je najveći kiks do sada, a javnost je tada bila izigrana“, podsjetio je Baho, čiji glas dobro poznaju i hrvatski gledatelji, posebice nakon njegova legendarnog komentiranja utakmice u kojoj je Hrvatska pobijedila Englesku na Wembleyju, a onda objasnio na što je točno mislio.
„Kasnije sam saznao da se ta utakmica mogla igrati u Zenici, ali se zbog sitnih interesa plasirala informacija da je FIFA naredila da se igra na Koševu. Strašno!..."
luckylaka

#9604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

I jos maloMirsad Hibić: "Sve se činilo da ne pobjedimo Dansku i odemo na Evropsko prvenstvo"
20. 07. 2011. • 16:27 S. J.
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova
24sata.info PHOTO
image Reprezentacija BiH / 24sata.info

*** SPAM *** - U 16-godišnjoj historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine, svjedoci smo bili velikom broju historijskih utakmica. Nema kvalifikacionog ciklusa, a da barem dvije historijske ne odigramo.

Među prvim bila je ona sa Dancima u oktobru mjesecu 2004. godine. Sve je tada mirisalo na plasman na Euro. I publika je bila na našoj strani. Oko 40 hiljada je tada bilo na Koševu i disalo zajedno sa Bolom, Barbom, Hasanom, Hibom, Konjićem. Oko 40 hiljada gledaoca tada je na Koševu davalo gromoglasnu podršku našim igračima. Podršku i ambijent o kakvoj sanjaju najistaknutije fudbalske ličnosti na Svijetu.

Kada smo zabili izjednačujući pogodak u 38. minuti, osjetio se zemljotres tada na Koševu, a osjeti se i danas kada se pregledavaju snimci. Imali smo čitavo poluvrijeme za konačni preokret. Preokret koji bi nam donio plasman na Euro u Portugal.

Takav preokret se nije desio, a duša pravog Bosanca bila je teško ranjena, baš kao i duše ali i srca fudbalera, odnosno reprezentativaca koji su bili na terenu a poslije meča plakali kao male bebe.

Sedam godina poslije, konačno je neko otvorio dušu, tadašnji kapiten a danas penzionisani fudbaler koji je otišao u anale bh. fudbala. Riječ je o Mirsadu Hibiću, jednim od najboljih štopera koje je Bosna ikada imala.

"Neko kao da nije želio da pobjedimo Dansku i odemo na Europsko prvenstvo! Sve se činilo da ne pobjedimo. Izbor priprema u Međugorju je bio pogrešan. Dole smo bili stranci. Dosta toga čudnoga se dešavalo do pred sami početak utakmice. Danska je noćna mora meni i mojoj generaciji. Protiv danske sam odigrao najbolji meč kada smo pobjedili u Copenhagenu- i najtužniji zbog remija na Koševu i ne odlaska na EP u Portugal, otrkiva Mirsad Hibić, fudbalska legenda Bosne i Hercegovine u razgovoru za San piše "sportin".

Ukoliko vratimo film unazad nešto deblje od godine i po, lahko je shvatiti da nas je ista sudbina zadesila i sa Portugalcima. Od odlaska u Novi Vinodolski, pa do ne igranja Zvjezdana Misimovića u navjažnijoj utakmici naše nacionalne vrste, protiv Portugala u Zenici. Samo što o ovom niko nikada nije govorio, i za sada je velika misterija.

(24sata.info)

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/sport/fudbal/683 ... z1SfPE58Io
Bosanski_kralj

#9605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Reprezentacija BiH 10. avgusta odigrat će prijateljsku utakmicu sa Grčkom, a selektor Safet Sušić u razgovoru za SportSport.ba ističe da u istoj neće biti mnogo eksperimentisanja jer će se ustvari raditi o generalnoj probi uoči duela sa Bjelorusijom.

"Neću mnogo eksperimentisati. Istina, reprezentativci koji igraju u Rusiji najvjerovatnije neće dobiti poziv jer utakmica je na rasporedu između dva kola u ruskom prvenstvu, a dosta puta znalo se desiti da igrači izgube mjesto u klubu nakon reprezentativnih akcija. Pored Rahimića, Misimovića, Vranješa i Ibričića u Rusiji imamo i Zahirovića, koji doista pruža dobre partije. On je na mene ostavio dobar utisak i u duelu sa Poljskom i sigurno je da polako dobijamo igrača na kojeg ćemo u bližoj budućnosti ozbiljno računati", rekao je Sušić za SportSport.ba.

"Pozive će dobiti oni standardni. U ovom trenutku vam ne mogu reći da li će biti novih imena na spisku. Nekim reprezentativcima će početi takmičenja u nacionalnim prvenstvima, dok nekim neće, pa je jako bitno da svi odigraju po jedno 60 minuta. Želimo radi atmosfere ostvariti dobar rezultat protiv Grčke", dodao je Pape.

Jedan od onih koji bi mogao dobiti poziv za duel sa Grčkom je napadač Dinama, Ivan Krstanović.

"Pravo da vam kažem na njega nisam obraćao pažnju do prije nekih dva mjeseca. Međutim, Fahrija Dautbegović mi je rekao za njegove kvalitete, pa sam vidio da je bio najbolji strijelac HNL-a, a sada za Dinamo igra dosta dobro. Kontaktiraat ću ga i vidjet ću kakvo je njegovo razmišljanje. Ukoliko želi nositi bh. nacionalni dres dobro je došao", ističe bh. selektor.

Sušić u duelu sa Grčkom najvjerovatnije neće moći računati na Miralema Pjanića, koji je povrijedio mišić kvadricepsa desne noge.

"Od vas čujem za Pjanićevu povredu. Nazvat ću ga u toku dana i vidjeti o čemu se radi. Ukoliko je povreda ozbiljna onda nećemo ni insistirati na njegovom dolasku. Ipak je najbitnije da bude spreman za Bjelorusiju", govori Pape, te na kraju dodaje:

"Pratio sam duele naših klubova u Evropi. Željezničar i Sarajevo su ostvarili dobre rezultate i doista bi za naš fudbal bilo sjajno kada bi prošli u narednu fazu takmičenja. Mislim da imaju kvalitet za takav uspjeh i nadam se da ćemo oba ova kluba još gledati u Evropi."
BHF_Manijak

#9606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

"Pravo da vam kažem na njega nisam obraćao pažnju do prije nekih dva mjeseca. Međutim, Fahrija Dautbegović mi je rekao za njegove kvalitete, pa sam vidio da je bio najbolji strijelac HNL-a, a sada za Dinamo igra dosta dobro. Kontaktiraat ću ga i vidjet ću kakvo je njegovo razmišljanje. Ukoliko želi nositi bh. nacionalni dres dobro je došao", ističe bh. selektor.

"Od vas čujem za Pjanićevu povredu. Nazvat ću ga u toku dana i vidjeti o čemu se radi. Ukoliko je povreda ozbiljna onda nećemo ni insistirati na njegovom dolasku. Ipak je najbitnije da bude spreman za Bjelorusiju", govori Pape, te na kraju dodaje:

Sportsport.ba

To Safete, uzdanico nasa! :oops:

Samo sjedi u pare ubiri, zaboli te djon za igracima i formom, nista ti ne moras pratit i saznaji i dalje preko medija, legendo! :thumbup: :thumbup:
Baudelaire

#9607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Iskreno, mada ga podržavam, ovo su gluposti da ne mogu veće biti. Ok što nisi čuo za povredu, ali nemoj makar to govoriti.
jeza u ledja

#9608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ne kontam. Kad je Pjanic povrijedjen (juce, prekjuce?), a kad je obavljen ovaj 'razgovor'?

Sta , proslo 24h a on nije cuo? Big deal. :-)

No vjerovat ovim novinarima koji svaku priliku iskoriste da bi se pokazali koliko su vazni....tesko.
Baudelaire

#9609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

jeza u ledja wrote:Ne kontam. Kad je Pjanic povrijedjen (juce, prekjuce?), a kad je obavljen ovaj 'razgovor'?

No vjerovat ovim novinarima koji svaku priliku iskoriste da bi se pokazali koliko su vazni....tesko.
Poenta je da ja, i 90% nas ovdje sa foruma, možemo nabrojati više bh igrača koji igraju po Evropi nego Sušić. Ili bilo koji njegov prethodnik, da se razumijemo. To je malo jadno.
jeza u ledja

#9610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Baudelaire wrote:
jeza u ledja wrote:Ne kontam. Kad je Pjanic povrijedjen (juce, prekjuce?), a kad je obavljen ovaj 'razgovor'?

Poenta je da ja, i 90% nas ovdje sa foruma, možemo nabrojati više bh igrača koji igraju po Evropi nego Sušić. Ili bilo koji njegov prethodnik, da se razumijemo. To je malo jadno.
To je samo nagadjanje.
BHF_Manijak

#9611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Ma kakvo nagadjanje, realno ba! Vidis da u svakom intervjuuu kad mu nekog igraca novog spomenu on blehne ko tele u sarena vrata... :wink:
Edin H.

#9612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote:Ma kakvo nagadjanje, realno ba! Vidis da u svakom intervjuuu kad mu nekog igraca novog spomenu on blehne ko tele u sarena vrata... :wink:
Pa rekao ti je covjek da nema na kablovskoj :oops:

Najbolje je za ove nase potencijalne reprezentativce da igraju u Francuskoj, pa ce biti na oku selektoru :dance:

Premda opet ne zna ni za Pjanica :roll:

Ma nesto cemo skontati :skoljka:
jeza u ledja

#9613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Ma kakvo nagadjanje, realno ba! Vidis da u svakom intervjuuu kad mu nekog igraca novog spomenu on blehne ko tele u sarena vrata... :wink:
Pa dobro , mozda si u pravu. Ali zato su tu njegovi saradnici. Valjda oni nesto znaju.
Baudelaire

#9614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

jeza u ledja wrote:
Pa dobro , mozda si u pravu. Ali zato su tu njegovi saradnici. Valjda oni nesto znaju.
U tom i jest problem, što normalne zemlje imaju i skaute i sve, ako ne radi nešto selektor rade mu saradnici, jedino to kod nas nije slučaj. Pa fanatikosi i forumi su više igrača promovisali i doveli u reprezentaciju nego bilo koji stručni štab.
BHF_Manijak

#9615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:
Nazalost kod nas nista ne funkcionira, ni strucni ni selektor a Bogami i skauting sistem nam je na niovu reprezentacije Fujia...Koliko samo mladih igraca sirom Evrope i svijeta, a pogledaj spiskovie od U21 repke pa do juniora, nema igraca dalje od Balkana, sramotno i zalosni! :oops:
Baudelaire

#9616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Sad da otvoriš transfermarkt.de i mladu reprezentaciju Švedske npr, naći ćeš par Bosanaca. Da ne pričamo o klubovima po Skandinaviji i Njemačkoj. I nije to već Sušićev posao, to je posao selekora mlađih selekcija, ali Sušić bi makar trebao pratiti malo širi spisak kandidata za A tim.
luckylaka

#9617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote:
Nazalost kod nas nista ne funkcionira, ni strucni ni selektor a Bogami i skauting sistem nam je na niovu reprezentacije Fujia...Koliko samo mladih igraca sirom Evrope i svijeta, a pogledaj spiskovie od U21 repke pa do juniora, nema igraca dalje od Balkana, sramotno i zalosni! :oops:
I onda je za sve kriv PAPE. :-)
ODVRATAN_i_GADAN

#9618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

jeza u ledja wrote:
Aaaaa mmmmm sve sami strucnjaci godinama haraju. Samo kada ih protabirim kroz glavu pozli mi od njihove strucnosti i ne samo trenutno nego vec dugi niz godina. Sredojevic, Tulic, Glavas, Sliskovic, Nikic, Zukanovic...
jeza u ledja

#9619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

A kakve bi vi strucnjake, da nam dodju iz Spanije?? :roll:

Pogledajte narastaje reprezentacija Njemacke, Austrije, Svedske, Danske, Svicarske, itd, naci cete i gomilu igraca porijekla iz Hrvatske i Srbije. Pa sta sad? Ima ih iz Turske koliko hocete.

Najlakse pootvarat gugl pa traziti igrace koji se prezivaju sa 'ic', pa tuliti kako oni treba da igraju.

Cijeli sistem ne valja, a A reprezentacija je samo vrh ledenog brijega. Susic moze trazit samo gotov proizvod, a ne nekog igraca koji ce mozda otici dalje od svedske lige. (koja , onako usput, ocigledno nije nimalo jaca od nase). Hvala kurcu sad imamo Jagodica umjesto onog debila na celu U21, pa cemo vidjeti ima li kakve vajde.
kasparaov

#9620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kasparaov »

torlaka i zebu u reprezentaciju pod hitno
simonese

#9621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by simonese »

kasparaov wrote:torlaka i zebu u reprezentaciju pod hitno
:thumbup: ima tu jos kandidata
dzeno123

#9622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dzeno123 »

Onaj Torlak je zreo za reprezentaciju, covjek i fizicki odskace od nase lige. Izrasto je u rasnog stopera nema sta. Sto se tice Zebe, ja bih prije zvao Sulejmana Smajica. Momak je predobar igrac i biti ce hit nase lige sigurno, u ovoj sezoni.
shalla

#9623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

dzeno123 wrote:Onaj Torlak je zreo za reprezentaciju, covjek i fizicki odskace od nase lige. Izrasto je u rasnog stopera nema sta. Sto se tice Zebe, ja bih prije zvao Sulejmana Smajica. Momak je predobar igrac i biti ce hit nase lige sigurno, u ovoj sezoni.
Sulejman Smajić je bio hit prije 5-6 godina i sigurno bi ostvario jači transfer i bolju karijeru da nije imao problema sa povredama...
Bosanski_kralj

#9624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Sušić: Papac i Krstanović su i dalje upitni
Upitno je da li će za predstojeći prijeteljski meč sa Grčkom pozive u reprezentaciju BiH dobiti Ivan Krstanović, napadač zagrebačkog Dinama, i prvotimac Glasgow Rangersa Saša Papac.

Selektor Safet Sušić pozive igračima za utakmicu 10. avgusta na Koševu uputiće u utorak, a spisak će zvanično objaviti do kraja iduće sedmice. Iako je najbolji strijelac Prve hrvatske lige spominjan kao moguće novo ime u bh. timu, selektor tvrdi da još nije odlučio.

- Za sada nema ništa od toga da ću zvati Ivana Krstanovića. Moram još razmisliti. Nemam informaciju da bi on želio igrati za reprezentaciju BiH. On, navodno, očekuje poziv i od selektora Hrvatske Slavena Bilića. Zato nisam siguran hoću li ga pozvati. Možda ću razgovarati s njim ovih dana, ali sam u dilemi. Naime, želim zvati igrače koji zaista žele igrati za reprezentaciju. Ako neko to ne želi, nema svrhe pozvati ga. Sa druge strane, svaki dobar igrač bi nam dobro došao, jer mi nemamo baš neki veliki izbor. Pogotovo što sada ne znamo ni šta je sa Zlatanom Muslimovićem, koji je napustio PAOK, istakao je Sušić.

Upitno je da li će za predstojeći prijeteljski meč sa Grčkom pozive u reprezentaciju BiH dobiti Ivan Krstanović, napadač zagrebačkog Dinama, i prvotimac Glasgow Rangersa Saša Papac.

Povratak Papca u dres sa državnim grbom aktuelan je već mjesecima, ali po svemu sudeći, to je teško očekivati da će se desiti u avgustu, na meču sa Grcima.

- Odluku da li ću pozvati Papca donijeću ovih dana. Ukoliko budem smatrao da mi treba, uputiću mu poziv. Ne želim više nikoga zvati i pitati da li želi ili ne želi igrati. Za one koje odlučim da su mi potrebni, poslaću im poziv u klub. Razgovarati prethodno telefonom ili uživo mogu samo s onima koje ne poznajem kako bih se upoznao da li imaju pravo nastupa za BiH, pojasnio je Sušić.

Osim Krstanovića i Papca, ukoliko uopšte i budu pozvani, Sušić za posljednju provjeru pred nastavak kvalifikacija za EP ne namjerava pozivati nove igrače u odnosu na prethodne utakmice.

- Nemam vremane da eksperimentišem. Biće na spisku uglavnom igrači koji su bili na zadnjoj utakamici, kazao je Sušić za Nezavisne.

Selektor još nije odlučio da li će zvati fudbalere koji nastupaju u Rusiji.

- Rekao sam da vjerovatno neću zvati Elvira Rahimića, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića, jer njima utakmice ne trebaju s obzirom na to da je sezone u toku. No, nisam siguran, odlučiću do nedjelje, kaže Sušić.

Utakmica sa Grcima biće posljednja provjera bh. timu pred važan dvomeč sa Bjelorusijom u borbi za plasman na EP.

Bjelorusi
Sušić je počeo da prikuplja informacije o Bjelorusima.

- Treba da dobijem neke njihove kasete ovih dana. Znam da su dobra ekipa, koja je osapasna na strani, a ni kod njih nam neće biti nimalo lako. Imam informacije o njihovim igračima i uporedo čekam snimak njihovog zadnjeg meča sa Francuzima, istakao je Sušić.

Spahić
Vijest o prelasku kapitena Emira Spahića u Sevilju obradovala je selektora.

- On je dugo vremena pokušavao da ode u jednu veliku ekipu, što Sevilla svakako jeste. Pričao sam s njim, zadovoljan je, mislim da je napravio dobru stvar i što se tiče i mjesta u ekipi neće biti problema, jer je izuzetan fudbaler, smatra Sušić.
Idem sad u Unu skočiti i da više ne izronim. :run:
BHF_Manijak

#9625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Koji debil moras biti da ti lafo glumis nekog mangupa i qrcis se po novinama da li ces pozvati covjeka koji redovno IGRA za svoj klub, i to JAKO DOBAR KLUB, a vamo su ti neupitni razni Mravci, Pandze i ostali klocevi! Sta reci neego parmak obicni, nista me vise ne iznenadjuje od njega! :x :x :x A vamo lafo propisa pricu kako ce samo zvati one koji igraju u svojim klubovima, e moj jado...
Locked