Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#9526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Corola wrote:Dokaz iz TM nije relavantan kao prvo.Drugo ne objasni zasto nije igrao u play offu ako nije bio povrjedjen.Ili sto se igralo to je bila pretanka minutaza.
A postojale su sanse da se izbori i LP.Drugog strelca u ekipi,niko normalan tek tako olako nece staviti na klupu u tim vaznim mecevima.Za to mora postojati razlog.
Ama ja sam odgovorio liku koji je napisao da je "medunjanin skoro pola sezone presjedio". To je daleko od istine.
Ja sam ti postavio sta i kako. Ima tamo na toj stranici tacno ko je kad usao, kad izasao za svaku utakmicu. Hocu da kazem da nije u rangu Misimovica, Ibricica, Rahimica, pa i Dzeke, koji rijetko pocinju utakmicu.

Sta sad trebamo do besvijesti da se raspravljamo?.... Dosta o tome. :-)
Corola

#9527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Na TM ce i Lazar biti najbolji strelac svih vremena. :lol: Kakav TM pobogu si. :roll:
shalla

#9528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Corola lupas i pojma nemas sta pricas...
Susic jeste rekao prije ove dvije tekme sa rumunima i albancima da ga brine sto medunjanin ne igra, dobro se sjecam te izjave jer znam da sam se zacudio jer sam mislio da je Medo standardan...
Ne bih drugacije ni saznao da sjedi na klupi da upravo selektor nije to izjavio...
Corola

#9529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

shalla wrote:Corola lupas i pojma nemas sta pricas...
Susic jeste rekao prije ove dvije tekme sa rumunima i albancima da ga brine sto medunjanin ne igra, dobro se sjecam te izjave jer znam da sam se zacudio jer sam mislio da je Medo standardan...
Ne bih drugacije ni saznao da sjedi na klupi da upravo selektor nije to izjavio...
@Keljmendi de se sad dogovorite jel igrao ili nije.
I sam @jezonja rece da na kraju nije igrao u mecevima play ofu,a nije bio povjedjen.Za svaku izjavu je vrlo lako naci link,a sjecanja znaju i da izblijede.
Zato ne yebi buve o lupanju i nemanju pojma.
shalla

#9530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Balavac, to Keljmendi ostavi za ukućane...
Evo ti izjava, iako ne znam koji si ti faktor da ti se nešto dokazuje:

Selektor nogometne selekcije BiH Safet Sušić za Harisa Medunjanina i njegovo zalaganje na treninzima ima samo riječi hvale. U nedavnom razgovoru rekao nam je kako je Haris igrač za Barcelone, pogotovo kada je u pitanju kada je u pitanju njegova tehnika, ali ga brine činjenica što u posljednje vrijeme nije nastupao za svoj klub u Izraelu.
Medunjanin nam je objasnio kako je trener Maccabija u posljednjih šest kola želio dati priliku mlađim i domaćim igračima, pošto je njegov tim izgubio sve šanse za titulu, te da je to jedini razlog što nije standardan, a ne njegova forma.
"Razumijem da selektora želi da igram svaku utakmicu, s obzirom na to da on smatra da je izraelska liga slabija. Međutim, gotovo cijelu sezonu sam igrao svaki meč i zaista se nalazim u dobroj formi", priznaje nam Medunjanin i dodaje kako možda i nije loše što je pauzirao u posljednje vrijeme.

Ne branim ničiji stav, samo sam se nadovezao na tvoje konstatno prozivanje ježa kao da ti pokaže tu izjavu i napisao si "e baš bih volio vidjeti tu izjavu"... Evo ti je i čitaj i ako želiš da vodiš argumentovanu raspravu onda ne vrijeđaj...
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=16352
jeza u ledja

#9531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Bravo majstore. :thumbup:
Corola

#9532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Balonja dobro onda neka bude @Qrasnici,Keljmendija cemo za ukucane.
@upaljac rece da nije igrao pola sezone,@jez je potvrdio da nije igrao vecine tekmi u Play offu.Da je Pape to izrekao,po tvom znaci nije u pravu.Iako je ocito da zadnje tekme nije igrao.
Pa koji hepek ti onda izmisljas toplu vodu.Jer svako moze biti u pravu ili ne.Zato postoji link ili neki drugi dokaz kao sto si ti postavio tek nakon bas vrijedjanja o kojima sad ti pises.Nije problem znaci,ako se taj link postavi i s tim demantira.
Ovo za argumentovani dijalog se slazem,na pocetku je recenica bila samo u tvom zargonu argumentacije. :dance:
shalla

#9534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Corola wrote:Balonja dobro onda neka bude @Qrasnici,Keljmendija cemo za ukucane.
@upaljac rece da nije igrao pola sezone,@jez je potvrdio da nije igrao vecine tekmi u Play offu.Da je Pape to izrekao,po tvom znaci nije u pravu.Iako je ocito da zadnje tekme nije igrao.
Pa koji klinac ti onda izmisljas toplu vodu.Jer svako moze biti u pravu ili ne.Zato postoji link ili neki drugi dokaz kao sto si ti postavio tek nakon bas vrijedjanja o kojima sad ti pises.Nije problem znaci,ako se taj link postavi i s tim demantira.
Ovo za argumentovani dijalog se slazem,na pocetku je recenica bila samo u tvom zargonu argumentacije. :dance:
Vrijeđanje ti je bilo to što sam napisao da lupaš i da pojma nemaš???
Da mi je znati u kojem ti filmu živiš :-)

A opet te upozoravam za to neko etiketiranje i poistovjećivanje sa navedenim prezimenima. Ako aludiraš na moj nick onda si glup jer je nick nadimak izveden iz prezimena, ako aludiraš na nešto drugo onda nisi glup već bezobrazan ili loše informisan...
Corola

#9535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Film se zove Keljmendi,Krasnici i ostali mladici.Sve isto se bazira na radnji pre zime i poslije zime.Da li imas pojma ili ne,ili ti lupas pa i nije bas za bilo kakvog dijaloga.Tu samo moze da preraste u svadju i vrjedjanja,nista vise.Valjda kod argumentovanog dijaloga se napise da je neko u pravu ili ne.A ne tvoj nacin pisanja,naravno da ti niko nece ostati duzan.
Nego,bas mi je drago sto smo se vratili na temu Papeta. :-)
I to sa argumentacijom.
Last edited by Corola on 03/07/2011 23:16, edited 3 times in total.
LSD

#9536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Dobro je ba momci, puvucite rucnu i ostavite tu raspravu u leru.

Vezano za Papca, cijenim ga kao igraca ali me zanima konkretno u kakvoj je formi u zadnje vrijeme??
Koliko se sjecam vukao je neku povredu u Rangersima par mjeseci što se itekako odražava na formu :roll: :? neka me neko ispravi, ako sam pogriješio.
shalla

#9537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Corola wrote:Film se zove Keljmendi,Krasnici i ostali mladici.Sve isto se bazira na radnji pre zime i poslije zime.Da li imas pojma ili ne,ili ti lupas pa i nije bas za bilo kakvog dijaloga.Tu samo moze da preraste u svadju i vrjedjanja,nista vise.Valjda kod argumentovanog dijaloga se napise da je neko u pravu ili ne.A ne tvoj nacin pisanja,naravno da ti niko nece ostati duzan.
Nego,bas mi je drago sto smo se vratili na temu Papeta. :-)
I to sa argumentacijom.
Ok, ocigledno pojma nemam o cemu pricas (vezano oko tih mladica, zime i sl) pa te vise necu kvotirati...
Ali znaj da "lupas, nemas pojma i sl" nisu uvrede, a ti si taj koji konstantno pise arogantno i sa neke visine...
Jesi li trazio link, dobio si ga i gotovo. Ja nisam ni govorio da li medo igra ili ne, to ste se ti i jez prepirali, ja sam samo rekao da se zorno sjecam te selektorove izjave...
Corola

#9538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Covjeka mahnita,Kujtime dragi :shock: Naravno da ih neces poznavati,kad su to ljudi koji su ovjekovjecili vrijeme kad ti i nisi rodjen ili si bio jako mali.Jer bi se svako sjecao tih prezimena u dobrom a bogami i u losem smislu.Ko god ima imalo ozbilnije godine sjecao bi se tih prezimena na ex-YU prostoru.Sto se tice Papeta,ako je izjavio,tvoje je da link stavis,i mirna Bosna.O tome je i pisano,ako je izjavio da se postavi link.Sta je tu nejasno.??A ne da pises ko ima pojma a ko nema,ko lupa ili ne.Pogotovo ne nekoga nazivati pogrdnim ili drugim nazivima ako ga ne poznajes.Naravno da ce se desiti sila akcije i reakcije na tvoj jako bezobrazan ''ton''.
A onda tema ode tamo gdje ne treba,tako da.........
Edin H.

#9539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Ja se ne slazem sa sallom, jer ima i drugih nacina nekome reci da grijesi osim da mu kazes da lupa, pojma nema i slicne fraze koje se koriste ovdje na forumu. Ovo je forum, a ne branjenje doktorske disertacije, pa da ne smijes napraviti gresku.
Ali mi nije jasno da ti imas obraza corolla da se na to zalis, jer si definitivno najbezobrazniji ucesnik na ovom forumu i nema koga nisi pokusao uvrijediti ko je izrazio bilo kakvo neslaganje sa selektorom, premda je istina da si malo ublazio nakon nekoliko banova.
Sto se Keljmedija tice ja se dobro sjecam dogadjaja u Paracinu koje insuiniras, ali zaista ne shvatam kakve to ima veze sa temom, pa i cijelom pricom.
shalla

#9540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Corola wrote:Covjeka mahnita,Kujtime dragi :shock: Naravno da ih neces poznavati,kad su to ljudi koji su ovjekovjecili vrijeme kad ti i nisi rodjen ili si bio jako mali.Jer bi se svako sjecao tih prezimena u dobrom a bogami i u losem smislu.Ko god ima imalo ozbilnije godine sjecao bi se tih prezimena na ex-YU prostoru.Sto se tice Papeta,ako je izjavio,tvoje je da link stavis,i mirna Bosna.O tome je i pisano,ako je izjavio da se postavi link.Sta je tu nejasno.??A ne da pises ko ima pojma a ko nema,ko lupa ili ne.Pogotovo ne nekoga nazivati pogrdnim ili drugim nazivima ako ga ne poznajes.Naravno da ce se desiti sila akcije i reakcije na tvoj jako bezobrazan ''ton''.
Sjećam se ja toga, samo moraćeš priznati da ta prezimena imaju malo drugačiju konotaciju u današnje vrijeme jer jbg, imamo mi po Sarajevu svojih i Keljmendija i Krasnićija, to mi je zasmetalo jer se zna kakvom miljeu pripadaju. A i Kujtima Shalle se izvanredno sjećam kao Dinamovog prvotimca (mislim da čak ima i nastup za hrvatsku reprezentaciju)...

Ti si taj koji je je bio zapeo "daj link, daj link", ja sam pročitao to na mobitelu (dok sam bio u wc-u :mrgreen: ) i samo sam na brzinu otipkao da lupaš jer selektor jeste to izjavio (nisam baš na mobitelu mogao tražiti link) i fino ti napisao zašto sam zapamtio izjavu (mislio sam da je Medunjanin standardan) a ti si se našao uvrijeđen što sam rekao da lupaš :-)

Nejse, očigledno je u pitanju bio nesporazum, idemo dalje sa temom. Samo nemoj tako gorljivo braniti nešto u šta nisi 100% siguran, mnogo puta sam se uvjerio u životu da me zbog takvog stava samo može glava zaboljeti :wink:
Bosanski_kralj

#9541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote:Dobro je ba momci, puvucite rucnu i ostavite tu raspravu u leru.

Vezano za Papca, cijenim ga kao igraca ali me zanima konkretno u kakvoj je formi u zadnje vrijeme??
Koliko se sjecam vukao je neku povredu u Rangersima par mjeseci što se itekako odražava na formu :roll: :? neka me neko ispravi, ako sam pogriješio.
Utakmice protiv Bjelorusije će se igrati početkom sezone, tako da će svi naši igrači biti u nekoj istoj formi. Koliko je ko postigao golova, odigrao utakmica, ostavario asistencija u sezoni 2010/2011 neće predstavljati neke posebno bitne parametre za nastavak kvalifikacija.
Papac je zaliječio povredu, odradiće pripreme sa svojim timom, tako da nije u ništa lošijoj poziciji od osalih naših igrača
Corola

#9542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

shalla wrote:
Corola wrote:Covjeka mahnita,Kujtime dragi :shock: Naravno da ih neces poznavati,kad su to ljudi koji su ovjekovjecili vrijeme kad ti i nisi rodjen ili si bio jako mali.Jer bi se svako sjecao tih prezimena u dobrom a bogami i u losem smislu.Ko god ima imalo ozbilnije godine sjecao bi se tih prezimena na ex-YU prostoru.Sto se tice Papeta,ako je izjavio,tvoje je da link stavis,i mirna Bosna.O tome je i pisano,ako je izjavio da se postavi link.Sta je tu nejasno.??A ne da pises ko ima pojma a ko nema,ko lupa ili ne.Pogotovo ne nekoga nazivati pogrdnim ili drugim nazivima ako ga ne poznajes.Naravno da ce se desiti sila akcije i reakcije na tvoj jako bezobrazan ''ton''.
Sjećam se ja toga, samo moraćeš priznati da ta prezimena imaju malo drugačiju konotaciju u današnje vrijeme jer jbg, imamo mi po Sarajevu svojih i Keljmendija i Krasnićija, to mi je zasmetalo jer se zna kakvom miljeu pripadaju. A i Kujtima Shalle se izvanredno sjećam kao Dinamovog prvotimca (mislim da čak ima i nastup za hrvatsku reprezentaciju)...

Ti si taj koji je je bio zapeo "daj link, daj link", ja sam pročitao to na mobitelu (dok sam bio u wc-u :mrgreen: ) i samo sam na brzinu otipkao da lupaš jer selektor jeste to izjavio (nisam baš na mobitelu mogao tražiti link) i fino ti napisao zašto sam zapamtio izjavu (mislio sam da je Medunjanin standardan) a ti si se našao uvrijeđen što sam rekao da lupaš :-)

Nejse, očigledno je u pitanju bio nesporazum, idemo dalje sa temom. Samo nemoj tako gorljivo braniti nešto u šta nisi 100% siguran, mnogo puta sam se uvjerio u životu da me zbog takvog stava samo može glava zaboljeti :wink:
Najveci fazon u fazonu je sto vise nije standardan u zadnjim mecevima.Nije bio suspendovan a niti povrjedjen.da li treba flomaster da se nacrta.
Za link je receno,a ti posto si bio u cenifi,nasao shodno umjesto linka nesto trece da kazes,e pa yebiga.
U Sarajevu nije bilo Krasnicija ne barem na ove sto mislim.Keljmendi je druga prica,prijeratna.
Nazvati nekog balavcem onda bi se itekako trebao sjecati njegovih igara Shalle u drugoligasu Liriji iz Prizrena a pogotovo u FK Pristini.Bio je kratko i u Beogradskom partizanu.U Dinamu je samo igrao dvije sezone a u Hrvatskoj repci jedan mec i to je sve.Manje vise za njih.
Kako rekoh Haris je izgubio standardno mjesto u Makabiju,Zbog kako rekose nezalaganja u timu.I nonsalantnog ponasanja krajem proljetne sezone.Zasto,zbog cega, najbolje je njega samog upitati.Ali to je citava prica.
Znaci i da je Pape rekao da ga brine neigranje Medunjanina,nije bez osnove.
luckylaka

#9543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Imal kakav link da je Medo izgubio mjesto zbog nezalaganja.Ako nema-suplja ako ima postaj
jeza u ledja

#9544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Daj nam neki link iz izraelskih medija. :D
Corola

#9545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

jeza u ledja wrote:Deckicu, zasto izmisljas stvari o kojima ne znas?

U play ofu je malo ofalio, ali je ipak igrao svaku utakmicu. Play of se igrao u maju, a on je od 5 utakmica odigrao samo jednu kompletnu. No u sve ostale 4 je usao sa klupe u drugom poluvremenu.

Sveukupno, on je za Maccabi odigrao 32 utakmice u jednoj sezoni. Dakle, ne sjedi na klupi.

Sve te podatke imas na TM.DE .

Hvala na paznji.
[/quote]
Zanimljivo glediste,a nije sa Jevrejskog govornog podrucja :D
@edine h.uskicu koliko ja znam banovan si ti isti broj puta,pa cak i vise u vezi tih vrjedjanja i nacina ophodjenja.Tako da se opet ''ne lacas bez veze maca,kad ga ne znas ni drzati.''
Edin H.

#9546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Fraza koju si nekorektno prezentirao glasi:

"Live by the sword, die by the sword" iliti "Ko se lati maca od njega i umire" - a poslovica dolazi iz evandjelja kada je Piter povukao mac da brani Isusa, a ovaj mu je rekao da mac povuce. U biti ova poslovica znaci da treba trazititi pacifizam ili nenasilne metode kao alternativu nasilju, znaci stvarno mi nije jasno zasto je ti :shock: koristis.

Usanovic je prijatelj tvoga voljenog selektora, tako da pretpostavljam da pokusavas da mi das kompliment.

Usput ponovo siris dezinformacije, jer ja nikada nisam banovan.

Al hajmo nazad na temu, Sala, Keljmendi, Krasnici i ostali....
Bosanski_kralj

#9547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Eno Sušić i dalje rastura sa izjavama po novinama. :-) I onda će novinari biti krivi što mu postave neko pitanje, a on lupa odgovore, ne razmišljajući šta ustvari izjavljuje.
Edin H.

#9548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Bosanski_kralj wrote:Eno Sušić i dalje rastura sa izjavama po novinama. :-) I onda će novinari biti krivi što mu postave neko pitanje, a on lupa odgovore, ne razmišljajući šta ustvari izjavljuje.
Postavi kakav link :-)
Bosanski_kralj

#9549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Edin H. wrote:
Bosanski_kralj wrote:Eno Sušić i dalje rastura sa izjavama po novinama. :-) I onda će novinari biti krivi što mu postave neko pitanje, a on lupa odgovore, ne razmišljajući šta ustvari izjavljuje.
Postavi kakav link :-)
Pardon :D
Sušić: Ne bih da zbog Papca ispadnem smiješan
Nisam razgovarao u posljednje vrijeme sa Sašom Papcem. Zadnji put smo se čuli dan prije nego što sam poslao pozive za utakmice sa Rumunijom i Albanijom i on mi je tada rekao da sam zakasnio, izjavio je Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije BiH.

Prvi strateg je potvrdio da je povratak fudbalera Glasgow Rangersa u dres sa državnim grbom u narednoj prijeteljskoj utakmici protiv Grčke 10. avgusta na Koševu još neizvjestan.

- O tome hoću li zvati Papca za utakmicu sa Grčkom sada ne mogu ništa reći. Nisam razgovarao ni sa jednim igračem o tom meču. Koga ću zvati, još ne znam, jer je rano. Moram da vidim neke stvari. Između ostalog, kakva je situacija sa Sejadom Salihovićem, pa ću onda odlučiti o Papcu, ali i ostalima, istakao je Sušić.

Stiče se utisak da selektor ne namjerava ponovo kontaktirati Papca u vezi s povratkom u državni tim. Prvi korak je učinio, a za drugi će se odlučiti tek kada dobije neku pozitivnu reakciju iz Škotske.

- Papcu sam, kada smo se zadnji put čuli, rekao da ga želim u bh. timu. On je tada navodno rekao da je kasno da ga zovem za utakmice sa Rumunima i Albanijom, te da sam trebao ranije. Kazao sam mu da je i on mene mogao nazvati, ako je već htio da se vrati, a on je odgovorio da nije želio da se nudi. Mogao je u nekom intervjuu u medijim kazati da želi da se vrati, objasnio je Sušić.

Papac je i ranije, ali i tokom prošle sedmice, u medijima nekoliko puta izjavio da želi ponovo obući dres reprezentacije i to upravo protiv Grčke, odnosno tima protiv kojeg je ubilježio i zadnji nastup za BiH.

- Koga ću zvati, još ne znam, jer je rano. Moram da vidim kakva je situacija sa Salihovićem, pa ću onda odlučiti o Papcu, kaže Sušić.

- Ja sam i tada kada sam ga zvao imamo neke informacije da on želi da se vrati, ali kada sam ga nazvao, on mi to nije potvrdio. Tek kada vidim barem neku njegovu izjavu u kojoj želi da se vrati, onda ću ga zvati, jer ne želim ni ja da ispadam smiješan. - pišu Nezavisne.

Sušić će ovaj mjesec iskoristiti da detaljno sagleda kompletnu situaciju kada je u pitanju forma igrača i njihov status u klubovima. Još ranije je naglasio da ga brine činjenica da skoro pola bh. tima nije standardno u svojim klubovima.

- Pratim dešavanja i neke me stvari zabrinjavaju, jer pojedini igrači još nemaju klub. Zlatan Muslimović u zadnje dvije utakmice, kada je ušao sa klupe, u reprezentaciji je dao veliki doprinos. I ne samo on, nego su zadnje dvije utakmice u Zenici riješili upravo igrači sa klupe, kazao je selektor BiH i dodao:

- Želim da Muslimović, ali i svi ostali što prije riješe svoj status, jer utakmice kvalifikacija protiv Bjelorusije su jako važne i moramo imati spremne igrače. Želim da apelujem na sve fudbalere koji žele da promijene klub da to što prije urade i da igraju u svojim timovima. Neću za kvalifikacijske utakmice zvati nekoga ko nema klub ili nekoga ko ne igra u svom klubu. Svaki igrač mora imati bar pet jakih utakmica u nogama ili od njega nemamo koristi, zaključio je Sušić.
Edin H.

#9550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

:shock:
Locked