Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- smoki_choko
#9001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
zar nismo sa cirom najveci uspijeh napravili
- BHF_Manijak
#9002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa pratis li ga sad jebem ga ja, ti slovis ovdje ko enciklopedija viash igraca, gdje igra, jel negdje na istoku ili ovdje "u blizin" tj oko Rusije...hz__semir wrote:A što ne možeš da vjeruješ? Hame je bio jedan od trojice najboljih igrača PL BiH u jesenjoj polusezoni, ako ne i najbolji, pa šta ima neobično u tome i da je na terenu, među ostalih 20-tak igrača iz iste te Lige (plus guzati Miskeshalla wrote:Ne mogu da vjerujem da ovo govorim ali meni Džakmić protiv Poljaka bio najbolji na terenu, zašto ne probati sa njim (ako je fit)?) djelovao najbolji?
Samo sam skonto jednu stvar, nasi kojigod odu na istok, posteno se zajebu i propadnu ko dvosjed, imali smo strasnih potencijala ali ih zajeba Rusija i Votka!
- Obuca9
#9003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Realno, bliže odlasku na veliko takmičenje smo bili onda potiv Danaca, nego protiv Portugalaca.smoki_choko wrote:zar nismo sa cirom najveci uspijeh napravili
E da je ušla ona Baljina pred kraj...
- Obuca9
#9004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kakva Rusija, frajer je u Južnoj Koreji. Slabo pratim situaciju, ali koliko znam klub mu pravo loše stoji, a ni on nije baš najredovniji u timu, odigao je 4-5 utakmica, od nekih 10-tak koliko je kola odigrano.BHF_Manijak wrote:Pa pratis li ga sad jebem ga ja, ti slovis ovdje ko enciklopedija viash igraca, gdje igra, jel negdje na istoku ili ovdje "u blizin" tj oko Rusije...hz__semir wrote:A što ne možeš da vjeruješ? Hame je bio jedan od trojice najboljih igrača PL BiH u jesenjoj polusezoni, ako ne i najbolji, pa šta ima neobično u tome i da je na terenu, među ostalih 20-tak igrača iz iste te Lige (plus guzati Miskeshalla wrote:Ne mogu da vjerujem da ovo govorim ali meni Džakmić protiv Poljaka bio najbolji na terenu, zašto ne probati sa njim (ako je fit)?) djelovao najbolji?
Samo sam skonto jednu stvar, nasi kojigod odu na istok, posteno se zajebu i propadnu ko dvosjed, imali smo strasnih potencijala ali ih zajeba Rusija i Votka!Zeba, Trivunovic, Muharemovic(Dzelo), Memisevic, isto tako Mackic strasan lijevi bek bio pa od na istok i izgubi karijeru momak itd...Zato za ubuduce, drage nase zvjezdice, manite se istoka hebem mu misa!
- smoki_choko
#9005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
to jeste al smo na kraju treci zavrsili, a sa cirom smo do baraza doguralihz__semir wrote:Realno, bliže odlasku na veliko takmičenje smo bili onda potiv Danaca, nego protiv Portugalaca.smoki_choko wrote:zar nismo sa cirom najveci uspijeh napravili
- Obuca9
#9006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Četvrtismoki_choko wrote:to jeste al smo na kraju treci zavrsili, a sa cirom smo do baraza doguralihz__semir wrote:Realno, bliže odlasku na veliko takmičenje smo bili onda potiv Danaca, nego protiv Portugalaca.smoki_choko wrote:zar nismo sa cirom najveci uspijeh napravili
Ali isto tako, tada su nas od prvog mjesta dijelila 2 boda (Danci imali 15, mi 13), a u proslim kvalifikacijama razlika između nas i Španaca je iznosila 11 bodova.
- smoki_choko
#9007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
znam da nismo ni drugi bili. kad nam se prethodno kolo poklopio X rumuna i danaca ili norvezana ne sjecam se. kako je nastala euforija i prilika da se plasiramo konacno na veliko takmicenje. al jbg nama se nikad ne da i malo sreca da nas pomazi kad je najteze. valjda cemo docekati taj dan kad ce nas svjetski komentatori uzimati usta sirom kontinetna i planete 
- smoki_choko
#9008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
zanimljivo sad gledam, te kvalifikacije se igrale za euro i ove se igraju za euro. te kvalifikacije bili u grupi sa rumunima i luxemburzanima i ove kvalifkacije. mozda nam se vrati za ono sto tad nismo imali srece bar da drugi budemo ovaj put. 
- Obuca9
#9009 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ima tu još sličnosti, recimo te kvalifikacije smo također počeli igrajući domaće utakmice na Koševu, pa se nakon poraza u prvoj utakmici (tada Rumunija, sada Francuska) prešaltali na Zenicu i BPsmoki_choko wrote:zanimljivo sad gledam, te kvalifikacije se igrale za euro i ove se igraju za euro. te kvalifikacije bili u grupi sa rumunima i luxemburzanima i ove kvalifkacije. mozda nam se vrati za ono sto tad nismo imali srece bar da drugi budemo ovaj put.
- smoki_choko
#9010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jos da pobijedimo prvoplasiranu ekipu sa tabele u gostima ko i tad ja bi bio najsretnijihz__semir wrote:Ima tu još sličnosti, recimo te kvalifikacije smo također počeli igrajući domaće utakmice na Koševu, pa se nakon poraza u prvoj utakmici (tada Rumunija, sada Francuska) prešaltali na Zenicu i BPsmoki_choko wrote:zanimljivo sad gledam, te kvalifikacije se igrale za euro i ove se igraju za euro. te kvalifikacije bili u grupi sa rumunima i luxemburzanima i ove kvalifkacije. mozda nam se vrati za ono sto tad nismo imali srece bar da drugi budemo ovaj put.
- ratata
#9011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
navedi mi bar jedan trofejsmoki_choko wrote:zar nismo sa cirom najveci uspijeh napravili
- smoki_choko
#9012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nemam tebi sta da navodim, s tobom se ne da razgovarati. ti si na IGNORE listiratata wrote:navedi mi bar jedan trofejsmoki_choko wrote:zar nismo sa cirom najveci uspijeh napravili
- Bosanski_kralj
#9013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne znam zašto smo se Jahića olako odrekli. On je naš najborbeniji igrač, a i trkač je, te nešto zna od lopte. Da je on igrao u Rumuniji umjesto Ibričića, vjerujem da bi sve to puno bolje izgledalo.
- ratata
#9014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
stipu te zauške nego di je trofej junače, jer ja ako kažem nešto ja obrazložim , ti reče najveći uspjeh je sa Ćirom, i ja te fino pitam koji je to trofej Ćiro donio BiH repki a da to već nije uradio Papesmoki_choko wrote:nemam tebi sta da navodim, s tobom se ne da razgovarati. ti si na IGNORE listiratata wrote:navedi mi bar jedan trofejsmoki_choko wrote:zar nismo sa cirom najveci uspijeh napravili
- Obuca9
#9015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
E vidiš njega sam zaboravio. On je tipični primjer borca, koji gine za svaku loptu.Bosanski_kralj wrote:Ne znam zašto smo se Jahića olako odrekli. On je naš najborbeniji igrač, a i trkač je, te nešto zna od lopte. Da je on igrao u Rumuniji umjesto Ibričića, vjerujem da bi sve to puno bolje izgledalo.
Ali njega treba znati koristiti, recimo na beku je beskoristan, samo kad se sjetim one utakmice sa Španijom u Zenici i šta mu je radio onaj frajer, ali za zadnjeg veznog, što je ako se ne varam igrao u utakmicama protiv Belgije, je dosta dobro rješenje.
-
Frankyee
#9016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da li neko ima link za snimak utakmice sa Albancima u Zenici
-
palermo
#9017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eh, ne znam sjećaš li se ti toga, al ja se dobro sjećam. Koliko je samo Osim tada bio napadan, čuj igra mu kloc katanec a ne igra Tuce, čuj Brnović igra, a nema Deje i sve tako. Al jebi ga, kad imaš viziju i imaš muda, onda je sve lakše.hz__semir wrote:Eh ovo je poenta.LSD wrote:Baudelaire wrote:Pjaniću definitivno trčanje nije mana, on je i u Lyonu bio jedan od igrača sa najvećim prosjekom pretrčanih kilometara. Što se Misketa tiče, daj mi Ježu reci kad je ta njegova kreacija došla do izražaja osim kod pasa Maletiću. Ja rekoh, u ekipi gdje imaš 4-5 trkača koji oru gore-dole po terenu, Miske je savršen, dijeli lopte ko lud, ali u ekipi kakva smo mi, gdje skoro niko ne trči i ne otkriva se, Miske nikako ne može doći do izražaja. Nema jednostavno dovoljno prostora da uputi lopte.samo gdje su kod nas ti trkaci
Švabo je svojevremeno imao Kataneca, Brnovića i Baždarevića koji su mogli trcati dva dana ako treba, a koga to ima sad Sušić
ima Rahimića koji sa 35 godina više ne može kao nekad, Pjanića koji može solidno trcati ali definitivno nije neki trkac (cak ni u Lyonu) Miske nikad nije ni bio trkac, Ibričić isto tako...Medunjanin nije trkac, dobar je igrac ali spor...pa ko ce onda trcati?? što se ne traže igraci koji mogu trcati
![]()
Kod Bake nekad su trcali Grujić i Biščević , ne znaju puno sa lotom ali trce ko budale, jbg....ako ništa ometali su protivnika i kvarili im igru...danas mi nemamo takve osim Salihovića, bar ne u trenutnom sastavu.
Pa neka pozove Džakmića ili Bekrića koji mogu trcati barem 60 minuta u nekom intenzitetu.
Nemamo pluca na sredini i zato su nas rumuni iskarali ko prostitutku.
Sredina kad pukne i rikne fizicki, onda je gotovo (a nama je puklo odmah u startu jer su igraci bili nespremni za proganjanja sa rumunima)...samo je pitanje vremena kad ce nas poceti derati...tak je bilo i protiv francuske i protiv rumunije.
Nažalost mi nemamo kvalitetnih trkača, a da bar malo znaju lopte. Sve što imamo kvalitetnih veznjaka, kad je tehnika u pitanju (Miske, Pjanić, Medunjanin, Štilić, Ibričić) sa trkom su na "vi". O Rahimiću da i ne govorim. Čak ni ove alternative koje se pominju za vezu, Bešić, Alispahić i Cocalić, mi ne djeluju ko neki trkači. Coca možda i jeste, nisam ga odavno gledao, ali Bešić garant nije.
I ona Bakina o "9 ratnika i 2 majstora", koliko god na prvu izgledala glupo, definitivno ima smisla, ali naravno, to ne znaci da tih 9 ratnika trebaju biti tarabe ala Mravac, nego i oni moraju znati "lopte", ali mi to nemamo nažalost.
I ja se sjetih Grujića, igrač koji je u reprezentaciji davao baš maksimum, a nije upsio ni u jednom ozbiljnom klubu.
Neko i Blatnjak spomenu, čini mi se da smo ga prerano otpisali.
- Edin H.
#9018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajde ratata ne zezaj, mala smo mi, podijeljena i siromasna zemlja da bismo se nadali bilo kakvom trofeju.ratata wrote:stipu te zauške nego di je trofej junače, jer ja ako kažem nešto ja obrazložim , ti reče najveći uspjeh je sa Ćirom, i ja te fino pitam koji je to trofej Ćiro donio BiH repki a da to već nije uradio Papesmoki_choko wrote:nemam tebi sta da navodim, s tobom se ne da razgovarati. ti si na IGNORE listiratata wrote: navedi mi bar jedan trofej
Za nas ce biti uspjeh ako se plasiramo na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, ipak je konkurecija u Evropi zestoka.
- Edin H.
#9019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako imas satelitsku stalno je ponavljaju na HotBirdu - JCS Sports +6Frankyee wrote:Da li neko ima link za snimak utakmice sa Albancima u Zenici
- ratata
#9020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
bgm ja ne mislim tako, imamo puno kvalitetnije igrače od mnogih država koje sada šatriraju po Evropi i svijetu, i mogli bi do trofeja da je malo više profesionalizma a malo manje nacionalne euforije i lažnog patriotizma.Edin H. wrote:
Hajde ratata ne zezaj, mala smo mi, podijeljena i siromasna zemlja da bismo se nadali bilo kakvom trofeju.
Za nas ce biti uspjeh ako se plasiramo na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, ipak je konkurecija u Evropi zestoka.
nego meni ide na živce što svi furaju istu priču da je Ćiro postigao više od Safeta, pa eto bujrum , koji je to trofej Ćiro za BiH osvojio a Pape nije
Safet je za Ćiru izmislio fudbal
- Bosanski_kralj
#9021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-------Hasagić/Begović------
Mujdža--Pandža---Spahić---Salihović
----Rahimić----Jahić---
Pjanić----Misimović----Lulić--
-----------Džeko------
Ovako bih ja igrao protiv Bjelorusije. Uz eventualni povratak Papca, ne bi bilo loše ostaviti na klupi ili Mismovića ili Pjanića, zavisno od forme.
Mujdža--Pandža---Spahić---Salihović
----Rahimić----Jahić---
Pjanić----Misimović----Lulić--
-----------Džeko------
Ovako bih ja igrao protiv Bjelorusije. Uz eventualni povratak Papca, ne bi bilo loše ostaviti na klupi ili Mismovića ili Pjanića, zavisno od forme.
- ODVRATAN_i_GADAN
#9022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nemam nista protiv Susica, a opet nisam bio odusevljen Cirom ali takva komparacija je ne utemeljena tj. po toj logici Amar je za Ivicu profesor doktor, a svi znamo kako stoje stvari!
P.S. Trenera koji nisu osvajali trofeje, a odlicni su treneri ima na kilometre!
- ratata
#9023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
vala ako nema trofej on je rinaka a ne odličan, za šta se onda bori za kikiriki, kakva je to karijera za aplauz sa tribina ?ODVRATAN_i_GADAN wrote:Nemam nista protiv Susica, a opet nisam bio odusevljen Cirom ali takva komparacija je ne utemeljena tj. po toj logici Amar je za Ivicu profesor doktor, a svi znamo kako stoje stvari!
- jeza u ledja
#9024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Meni ovaj Besic bas djeluje ko trkac. Ostao mi je u sjecanju u utakmici protiv Meksika bas kao trkac.hz__semir wrote:
Eh ovo je poenta.
Nažalost mi nemamo kvalitetnih trkača, a da bar malo znaju lopte. Sve što imamo kvalitetnih veznjaka, kad je tehnika u pitanju (Miske, Pjanić, Medunjanin, Štilić, Ibričić) sa trkom su na "vi". O Rahimiću da i ne govorim. Čak ni ove alternative koje se pominju za vezu, Bešić, Alispahić i Cocalić, mi ne djeluju ko neki trkači. Coca možda i jeste, nisam ga odavno gledao, ali Bešić garant nije..
- just principe
#9025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ratata wrote:vala ako nema trofej on je rinaka a ne odličan, za šta se onda bori za kikiriki, kakva je to karijera za aplauz sa tribina ?ODVRATAN_i_GADAN wrote:Nemam nista protiv Susica, a opet nisam bio odusevljen Cirom ali takva komparacija je ne utemeljena tj. po toj logici Amar je za Ivicu profesor doktor, a svi znamo kako stoje stvari!
realno, ako cemo gledati samo selektorsku poziciju vrlo ih je malo koji ce osvojiti Euro ili SP...pa realno ni Mourinho da dodje u BiH ne bi nikakav trofej osvojio i ako bi gledali samo to onda je nikakav, sto naravno nije