Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lord blackadder

#8951 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

nemam_ideje wrote:
north wrote:
sistematski pregled wrote:A što nije zvao Cocalića? A Kerlu? Mogao je i Bešliju pozvati, prodoran je pravo, treba nam brzih igrača! Umjesto Misimovića treba Zebu zvati, ionako je prekucao našu ligu! Treba Pape o ovome razmisliti.
i Lazara Popovića..ali otić će ovo u drugom smjeru, ima ovdje i korektnih košpicara, ali se ovome delegatu mora malo odgovoriti..

Samo se kaže mijenjati....Koga dovesti umjesto Džeke, Ibiševića, Pjanića, Misimovića...?

Ja bih prvi volio da se nakurčeni Džeko i Misimović malo ohlade i još poneki, ali kako to nadomjestiti?

Dajte te igrače koji će ove zamijeniti i doprinijeti puno boljoj igri....IMENA I PREZIMENA na sunce!!!

To je valjda svima jasno. Bolje je imati na krilima Maletića i Lulića nego Medunjanina i Pjanića(jer ljudi nisu krila uopšte).
To je sustina o kojoj drobim godinama. Vidim i Ivica Osim me djoni. Neka. 8-) :oops:

Rahim treba ukazat papetu na Zahirovica...
north

#8952 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

nemam_ideje wrote:
north wrote:
sistematski pregled wrote:A što nije zvao Cocalića? A Kerlu? Mogao je i Bešliju pozvati, prodoran je pravo, treba nam brzih igrača! Umjesto Misimovića treba Zebu zvati, ionako je prekucao našu ligu! Treba Pape o ovome razmisliti.
i Lazara Popovića..ali otić će ovo u drugom smjeru, ima ovdje i korektnih košpicara, ali se ovome delegatu mora malo odgovoriti..

Samo se kaže mijenjati....Koga dovesti umjesto Džeke, Ibiševića, Pjanića, Misimovića...?

Ja bih prvi volio da se nakurčeni Džeko i Misimović malo ohlade i još poneki, ali kako to nadomjestiti?

Dajte te igrače koji će ove zamijeniti i doprinijeti puno boljoj igri....IMENA I PREZIMENA na sunce!!!
Znači, košpicara čak ima korektnih dok su svi pitari korektni :D Khm, mitovi su na drugom mjestu. Razlaz :D

Džakmić(zadnji vezni), Zahirović(zadnji vezni), Cocalić(zadnji vezni, štoper i desni bek), Ljevaković(centralni vezni), Mahmutović(napadač), Bekrić(centralni vezni), Krstanović(napadač, iz Zagreba prešao u Dinamo).

Onda na ove dodaj Papca, Nadarevića, Jahića, Behovića. Jebiga, realno ima tu par igrača koji bi nas mogli popraviti. Ništa se ne gubi ako se igrači isprobaju. Bilo je vremena, to nije učinjeno. Ima još vremena. Vidjećemo šta će biti.

Ako mogu dobijati prilike kloc Mravac, Bešić koji igra za HSV 2, Subašić :-) Jebiga onda. Odigrali smo već 12 utakmica. Samo 6 igrača je "isprobano". Od tih 6 ozbiljno se računa na Lulića i Mujdžu, Šeha je još mlad a Hasagić betoniran na golu. Vranješ tako-tako. Subašić i Bešić :-) Ibričić i Mravac :-)

Usput, mi NE MOŽEMO ništa da uradimo kada vidimo da nam odbranu čine: Mravac, Pandža i Bešić :-) Isto tako mi NE MOŽEMO igrati ozbiljne utakmice sa tri play-a(Medunjanin, Pjanić i Misimović).

To je valjda svima jasno. Bolje je imati na krilima Maletića i Lulića nego Medunjanina i Pjanića(jer ljudi nisu krila uopšte).

Nisamo rekao da su svi pitari korektni, naravno da i tu ima po meni blesavih razmišljanja, tako da ne trpaj drugom riječi u usta koje nisu izgovorene.....
buzzer

#8953 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

hz__semir wrote:Posebno mi se sviđa ovo poređenje "Džeko - Begović".

Svi oni koji su prvi u redu za pljuvanje zbog toga što nema Begovića, tu su i da pljuju što Džeko nije na klupi. A da je recimo stavio Džeku na klupu protiv Albanije, a ovaj digao nos ala Asmir i rekao da sad neće više igrati, opet bi svi pljuvali Papeta i rekli bi "Eto otjero si Begovića, sad tjeraš i Džeku".
tvoje agitovanje protiv begovica veoma potsjeca na onoga, jel ono bi avdo?, sto se je osip'o na pominjanje medunjaninovog imena. ih sta je on bljuvao na harisa, ti si mala maca. ja se najiskrenije nadam da ces se uskoro i ti poklopiti po usima, bas kao i on, sveden na pravu mjeru sitne duse.
Obuca9

#8954 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

buzzer wrote:
hz__semir wrote:Posebno mi se sviđa ovo poređenje "Džeko - Begović".

Svi oni koji su prvi u redu za pljuvanje zbog toga što nema Begovića, tu su i da pljuju što Džeko nije na klupi. A da je recimo stavio Džeku na klupu protiv Albanije, a ovaj digao nos ala Asmir i rekao da sad neće više igrati, opet bi svi pljuvali Papeta i rekli bi "Eto otjero si Begovića, sad tjeraš i Džeku".
tvoje agitovanje protiv begovica veoma potsjeca na onoga, jel ono bi avdo?, sto se je osip'o na pominjanje medunjaninovog imena. ih sta je on bljuvao na harisa, ti si mala maca. ja se najiskrenije nadam da ces se uskoro i ti poklopiti po usima, bas kao i on, sveden na pravu mjeru sitne duse.
A šta sam ja sad rekao protiv Begovića?

I uostalom, ako selektor Pape ne zamjera Begoviću, što ga je ovaj nasankao par puta ko levata zadnjeg, te ako mu uprkos tome ipak uputi poziv, ko sam ja da se bunim i protestujem. Ja ću mu uputiti podršku, kao i svakom drugom reprezentativcu, jer nemam razlog da mrzim nikoga ko hoce i zeli da igra za reprezentaciju svoje zemlje.

Ali zato itekako imam razlog da ne volim i ne simpatisem one koji to ne zele i koji odbijaju pozive, te koji glume uvrijeđene mlade, a ponašanje Begovića je upravo takvo, prema tome ne vidim aposlutno nikakav razlog da mu, trenutno pružam podršku, dok god izjavljuje da je povrijeđen/bolestan, te tako izbjegava nastupe u reprezentaciji, a onda par dana kasnije regularno igra za svoj klub.

Tebi ako to ne smeta, što se neko šprda i zajebaje sa reprezentacijom BiH, meni smeta.
Edin H.

#8955 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

semire nisam shvatio da li u tvom postu govoris o Misimovicu ili Ibricicu? :D
Obuca9

#8956 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:semire nisam shvatio da li u tvom postu govoris o Misimovicu ili Ibricicu? :D
Kao što rekoh gore i Begović, ako se vrati, imaće moju punu podršku, baš kao i ovaj prvi. Ovog drugog ne vrijedi spominjati, on je priča za sebe.
oridjidji

#8957 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

Joj lola sve znaju... pa sto Francuzi ne nabise Bjelorusiju, Albance , Rumune... nasi kontaju da su svi Estonci,pa da se na njima moze nabijati go razlika...

Treba nas boliti racku kako pobjedjujemo, treba nam biti bitnije da pobjedjujemo... Volio bi sve da dobijemo 1-0 ali da se plasiramo na euro...

Albanci, Bjelorusi, Rumuni nisu Estonci. Oni su svijetlosnim godinama dalje od njih. Protiv ovih ekipa se oznoje i puno jace reprezentacije da im daju vise od 2 gola.

Susicu treba dati podrsku, a ne saplitati ga. Mi smo fakinski narod. Mi smo jedina reprezentacija u evropi koja mjenja selektore kako im se prahne. Za jedan neuspjeh kaznili smo Ciru. Sad bi i Susica mjenjali zato sto je izgubio od reprezentacija sa renomeom duzim od nas.
ramiral

#8958 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ramiral »

hz__semir wrote:
Edin H. wrote:semire nisam shvatio da li u tvom postu govoris o Misimovicu ili Ibricicu? :D
Kao što rekoh gore i Begović, ako se vrati, imaće moju punu podršku, baš kao i ovaj prvi. Ovog drugog ne vrijedi spominjati, on je priča za sebe.
Rečeno. Takve treba odstraniti jer su očito rak rana svlačionice
A i na terenu se ponaša kao ''mara jagode brala''
Bez brige, bez pameti, bez zalaganja.
Dead Man Walking

#8959 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

hz__semir wrote:
Zar igrac preokreta spreman okrenuti tok utakmice i rijesiti istu kad udje da nije vrijedan spomena? Igrac najzasluzniji za pobjedu nad Rumunima u Zenici, kljucna figura kod drugog gola?

Spominjalo se, itekako ga se spominjalo. Kad je trebalo dokazati da je Sajo u pravu sto je ucviko na ucjenu i zvao ga i slova su se povecavala da se bolje vidi spominjanje. ;-)
oridjidji

#8960 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

Ovaj mali će zajebati Sušića...

Obuca9

#8961 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dead Man Walking wrote:
hz__semir wrote:
Zar igrac preokreta spreman okrenuti tok utakmice i rijesiti istu kad udje da nije vrijedan spomena? Igrac najzasluzniji za pobjedu nad Rumunima u Zenici, kljucna figura kod drugog gola?

Spominjalo se, itekako ga se spominjalo. Kad je trebalo dokazati da je Sajo u pravu sto je ucviko na ucjenu i zvao ga i slova su se povecavala da se bolje vidi spominjanje. ;-)
Jeste ali prije dva mjeseca ;)

A i dalje stojim kod toga da je jedan od najzaslužnijih za preokret protiv Rumuna, tačnije rečeno za pritisak koji je urodio pobjedonosnim golom za nas.
Dead Man Walking

#8962 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

E yebiga. Znaci prije dva mjeseca kad je ucjenjivao, kad mu sezona u Rusiji nije ni pocela kako treba, trebalo ga je zvati. Danas kad je sezona u punom jeku i kad je u takmicarskoj formi ne treba? Bas toliko propo za dva mjeseca? Il ga ni onda nije trebalo zvati?
Obuca9

#8963 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dead Man Walking wrote:E yebiga. Znaci prije dva mjeseca kad je ucjenjivao, kad mu sezona u Rusiji nije ni pocela kako treba, trebalo ga je zvati. Danas kad je sezona u punom jeku i kad je u takmicarskoj formi ne treba? Bas toliko propo za dva mjeseca? Il ga ni onda nije trebalo zvati?
Mišljenje o njemu sam promjenio nekidan, nakon onog klipa, kojeg sam tad prvi put vidio. Izmišljanje povreda, bolesti i ostaloga, još i mogu nekako progutati, ako je igrač spreman da se vrati nazad, ali psovati ljude koji su odvojili od usta da ga dođu gledati, a među kojima sam i sam bio, je jednostavno gnusno.

Sve mogu trpiti, preko svega mogu preći, ali preko vrijeđanja navijača, onih zbog kojih se fudbal igra ne mogu. Pa bila to reprezentacija, bio to moj jedini klub Sarajevo.

Seljačić obični.
Corola

#8964 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Odnos pola igraca prema repci je vise nego sramotan.
Nekome zbog naravi a nekome zbog lijene straznjice.
Problem je sto alternative su jos ocajnije,tako da taman dodje odgovor.
A sto igraci vazda velika takmicenja gledaju preko TV
kotace

#8965 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kotace »

oridjidji wrote:Ovaj mali će zajebati Sušića...

:lol: Kad on,i njemu slicni zabiju jedan hetrik,ne tri ,jedan i ne mora Argentini,Italiji ....
Moze i Bjelorusiji,Luxemburgu ... Safet Susic - Pape :thumbup:
oridjidji

#8966 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

kotace wrote:
oridjidji wrote:Ovaj mali će zajebati Sušića...

:lol: Kad on,i njemu slicni zabiju jedan hetrik,ne tri ,jedan i ne mora Argentini,Italiji ....
Moze i Bjelorusiji,Luxemburgu ... Safet Susic - Pape :thumbup:
Polako ima pred Pjanom godina jos... Pjana igra u puno goroj reprezentaciji u odnosu na Papetovu generaciju, jos je mladji debitovao za selekciju nase zemlje... Pape je sa 22 debitovao za Jugu koja je tada imala puno jaci sastav nego mi danas. Momak ima nevjerovatan talent i spada medju 10 najperspektivnijih igraca Evrope. To sto ga je sad nazubio Puel, ne znaci da momak nema klasu... Pogledaj ga u svim velikim mecevima koje je igrao u Metzu i Lyonu i vidjeces da je mali cigra. Pogledaj ga i u reprezentaciji kako igra. Imas kompletan preview njegovih dodira s lopotom protiv Njemacke. Momak je nevjerovatan. Na netu imas nevjerovatan spektar njegovih igara. Samo ukucaj na youtube Miralem Pjanic vs , pa ces vidjeti sta je momak taj u stanju da radi...

Steta bi bilo da ga ne kupi neki vrhunski trener i od njega stvori igraca poput Xavija ili Inieste. Jbg danas se igra puno brzi fudbal nego u Papetovoj generaciji. Kazu da su fudbaleri prije imali 1.6 sekundi da prime loptu, danas imaju 80 stotinki.

Kada igras na vrhunskom nivou od svoje 17 -te kao Pjanic, onda je tesko ostati neprimjecen... volio bih da predje iz Lyona negdje gdje ce imati vecu minutazu, prica se da ga zele pojedini bundesligasi i chelsea, ali vidjecemo sta ce biti s njim.
jeza u ledja

#8967 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Pjanic previse dugo drzi loptu. Precesto se zalijece kroz sredinu, krozu trojicu-cetvoricu, i onda je naravno izgubi. Mozda je to iz razloga sto mu ne odgovara pozicija centralnog veznog, vec vise ofanzivnog veznog, ne znam?
Ja sam bas maloprije pogledao utakmicu sa Albanijom i mogu reci da bih izmedju njega i Misimovica sigurno izabrao ovog drugog. Misimovic kakav god da je, mnogo je korisniji igrac za nas.
Ovo pogotovo vazi onda kada se Salihovic vrati u ekipu. Ko ce onda igrati centralnog veznog? Ovo pod uslovom da se na lijevi bek stavi pravi jebeni bek (Papac ili Subasic), a ne ofanzivac.
Takodje, kad se vrati Salihovic ja fakat ne vidim mjesta za Medunjanina u prvih 11. Ispade da cemo onda imati tri veznjaka koji vole igrati na lijevoj strani (Salihovic/Medunjanin/Lulic) :-) . Gledam ovu utakmicu i fakat se Medo ne vidi. Vidio se kod gola doduse :D i svaka mu cast, ali nije dovoljno. Igrao je na lijevom krilu, ali ja sam na toj poziciji u ofanzivi vise vidjao Lulica. U defanzivi takodje Lulica, a u sredini je sve kupio Rahimic, pa i Pjanic. Gdje je onda tu mjesto za Medunjanina?
Salihovic je pravi centralni vezni igrac (i nas najbolji na toj poziciji). Ako on igra tu, onda se postavlja pitanje sta sa svim tim ostalim silnim veznjacima? Salihovic, Miske i Lulic mislim da su u trenutnoj situaciji za prvih 11. Ali sta sa ostalima i sta u situaciji kada i ako se pojavi lijevi bek, Rahimic ode u penziju, a naprijed budemo igrali sa samo jednim napadacem? :-?

Btw, Muslimovic je protiv Albanije bio kritican. U Rumuniji takodje nista nije pokazao. Djaba htijenje i trcanje za loptom koju si sam ti izgubio. Smatram da nije trenutno ni za klupe.
shalla

#8968 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Koliko mene pamćenje služi Pjanić se proslavio one sezone u Metzu a tad je igrao desnog wingera...

Btw, ono što volim kod njega za razliku od Misketa je što se ovaj nudi, vraća do stopera da preuzme loptu, pokušava dakle baš biti graditelj napada tj pokušava igrati tzv box-to-box veznjaka a takvi se danas najviše cijene.

Ja bih u utakmici sa grčkom pokušao uigrati ovo:

Džeko
Misimović (samo ako skine škembu)
Salihović-Rahimić-Pjanić-Lulić (svakako je dešnjak)
Papac-Spahić-Cocalić-Mujdža
Begović

Također, volio bih da vidim šta bi Zec uradio na mjestu polušpice, odmah iza Džeke...
I svakako bih probao Mahmutovića i Merzića (Merzića pogotovo ako Papac ne bude htio)...
Obuca9

#8969 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dobar je Pjana, ali Misketove lopte nema niko. Još samo da hoće trčati, on bi bio naš najvrijedniji igrač. Ovako ga ubiše guzovi, pa se i ono dobro što uradi, anulira njegovom tromošću.
shalla

#8970 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

hz__semir wrote:Dobar je Pjana, ali Misketove lopte nema niko. Još samo da hoće trčati, on bi bio naš najvrijedniji igrač. Ovako ga ubiše guzovi, pa se i ono dobro što uradi, anulira njegovom tromošću.
Miske je nešto ko ja :lol: :lol: :lol:
Obuca9

#8971 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

shalla wrote:
hz__semir wrote:Dobar je Pjana, ali Misketove lopte nema niko. Još samo da hoće trčati, on bi bio naš najvrijedniji igrač. Ovako ga ubiše guzovi, pa se i ono dobro što uradi, anulira njegovom tromošću.
Eh baš k'o ti, a gledam neku noć na nekog mi liči, ali nikako da skontam :D :D
Pitarrr82

#8972 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

hz__semir wrote:
shalla wrote:
Eh baš k'o ti, a gledam neku noć na nekog mi liči, ali nikako da skontam :D :D

Miske se lagano u Ronalda pretvara, izgledom naravno :lol: :lol:
Baudelaire

#8973 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Meni su prije govorili da sam na terminima ko Xavi, sad me već zovu Miske :D

Šala na stranu, Miske je totalno pao. On je neku noć najviše dobrog uradio kad je Albanac dobio crveni karton, tj kad mu se otvorilo više prostora. Miske ne može više da krene u dribling, jer i ako prođe prvog igrača, drugi mu uzima loptu radi sporosti, a s obzirom da nam je ionako cijeli tim ko usporeni snimak, njegovi pasovi rijetko dolaze do izražaja jer nema viška prostora. Dakle, on je totalno nepotreban igrač u ovakvoj reprezentaciji.
Ali_G

#8974 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ali_G »

I sta se desi Pjanicu pa od takve zvijeri dodje skoro pa na tribine u Lyonu? Puel ga uzeo na zub? Zasto? Pape mu ne zna naci poziciju. Izgleda da mu ni Puel ne zna naci odgovarajuce mjesto. Ima li iko od evropskih trenera da je prepoznao njegov talenat? Njemu je 22. Plafon jos 2 sezone da se negdje progura. Bit ce da ipak nije toliki talenat kakvav bi mi voljeli da jeste. Mozda i grijesim, al u zadnje vrijeme nas je uhvatio sindrom da su nasim igracima svi drugi krivi osim njih samih. I Misketa smo prije 2 godine prodavali haman Realu. Od Vede nije bilo boljeg spica na svijetu. Al izgleda da ima ljudi po svijetu koji se kontaju u fudbal bolje od nas.
ODVRATAN_i_GADAN

#8975 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Pjanic i Stilic ce biti igraci kada pocnu da trce, a Ibricic kada se pocne oslobadjati lopte na vrijeme. Mravac NIKAD'!
Locked