ganjeta wrote:hz__semir wrote:ganjeta wrote:P.S Bar su se utopili kad ih vec spominjes,dok jednog reprezentativca i dan danas vodaju po bijelom svijetu nebi li se ko smilovao ...jos ga ti navedes kao pozitivan potez sektora

Ko je spominjao riječ pozitivno?
Ti si taj koji je iznio laž da se na bočnim pozicijama probalo NULA igrača, a ja ti samo nabraojao ČETIRI nova igrača koji su svi isprobani u Papetovom mandatu. Nigdje nisam ni riječi spomenuo o pozitivnom ili negativnom potezu. Dakle, opet lažeš

Pa izvalcim iz konteksta kao i ti,i odgovaras na ono sto samo tebi odgovara,ostalo preskaces..ali razumijem te,treba fino kurban pripremiti.Ja navedoh pozicije gdje smo tanki,znaci bocne,stoperi i zadnji vezni...a ti se uhvatio jedne bocne i furas to..
Posto nisi imao matematiku na faksu,kada podjelis broj igraca sa brojem tankih pozicija dobices nesto malo vise od nule,znaci nista nisam slagao
I usput kuci te lazu,kakav je to nacin komunikacije

Na tvoju nesreću, imao sam matematiku na faksu i to puno težu, nego sve one koje si ti imao kroz cjelokupno svoje školovanje, smijem garantovati.
I šta kažeš da podijelim broj igrača, na broj pozicija, dobvicu malo vise od nule. Pa haj da probam:
Broj pozicija: 4 (Desni bočni, lijevi bočni, stoper, zadnji vezni)
Broj igrača koji su igrali na ovim pozicijama u Papetovom mandatu: 14 (Sanel Jahić, Džemal Berberović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sejad Salihović, Adnan Mravac, Boris Pandža, Senad Lulić, Mensur Mujdža, Muhamed Subašić, Ognjen Vranješ, Elvir Rahimić, Samir Muratović, Muhamed Bešić)
Rezultat: 14/4 = 3.5 po poziciji. Puno više od 0, zar ne?
Ili, evo da ne bude opet, izvlačim iz konteksta, da vidimo samo NOVE igrače, na te četiri pozicije, je li i tu, malo više od nule.
Broj pozicija: 4
Broj igrača: 5 (Lulić, Mujdža, Subašić, Vranješ, Bešić).
Rezultat= 5/4 = 1.25. Opet prosjek, malo veći od 0 po poziciji, jel' de?
I to sve ne računajući onu utakmicu sa Poljskom, na kojoj između ostalih i taj moćni Kerla imao priliku da se pokaže i dokaže.