Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tarik19

#8476 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Bilo je i nezalaganje kod Cire inace nevidim kako bi uspjeli izgubiti od Rijeke ili od Irana.
Miner

#8477 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Miner »

Dead Man Walking wrote:
Miner wrote:
Dead Man Walking wrote:Cuj nije selektor kriv kad se igraci ne zalazu. :-) MOLIM vas da mi navedete SAMO JEDNU utakmicu i SAMO JEDNOG igraca koji se kod Cire nije zalagao, a igrali su skoro sve ovi isti igraci. Anyone?
Je li to onda oni k'o biva bojkotuju ovog selektora, savez ili sta vec???
Ili im je repka valjala dok su ganjali bolje klupske ugovore a sad kad sjede na klupama, pokazuju koliko stvarno vrijede!!!

Evo utorak je za dva tri dana pa nek pokazu da umiju, ako umiju
Kad su imali selektora koji je radio sa zvijezdama triput vecim od njih, igracima koji su osvajali ligu prvaka i derali na svjetskim prevnstvima nije bilo zajebancije. Kad je dosao selektor bez autoriteta koji se u svim klubovima borio za opstanak, kojem je najveci igrac kojeg je prije njih trenirao Lafo Mamone, i igracima je postalo jasno da mogu raditi sta hoce i zayebavati se kako im se qurcu navije. Nasi igraci nemaju taj potrebni nacionalni naboj (tuzno ali istinito) i treba im neko ko ce da ih terorise pa da naprave nesto. Zalosno je da igraci iz zemlje koja je toliko propatila trebaju kandziju da ih tjera, ali koliko god bilo zalosno jos je vise istinito. Susic do sad nije pokazao da je spreman to rijesiti, a cisto sumnjam da ce ikad biti. Sa zadnjom recenicom se slazem, evo utorka, evo utorka Safete, pokazi imas li muda.
Slazem se ja da SUsic nema niti uspjeva da nametne autoritet na taj nacin jer jednostavno iza sebe nema, ono sto je imao Ciro, jer evidentno o njemu pricas.
Ali nazalost Ciro je otisao, i to poprilicno neslavno, nazalost.
Dosao je Susic i sad nam je tako kako nam je, ali ni to ne smije opravdavati sramotu koju su sinoc pokazali na terenu.
Pa profesionalnije je ne igrati nego onako igrati.
Sad mi Papac izgleda kao najveca ljudima medju ovim nasim bivsim i sadasnjim reprezentativcima, covjek se povukao davno, potpisao pismo i rekao da se ne namjerava vracati dok se ti ljudi pitaju.
A to su isti oni koji su doveli Ciru, otjerali Ciru, doveli Susica, otjerali ...
upaljac01

#8478 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by upaljac01 »

Dead Man Walking wrote:Cuj nije selektor kriv kad se igraci ne zalazu. :-) MOLIM vas da mi navedete SAMO JEDNU utakmicu i SAMO JEDNOG igraca koji se kod Cire nije zalagao, a igrali su skoro sve ovi isti igraci. Anyone?
tad su se dokazivali, nije dzeko setko tad ni u wolfsburgu a ni miske... povrh svega igrali su bili nosioci svojih klubova a sad?
Miner

#8479 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Miner »

A ja da se pitam, danas ne bi imali trening, nego bih ih okupio i doveo im Švabu Osima na oči, da stanu ispred njega, pa da ih pitam koji od njih ima obraza da tog Čovjeka pogleda u oči? Čovjek na samrti, sa moždanim udarom iza sebe, zadnjih 90 dana je izložio svoj živo riziku, samo da bi oni sinoć mogli igrati, a oni sinoć nisu bili u stanju 90 minuta ginuti na terenu da mu se oduže.
A ja da se pitam, danas ne bi imali trening, nego bih ih okupio i doveo im Švabu Osima na oči, da stanu ispred njega, pa da ih pitam koji od njih ima obraza da tog Čovjeka pogleda u oči? Čovjek na samrti, sa moždanim udarom iza sebe, zadnjih 90 dana je izložio svoj živo riziku, samo da bi oni sinoć mogli igrati, a oni sinoć nisu bili u stanju 90 minuta ginuti na terenu da mu se oduže.
:bih:
Tarik19

#8480 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Pa ljudi moji, nemoze sve biti do taktike! Kakve veze imaju taktike s tim sto Miske ne trci, Dzeko se seta po terenu, Spahic zaboravlja kako se igra u odbrani, Mujdza izgleda vise kao desni vezista nego desni bek pa dozvoli ga se Rumuni poigraju s njim. itd. itd.
ganjeta

#8481 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Tarik19 wrote:Bilo je i nezalaganje kod Cire inace nevidim kako bi uspjeli izgubiti od Rijeke ili od Irana.
Moras biti balavac pa da ne kontas da su te dvije tekme odigrane za kladaru :-)
Miner

#8482 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Miner »

Tarik19 wrote:Pa ljudi moji, nemoze sve biti do taktike! Kakve veze imaju taktike s tim sto Miske ne trci, Dzeko se seta po terenu, Spahic zaboravlja kako se igra u odbrani, Mujdza izgleda vise kao desni vezista nego desni bek pa dozvoli ga se Rumuni poigraju s njim. itd. itd.
Pa kad Spahic sinoc nije licio na sebe, jasno je da nesto sa igracima nije uredo.
Ako neko nije zatajio nikad do sad, onda je to Spaha, a svi smo ga vidjeli sinoc, bas kao i ostale.

Pape je bio selektro i u Zenici, pa se ginulo, i vratilo sa 0-1, ali valjda je vuna ne zalagati se pred onakvom publikom, sta li
Tarik19

#8483 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

ganjeta wrote:
Tarik19 wrote:Bilo je i nezalaganje kod Cire inace nevidim kako bi uspjeli izgubiti od Rijeke ili od Irana.
Lahko je traziti opravdanje ali da je sve bilo fino pod Cirinim vodstvom vala nije.
Miner

#8484 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Miner »

Tarik19 wrote:
ganjeta wrote:
Lahko je traziti opravdanje ali da je sve bilo fino pod Cirinim vodstvom vala nije.

Jest bio cirkus, ali brate rezultat je bio istorijski, zar ne?
ganjeta

#8485 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Tarik19 wrote:
ganjeta wrote:
Da se razumijemo nikad nisam gotivio sarlatana Ciru,ali je za Susica Murinjo i Gvardiola u jednom.
Susic nije za trenera,nema tu karizmu i autoritet da bi bio uspjesan trener.
luckylaka

#8486 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Moras biti balavac pa da ne kontas da su te dvije tekme odigrane za kladaru :-)[/quote]

Lahko je traziti opravdanje ali da je sve bilo fino pod Cirinim vodstvom vala nije.[/quote]

Jest bio cirkus, ali brate rezultat je bio istorijski, zar ne?[/quote]
Npr.Negdje smo otisli ili...
Tarik19

#8487 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Baraz nije istorijski uspjeh niti smije biti. Jedan istorijski uspjeh za nas ce biti plasman na jedno veliko takmicenje.
Miner

#8488 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Miner »

trcicu trceci wrote:Goebels kaze ako pet puta ponovis laz ona postaje istina.
i pape nije u pravu kada kaze da oni nisu zvijezde, nego on ne zna da se nosi sa tim...ciro je njih digao na nebo i znao je da ih drzi da ne bi pali, pape to na zalost ne zna
E jeb..a ga sad da malo ne pretjerujemo.
Pa pojedini su i prije Cire poceli da postaju kvalitetni igraci u svojim klubovima, Ciri se poklopila gotovo savrsena forma u spjeh nasih kljucnih igraca, kakve dizanje do neba i drzanje na tom mjestu :D
ganjeta

#8489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Ovim rezonom kojim se vodimo,baraz ce nam biti historijski uspjeh,volio bi da grijesim ali je tako :?
Dead Man Walking

#8490 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Nama je baraz historijski jer je to najvise sto smo do sad postigli. Susic kad je dolazio doveden je da to prebaci i odvede nas na EP, ali ce nas odvesti nazad u cetvrti sesir.
Miner

#8491 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Miner »

Slazem se. Istorijski je pogresna rijec, alii realno, ipak je najveci uspjeh do sada.
Volio bi ja da svake kvalifikacije igramo ulogu kakvu smo igrali u proslim. Tada bi plasman dosao, i to ne samo jednom nego sasvim sigurno, povremeno, od generacije do generacije, pa nek bude i svakih 10 godina, i to bi bilo sjajno, za zemlju kakva smo mi.
Ne zaboravimo da sve sto repka pravi, ne zasniva se na kvaliteti koja se gradi u zemlji, nego upravo suprotno, zasniva se na svemu sto se individualno uspije napraviti vani, u drugim sistemima, u drugim ligama, gdje kvalitet ispliva ako postoji
Šibicar

#8492 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Haj' mi onda reci zašto se ne zalažu?Zar im treba neki dodatni motiv osim toga što igraju za reprezentaciju?Zar im treba neki tiranin sa kalašnjikovim da ih postroji prije sveke tekme da bi ih motivisao i da bi dali svoj maksimum?Gledao sam bruku puta ostale reprezentacije(kao i ti pretpostavljam),i nigdje nisam vidio bezvoljnost kao kod nas,a ti?Interesuje me,zašto jednostavno ne mogu izaći na teren i odigrati borbeno svih 90. minuta,ne znam jesu li oni profesionalni fudbaleri ili razmažena derišta?!Kad bi bilo koji naš selektor pokušao da zavede neku tiraniju i čeličnu šaku,pola ovih balerina od sinoć mu se ne bi odazvalo,a zamisli kako bi onda prošao taj selektor kad bi se lešinari novinarski okomili na njega što je iz tima izbačen,recimo,Džeko,Misimović,Pjanić ili Spahić(sve idol do idola)?Dakle,kad vidim da su dali svoj maksimum,oznojili šminkerske guzove(i to na terenu,a ne po kafanama zadavajući trbušni ples),i pri tome nas neko,tipa Rumuna sinoć,razguli na terenu,tek onda ću reći da Sušić veze nema sa trenerskim poslom i da je zalutao u reprezentaciju.A ovako,odigraju protiv Rumuna u Zenici ko lavovi,i preokrenu rezultat uz odličnu igru,a onda odu u Rumuniju i ne pretrče svi skupa 3 kilometra i Rumuni nas zgaze ko zadnje žohare,e jebiga,tu nešto ne štima,a to nije samo do selektora moraš priznati.
luckylaka

#8493 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

trcicu trceci wrote:
Miner wrote:
trcicu trceci wrote:Goebels kaze ako pet puta ponovis laz ona postaje istina.
i pape nije u pravu kada kaze da oni nisu zvijezde, nego on ne zna da se nosi sa tim...ciro je njih digao na nebo i znao je da ih drzi da ne bi pali, pape to na zalost ne zna
E jeb..a ga sad da malo ne pretjerujemo.
Pa pojedini su i prije Cire poceli da postaju kvalitetni igraci u svojim klubovima, Ciri se poklopila gotovo savrsena forma u spjeh nasih kljucnih igraca, kakve dizanje do neba i drzanje na tom mjestu :D
dao im je tu euforiju pred svako okupljanje, ponavljao da je dzeko jedan od najboljih igraca, i jesu oni bili zvijezde prije toga, ali je on uspio da ih odrzi kada je reprenzentacija u pitanju i da daju 200 % svojih mogucnosti
I sta smo imali od toga na kraju.Cirkus ko i sad i manjak u kasi nsbih od nekih 100.000 sto ih je lopina Ciro pokupio.Aferim.
ganjeta

#8494 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Dok Susic puni kasu u NSBiH i sve je med i mlijeko :lol:
Dead Man Walking

#8495 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Šibicar wrote:
Haj' mi onda reci zašto se ne zalažu?Zar im treba neki dodatni motiv osim toga što igraju za reprezentaciju?Zar im treba neki tiranin sa kalašnjikovim da ih postroji prije sveke tekme da bi ih motivisao i da bi dali svoj maksimum?Gledao sam bruku puta ostale reprezentacije(kao i ti pretpostavljam),i nigdje nisam vidio bezvoljnost kao kod nas,a ti?Interesuje me,zašto jednostavno ne mogu izaći na teren i odigrati borbeno svih 90. minuta,ne znam jesu li oni profesionalni fudbaleri ili razmažena derišta?!Kad bi bilo koji naš selektor pokušao da zavede neku tiraniju i čeličnu šaku,pola ovih balerina od sinoć mu se ne bi odazvalo,a zamisli kako bi onda prošao taj selektor kad bi se lešinari novinarski okomili na njega što je iz tima izbačen,recimo,Džeko,Misimović,Pjanić ili Spahić(sve idol do idola)?Dakle,kad vidim da su dali svoj maksimum,oznojili šminkerske guzove(i to na terenu,a ne po kafanama zadavajući trbušni ples),i pri tome nas neko,tipa Rumuna sinoć,razguli na terenu,tek onda ću reći da Sušić veze nema sa trenerskim poslom i da je zalutao u reprezentaciju.A ovako,odigraju protiv Rumuna u Zenici ko lavovi,i preokrenu rezultat uz odličnu igru,a onda odu u Rumuniju i ne pretrče svi skupa 3 kilometra i Rumuni nas zgaze ko zadnje žohare,e jebiga,tu nešto ne štima,a to nije samo do selektora moraš priznati.
Kad selektor javno obznani taj i taj igrac se ne zalaze, potkopava me i radi protiv reprezentacije garant ce imati podrsku ogromnog dijela i javnosti i novinara. A zasto se igraci ne zalazu to znaju samo oni, i nek ih je stig zbog toga. Ja ne znam zasto njima treba selektor tiranin, ali je ocito da treba. Ne znam kako je to moguce nakon genocida koji je nasa drzava pretrpila da one parole u ciganiji nisu bile motiv, ali nisu. I sad da Susic ostavi na klupi Dzeku, Spahica i Misimovica, posalje u 3PM Ibricica i Mravca, bas bi volio vidjeti ko bi mu mogao prigovoriti zbog toga i ko bi se nakon onog sinoc zapitao zasto su na klupi a da mu to vec nije jasno. A to je, moras priznati, u njegovoj moci.
Miner

#8496 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Miner »

Uglavnom, nece ni Papetu a ni igracima biti nimalo lako u Zenici u utorak.
Utakmica bitna!
A oni sinoc do te mjere razoacarali, da bi u Zenici trebalo startati sa sutnjom pa ih podrzati gromoglasno tek ako se pokazu u drugacijem svjetlu i ostave srce na terenu!!!
Šibicar

#8497 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Dead Man Walking wrote:
Šibicar wrote:
Kad selektor javno obznani taj i taj igrac se ne zalaze, potkopava me i radi protiv reprezentacije garant ce imati podrsku ogromnog dijela i javnosti i novinara. A zasto se igraci ne zalazu to znaju samo oni, i nek ih je stig zbog toga. Ja ne znam zasto njima treba selektor tiranin, ali je ocito da treba. Ne znam kako je to moguce nakon genocida koji je nasa drzava pretrpila da one parole u ciganiji nisu bile motiv, ali nisu. I sad da Susic ostavi na klupi Dzeku, Spahica i Misimovica, posalje u 3PM Ibricica i Mravca, bas bi volio vidjeti ko bi mu mogao prigovoriti zbog toga i ko bi se nakon onog sinoc zapitao zasto su na klupi a da mu to vec nije jasno. A to je, moras priznati, u njegovoj moci.

Sve je to istina što si napisao,i ne sumnjam da bi ga ti,ja i još nekolicina raje u MANJINI podržao kad bi krenuo da zavodi tiraniju i da mangupski najboljim i NAJSKUPLJIM igračima u reprezentaciji opali dvije-tri iza ušiju,ali kako bi reagovali Avde Avdići,koji su u ovoj propaloj državi u ogromnoj većini i koji se kunu u naše TV zvijezde Džeke,Misimoviće,Pjaniće,Spahiće i kompanije?Čisto sumnjam da bi takav potez naišao na odobravanje i 2% naše populacije koja prati reprezentaciju.Znaš i sam u kakvom okruženju,pokrivenom ogromnom količinom fekalija,živimo.
Baudelaire

#8498 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Nažalost, Šibicar je sto posto upravu po ovom pitanju. Gdje ćeš na zvijezdu, kod nas se to ne smije. Taj podanički mentalitet nas je dosad dobro ukopavao, i nastavit će.
Dead Man Walking

#8499 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

@Sibicar

Safetov posao je da izvede na teren ekipu koja je u stanju napraviti najbolji rezultat u tom trenutku. To da brine kako ce javnost reagovati nije u opisu njegovog posla.
Šibicar

#8500 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Dead Man Walking wrote:@Sibicar

Safetov posao je da izvede na teren ekipu koja je u stanju napraviti najbolji rezultat u tom trenutku. To da brine kako ce javnost reagovati nije u opisu njegovog posla.
Nebi bilo u opisu njegovog posla da je selektor neke druge reprezentacije,ali ipak se radi o BiH. :mrgreen: Jer ovdje i kad imaš najbolje namjere da uradiš nešto pozitivno,uvijek svima moraš ići niz dlaku,jer u protivnom te pometu k'o zadnjeg papka.
Locked