Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
metar_drva

#7926 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

LSD wrote: Naprotiv, upravo se Begović ponaša kao seoska mlada prema svom selektoru koji mu je uredno slao pozive kao i ostalim ;-) samo što Began eskivira pozive i pravi selektora budalom...to nece više tako ici.
pa ne mora, al necemo ni mi ici na EP, a razlozi će se opet tražit na nekom desetom mjestu.
LSD

#7927 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

metar_drva wrote:
LSD wrote: Naprotiv, upravo se Begović ponaša kao seoska mlada prema svom selektoru koji mu je uredno slao pozive kao i ostalim ;-) samo što Began eskivira pozive i pravi selektora budalom...to nece više tako ici.
pa ne mora, al necemo ni mi ici na EP, a razlozi će se opet tražit na nekom desetom mjestu.
Ne branim ja nikoga, svi su oni odrasli ljudi svjesni posljedica svojih postupaka.
Ja samo kažem da nije selektorovo da MOLI Begovića da mu se ovaj odazove ;-) ako mu se odazivaju Džeko, Miske, Vedo, Spahić i ostali bez problema, a ti ljudi imaju daleko više kredita nego Begović....šta je to Begović poseban :?
Jel mu slao pozive u više navrata?? - jeste.
Jeli ga ovaj zavlacio, eskivirao i pravio budalom?? - jeste.
Pa o cemu dalje da polemišemo :? ako je iko "seoska mlada" u toj prici, to je Begović....nije on balavac koji nije svjestan posljedica svog ponašanja vec profesionalac koji brani u Engleskoj (gdje btw. ne bi smio ni pomisliti raditi takve stvari koje je radio selektoru).
metar_drva

#7928 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

ja samo mogu reći, da sam na mjestu begovića, isto bih postupio. nema šanse da bi išao u ameriku da bi sjedio na nekoj utakmici bez značaja na klupi, dok keno s diskushernijom brani. a pogotovo dok se u najjačoj ligi svijeta borim za mjesto na golu. eto, toliko.
LSD

#7929 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

metar_drva wrote:ja samo mogu reći, da sam na mjestu begovića, isto bih postupio. nema šanse da bi išao u ameriku da bi sjedio na nekoj utakmici bez značaja na klupi, dok keno s diskushernijom brani. a pogotovo dok se u najjačoj ligi svijeta borim za mjesto na golu. eto, toliko.
Eh, to je tipicno ponašanje "uvrijeđene seoske mlade" :!: ....ja necu jer samo bolji, e necu sad nikako bla bla bla.
Pa i ne mora...i ne treba takav selekciji definitivno, taman da ima kvalitete Casillasa i Buffona zajedno.
Pjanić može, Miske može, Džeko može, Spahić može...svi oni mogu, samo gospodin iz Stokea ne može.
Tu pricu može svojoj ženi samo.
metar_drva

#7930 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

LSD wrote:
metar_drva wrote:ja samo mogu reći, da sam na mjestu begovića, isto bih postupio. nema šanse da bi išao u ameriku da bi sjedio na nekoj utakmici bez značaja na klupi, dok keno s diskushernijom brani. a pogotovo dok se u najjačoj ligi svijeta borim za mjesto na golu. eto, toliko.
Eh, to je tipicno ponašanje "uvrijeđene seoske mlade" :!: ....ja necu jer samo bolji, e necu sad nikako bla bla bla.
Pa i ne mora...i ne treba takav selekciji definitivno, taman da ima kvalitete Casillasa i Buffona zajedno.
ok, ti misliš da ne treba, ja mislim da treba. u stvari, mislim da nam treba bolji golman od kene, a kako se zove, najmanje je bitno. čak bi i šeha bio bolja opcija, ako ništa, može se bacit za loptom, za razliku od kamenog spavača kenana.
LSD

#7931 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

metar_drva wrote:
LSD wrote:
ok, ti misliš da ne treba, ja mislim da treba. u stvari, mislim da nam treba bolji golman od kene, a kako se zove, najmanje je bitno. čak bi i šeha bio bolja opcija, ako ništa, može se bacit za loptom, za razliku od kamenog spavača kenana.
To se slažem 101%....Šeha ili Avdukić su daleko bolja opcija od ovakvog hendikepiranog Hasagića - nažalost :( .
Daj Bože da zalijeći te povrede i bolesti.
lord blackadder

#7932 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

Nama je svaki sut koji ide pola metra od Hasagica - gol. Trebas biti kamikaza i tvrdoglava konjina (da se ovako lijepo izrazim) pa stavit njega na gol.

Ne bi se cudio da Rumuni pokusavaju sa 40 m. Sad znaju da imamo nepokretnu osobu na golu.

Prije bi Piplicu stavio, vec Hasagica.
splend

#7933 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

hasagic nije kriv za gol u albaniji. posebno nije kriv sto ga ledja bole. to je sut sa 20 metara, precizno. posebno nije kriv za gol marice, vise je kriv spahic jer ga nije cuvao. gdje je on bio :x njegov posao je da cuva napadaca, ali se lopta ruzno odbila, on ostao sam, sut sa 15 metara iz voleja i gol. on kahn nebi stigao. a kasnije kad je kod 0:1 odbranio 100 % sansu mutua cini mi se, ko je tu kriv. mozda ledja jer se nije mogao baciti. a za nepotrebne izlete s gola, je nidje veze. pa to mu i jeste najjaca strana, skoro nikada nije proletio. a to sto voli driblati, jbg, mora imati i neku manu :mrgreen: svojim odbranama je vise pomagao repki, nego odmogao, i sad bi neko da ga mijenja, sa golmanom koji nece da dodje na okupljanja. osim ako vi mozda nesto znate, sto mi ne znamo :?
lord blackadder

#7934 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

splend wrote:hasagic nije kriv za gol u albaniji. posebno nije kriv sto ga ledja bole.
Pa ko njega krivi sto je bolestan? Krivim onog koji drzi bolesnog covjeka na golu.

Lopta u Zenici mu je prozujala pored glave, a da on nije cehre promjenio. Sansu koju je odbranio je bila situacija 1 na 1. Pricamo o tome da on NIJE U STANJU parade napravit. Prema tome, nema sta radit na golu, cak ni na terminu.

Ocekujem da brani Sehic ili Piplica, jerbo je Begovic prekrizen od selektora . Sve ostalo je mazohizam. Susic ne smije biti ovako krut i sujetan, i ne uvazit dobronamjerne savjete. U slucaju neuspjeha, on ce laganim korakom otici u Francusku, a nas ostavit u blatu.
metar_drva

#7935 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

splend wrote:hasagic nije kriv za gol u albaniji. posebno nije kriv sto ga ledja bole. to je sut sa 20 metara, precizno. posebno nije kriv za gol marice, vise je kriv spahic jer ga nije cuvao. gdje je on bio :x njegov posao je da cuva napadaca, ali se lopta ruzno odbila, on ostao sam, sut sa 15 metara iz voleja i gol. on kahn nebi stigao. a kasnije kad je kod 0:1 odbranio 100 % sansu mutua cini mi se, ko je tu kriv. mozda ledja jer se nije mogao baciti. a za nepotrebne izlete s gola, je nidje veze. pa to mu i jeste najjaca strana, skoro nikada nije proletio. a to sto voli driblati, jbg, mora imati i neku manu :mrgreen: svojim odbranama je vise pomagao repki, nego odmogao, i sad bi neko da ga mijenja, sa golmanom koji nece da dodje na okupljanja. osim ako vi mozda nesto znate, sto mi ne znamo :?
boldirano je bullshit mjeseca! pa ko je ikad, igdje, napisao da je kriv što je bolestan? svakakvih nebuloza ovdje pročitat,pa jebo vrtić, majke mi...
solo2

#7936 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

Treba Begovica vrbovati da se vrati sto prije a ne osipati i drvlje i kamenje - ma nismo mi Italija da se mozemo zjbvt.(reci Balji) :dance: Sehic, Avdukic i ostali trecerazredni golmani su ipak smijurija za Begovica (jbg. kad je tako)
Svaki kvalitetan igrac je nama od ogromnog znacaja i nema razbacivanja!
Mislim da bi hitno trebali Begovica, Papca i Hajrovica (iz Arsenala) pozvati u reprezentaciju a Besicu savjetovati da ide na posudbu negdje gdje bih se mogao bolje afirmirati ako vec ne moze izboriti mjesto u HSV-u
Lulic, Stilic i Pjanic su buducnost uz Medunjanina, Salihovica i Ibru - u sredini
U spicu smo "truba" jer uz Dzeksona nemamo nikoga ko moze dobro odigrati, Vedo je totalno van forme kao i Muslimovic i Zec - treba nam neko hitno!!!

:bih:
splend

#7937 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

metar_drva wrote:
splend wrote:hasagic nije kriv za gol u albaniji. posebno nije kriv sto ga ledja bole. to je sut sa 20 metara, precizno. posebno nije kriv za gol marice, vise je kriv spahic jer ga nije cuvao. gdje je on bio :x njegov posao je da cuva napadaca, ali se lopta ruzno odbila, on ostao sam, sut sa 15 metara iz voleja i gol. on kahn nebi stigao. a kasnije kad je kod 0:1 odbranio 100 % sansu mutua cini mi se, ko je tu kriv. mozda ledja jer se nije mogao baciti. a za nepotrebne izlete s gola, je nidje veze. pa to mu i jeste najjaca strana, skoro nikada nije proletio. a to sto voli driblati, jbg, mora imati i neku manu :mrgreen: svojim odbranama je vise pomagao repki, nego odmogao, i sad bi neko da ga mijenja, sa golmanom koji nece da dodje na okupljanja. osim ako vi mozda nesto znate, sto mi ne znamo :?
boldirano je bullshit mjeseca! pa ko je ikad, igdje, napisao da je kriv što je bolestan? svakakvih nebuloza ovdje pročitat,pa jebo vrtić, majke mi...
mozda me nisi dobro razumio. to je bio precizan sut sa 20 metara, nije ga mogao braniti. i da je bio 100 % zdrav, lopta bi usla u gol. znaci boljela, ne boljela ga ledja, lopta bi usla u gol. i odjavljujem se s ove teme, svako ima svoje misljenje u vezi golmanaa, niko popustiti nece :mrgreen:
ganjeta

#7938 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Nema sta precizan sut po sredini gola...jebeno je to braniti sa diskus hernijom :lol:
Obuca9

#7939 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Begović je za tri posljednje prijateljske utakmice naše reprezentacije (Katar, Slovačka, Meksiko) uredno dobio poziv, niti jednom se nije odazvao.

Haj' mi sad objasnite, svega vam kako je onda u cijeloj toj priči Sušić "seoska mlada", a Begović "gospodin"?
Corola

#7940 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Ok,znaci kod Hasagica kako doktori sa foruma rekose dijagnoza je diskus hernija :D
Nebilo vam zapovjedjeno da li bi mogli da dijagnozirate i ''bolest ili bolnu tacku''Begovica,pred tekmu protiv Slovaka?
Ipak biti toliko bolestan da se ni na telefon nije moglo javiti,a nakon tri dana odvaliti cjelih 90 minuta u Stokeu.
Nista drugo,nego zakljuciti da je ta'' bolest jako opasna''.
P.S da nije seosko mladalacka bolest? :mrgreen:
Obuca9

#7941 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Nego koja je poenta, Spahić naredio Sušiću da stavi Hasagića na gol, uprkos toj diskus-herniji?

A ko je naredio treneru Istanbulspora nekidan da stavi Hasagića na gol u finalu Kupa, uprkos toj istoj diskus-herniji? Isto Spaha ili neko drugi? Šta kaže Avdo debil Avdić?
jeza u ledja

#7942 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Spahicevi pipci sezu i do Istanbula, eee. :oops:
ganjeta

#7943 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Mozete vi braniti Sušića koliko hocete ali je cinjenica da nam brani povrijedjen golman koji nas je kost'o i kostace bodova. Gotivim ja Kenu ali treba Sušić da pokaze francuske manire kako pojedini forumasi vole reci :D i vrati svim silama Begovica na gol jer nam je potreban.

O Papacu nije potrebno previse govorit,svi treneri ga gotovo molili,a onih kulirao sa pravom.Sad se covjek sam nudi, da se razumijemo potreban nam je i on daje izjave da ga nije smeksala zastava na proslavi titule :-)
splend

#7944 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

ganjeta wrote:Mozete vi braniti Sušića koliko hocete ali je cinjenica da nam brani povrijedjen golman koji nas je kost'o i kostace bodova. Gotivim ja Kenu ali treba Sušić da pokaze francuske manire kako pojedini forumasi vole reci :D i vrati svim silama Begovica na gol jer nam je potreban.

O Papacu nije potrebno previse govorit,svi treneri ga gotovo molili,a onih kulirao sa pravom.Sad se covjek sam nudi, da se razumijemo potreban nam je i on daje izjave da ga nije smeksala zastava na proslavi titule :-)
opet ja :mrgreen:

pa brate, ako je iko pokazao francuske manire, na celu reprezentacije, to je pape. i to nekoliko puta. druga stvar je sto ga mediji ne vole, pa ga predstavljaju drugacije. prvo ih je fino "otjerao" s treninga, jer im je prije toga receno, da snime 5 min. i da idu. ovi navikli ko sa cirom, da ulaze u teren, da vuku igrace za izjavu i sl. pape je odmah pokazao gospodske manire. drugi put ih je pokazao, kad je zva asmira, iako ovaj dva puta prije toga odbija da dodje. pa sta treba, da ga moli na koljenima. ma daj. treci put, kad je ustao s konferencije, kad je muhamed bikic htio da bude strucnjak :mrgreen: pape, gospodin samo lagano ustane, uzme jaknu i izadje. nema s gospodom puno price, rezultati govore sve :dance:
za papca(kojeg usput volim haman ko dzeku :mrgreen: ) je opet ispao gospodin. sta treba, da zove svakoga ko se ogrne zastavom BiH. grb reprezentacije, treba zasluziti, neki ga ocigledno ne zasluzuju( ne mislim na sasu, ja bi mu kapitensku dao).
Corola

#7945 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

ganjeta wrote:Mozete vi braniti Sušića koliko hocete ali je cinjenica da nam brani povrijedjen golman koji nas je kost'o i kostace bodova. Gotivim ja Kenu ali treba Sušić da pokaze francuske manire kako pojedini forumasi vole reci :D i vrati svim silama Begovica na gol jer nam je potreban.

Ko to moze garantovati da nas i Begovic ako stane na gol nece kostati bodova?
Ako brani u Stokeu,pa nije zazidao kompletan gol.
A i on ga zna primiti kroz pisu ili kiks napraviti sad pa sad.

Jos kad se uzme u obzir da odbrana Stokea je jedna od kvalitetnijih u PL a kod nas odbrana jedna od nekvalitetnijih u kvalifikacijama.Onda se covjek dobro treba zamisliti,sta i kako.Jos mi je ona slika nenormalnog Asmirovog ispustanja lopte protiv Gane.Da mu Salihovic nije guz izvukao,ovaj bi se sam jos i ranije iskljucio iz repke.
Na stranu ono njegovo,hocu-necu se odazvati u repku.
Hasagic je branio i u finalu kupa i to kako branio.Pa navijaci kluba nisu spocitavali treneru,kako je Keno povrjedjen,cak naprotiv.
Da je kojim slucajem bio Vaha ili takav tip umjesto Papeta.Pokazao bi mu vrata umjesto manira.Mislim na Begsona.
Sto se tice Papca ,ako je kulirao sa pravom a sad se sam covjek nudi,iako ce Iljo itekako ostati u savezu.Onda mu to pravo ide malo vise na krivo. :-)
Obuca9

#7946 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

A zar nisu francuski maniri, da nakon sto te neko odbije ko zadnjeg levata, da ti ipak njega ponovo pozoveš? Zar time nije dovoljno pokazao da je spreman preći preko gluposti?
juventus

#7947 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Samo da pitam nešto, jesu li ovi stručnjaci što pričaju protiv Hasagića, gledali finale Turkog kupa neku večer?

Ne laprdajte u prazno, života vam.
Obuca9

#7948 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

juventus wrote:Samo da pitam nešto, jesu li ovi stručnjaci što pričaju protiv Hasagića, gledali finale Turkog kupa neku večer?

Ne laprdajte u prazno, života vam.
I to je Spaha naredio treneru Istanbula, da mora Keno braniti.
veljaca

#7949 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

metar_drva wrote:
veljaca wrote:
:?

Odavno nesto gluplje nisam procitao ....

Podrska selektoru :thumbup: u nastojanjima da konacno odemo na EP .....

:sax:
imaš pravo na mišljenje, moje je takvo kakvo jeste. kad kažem promišljeniji, ciljam na to da begović nikad ne dribla protivničke napadače, što keno često radi. dakle, ne ostavlja im mogućnost da mu uzmu loptu i zabiju gol. begović nema bespotrebnih istrčavanja, kojih keno ima i previše. pratim kenu od vremena dok je u želji igrao i nažalost, ne vidim nikakvo napredovanje u njegovoj igri. da ne govorimo o tome gdje koji brani i koliko često i kakve su lige u kojima brane i jedan i drugi.
i ne vidim gdje ja ne podržavam selektora u nastojanjima da nas odvede na EP? :?
samo, treba bit realan, sabrat 2 i 2 i skontat koji golman je u boljoj formi. pape se u vezi s begovićem ponaša kao seoska mlada.
E, ovo je vec nesto drugo .... ( ovo povecano ) .....
O ovome bi se dalo diskutirati ....
A, ona izjava da je Begovic puno bolji golman nego je Hasagic ikada bio - to je, ponavljam , NAJVECA glupost koju sam procitao na ovom forumu ...

Btw - nisam ja rekao da ti ne podrzavas selektora - nego da ja dajem podrsku selektoru :thumbup: jer je tema o njemu, a ne o golmanima ...

:sax:
metar_drva

#7950 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

veljaca wrote: A, ona izjava da je Begovic puno bolji golman nego je Hasagic ikada bio - to je, ponavljam , NAJVECA glupost koju sam procitao na ovom forumu ...
iskreno, zaboli me neka stvar jel ti misliš da je to glupost ili ne. rezultati će potvrditi ko je bio u pravu. ja sam uvjeren da će se papetu odbit od glavu tvrdoglavost u vezi sa hasagićem, kao prvom izboru golmana.
Locked