Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
metar_drva

#7901 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

denny84 wrote:-----------------------Hasagic----------------------
-Mujdza-------Spahic-------Papac----------Lulic-
--------------Rahimic------Medunjanin----------
--------Pjanic------Misimovic------Salihovic----
-----------------------Dzeko-----------------------

12. Begovic
13. Nadarevic
14. Besic
15. Stilic
16. Ibricic
17. Ibisevic
18. Muslimovic

Ja mislim da bi ovako trebali pocet protiv Rumuna.
da se ja pitam, a ne pitam, ja bih ovako
1. begović
12. šehić
smoki_choko

#7902 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

SUŠIĆ I JAGODIĆ U PETAK OBJAVLJUJU SPISAK

Selektor A reprezentacije Safet Sušić i „U-21“ Vlado Jagodić će odžati press konferenciju na kojoj će saopštiti imena igrača za predstojeće kvalifikacione utakmice za EP.

Konferencija će se održati u petak 20. maja 2011. godine u 11 sati u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu.

Iako još uvijek nema zvanične potvrde da će reprezentacije igrati utakmice, UEFA i FIFA su naložile Komitetu za normalizaciju da N/FSBiH organizuje utakmice kao da će se igrati.

Ipak, kako sada stoje stvari, suspenzija N/FSBiH trebala bi biti skinuta krajem ovog mjeseca, ukoliko Skuština N/FSBiH na sjednici 26. maja usvoji statut sa amandmanima koji su dogovoreni na prošlosedmičnom sastanku sa predsjednicima UEFA i FIFA u Cirihu.

Selektor BiH Safet Sušić za susret sa Rumunijom neće mnogo mijenjati sastav u odnosu na onaj koji je pobijedio u Zenici sa 2:1, a novo-staro ime u Zmajevima bi mogao biti Saša Papac.
Obuca9

#7903 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Meshtar wrote:@hz_semir: U nekoliko intervjua je Papac izjavio da bi se sad odazvao Sušiću, čak i na Sa-X je to rekao.
To je ona serija intervjua, koja se pojavila u roku od dva dana i u svakoj je bila priča "Ako odu Iljo i Suljo", a tu se vraćamo na ono što sam ja gore napisao. Iljo i Suljo još nisu otišli, prema tome nijedan od tih intervjua još uvijek nije relevantan.
Edin H.

#7904 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:
Meshtar wrote:@hz_semir: U nekoliko intervjua je Papac izjavio da bi se sad odazvao Sušiću, čak i na Sa-X je to rekao.
To je ona serija intervjua, koja se pojavila u roku od dva dana i u svakoj je bila priča "Ako odu Iljo i Suljo", a tu se vraćamo na ono što sam ja gore napisao. Iljo i Suljo još nisu otišli, prema tome nijedan od tih intervjua još uvijek nije relevantan.
Pa dobro, valjda ima neki novinar da ga nazove i razjasni. Problem je sto se covjek sada moze ponovo povuci, jer je Papetova ishitrena reakcija bila u stilu, ja tog igraca vise ne trebam, sto je sigurno i do njega doslo.
Edin H.

#7905 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Corola wrote:Edine,bas zahvaljujuci drvenoj Mariji uspjeli smo samo jednom biti neporazeni Francuza,ekstra odbrane i plus odbranjen penal.U pravu si,stvari se vrlo brzo zaboravljaju,ali samo od strane pojedinaca.
Sto se tice Papca nebih se volio uvjeravati u ovakvim vaznim mecevima,da li se popravio ili ne.
Nije Mpenza jedini,bilo je za-sranih tekmi sa njegove strane jos dosta.Nikad nije pruzao u repci,kao u klubovima.Ko god je duze repku pratio,zna o cemu pisem.A kao stoper ni on sam ne pamti kad je zadnju odigrao.
Sead Susic menadjer Mravcu???moze li kakav link?.Da ne bude cula kazala.
I Slobodan Janjus - Cobo je svojevremeno bio odlican golman :oops:
Ne znam da li ti je poznato da i igraci kadkada stare?

Nista onda, necemo testirati Papca koji je upravo produzio ugovor sa Rangersima, kada imamo stamenog i vise puta dokazanog Mravca :-)
Sa Mravcem i Mujdzom do Evropskog prvenstva :oops:

Provjerio sam ja na transfermarketu i zastupa ga neka kompanija u kojoj su nekakvi gastosi, ali i ljudi koji zive u Bosni, ali ne vidim Sejinog imena, premda to ne znaci da nije dio te organizacije.
solo2

#7906 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

Meshtar wrote:Papac je bez jedne noge bolji od Mravca na stoperu, pa čak i da duže vrijeme nije igrao na toj poziciji.

Osim toga, zašto ne bi papac igrao lijevog beka, Salihović lijevo krilo? A s druge strane Mujdža desnog beka, a Lulić desno krilo jer je čovjek prirodni dešnjak. Ako ništa imali bi centaršuteve s obje strane.
Nije losa ideja! Tu smo negdje, varijacije na temu ;-)
Corola

#7907 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Edin H. wrote:
Corola wrote:Edine,bas zahvaljujuci drvenoj Mariji uspjeli smo samo jednom biti neporazeni Francuza,ekstra odbrane i plus odbranjen penal.U pravu si,stvari se vrlo brzo zaboravljaju,ali samo od strane pojedinaca.
Sto se tice Papca nebih se volio uvjeravati u ovakvim vaznim mecevima,da li se popravio ili ne.
Nije Mpenza jedini,bilo je za-sranih tekmi sa njegove strane jos dosta.Nikad nije pruzao u repci,kao u klubovima.Ko god je duze repku pratio,zna o cemu pisem.A kao stoper ni on sam ne pamti kad je zadnju odigrao.
Sead Susic menadjer Mravcu???moze li kakav link?.Da ne bude cula kazala.
I Slobodan Janjus - Cobo je svojevremeno bio odlican golman :oops:
Ne znam da li ti je poznato da i igraci kadkada stare?

Nista onda, necemo testirati Papca koji je upravo produzio ugovor sa Rangersima, kada imamo stamenog i vise puta dokazanog Mravca :-)
Sa Mravcem i Mujdzom do Evropskog prvenstva :oops:

Provjerio sam ja na transfermarketu i zastupa ga neka kompanija u kojoj su nekakvi gastosi, ali i ljudi koji zive u Bosni, ali ne vidim Sejinog imena, premda to ne znaci da nije dio te organizacije.
Sa trideset godina,golman tek tada prelazi iz juniora u seniore. :D
Potpisao Papac i kako rece odmah mu splahnuo dozivljaj,jer je procitao da se stanje u savezu fakticki nije ni promijenilo.Da nije potpisao,nebi ni citao. :-)
Mujdza a bogami i Mravac su pa nasi od najstandardnijih igraca u svojim timovima.Sa njima do Evropskog,zasto ne.
Makar nemaju problema oko baterija u mobilnom,a mogu nekako i Ilju svariti.
Sto se tice menadzera i tih stvari,na forumima je izricito zabranjeno siriti dezinformacije ili neprovjerene stvarcice.
To bi Osim nazvao''corava posla''.
lord blackadder

#7908 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

hz__semir wrote:
Uostalom, Mravac je protiv Rumunije odigrao odlično.
Jasta je. Jos na samom pocetku je imao katastrofalnu gresku, koju je Spahic ispravio.

Susic se samozavarava da je protiv Rumuna bilo idealno i da ne treba nista mjenjati. Treba zamjeniti pometinu Mravca, sa iskusnim Papcem. Umjesto bolesnog Hasagica, bilo ko...pa taman vracali Supica.
Obuca9

#7909 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

"Zaista ne vjerujem da ću se naći na spisku za predstojeću utakmicu sa Rumunijom. Kako čitam, situacija u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine se još nije sredila, a osim toga niko me do sada nije kontaktirao", kaže Papac u razgovoru za SportSport.ba.

Kao što rekoh. Čovjek je rekao zaigraće kad se sredi situacija, situacija još nije sređena, pa on i ne očekuje poziv. Jednostavno frajer drži do svoje riječi i na tome mu uopšte ne treba zamjeriti, ima stav i slijedi ga.
Rookie

#7910 Re: Safet Susic -http://www.sarajevo-x.com/fo Pape, selektor BiH

Post by Rookie »

Jadno je da nisu ni kontaktirali Sašu. Ne kaže čovjek da se ne bi odazvao, već da ga ni ne zove niko.
BSn

#7911 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

Od Sase do daljnjeg nema nista, a Hasagic se zabetonirao na golu. On povrijedjen i bez haman ikakvog tezeg treninga iza sebe ima prednost nad golmanom iz Premijersipa. Jest da je taj golman poslije porusio mostove izmedju sebe i selektora, al tad nije i tad nije bilo zdrave logike da on stane na gol, bez obzira da je primio zalihe injekcija sa KCUS-a i da je rezervni bio Supic.

Zato ne bih rekao da Pape misli da je protiv Rumunije bilo idelano (po meni je bilo najbolje u zadnje dvoje kvale, ali ne perfektno, normalno), nego da nema bilo kakve altenrative. Da van der Sar dodje da brani, pored onog sto brani u Ćibirlibirlibioglusporu ne bi imao sanse.
splend

#7912 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

sasa na proslavi titule s nasom zastavom, je mnogima zacepio usta za sva vremena. gospodin veliki :thumbup:

hasagica samo lud covjek moze otjerati s gola. keno je uvijek dobro branio za repku, i niko nikakavog razloga nema da ga mijenja. jebote, kakvi su ovdje neki licemjeri. spahic kad igra pod injekcijama je heroj, a keno kad igra pod injekcijama je obicni debil (tako ispada). onaj sminker iz stokea, ce se valjda nekada dozvati, i taman za neke 3-4 godine, aBd naslijediti dostojno kenu na golu. i dugo nisam rekao, pape mi koji se razumijemo u fudbal smo uz tebe :dance:
ovi sto prate evroviziju i sve moguce sportove i kanale, naravno da vole ciru i sou :mrgreen:
metar_drva

#7913 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

splend wrote:sasa na proslavi titule s nasom zastavom, je mnogima zacepio usta za sva vremena. gospodin veliki :thumbup:

hasagica samo lud covjek moze otjerati s gola. keno je uvijek dobro branio za repku, i niko nikakavog razloga nema da ga mijenja. jebote, kakvi su ovdje neki licemjeri. spahic kad igra pod injekcijama je heroj, a keno kad igra pod injekcijama je obicni debil (tako ispada). onaj sminker iz stokea, ce se valjda nekada dozvati, i taman za neke 3-4 godine, aBd naslijediti dostojno kenu na golu. i dugo nisam rekao, pape mi koji se razumijemo u fudbal smo uz tebe :dance:
ovi sto prate evroviziju i sve moguce sportove i kanale, naravno da vole ciru i sou :mrgreen:
niđe veze to za kenu! ne znam znaš li šta je diskushernija, al kad to imaš, ne preporučuje se igranje fudbala na terminu, a ne da braniš za reprezentaciju. pogotovo što nije tačno da je uvijek dobro branio za repku, pa ovi futavi rumuni su ga pravili majmunom na golu (lob s 30 metara). skroz druga priča je što je begović puo bolji i promišljeniji golman nego što je keno ikad bio. da se razumiješ u fudbal, znao bi o čemu govorim.
ganjeta

#7914 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

splend wrote:. i dugo nisam rekao, pape mi koji se razumijemo u fudbal smo uz tebe :dance:
:lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mobile_Disco

#7915 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

`Ta ce mu ba Papac, pored Mravca i Panzde :D

Lijepo je što se ogrnuo zastavom BiH, kao i Džeko nakon osvojenog FA kupa sa Sitijem, ali to me neće smekšati - izričit je Pape

Ja stvarno ne mogu da vjerujem da on izjavljuje ovakve stvari, ciro vrati se barem si ebavao mater kome si stigao iako sam te mrzio uspio si da me nasmijes 3 puta :D
ultima_palabra

#7916 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Zna se od ranije da selektor izabrane fudbalske vrste BiH Safet Sušić i pored svih kvaliteta, nema temperament kao neki i uglavnom voli svoj posao raditi u miru.

Zato ga pomalo i "nervira" što još nije načisto da li će Skupština NSBiH 26. maja dati zeleno svjetlo za Statut, hoće li suspenzija sa saveza i A selekcije biti ukinuta. Zadnje što želi je stanje neizvjesnosti, jer je vremena sve manje, a "revanš" sa Rumunima 3. juna , koji će označiti nastavak kvalifikacija za EP, sve je bliže.

Iako su do njega došle optimistični signali nakon sastanaka Komiteta za normalizaciju NSBiH, kao i vijest da niko neće dirati "zmajeve", bh. selektor je još uvijek oprezan...

- Ne želim više ni pričati o tome, sve dok ne vidim da su delegati usvojili Statut! Što se Komiteta tiče, nemam nikakvih zamjerki za njihov rad, jer su uradili sve da bi se došlo do nekog kompromisa. Nije istina da sam imao konflikte sa Ivicom Osimom i drugima zbog nekih stvari i da sam u takvom raspoloženju napuštao sastanke Komiteta. Ali jesam naglasio da je najmanje što mi treba loš ambijent ili neki radikalni potezi, koji bi kvarili sve pozitivno što smo gradili oko reprezentacije - rekao nam je Sušić i potom se okrenuo "zelenom terenu", onome što najviše voli. Ne planira odstupiti od ranije politike i ustaljene igračke postave, koja se pokazala uspješnom. A zašto i mijenjati tim koji pobjeđuje! Pozive reprezentativcima za duele sa gostovanje u Rumuniji i domaću utakmicu sa Albanijom poslat će najkasnije do 19. maja, a imena 22 fudbalera neće objelodaniti do 20. mada nema previše dilema...

- Nisam kompletirao, ali tu će biti 99 posto fudbalera iz prošle akcije protiv Rumuna, koji su igrom i ponašanjem zaslužili novi poziv. Nema razloga da bilo koga od njih "sklanjam", a vraća nam se i Sejad Salihović. Možda će se priključiti jedno novo ime o kojem razmišljam, ali ne mogu sada otkrivati o kome se radi - rekao je bh. selektor.

Možda se radi o Asmiru Begoviću ili eventualno iskusnom Saši Papcu iz Glazgova, obzirom da će u Rumuniji odbrana biti ključ uspjeha, ali sva nagađanja padaju u vodu...

- Ne vjerujem da ću mijenjati formaciju. Imam Spahića, Mravca, Pandžu, a što se tiče Papca još ću malo razmisliti. Svakako mu čestitam na uspjehu i tituli sa Rendžersima. Lijepo je što se ogrnuo zastavom BiH, kao i Džeko nakon osvojenog FA kupa sa Sitijem, ali to me neće smekšati - izričit je Pape.

Zadovoljila bi ga četiri boda iz predstojećih duela, ključnih za baraž koji vodi u Poljsku i Ukrajinu. Malo ga brine što će prvenstva u ligama Evrope biti završena i zato će sa pripremama startati ranije nego što je planirao.

- Nekom se čini kratko, ali pauza od četiri, pet dana itekako škodi igračima. Okupljamo se 27. maja u "Hercegovini" na Ilidži, gdje ćemo trenirati naredna dva dana - rekao je Sušić. Pored internacionalaca, iz vida nije ispuštao ni fudbalere iz domaćeg prvenstva, golmana Šehića, Subašića iz Olimpica, Darka Maletića...

- Pratio sam susrete Premijer lige, a posljednji je bio između Želje i Zrinjskog na Grbavici, gdje me je obradovao nastup Šehića. Izvukao je neke teške šuteve - dodaje Sušić, kojeg raduje ga što će sarađivati sa novoim selektorom mlade reprezentacije Vladom Jagodićem. Ne sumnja da će se, njegovom zaslugom, uskoro "proizvoditi" novi Bešići, Vranješi...

- Sreli smo se čestitao sam mu za uspjeh sa Borcem i nadam se da će tako nastaaviti i u reprezentaciji. Radit ćemo zajedno, ali odmah sam stavio do znanja da mu neću vračati Muhameda Bešića, Subašića, jer ozbiljno računam na njih! - naglašava Sušić.

Pozivnicama selektora Sušića mogu se nadati Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Ognjen Vranješ, Boris Pandža, Emir Spahić, Adnan Mravac, Mensur Mujdža, Muhamed Subašić, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Semir Štilić, Darko Maletić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Sead Salihović.
Last edited by ultima_palabra on 18/05/2011 11:09, edited 1 time in total.
Obuca9

#7917 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ultima, jesam li ja corav ili ovdje piše "nije istina da sam imao konflikte sa Osimom", a ne "imao sam konflikte sa Osimom"?
Language

#7918 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Language »

Prije mozda 3 4 godine sam prosao pored Ivice Osima.....bilo je lijepo ljetnje vece...pozdravio sam ga sa dobro vece gospodine...na sto je on odgovorio i nasmijao....i dan danas se sjetim te scene....koji i kakav covjek......mislim da bi mu u biografiji pored zanimanje: nogometni trener trebalo stajati i covjek....znam da je van teme....pa cu ubaciti susica...to su samo polupismeni novinari pokusali tendenciozno napraviti vijest kako postoji neki sukob na njihovoj relaciji
Obuca9

#7919 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Language wrote:to su samo polupismeni novinari pokusali tendenciozno napraviti vijest kako postoji neki sukob na njihovoj relaciji
Isto to im je i gdin. Švabo rekao direktno u lice.
ultima_palabra

#7920 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Ultima, jesam li ja corav ili ovdje piše "nije istina da sam imao konflikte sa Osimom", a ne "imao sam konflikte sa Osimom"?
Dobro si, zaletih se :-D Nije iz loše namjere ;-) Nekako sam pročitao "nije tajna" umjesto "nije istina".
veljaca

#7921 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

metar_drva wrote:
splend wrote:sasa na proslavi titule s nasom zastavom, je mnogima zacepio usta za sva vremena. gospodin veliki :thumbup:

niđe veze to za kenu! ne znam znaš li šta je diskushernija, al kad to imaš, ne preporučuje se igranje fudbala na terminu, a ne da braniš za reprezentaciju. pogotovo što nije tačno da je uvijek dobro branio za repku, pa ovi futavi rumuni su ga pravili majmunom na golu (lob s 30 metara). skroz druga priča je što je begović puo bolji i promišljeniji golman nego što je keno ikad bio. da se razumiješ u fudbal, znao bi o čemu govorim.
:?

Odavno nesto gluplje nisam procitao ....

Podrska selektoru :thumbup: u nastojanjima da konacno odemo na EP .....

:sax:
Edin H.

#7922 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

metar_drva wrote:

Odavno nisam nesto pametnije procitao na ovom forumu :thumbup:

LSD

#7923 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Kako ne kontate da se Hasagić ne može POMAĆI doslovno zbog diskushernije...ne može se ni baciti, ne može ni desno, ni lijevo...može samo braniti one lopte koje su na maximalno metar oko njega....covjek ne može ,jednostavno...isto kao da ima kolac u leđima.
Ako kome nije jasno o cemu pricam, neka pogleda ova dva klipa i onda ce mu biti sve jasno.

metar_drva

#7924 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

veljaca wrote:

imaš pravo na mišljenje, moje je takvo kakvo jeste. kad kažem promišljeniji, ciljam na to da begović nikad ne dribla protivničke napadače, što keno često radi. dakle, ne ostavlja im mogućnost da mu uzmu loptu i zabiju gol. begović nema bespotrebnih istrčavanja, kojih keno ima i previše. pratim kenu od vremena dok je u želji igrao i nažalost, ne vidim nikakvo napredovanje u njegovoj igri. da ne govorimo o tome gdje koji brani i koliko često i kakve su lige u kojima brane i jedan i drugi.
i ne vidim gdje ja ne podržavam selektora u nastojanjima da nas odvede na EP? :?
samo, treba bit realan, sabrat 2 i 2 i skontat koji golman je u boljoj formi. pape se u vezi s begovićem ponaša kao seoska mlada.
LSD

#7925 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

metar_drva wrote:
veljaca wrote:

imaš pravo na mišljenje, moje je takvo kakvo jeste. kad kažem promišljeniji, ciljam na to da begović nikad ne dribla protivničke napadače, što keno često radi. dakle, ne ostavlja im mogućnost da mu uzmu loptu i zabiju gol. begović nema bespotrebnih istrčavanja, kojih keno ima i previše. pratim kenu od vremena dok je u želji igrao i nažalost, ne vidim nikakvo napredovanje u njegovoj igri. da ne govorimo o tome gdje koji brani i koliko često i kakve su lige u kojima brane i jedan i drugi.
i ne vidim gdje ja ne podržavam selektora u nastojanjima da nas odvede na EP? :?
samo, treba bit realan, sabrat 2 i 2 i skontat koji golman je u boljoj formi. pape se u vezi s begovićem ponaša kao seoska mlada.
Naprotiv, upravo se Begović ponaša kao seoska mlada prema svom selektoru koji mu je uredno slao pozive kao i ostalim ;-) samo što Began eskivira pozive i pravi selektora budalom...to nece više tako ici.
Locked