Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#7401 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote:A ja bih baš volio da Višća i Handžić zaigraju, npr. u zadnjih 15-20 minuta kod rezultata jedno 3-0 8-) da momci malo pokažu šta znaju.
I Štilić uz njih :D
Abacija

#7402 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Abacija »

Bosanski_kralj wrote:
LSD wrote:A ja bih baš volio da Višća i Handžić zaigraju, npr. u zadnjih 15-20 minuta kod rezultata jedno 3-0 8-) da momci malo pokažu šta znaju.
I Štilić uz njih :D
:thumbup: za Stilica.
luckylaka

#7403 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Jebi ga kad ja napisem da ovdje ima par,,klocova,,koji dolaze da samo provociraju ona neki kazu da sam retard i da je ovo otvoreni forum da svako ima pravo iznijeti svoje misljenje.Naravno da ima pravo ali kad pojedinci legendarnog Papeta nazivaju papkom,klocom,idiotom,kretenom onda to nije vrijedzanje i to prolazi.Napisao sam prije godinu da ce nas Pape odvesti ne EP i naravno da hoce(kakva ba suspenzija nema od toga nista)u inat mnogobrojnim hasumima i papcima kojima je zadovoljstvo gledati kako BiH reprezentacija gubi da bi mogli ovdje prodavati muda pod bubrege sa onim,,eto jesm reko da je pozvo Begu,,Hebo vas Begovic vise nije kralj shupak od covjeka bio i ostao.Mrsh od reprezentacije u tri lijepe.Eto ja sam se ispuco nakon 14 dana off-a.Moderacijo bujrum po obicaju jos 14 dana nece mi biti krivi ni za uvijek.I na kraju,,Jedan je HASE,drugi je PAPE,,. PAPE i reprezentacijo oni najvjerniji cekaju te u Poljskoj ABD.Poz.
Obuca9

#7404 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dialer wrote:Ma ja eto vi ste pametni i tako to, citate, znate itd... Cucemo se jos :thumbup:
Još jedan u nizu onih koji će moliti Boga da nas Rumuni pobjede kako bi otkucao tri magične riječi "Jesam vam rek'o".

Samo mi te žao, što to nećeš dočekati ;)
Dialer

#7405 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

hz__semir wrote:
Dialer wrote:Ma ja eto vi ste pametni i tako to, citate, znate itd... Cucemo se jos :thumbup:
Još jedan u nizu onih koji će moliti Boga da nas Rumuni pobjede kako bi otkucao tri magične riječi "Jesam vam rek'o".

Samo mi te žao, što to nećeš dočekati ;)
Selektor se pogubio to je ocito. Vidjecemo, Boze sacuvaj da prizivam poraz il nesto, al sve vodi prema tome ;-)
solo2

#7406 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

Samo lagano - mislim da konacno imamo prepoznatljivu i dobru igru, normalnog i stalozenog trenera koji pametno vodi reprezentaciju bez potrebe da se ide "fanaticno" i na ho-ruk. Nasi najbolji igraci su malo u krizi ili van forme ali vjerujem i nadam se da to nece uticati na njihovo zalaganje i igru u subotu

Sretno BiH! :bih:
Mustang1

#7407 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Meni ne treba ni fanaticno ni horuk ni stalozen trener nit bilo koji kurac osim pobjeda i plasmana na prvenstvo ...
SaMaster

#7408 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SaMaster »

solo2 wrote:Samo lagano - mislim da konacno imamo prepoznatljivu i dobru igru, normalnog i stalozenog trenera koji pametno vodi reprezentaciju bez potrebe da se ide "fanaticno" i na ho-ruk. Nasi najbolji igraci su malo u krizi ili van forme ali vjerujem i nadam se da to nece uticati na njihovo zalaganje i igru u subotu

Mi imamo jednog kloca na klupi. Dobar igrac bio, to je nesporivo, ali brate trener? To nema veze sa zivotom....
solo2

#7409 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

Bubalo1 wrote:Meni ne treba ni fanaticno ni horuk ni stalozen trener nit bilo koji kurac osim pobjeda i plasmana na prvenstvo ...
e nemEre tako
solo2

#7410 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

SaMaster wrote:
solo2 wrote:Samo lagano - mislim da konacno imamo prepoznatljivu i dobru igru, normalnog i stalozenog trenera koji pametno vodi reprezentaciju bez potrebe da se ide "fanaticno" i na ho-ruk. Nasi najbolji igraci su malo u krizi ili van forme ali vjerujem i nadam se da to nece uticati na njihovo zalaganje i igru u subotu

Mi imamo jednog kloca na klupi. Dobar igrac bio, to je nesporivo, ali brate trener? To nema veze sa zivotom....
Polahko drug, potreban je kontunuitet, mnoge stvari dolaze na svoje vidjet' ces :bih:
Mobile_Disco

#7411 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

luckylaka wrote:Jebi ga kad ja napisem da ovdje ima par,,klocova,,koji dolaze da samo provociraju ona neki kazu da sam retard i da je ovo otvoreni forum da svako ima pravo iznijeti svoje misljenje.Naravno da ima pravo ali kad pojedinci legendarnog Papeta nazivaju papkom,klocom,idiotom,kretenom onda to nije vrijedzanje i to prolazi.Napisao sam prije godinu da ce nas Pape odvesti ne EP i naravno da hoce(kakva ba suspenzija nema od toga nista)u inat mnogobrojnim hasumima i papcima kojima je zadovoljstvo gledati kako BiH reprezentacija gubi da bi mogli ovdje prodavati muda pod bubrege sa onim,,eto jesm reko da je pozvo Begu,,Hebo vas Begovic vise nije kralj shupak od covjeka bio i ostao.Mrsh od reprezentacije u tri lijepe.Eto ja sam se ispuco nakon 14 dana off-a.Moderacijo bujrum po obicaju jos 14 dana nece mi biti krivi ni za uvijek.I na kraju,,Jedan je HASE,drugi je PAPE,,. PAPE i reprezentacijo oni najvjerniji cekaju te u Poljskoj ABD.Poz.
Jarane to sto je on bio dobar igrac ne znaci i da je trener, da jeste vodio bi neku jaku ekipu, to sto ga raja ne gotivi, pa svako ima svoje razloge, isto tako kao sto ga ti gotivis, al jarane da nesto smrdi, smrdi. Begovic je super golman i steta bi bilo da radi nekih bezveznih prijateljskih preko svijeta izgubis jednog golmana, a da ne odes i fino popricas sa njim ko covjek, a ne preko novina ko neka baba da prijetis, al hajd svakom svacije, ima nas koji smatramo da je Begovic vec odavno zasluzio da stoji na golu, prije hasagica koji ionako igra pod inekcijama skoro svaku, al eto to je do "struke", sto ne vidi kako i sta..
splend

#7412 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

SaMaster wrote:

zasto lupate gluposti?? pa valjda je red da se prvo malo informises, pa tek onda nesto napises. ne odnosi se samo na tebe, vec i na druge koji lupaju gluposti ;-)

Prvi posao mu je bio u Cannesu u sezoni 1994-95, a ostvario je plasman u Intertoto kup.

Od 1996. do 1998. godine vodio turski Istanbulspor, ekipu koja je godinu ranije ušla u Prvi ligu Turske, a on ih je odveo 1997. do 6. mjesta i plasman u Intertoto Kup, a godinu dana kasnije do 4. mjesta i plasmana u Kup UEFA....

Kasnije je vodeći Al Hilal Riyad 2000. godine osvojio Superkup Azije, te Arapski Kup Kupova.

Posljednji klub za koji je Pape radio je bio Ankaraspor u sezoni 2007/08, došao je tamo u 25. kolu u trenutku kada je Ankaraspor bio na 15. mjestu na tabeli, a Pape ih je vodio do kraja i završio na DESETOM mjestu. Nakon čega je sam otišao, jer nije bio zadovoljan ambicijama kluba, koji je nakon toga ispao iz lige.
juventus

#7413 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Sve timovi i rezultati da se noge tresu. Znaš li ti koliko je trenera u svijetu koji su trenutno aktivni i imaju bolje rezultate od tih?

Minimalno 200. A mi hoćemo među 24 u Evropi.

Jedino ako je Intertoto u rangu sa EP?
Mustang1

#7414 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Nista onda trebali smo Kemala Hafizovica..i on je sa Celikom jednom daleko doguro u Intertoto kupu :D
splend

#7415 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

juventus wrote:Sve timovi i rezultati da se noge tresu. Znaš li ti koliko je trenera u svijetu koji su trenutno aktivni i imaju bolje rezultate od tih?

pa sta tebi nije jasno? pa znas li ti koliko kosta tih 200 trenera, a koliko on ima platu. sta je trebao doci za selektora jurgen klinsman mozda(iako pape kao trener ima vise trofeja od njega :mrgreen: ) ili neko ime koje kosta milion eura po sezoni. pape je sa istanbulom prve godine bio sesti, iza beskitasa i burse, da bi ih godinu kasnije ostavio iza sebe. ispred njega su bili jednio fener, galata i trabzon. i opet je on karina od trenera kako neki ovdje kazu. ne oni zapravo ne kazu, oni samo lupe, da nesto napisu. prije tri godine preuzeo ankaru, 9 kola prije kraja, koja je bila na predposljednjem mjestu lige, da bi na kraju imao 12 bodova vise od mjesta koja ispadaju. ali ne, opet ne valja nekom. repka igra najljepsi fudbal od kad postojimo, imamo glavu i rep, al ne, opet ne valja i karina je od trenera. nama da dodje murinjo sutra, pola bi ih ovdje reklo, ma jebo njega barsa ga klepi 5:0, i on neki trener, i tako u nedogled :!:
juventus

#7416 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

To kakav je trener, ne možemo odrediti ti i ja. Rezultati to govore.

Kad osvoji nešto ili neku reprezentaciju odvede na EP ili SP, to će onda biti verifikacija njega kao trenera.

To što je s ovim sporom bio šesti, a s onim deveti, imao 12 bodova više od onog, a samo tri manje od onog, to vodu ne pije, pogotovo kad pričamo o Turskoj ligi koja ima tri kluba.

Rezultat u Albaniji, pa ovih nekoliko prijateljskih s jačim ekipama (svaka čast za Slovačku), pa ona nemoć protiv francuza koja se riječima ne može opisati, to su za mene argumenti o njemu kao treneru.

:run:
Max Bunker

#7417 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Max Bunker »

Bubalo1 wrote:Meni ne treba ni fanaticno ni horuk ni stalozen trener nit bilo koji kurac osim pobjeda i plasmana na prvenstvo ...
E pa vidis. Radi te takve logike i nismo nigdje otisli.
BaileyS

#7418 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Ma pola ove djece ne znaju gdje su suplji.

Sad ce ti spominjati kako im treba dobar trener a vec u sljedecem postu ce spomenuti Slovence i njihov plasman a da ih stavis pred zid za streljanje ne bi znali bez googla kako se taj "dobri slovenacki trener" zove (ne znam ni ja jer on je mali djelic u uspjehu tih Slovenaca).

Ono sto hocu reci je u stvari ono sto je rekao Ivica Osim u svom zadnjem intevju, neuspjeh ove zemlje i reprezentacije nisu treneri vec upravo prevelika kolicina bolida koji bi htjeli uspjeh preko noci i trenere koji im prave cuda. Zato niko nece ni da se prihvati posla jer sto ce mu rasprava sa debilima koji ce mu reci da je samo plasman na prvenstvo uspjeh ne uzimajuci u obzir bilo kakve objektivne okolnosti koje uvijek imaju uticaja na rezultate. Nijima je glavni argument kad moze Slovenija i Hrvatska moramo i mi jer oni pucaju od muke sto je u komsije zelenija trava a to se ne da vise trpiti.

Kad od selektora budemo trazili prije svega rad i nekakav kontinuitet a ne samo rezultate (ko' da je rezultat nesto sto se naruci preko interneta) mozda na kraju dodjemo do tog zeljenog plasmana. Samo problem je sto bi mi uvijek da preskocimo pet stepenica i zbog toga se redovno vracamo na prvu.
splend

#7419 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

prvo pape mi nije nista u rodu, da ne mislis da ga radi toga branim :mrgreen:

slazem se da rezultati govore o tome kakav je ko. ja koliko mogu da vidim, on ima dobre rezultate s ekipama koje je vodio. cak se moze reci i odlicne. nama je on do sada najbolji trener kojeg smo imali, ali isto tako treba biti posten i reci i da ima i najbolju selekciju od svih njegovih predhodnika(osim cire, koji je imao istu).
u prijateljskim tekmama ima "slabe" rezulatate, ako se neuspjehom moze smatrati poraz od njemacke, svedske i meksika (mi bi neuspjehom smatrali i poraz od spanije, brazila i argentine jer smo naopaki). poslije tri tekme u kvalifkacijama imamo ocekivane rezulatate i u skladu sa realnim mogucnostima ovoga tima. pobjedili luksemburg, izgubili od francuske i nismo izgubili od albanije. zanci realno da realnije nemoze biti. neki su ocekivali 9 bodova iz prve tri tekme, mozda su i malo ocekivali, mozda smo trebali ipak osvojiti 14 bodova :lol: ako i kad pobjedu rumuniju, mi smo na korak do baraza, bez obzira kako budemo igrali kod njih u gostima. al' dzaba to sve, kad ovdje ima strucnjaka koji bi bolje vodili reprezentaciju :bih:
Corola

#7420 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Liga sampiona osam ekipa ostalo.Euro liga osam ekipa isto ostalo.Po dvadesetak igraca puta sesnaest 320 igraca nek bude.Od tog citaj NULA dupla sto ce tice nasih zvjezda i zvjezdica iz repke ili okolo repke.
Hocemo selektore,uspjehe, ku.ca graha. :shock: :-)
tcz

#7421 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

juventus wrote:Sve timovi i rezultati da se noge tresu. Znaš li ti koliko je trenera u svijetu koji su trenutno aktivni i imaju bolje rezultate od tih?

a po cemu je onda Bazdarevic (uz svo postovanje prema njemu) i na primjer Barba bolji treneri od Safeta?

Dzeku su zvali KLOCOM pojedini strucnjaci pa vidi gdje zavrsi.
JEDRILICA

#7422 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JEDRILICA »

juventus wrote:To kakav je trener, ne možemo odrediti ti i ja. Rezultati to govore.

Kad osvoji nešto ili neku reprezentaciju odvede na EP ili SP, to će onda biti verifikacija njega kao trenera.

To što je s ovim sporom bio šesti, a s onim deveti, imao 12 bodova više od onog, a samo tri manje od onog, to vodu ne pije, pogotovo kad pričamo o Turskoj ligi koja ima tri kluba.

Rezultat u Albaniji, pa ovih nekoliko prijateljskih s jačim ekipama (svaka čast za Slovačku), pa ona nemoć protiv francuza koja se riječima ne može opisati, to su za mene argumenti o njemu kao treneru.

:run:
Nisi svjestan sta govoris. Je li ti stvarno smatras da jedan bosanac ili ti ga hercegovac (da ne znam kakva je marka bio kao fudbaler) Papetovih godina, moze tek tako dobiti priliku da vodi klubove tipa najvecih evropskih klubova i bude sa njima prvak Evrope? Je li ti mislis da neko ko nije osvojio neko prvenstvo tek tako moze da bude trener neke druge zemlje (a ne svoje maticne), kako bi se plasirao na neko EP ili SP?
To je naivno razmisljanje.
Ni Mesa Bazdarevic, ni Hadzibegic, ni Barbarez nisu osvojili nesto vise.
Jedini Bosanci i Hercegovci sa iskustvom i sa pogledom u moderni fudbal o kojem ti govoris su I. Osim, Bajevic, Maric, Halilhodzic i Boro Primorac.
Oni nece za € 5000,00 mjesecno da se zajebaju sa tipovima poput Usketa.

Pape je do sada po meni pokazao sasvim solidne rezultate, skladne nasim mogucnostima.
Prvi put reprezentacija ima igru i to lijepu igru. Igramo napadacki, nema bunkera i ako gubimo makar pogledam lijepu utakmicu kao onu protiv Meksika.

Naprijed Pape majstore, nema veze sta god da se desi postavljas pravilne temelje! :thumbup:
Mustang1

#7423 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Max Bunker wrote:
E pa vidis. Radi te takve logike i nismo nigdje otisli.
:lol: :lol: :lol: :lol: A sta trebamo dovest trenera koji pojma ni o cemu nema...da uci poso na mjestu selektora...da nam cilj nije uopste da idemo na prvenstvo...i onda cemo pobjedjivati sve i plasirat se na prvenstvo ? :D :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
juventus

#7424 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Ne pobjediti onakvu Albaniju s ovakvim igračima po meni je teži neuspjeh.

Primjera radi, Ibričić kao tad najbolji igrač Hajduka, nije imao mjesta u našoj prvoj postavi, dok je kod njih Bulku koji je samo par puta sjedio na klupi Hajduka, jedan od glavnih igrača. To su činjenice.

Nemojte samo sad, pa nije ih pobjedio ni Potugal ili Engleska, ili ko već. Te reprezentacije sebi mogu priuštiti taj luksuz, za razliku od nas.
missko

#7425 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

juventus wrote:Ne pobjediti onakvu Albaniju s ovakvim igračima po meni je teži neuspjeh.

Primjera radi, Ibričić kao tad najbolji igrač Hajduka, nije imao mjesta u našoj prvoj postavi, dok je kod njih Bulku koji je samo par puta sjedio na klupi Hajduka, jedan od glavnih igrača. To su činjenice.

Nemojte samo sad, pa nije ih pobjedio ni Potugal ili Engleska, ili ko već. Te reprezentacije sebi mogu priuštiti taj luksuz, za razliku od nas.
Kako kontradiktorno, ovakvi igraci kao a onda ne mozemo priustiuti luxuz Portugala. Kakvi igraci?
Locked