Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BaileyS

#6551 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Znaci Susic bi na crnu listu morao uz Jahica staviti Ibricica i Begovica te "povratnika" Nadarevica. Pitanje je je li ovo previse ne zato sto mi ih je zao vec sto nemamo materijala?

Mogao bi opstati ako dobije podrsku svih ostalih igraca ali puno je tu prijateljstava i veza, pitanje je da li bi bilo jos nezadovoljnika ako ove odstrani. Ja mu u svakom slucaju savjetujem da ide tim putem jer u suprotnom je sigurni gubitnik a ovako i ima sanse da izgura na dobro. Alternativa mu je da se povuce.
AmsterdamA

#6552 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AmsterdamA »

jazzer wrote:@ AmsterdamA

Ako je tako, bas ce ih zajebati :) .
Vidi ovo, da su dosljedni, eventualnom kaznom Begovica od jedne ili vise utakmica, ukoliko bi Savez/Susic, ne znam ko to i trazio, desilo bi se ono cega se Trebinjac najvise boji-izostavljanja iz ekipe Stoke City i gubljenja mjesta medju stativama jer taj Sorenssen jedva ceka i vjerovatno bi ga potisnuo dobrim odbranama. Tako bi se frustracije produbile , Savez dobio zadovoljstvo (mozda) a svadja bi prerasla u trajni razlaz s jednim od najvecih talenata medju golmanima Premiership-a. tesko je tu biti pametan kad imamo jedva desetak igraca koji mogu igrati na najvisem nivou i tada, ako su u formi. Sve mirise na veliku frku i fijasko reprezentacije a potom i ostavka Suseka.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6553 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

ma kakvo povlačenje...u svakom ozbiljnom NS selektorova je zadnja ma kako odlučio. Ako već gradi autoritet treba ostati dosljedan. A ima ovdje i veliki minus koji ide igračima jer za reprezentaciju igraš iz ljubavi a ne za pare i mislim da se njima do sada previše prostora davalo da se zajebaju, a to je sve produkt same ho-ruk organizacije NS-a
mikogoago

#6554 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Ja mislim da pogresno postavljate stvari.
Susic nikako nije gubitnik,on samo radi svoj posao najpostenije sto moze i balansira i nastoji da ih unormali koliko moze.jha mu se divim na strpljivosti i hladfnokrvnosti kojom ova j nezahvalni posao radi.
Ovdje se radi o odnosu prema DRESU SA DRZAVNIM GRBOM i mislim svaki onaj koji se ne odazove da je gubitnik.Pitam se samo kako ti ljudi razmisljaju.Doci ce u svoje krajeve,jednog dana ce prestati da igraju fudbal i misle ziviti medju ljudima koje su iznevjerili tako sto nisu se odazvali u nacionalni tim.Neka kaze ko sta hoce ali to je ravnoIZDAJI i ako imaju samo gram postenja u sebi nece imati hrabrosti gledati ljudima u oci.Ne moze se sve parama kupiti.U svakom slucaju ne ponos sto si Bosanac ili Hercegovac(mada se neki izgleda toga stide)
BaileyS

#6555 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

JoseMujica wrote: ma kakvo povlačenje ...u svakom ozbiljnom NS selektorova je zadnja ma kako odlučio. Ako već gradi autoritet treba ostati dosljedan. A ima ovdje i veliki minus koji ide igračima jer za reprezentaciju igraš iz ljubavi a ne za pare i mislim da se njima do sada previše prostora davalo da se zajebaju, a to je sve produkt same ho-ruk organizacije NS-a

Ja se slazem ali nije sigurno da vecina tako misli.

Sve i da izaberemo novog selektora taj bi trebao kazniti ove igrace ako imalo drzi do svog zanata. Ja se nadam da ce Pape imati muda i izgurati ovo do kraja pa kako god zavrsilo.
Last edited by BaileyS on 07/02/2011 12:51, edited 1 time in total.
juventus

#6556 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

veljaca wrote:
juventus wrote:
limeni wrote:meni nasi igraci nisu jasni, prvo se zale na savez kao nema prijateljskih utakmica protiv jakih, pa im smetaju prijateljske na kraju sezone (svedska), pa sada nikako ne zele doci..
ne znam meni se cini da igraci bojkotuju susica..
Ne vjerujem u to. Prije bi rekao da bojkotuju nerazumne odluke ljudi iz Saveza.

Iako Sušića ne cijenim kao trenerskog stručnjaka ni sekunde, mora mu se priznati da ima najbolji pristup prema igračima, od svih selektora do sad.
Ako moze - kolega po Forumu - objasnjenje ove tvoje prve a i druge tvrdnje. Zasto ga ne cijenis kao trenerskog strucnjaka ni sekunde a i zasto ima najbolji pristup prema igračima, od svih selektora do sad ?
Ako ti nije mrsko objasniti. Hvala ....

:sax:
O ovom prvom možemo dugo, sad nemam vremena...uglavnom zbog njegovih rezultata do sad, zbog jačine klubova koje je vodio, zbog toga što u njemu nema emocija, što ne vidim u njemu neki fanatizam, što nije filizof, strateg...itd...

Ovo drugo, zbog izjava o igračima koji se nađu u teškoj situaciji, Misimović, Ibišević, Pjanić...uvijek je uz svoje igrače, uvijek da izjavu koja će ih doći bez obzira što im u klubu ne ide kako bi željeli itd.
burek_in_space

#6557 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

veljaca wrote:Polako sve dolazi na svoje ...

Shta ti ovo znachi?! :?

Koliko me nervira par ovih delegata, rado bih podijelio par shamara ovom 'Ajduchkom srcu i Nadarevicu.
Begovic je ionako strano tijelo od samog pochetka u reprezentaciji. Keno i kad dribla, to radi sa srcem. :mrgreen:
juventus

#6558 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Vjerujte da će Sušiću zadnje biti u reprezentaciji, ako ih suspenduje, a ne dobije Rumuniju ni u jednoj utakmici.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6559 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

burek_in_space wrote:Keno i kad dribla, to radi sa srcem. :mrgreen:
:lol:
mikogoago

#6560 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

burek_in_space wrote:

Koliko me nervira par ovih delegata, rado bih podijelio par shamara ovom 'Ajduchkom srcu i Nadarevicu.
Begovic je ionako strano tijelo od samog pochetka u reprezentaciji. Keno i kad dribla, to radi sa srcem. :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ima´l_zime_Marinko

#6561 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ima´l_zime_Marinko »

Mi smo jednostavno takvi, da ne kazem taki, nema sile da ti neko moze nesto narediti, pocevsi o roditelja do naseg Safeta ! uvijek smo najpametniji, sad bi kao Ibricic cak i napustio reprezentaciju, ma samo naprijed idi kad si najpametniji i ne zelis da ti neko moze narediti da ti dodjes na okupljanje svoje reprezentacije ! a da pokusamo imati reprezentaciju bez selektora ? ono, dogovori Jasmin iz Saveza utakmicu i onda igraci dolaze kako koji hoce i moze ! Trenutno od svih mislim da jedino Salihovic i MUSLIMOVIC ne bi bili u stanju da odbiju reprezentaciju ! i nista mi nema draze nego gledati Muslimovica kako se raduje kad zabije gol i za reprezentaciju i za svoj klub ,ono bas od srca :) !
therrarrius

#6562 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by therrarrius »

BaileyS wrote:
JoseMujica wrote: ma kakvo povlačenje ...u svakom ozbiljnom NS selektorova je zadnja ma kako odlučio. Ako već gradi autoritet treba ostati dosljedan. A ima ovdje i veliki minus koji ide igračima jer za reprezentaciju igraš iz ljubavi a ne za pare i mislim da se njima do sada previše prostora davalo da se zajebaju, a to je sve produkt same ho-ruk organizacije NS-a

Ja se slazem ali nije sigurno da vecina tako misli.

Sve i da izaberemo novog selektora taj bi trebao kazniti ove igrace ako imalo drzi do svog zanata. Ja se nadam da ce Pape imati muda i izgurati ovo do kraja pa kako god zavrsilo.
Slazem se, mislim da je izuzetno, ali IZUZETNO bezobrazno sa Ibriciceve strane bukvalno prijetiti papanskim izjavama tipa:''Ako me kazne, napustam reprezentaciju''. Pape mora uspostaviti autoritet. O ovome se tabirilo jos nakon utakmice poslije Albanije i sada je vrijeme da Pape dokaze da je doslijedan, da ima muda ici do kraja, jer je apsolutno u pravu.
Ako se igracima nije igralo na ovom turniru ne znam kog su *urca cekali zadnje dane da se oglase.
Edin H.

#6563 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

juventus wrote:Vjerujte da će Sušiću zadnje biti u reprezentaciji, ako ih suspenduje, a ne dobije Rumuniju ni u jednoj utakmici.
U pravu si, Pape tesko balansira izmedju lopova iz Saveza i egocentricnih, samo gledam svoj interes novopocenih milonera, nasih reprezentaivaca.

Sto se tice Rumunije nama realno treba 6 bodova iz te dvije utakmice da bi bili ozbiljan pretendent. Pazite sta sam rekao, Rumuni ce okrenuti Albance u Tirani.
zecko_kupuz

#6564 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

"Projekat Mehiko" je usran od početka, jasno je da svi imaju krivice u ovome. Priznajte da često idealiziramo situaciju oko reprezentacije. Nema mjesta za inat i moral, samo mudra glava tu prolazi. ;-)
Autogol nam je da Sušić pukne suspenziju igračima, autogol nam je da igrači bojkotuju svaku iole "egzotičnu" utakmicu, autogol nam je da Savez...pa dobro, Savez nam je oduvijek sam po sebi bio autogol. :P

Atmosfera se žestoko shorginjala od prošlih kvalifikacija, igrači su u lošoj formi ili mijenjaju klubove, selektor forsira drugačiji sistem igre... Ako se uoči Rumunije ne dovedemo u red, crno nam se piše, ne samo u kvalifikacijama već reprezentaciji generalno. A tu nam još uvijek visi prijetnja suspenzije. :roll:
veljaca

#6565 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

burek_in_space wrote:

Hvala na pitanju ....

Upravo znaci ovo sto sam napisao ....

Polako sve dolazi na svoje ..... Ja vjerujem u Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine :bih: ....

burek_in_space

#6566 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Dolazi sve na svoje?! :?
Nek ti bude, jer ne zhelim skontati koliko je zlurad komentar, ako nastavim zapitkivati.
veljaca

#6567 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

burek_in_space wrote:Dolazi sve na svoje?! :?
Nek ti bude, jer ne zhelim skontati koliko je zlurad komentar, ako nastavim zapitkivati.
Ne znam stvarno - odakle si skontao da je zlurad komentar. :? Sve dolazi na svoje. Neke se stvari moraju posloziti. A glavni cilj su promjene u N/FSBIH - koji je uzrok svih problema ....
Ja nisam napisao zlurad komentar uperen protiv selektora - kao sto su neki pomislili.... Cak ovaj moj komentar nema direktne veze sa selektorom. Ja kada imam nesto protiv nekog poteza selektora - to javno napisem. Zar to nije bio primjer unazad nekoliko stranica ( dupli arsini )? A ovaj komentar nema nikakve direktne veze sa selektorom - iako se posredno tice selektora - jer bi i on volio da je profesionalniji i bolji N/FSBiH .... Problem je u N/FSBiH :x

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6568 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

iskreno moram reći da je kod nas teško biti selektor jer sam NS u k*urcu i sad ako Sušić bude isnistirao na autoritetu a npr. izgubimo od Rumuna, Savez + novinari će ga pokopati, popljuvati i otjerati.

I tu je centralni problem bh. nogometa Savez. Da imamo normalan NS i sam selektor bi imao normalne uslove za rad i autoritet i ne bi bilo ovakvih zajebancija. Mi imamo tipični ho-ruk sistem i kad zapne žrtvuje se selektor, jebote u najmanju ruku ko da smo Brazil
Edin H.

#6569 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

zecko_kupuz wrote:"Projekat Mehiko" je usran od početka, jasno je da svi imaju krivice u ovome. Priznajte da često idealiziramo situaciju oko reprezentacije. Nema mjesta za inat i moral, samo mudra glava tu prolazi. ;-)
Autogol nam je da Sušić pukne suspenziju igračima, autogol nam je da igrači bojkotuju svaku iole "egzotičnu" utakmicu, autogol nam je da Savez...pa dobro, Savez nam je oduvijek sam po sebi bio autogol. :P

Atmosfera se žestoko shorginjala od prošlih kvalifikacija, igrači su u lošoj formi ili mijenjaju klubove, selektor forsira drugačiji sistem igre... Ako se uoči Rumunije ne dovedemo u red, crno nam se piše, ne samo u kvalifikacijama već reprezentaciji generalno. A tu nam još uvijek visi prijetnja suspenzije. :roll:
:roll:
burek_in_space

#6570 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

veljaca wrote:
Ne znam stvarno - odakle si skontao da je zlurad komentar. :? Sve dolazi na svoje. Neke se stvari moraju posloziti. A glavni cilj su promjene u N/FSBIH - koji je uzrok svih problema ....
Ja nisam napisao zlurad komentar uperen protiv selektora - kao sto su neki pomislili.... Cak ovaj moj komentar nema direktne veze sa selektorom. Ja kada imam nesto protiv nekog poteza selektora - to javno napisem. Zar to nije bio primjer unazad nekoliko stranica ( dupli arsini )? A ovaj komentar nema nikakve direktne veze sa selektorom - iako se posredno tice selektora - jer bi i on volio da je profesionalniji i bolji N/FSBiH .... Problem je u N/FSBiH :x

Nikakve promjene unutar N/FS BiH nece nastati zbog ove utakmice. One se moraju desiti zbog toga shto je to UEFA nalozhila, a ako se ne dese, zna se shta nas cheka - suspenzija.
Ako nishta, ova utakmica ce odlichno posluzhiti da otvori ochi mnogima od nas, a prvom meni, koji je znao Ibrichica braniti kada su mnogi bili protiv njega. Ako se ne pojavi na okupljanju, a odigra utakmicu za onaj amaterski klub iz Splita (od stare slave se ne zhivi), nek se goni u 3 pm odmah. :oops:
LSD

#6571 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Auuu Burek šta izjavi za Ćirinog sina :shock: a toliko se uložilo u tog momka i toliko se forsirao :lol: povuci rijec.
burek_in_space

#6572 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

LSD wrote:Auuu Burek šta izjavi za Ćirinog sina :shock: a toliko se uložilo u tog momka i toliko se forsirao :lol: povuci rijec.
Povuci cu njega za ushi kad ga vidim u gradu, ako bude ovakav scenario kako sam napisao gore. :wink:
Edin H.

#6573 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:
LSD wrote:Auuu Burek šta izjavi za Ćirinog sina :shock: a toliko se uložilo u tog momka i toliko se forsirao :lol: povuci rijec.
Povuci cu njega za ushi kad ga vidim u gradu, ako bude ovakav scenario kako sam napisao gore. :wink:
Evo ti sta kaze. Je's se sad izvadio da mu usi ne iscupas?

Ne daj Bože da se to desi, ali ukoliko Sušić doista pokrene postupak, ne preostaje mi ništa drugo nego da se oprostim od reprezentacije. Svi znaju da sam uvijek želio igrati za BiH i uvijek sam jedva čekao okupljanja, ali sada sam zaista na vrijeme zamolio selektora da me poštedi i to sa razlogom", rekao je Ibričić za Dnevni avaz i dodao:

"Nisam spreman, treniram tek 15 dana i ne želim u Atlanti blamirati i sebe i reprezentaciju. Mislio sam da smo svi mi prijatelji u reprezentaciji, ali očito je da selektor ima različite stavove prema igračima. Neke može poštedjeti, a neke ne. Ako me doista kazni, idem iz reprezentacije, ali iz sveg srca nadam se da se to neće desiti."
burek_in_space

#6574 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Naravno da nije, ako odigra za 'Ajduka utakmicu. :wink:
veljaca

#6575 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

burek_in_space wrote:
veljaca wrote:

Nikakve promjene unutar N/FS BiH nece nastati zbog ove utakmice. One se moraju desiti zbog toga shto je to UEFA nalozhila, a ako se ne dese, zna se shta nas cheka - suspenzija.
Ako nishta, ova utakmica ce odlichno posluzhiti da otvori ochi mnogima od nas, a prvom meni, koji je znao Ibrichica braniti kada su mnogi bili protiv njega. Ako se ne pojavi na okupljanju, a odigra utakmicu za onaj amaterski klub iz Splita (od stare slave se ne zhivi), nek se goni u 3 pm odmah. :oops:
Nisam bukvalno mislio da ce promjene unutar N/FS BiH nastati zbog ove utakmice. Odnosno SAMO zbog nje. Polako sve dolazi na svoje mjesto ....
Nije ni N/FSBIH ( ovakav ) vjecan ....
Locked