Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#6226 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jahić i Nadarević su nešto laprdali poslije Albanije (a i prije toga)...e pa dosta je više bilo amaterizma da je svako mogao uzimati sebi za pravo da komentariše odluke selektora i da glumi uvrijeđenu mladu...Vladavić je više rezerva nego prvotimac.
Možda je trebao Cocalića pozvati i probati u prijateljskoj utakmici da se uvjeri ima li kvaliteta za A tima.
Možda je trebao Cocalića pozvati i probati u prijateljskoj utakmici da se uvjeri ima li kvaliteta za A tima.
- zecko_kupuz
#6227 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa koga, koga dragi Samedi? Koga pozvati sada? Eto i ovaj prco
Bešić kao nešto zaigrao pa opet završi u drugom timu HSV-a, onaj Bičakčić je davao znake života, ali se povrijedi, glavni igrači nam tavore na klupama, "novih" igrača i nema. Spominje se Cocalić, ali i ako on dođe, opet će se zahtijevati neko friško ime.
A sad je već kasno za radikalne rekonstrukcije prvog sastava, kvalifikacije se zakuhavaju polako. Možemo Budu zamoliti da nas pogura kroz iduće mečeve.
A sad je već kasno za radikalne rekonstrukcije prvog sastava, kvalifikacije se zakuhavaju polako. Možemo Budu zamoliti da nas pogura kroz iduće mečeve.
- Baron_Samedi
#6228 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad bi danas igrali sa Rumunima, pusha je zagarantovana. Koga zvati? Pa evo godinu dana urgiram :d: za Cocalica i Bunozu. Sigurno nisu gori od Mravca. Takodjer, trebao je insistirat da dodje Stilic i odigra cijelu utakmicu. Miske nema kluba, Pjanic sve rijedje igra, pa nek skonta neke stvari.
Novih igraca nema na vidiku, to je tacno. Ili kako se pojave, tako brzo i nestanu.
Meni je nevjerovatno da jos uvijek najbolji igraci bh lige, nemaju povjerenje ni klubova sa zacelja, recimo Bundeslige, i odlaze u Grcku, Poljsku, Aziju. Ipak je taj Dzeko bio najbolji igrac te lige, i nekako logicno bi bilo da povuce kojeg igraca za sobom. (sjetimo se kolonije Gruzijaca u Freiburgu, sada Poljaka u Dortmundu i td)
Umjesto nekakvog Mandzukica, placenog 7-9 mil, tu je trebao biti Ermin Zec. Bez dileme.
Aj cujemo se poslije Mehika...
Savez, napolje! Safete, daj ostavku
Novih igraca nema na vidiku, to je tacno. Ili kako se pojave, tako brzo i nestanu.
Meni je nevjerovatno da jos uvijek najbolji igraci bh lige, nemaju povjerenje ni klubova sa zacelja, recimo Bundeslige, i odlaze u Grcku, Poljsku, Aziju. Ipak je taj Dzeko bio najbolji igrac te lige, i nekako logicno bi bilo da povuce kojeg igraca za sobom. (sjetimo se kolonije Gruzijaca u Freiburgu, sada Poljaka u Dortmundu i td)
Umjesto nekakvog Mandzukica, placenog 7-9 mil, tu je trebao biti Ermin Zec. Bez dileme.
Aj cujemo se poslije Mehika...
Savez, napolje! Safete, daj ostavku
-
TOM SCHOLZ
#6229 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Obzirom da je ovo 250-a stranica samo da kažem da je Safet Sušić igrajući za F.K.SARAJEVO postigao isto toliko golova-dakle 250(iz 350 nastupa) 
- cyprus
#6230 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Izgleda da je ipak 251. stranicaTOM SCHOLZ wrote:Obzirom da je ovo 250-a stranica samo da kažem da je Safet Sušić igrajući za F.K.SARAJEVO postigao isto toliko golova-dakle 250(iz 350 nastupa)
-
BaileyS
#6231 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eh lika, gotovo se rasplaka jer nemamo igraca ni na mapi pa mora prizivati "pojacanja" iz Poljske Stilica i Bunozu (ja stopera i govana
na stranu sto ga je Pape vec pozivao i zakljucio da nije za reprezentacije, ali sta on zna trebao je pitati forum) i pored svih tih kontra argumenata ipak ne propusta da doda ono "Pape odlazi", valjda sto nam nije izmislio igraca za reprezentaciju.
Ne do' Bog da je onaj Kerla odigrao makar minutu u Grckoj vec bi uveliko razapinjali Safeta jer ga nije stavio na spisak
eh otprilike su to takvi likovi
Ne do' Bog da je onaj Kerla odigrao makar minutu u Grckoj vec bi uveliko razapinjali Safeta jer ga nije stavio na spisak
- Obuca9
#6232 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jes' ali ako ćeš vjerovati wikipediji.TOM SCHOLZ wrote:Obzirom da je ovo 250-a stranica samo da kažem da je Safet Sušić igrajući za F.K.SARAJEVO postigao isto toliko golova-dakle 250(iz 350 nastupa)
-
bice_bice
#6233 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stila nikad potrebniji
- Obuca9
#6234 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sam tražio da ne dođe, još prije mjesec dana.bice_bice wrote:Stila nikad potrebniji
- veljaca
#6235 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Papeta jedino moze spasiti DIJAMANT .... ( kao sto je drzao i Ciru ... )

- veljaca
#6236 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa nije selektor tu da ispunjava ( muzicke ) zelje ....hz__semir wrote:Sam tražio da ne dođe, još prije mjesec dana.bice_bice wrote:Stila nikad potrebniji
Mora svoj cvrst stav imati prema svim igracima ....
- Obuca9
#6237 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ko zna, možda mu je želju ispunio zauvijek, a ne samo za tu utakmicu. Vidjećemo šta vrijeme nosi.veljaca wrote:Pa nije selektor tu da ispunjava ( muzicke ) zelje ....hz__semir wrote:Sam tražio da ne dođe, još prije mjesec dana.bice_bice wrote:Stila nikad potrebniji
Mora svoj cvrst stav imati prema svim igracima ....
- emigrazione
#6238 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A umjesto koga bi taj Stilic igrao
- veljaca
#6239 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sanel Jahić: Sušić me neugodno iznenadio
B. A. 26/01/2011 10:52:00
Sanel Jahić u posljednjem kolu grčkog prvenstva zaista nije imao sreće. Njegov AEK je u Atini deklasiran protiv Olympiakos Volosa. Bilo je čak 4:0. Iako je Jahić odigrao svih 90 minuta, nikako ne može biti zadovoljan. Ističe da svojim igrama u posljednje vrijeme može biti zadovoljan, ali ovakvi porazi definitivno su udar na samopouzdanje cijele ekipe.
Dobro mi ide u posljednje vrijeme, jedino nije dobro što smo ovu posljednju utakmicu visoko poraženi sa, ali dešava se... Igram zaista dobro, namjestio sam gol protiv Panathinaikosa u Kupu kada smo dobili sa 2:0, prije toga bio je penal na meni - govori Jahić.
Ovaj 30-godišnji «all raund» igrač u AEK-u pokriva nekoliko pozicija. Jednako je upotrebljiv kao stoper, ali i kao desni bek i zadnji vezni. Takav je, uostalom bio tokom dosadašnje karijere, u Želji je zatvarao rupe, u Španiju je otišao kao stoper, ali je pomagao i na bokovima. U reprezentaciji je kod Ćire Blaževića igrao je na nekoliko pozicija, najčešće kao desni bek. Kod Safeta Sušića sada nije u prvom planu. «Pape» ga nije uvrstio na spisak od 20 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Meksika 9. februara u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama. Ne znam zbog čega me selektor nije pozvao. Igram standardno u svom klubu, tako da nema razloga da me ne zove. Rekao je da će u reprezentaciju zvati samo one igrače koji igraju u svojim klubovima. Ja sam standardan. Ipak, to je stvar selektora, on odlučuje ko će igrati, a ko ne. Svojim prijateljima želim sve najbolje u utakmici sa Meksikom. Volio bih da pobjedimo, da s dozom samopouzdanja dočekamo meč protiv Rumuna u kvalifikacijama, koji nam je jako bitan - kaže igrač AEK-a koji nije krio razočarenje što ga je Sušić izostavio.
Dobre igre u AEK-u ne prolaze nezapaženo. Ponovo je dobio ponudu iz Engleske i to opet od Wigana, koji ga je želio dovesti u svoje redove još prije dvije godine. - Javila mi se jedna engleska menadžerska agencija. Wigan me želi, baš su se zagrijali. Ponudili su 500.000 eura odštete AEK-u i meni 800.000 eura neto godišnje. Međutim, klub ne želi da me proda u januarskom prijelaznom roku, pustili bi me tek na kraju sezone. Ne znam da li će ponuda biti aktuelna i tada. Žao mi je, engleska liga je izazov, najbolje prvenstvo u Evropi i svakako da bi bilo sjajno za mene da u ovim, najboljim godinama za nogometaša odem na Ostrvo - kazao je na kraju razgovora za San bivši igrač Sochauxa, Željezničara, Las palmasa, Meride i Arisa, trenutno jedan od najboljih odbrambenih igrača grčke lige.
---------------------------
Sta li ce Pape na ovo reci ?
B. A. 26/01/2011 10:52:00
Sanel Jahić u posljednjem kolu grčkog prvenstva zaista nije imao sreće. Njegov AEK je u Atini deklasiran protiv Olympiakos Volosa. Bilo je čak 4:0. Iako je Jahić odigrao svih 90 minuta, nikako ne može biti zadovoljan. Ističe da svojim igrama u posljednje vrijeme može biti zadovoljan, ali ovakvi porazi definitivno su udar na samopouzdanje cijele ekipe.
Dobro mi ide u posljednje vrijeme, jedino nije dobro što smo ovu posljednju utakmicu visoko poraženi sa, ali dešava se... Igram zaista dobro, namjestio sam gol protiv Panathinaikosa u Kupu kada smo dobili sa 2:0, prije toga bio je penal na meni - govori Jahić.
Ovaj 30-godišnji «all raund» igrač u AEK-u pokriva nekoliko pozicija. Jednako je upotrebljiv kao stoper, ali i kao desni bek i zadnji vezni. Takav je, uostalom bio tokom dosadašnje karijere, u Želji je zatvarao rupe, u Španiju je otišao kao stoper, ali je pomagao i na bokovima. U reprezentaciji je kod Ćire Blaževića igrao je na nekoliko pozicija, najčešće kao desni bek. Kod Safeta Sušića sada nije u prvom planu. «Pape» ga nije uvrstio na spisak od 20 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Meksika 9. februara u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama. Ne znam zbog čega me selektor nije pozvao. Igram standardno u svom klubu, tako da nema razloga da me ne zove. Rekao je da će u reprezentaciju zvati samo one igrače koji igraju u svojim klubovima. Ja sam standardan. Ipak, to je stvar selektora, on odlučuje ko će igrati, a ko ne. Svojim prijateljima želim sve najbolje u utakmici sa Meksikom. Volio bih da pobjedimo, da s dozom samopouzdanja dočekamo meč protiv Rumuna u kvalifikacijama, koji nam je jako bitan - kaže igrač AEK-a koji nije krio razočarenje što ga je Sušić izostavio.
Dobre igre u AEK-u ne prolaze nezapaženo. Ponovo je dobio ponudu iz Engleske i to opet od Wigana, koji ga je želio dovesti u svoje redove još prije dvije godine. - Javila mi se jedna engleska menadžerska agencija. Wigan me želi, baš su se zagrijali. Ponudili su 500.000 eura odštete AEK-u i meni 800.000 eura neto godišnje. Međutim, klub ne želi da me proda u januarskom prijelaznom roku, pustili bi me tek na kraju sezone. Ne znam da li će ponuda biti aktuelna i tada. Žao mi je, engleska liga je izazov, najbolje prvenstvo u Evropi i svakako da bi bilo sjajno za mene da u ovim, najboljim godinama za nogometaša odem na Ostrvo - kazao je na kraju razgovora za San bivši igrač Sochauxa, Željezničara, Las palmasa, Meride i Arisa, trenutno jedan od najboljih odbrambenih igrača grčke lige.
---------------------------
Sta li ce Pape na ovo reci ?
- Obuca9
#6240 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Šta ima reći? Pa nije pozvan upravo zbog laprdanja po novinama, a on na to odgovara novim laprdanjem po novinama. Glupan frajer.
-
mikogoago
#6241 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Igraj Jahicu ,igraj,a ne laprdaj po novinama.Pokazi i dokazi to sto kazes da mozes.
Susic se opredjelio za ove momke koje je pozvao vi svi gleedate samo pojedine igrace,ali niko od vas ne zna sta je on zamislio i kako on misli da se pojedini igraci mogu uklopiti.Igraci tipa Vladavica koji puno pricaju sigurno puno pricaju i izvan terena na okupljanju i podbadaju druge,a to nije dobro za tim i cjelinu.Zato pustite covjeka da radi svoj posao sveznalice.Svi ste se slozili da je protiv Slovacke dobro bilo,pa da vidimo dalje.Ako neko od forumasa ima toliko veliku zelju da pokaze svoje znanje i trazi dlaku u jajetu Papetovom,nek upise kurs za trenera i tu se dokaze.Smoriste vise
Susic se opredjelio za ove momke koje je pozvao vi svi gleedate samo pojedine igrace,ali niko od vas ne zna sta je on zamislio i kako on misli da se pojedini igraci mogu uklopiti.Igraci tipa Vladavica koji puno pricaju sigurno puno pricaju i izvan terena na okupljanju i podbadaju druge,a to nije dobro za tim i cjelinu.Zato pustite covjeka da radi svoj posao sveznalice.Svi ste se slozili da je protiv Slovacke dobro bilo,pa da vidimo dalje.Ako neko od forumasa ima toliko veliku zelju da pokaze svoje znanje i trazi dlaku u jajetu Papetovom,nek upise kurs za trenera i tu se dokaze.Smoriste vise
- zecko_kupuz
#6242 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa vidi se koga više ne poziva - Muratovića (drobio po novinama, ali i postar je
), Vladavića (melje isto) a sad i Jahića (radio-mileva prava, šalje nam dnevne izvještaje o sopstvenoj formi). Čuj "evo me Wigan hoće, pravo su zagrijani".

Aaaam, mislim da je dijamant preokupiran drugim brigama, recimo prilagođavanjem novom klubu i tako to.veljaca wrote:Papeta jedino moze spasiti DIJAMANT .... ( kao sto je drzao i Ciru ... )
-
extraordinary
#6243 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jahiću, kralju, šahu, matu, nisi normalan. Ne treba te nikad ni pozvati.
-
LSD
#6244 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovo samo kod nas ima
zato smo amaterska reprezentacija koja se nikad nije ni plasirala nigdje...da igrac preko novina porucuje selektoru da malo razmisli, da se cudi njegovim odlukama i slicna sranja.
Novinari su još vece zlo kad prenose takva preseravanja.
Novinari su još vece zlo kad prenose takva preseravanja.
-
extraordinary
#6245 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nek prenose, i trebaju prenositi. Ovaj šaban očigledno nema osnovne kulture, Vladavić makar nikad nije Sušića kritikovao i uvijek je govorio da je selektor taj koji donosi odluke. Sjećam se kad je bila hajka na Sušića da pozove Vladavića, ovaj to odbio, pa je Vladavić kasnije izjavio da je Sušić upravu jer on nije u dobroj formi.
Jahića ne kontam. Jedan obični anonimus prvo uzme kritikovati Ćiru, koji je, voljeli ga ili mrzili, jedno od najvećih trenerskih imena sa ovih prostora. Onda nakon toga uzme kritikovati Sušića, čovjeka koji je i zvanično najbolji fudbaler BiH ikad, i još se kao on uvrijedi što Sušić njega ne zove. Da sam ja selektor, ovim bi Sanel završio svoju priču sa reprezentacijom zauvijek.
Jahića ne kontam. Jedan obični anonimus prvo uzme kritikovati Ćiru, koji je, voljeli ga ili mrzili, jedno od najvećih trenerskih imena sa ovih prostora. Onda nakon toga uzme kritikovati Sušića, čovjeka koji je i zvanično najbolji fudbaler BiH ikad, i još se kao on uvrijedi što Sušić njega ne zove. Da sam ja selektor, ovim bi Sanel završio svoju priču sa reprezentacijom zauvijek.
-
LSD
#6246 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ne bi trebalo jarane...novinari jedva cekaju ovakve žalopojke pa da prenesu vijesti...dosta više toga.extraordinary wrote:Nek prenose, i trebaju prenositi. Ovaj šaban očigledno nema osnovne kulture, Vladavić makar nikad nije Sušića kritikovao i uvijek je govorio da je selektor taj koji donosi odluke. Sjećam se kad je bila hajka na Sušića da pozove Vladavića, ovaj to odbio, pa je Vladavić kasnije izjavio da je Sušić upravu jer on nije u dobroj formi.
Nije ovo prvi put... niti je Jahic jedini, ovako je i prije bilo i kod drugih selektora.
Ko su Vladavic,Jahic,Nadarevic da oni nešto porucuju selektoru
Sad treba Sušić da objašnjava i polaže racune i njima i novinarima što ih nije pozvao, jel...i žalosno i smiješno sviju mi.
Treba stati u kraj konacno ovakvim stvarima.
Last edited by LSD on 26/01/2011 15:49, edited 3 times in total.
- dzeno123
#6247 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da i ja napisem kakvo saopstenje da me je Pape neugodno iznenadio sto me nije pozvo na okupljanje za utakmicu protiv Meksika? Sta je ovo, pa ovo nema nigdje u svijetu da se ovoliko ne postuje selektor, koji amaterizam. Odakle mu samo pravo da ovako izlazi u javnost i direktno rusi kredibilitet selektora? Meni ga vise nikad ne bi zaigro ovaj Jahic pa da potpise za Man.Utd a ne za Wigan.
-
extraordinary
#6248 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma novinari su priča za sebe, ali ja ih u neku ruku razumijem. Objavit će sve, samo da novinu prodaju. Tu igrač treba imati neke osnove kulture, znati da se ne može na taj način izlaziti u javnost. Na kraju krajeva, kod čovjeka tvrdoglavog kao Pape ova priča ne pije vode i Jahić će samo sebi naštetiti. Da ima mrvu mozga u glavi, ako mu već nije jasno zašto nije pozvan, nazvao bi Papeta, porazgovarao sa njim, a ne potrčao prvom kvazinovinaru da se izjada. Da ne napominjem da Sanel nikad nije uputio ni izvinjenje Papetu za prijašnje izlete, Nadarević je uradio makar to.
- Baron_Samedi
#6249 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Fakat je Jahic usro i sefa i stanicu.
Cocalic u timu kola. (igro protiv Panatenaikosa) Ma 'ta ce Cocalic. ima Mravac, ima Subasic...
Cocalic u timu kola. (igro protiv Panatenaikosa) Ma 'ta ce Cocalic. ima Mravac, ima Subasic...
-
extraordinary
#6250 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I ja bih volio da se proba Cocalić jer smo najdeficitarniji na poziciji zadnjeg veznjaka, ali vjerujem da će on ubrzo dobiti šansu. Od ostalih naših igrača vani, rijetko ko igra u prvom timu, a još su rjeđi u dobroj formi.
Volio bih da Pjanić promijeni sredinu što prije. Njegova karijera stagnira od prelaska u Lyon, imao je 4-5 dobrih utakmica ukupno i sad kad je definitivno rezervista ( po učinku i zasluženo ), bolje da se noge hvata i traži manji klub. Nek ide u Bundesligu, ima hejbet klubova kojima ofanzivni veznjak treba, a nema kluba u Bundesu da ne igra sa kreativcem na sredini terena.
Volio bih da Pjanić promijeni sredinu što prije. Njegova karijera stagnira od prelaska u Lyon, imao je 4-5 dobrih utakmica ukupno i sad kad je definitivno rezervista ( po učinku i zasluženo ), bolje da se noge hvata i traži manji klub. Nek ide u Bundesligu, ima hejbet klubova kojima ofanzivni veznjak treba, a nema kluba u Bundesu da ne igra sa kreativcem na sredini terena.