Jarane ti si zaebo mene s ovim stimulacijamaKorisničkoime wrote:Ono fakat je to malo, mislim da mu treba povećati platu da ga se malo motiviše. Duplu mu platu dati i dati mu premiju i za izgubljenu utakmicu da makar može s nečim da zacijeli rane kada izgubimo. Kao dodatak ja bih njemu odmah sada ponudio da jedna ulica i jedan trg u Sarajevu nosi njegovo ime i prezime i to negdje u centru a ako dobijemo Andoru ili makar odigramo nerješeno (ne treba previše tražiti) treba se zakonom naložiti da svaka općina /grad makar u FBiH daju jednoj ulici i trgu njegovo ime. Kao dodatni stimulas ako osvoji 6 bodova u preostalim tekmama 16 metara visok spomenik u sred Sarajeva od zlata, ako osvoji 9 bodova do kraja doživotni ugovor i službeni naziv Maršal.hizo ramidovic wrote:ja mislim da je sada vise nego ikad potrebna podrska papetu da ostvari cilj-plasman na ep. a ako ga ne ostvari, bilo bi posteno da podnese ostavku.
nemamo mi trenutno boljeg strucnjaka. covjek zna postaviti igru, dobar je kad treba motivisati igrace, uglavnom je optimista, ne kosta puno n/f s itd.
treba razgovarati i sa fudbalerima, ko se na terenu ne bude pridrzavao onog sto mu susic kaze, bit ce zamjenjen.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- edo_79
#59351 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
FreakyStyley
- Šibicar
#59353 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Još je puno bodova u igri,ja ne vidim čemu tol'ka panika,dobijemo sve utakmice do kraja i sigurni smo u Francuskoj.
Podrška Safetu,odveo nas u Brazil.

Podrška Safetu,odveo nas u Brazil.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#59354 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dobro, istresao si to iz sebe. Je li ti lakse? Sad idemo ponovo: gdje sam ja spomenuo da Susicu treba tepati, dizati ga u visine? Sto se tice psovki, licna stvar svakog, kome je lakse, nek se olaksaKorisničkoime wrote:Ma ne Sušić je zaslužio da mu tepamo, da ga uzdižemo u visine, da mu se divimo, da ga cijenimo i uvažavamo. Ja nikad ali nikad nisam nazvao Sušića pogrdnim imenom ali nakon ovog danas je zaslužio da ga se zove najgorim mogućim imenima, zaslužio je kad god se njegovo ime spomene da se hrakne.Tomahawk11 wrote:Nego, ako nam ode Safet, pravo je vrijeme da se zabrinemo....bice forumasa koji ce ili morati u penziju....ili se prebaciti na novog selektoramislim na hrakanje i to.
To što bi mu sektaši ovdje i guzice dali to je njihov problem ne vidim kako nezdrava fiksacija na lik i osobu Safeta Sušića aka Amiđa nekolicine likova treba da ga iskupi za sve što je ukenjao.
Molim te taj više ne zaslužuje ni zehru poštovanja, da je sada nakon tekme rekao ja se povlačim opet bi to barem u mojim očima bilo časno, kasno, prekasno ali opet bi otišao sa kakvim takvim obrazom međutim ovako treba mu se matere sjetiti na svakom koraku.
Nisi ti shvatio sta sam ja htio reci, ima ih koji su se srodili s selektorom, bez njega im zivot nece biti isti
-
hizo ramidovic
#59355 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ko je kriv za poraz od izraela?
ko god je sinoc gledo utakmicu sa izraelom i ko se makar malo razumije u fudbal, mogo je da jasno uoci krivce:
1. sudija - katarstofalno i pristrasno sudjenje. ukratko: skandal. treba uloziti prigovor uefi i traziti sankcije za sudije.
2. los teren - katarstofalna trava, grbav teren nisu dozvoljavali nasim igracima da daju pasove kako treba, pa je normalno da su i grijesili onoliko.
3. publika - dobacivanja nasim igracima, galama na naseg golamana i na klupu bitno su uticale na njihovu koncentraciju.
4. nedostatak srece - to je bilo ocito, trebalo bi se na ovome poraditi u nastavku kvalifikacija.
eto, realno, to bi bili glavni krivci za poraz. neko ce reci da je bilo i do naseg selektora i postavke igre, ali to je vec suplja prica zbog zavisti selektoru na njegovom znanju i poziciji pa to ne treba ni komentarisati
ko god je sinoc gledo utakmicu sa izraelom i ko se makar malo razumije u fudbal, mogo je da jasno uoci krivce:
1. sudija - katarstofalno i pristrasno sudjenje. ukratko: skandal. treba uloziti prigovor uefi i traziti sankcije za sudije.
2. los teren - katarstofalna trava, grbav teren nisu dozvoljavali nasim igracima da daju pasove kako treba, pa je normalno da su i grijesili onoliko.
3. publika - dobacivanja nasim igracima, galama na naseg golamana i na klupu bitno su uticale na njihovu koncentraciju.
4. nedostatak srece - to je bilo ocito, trebalo bi se na ovome poraditi u nastavku kvalifikacija.
eto, realno, to bi bili glavni krivci za poraz. neko ce reci da je bilo i do naseg selektora i postavke igre, ali to je vec suplja prica zbog zavisti selektoru na njegovom znanju i poziciji pa to ne treba ni komentarisati
- alphonse kauders
#59356 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ja, najbolje je ismijavati svaki prijedlog novog selektora, bez obrazloženja koga bi to trebali dovesti.
Pa hajmo redom:
Vaha Halilhodžić - trenutno naš napoznatiji i najcjenjeniji trener te vjerovatno najbolja opcija za selektora, samo da nije nekoliko „problemčića“
a) Vaha ima svoju cijenu koju baš i nije voljan spuštati, a pošto već zna koliko je Pape zarađivao, njemu bi morali platiti barem 2 – 3 puta više, a nisam siguran da Savez ima sredstva za takve egzibicije.
b) Temperament – Vaha je jak karakter i tip osobe koji vlada autokratskim principom. Budući da bi ovdje bio prisiljen raditi sa raznoraznim nikojevićima (što bi bilo slično situaciji kada je radio sa Mamićem), nisam siguran da bi izdržao do ljeta, a da ne pukne i da otkaz. Pored toga, nisam siguran kako bi se ophodio sa našim najboljim igračima i vjerujem da bi i kod najmanjeg sukoba igrači letili na tribine ili čak iz reprezentacije.
Šanse za dolazak : 10%
Mehmed Baždarević – jedno vrijeme slovio za vrlo perspektivnog trenera, ali već duže vremena bez angažmana. U zadnjih nekoliko klubova u kojima je radio, redom je dobijao otkaz. Koliko se sjećam, bio je protukandidat Sušiću kada je ovaj izabran za selektora. Po mom mišljenju, bio bi ok opcija, bio je odličan igrač, reprezentativac, s tim da ne znam koliko je trenutno upućen u stanje bh fudbala, i potencijalne i trenutne reprezentativce.
Šanse za dolazak: 15%
Dušan Bajević – jedan od naših uvaženih trenera, s uspjehom vodio timove u Grčkoj. Poznat po taktikama kojima je bio više cilj destrukcija protivničke igre nego gol više. Znanje i kompetenciju sigurno ima, s tim da je već ranije u intervjuima dao do znanja da ga ova pozicija baš i ne interesuje. Osim toga i on je dugo van BH fudbala i nisam siguran koliko brzo bi se snašao sa selekcijom igrača i „gašenjem vatre“, kao i kako bi se izborio sa raznim vukovima u Savezu. Vjerovatno bi i kod njega pare predstavljale problem.
Šanse za dolazak: 10%
Sergej Barbarez – vjerovatno bi ova „starija“ garda igrača (Džeko, Spahić) najviše voljela da ih vodi Sergej. Njemu se zaista nema šta prigovoriti, bio je veliki igrač, patriota, uvijek tu kada je najgore, bio bi omiljen među igračima i navijačima... Međutim, u prilog mu ne govore činjenice da se zadnjih godina više bavi pokerom nego fudbalom, te da među članovima u Savezu (pretežno srpskim) nije baš najpopularniji kao i da nema nikakvo trenersko iskustvo. Ok, ne bi bio prvi koji je bez iskustva preuzeo neki veći klub ili reprezentaciju, ali u ovoj situaciji, teško da će dobiti šansu.
Šanse za dolazak: 5%
Amar Osim – Naš najtrofejniji poslijeratni trener, zaheban karakter, a sarkazmom dosta podsjeća na oca. Vjerovatno od svih kandidata najupućeniji u dešavanja u Savezu, sigurno najviše i zna o reprezentativcima (potencijalnim i trenutnim), a iza sebe dosta trofeja koji govore da ima trenersko znanje. Vjerovatno bi bio odlično prihvaćen među igračima i ne bi predstavljao skupu opciju (ako ništa, sigurno ne skuplje od onog što se plaća Papetu).
Ono što bi mu u startu zamjerali je da ne zna pravilno izgovoriti slovo „r“, da nikada nije Argentincima i Rumunima uvalio po 3 komada pa stoga kao ne bi bio autoritet, navijači Sarajeva ga nikada ne bi podržali, a naravno većina bi smatrala da je na mjesto selektora došao preko štele (tj. oca Ivice).
Iako mislim da je trenutno jedna od boljih opcija, nisam siguran koliku podršku će dobiti od Saveza.
Šanse za dolazak: 25%
Faruk Hadžibegić - u zadnje vrijeme se špekuliše da bi on mogao preuzeti reprezentaciju, mada nisam siguran koliko tu ima istine. Nema nekog trenerskog iskustva, vodio je jednom reprezentaciju prilično bezuspješno, te ne vjerujem da će Savez upustiti u neku avanturu s njim
Blaž Slišković - kockar koji je Barbareza gurnuo na libera, i promovisao fudbalske veličine poput Kerkeza, Jakirevića, Halilovića, Krivića, Ikanovića itd... Njemu ne bih dao ni puževe da čuva, iako bi bio sigurno najjeftinija opcija i sigurno bi pažljivo slušao „sugestije“ menadžera koje igrače treba zvati
Šanse za dolazak: 2 %
Trener – stranac – spominje se Prosinečki, Magath, Bilić itd.. Nisam siguran da imamo kandidata koji je u ovakvoj situaciji spreman da preuzme reprezentaciju, kada se i dalje očekuje da odemo na prvenstvo. Stoga, i ova opcija je dosta nerealna, mada ne i nezamisliva.
Šanse za dolazak – 10%
Neko ko nije naveden – Šanse za dolazak – 18%:D
Pa hajmo redom:
Vaha Halilhodžić - trenutno naš napoznatiji i najcjenjeniji trener te vjerovatno najbolja opcija za selektora, samo da nije nekoliko „problemčića“
a) Vaha ima svoju cijenu koju baš i nije voljan spuštati, a pošto već zna koliko je Pape zarađivao, njemu bi morali platiti barem 2 – 3 puta više, a nisam siguran da Savez ima sredstva za takve egzibicije.
b) Temperament – Vaha je jak karakter i tip osobe koji vlada autokratskim principom. Budući da bi ovdje bio prisiljen raditi sa raznoraznim nikojevićima (što bi bilo slično situaciji kada je radio sa Mamićem), nisam siguran da bi izdržao do ljeta, a da ne pukne i da otkaz. Pored toga, nisam siguran kako bi se ophodio sa našim najboljim igračima i vjerujem da bi i kod najmanjeg sukoba igrači letili na tribine ili čak iz reprezentacije.
Šanse za dolazak : 10%
Mehmed Baždarević – jedno vrijeme slovio za vrlo perspektivnog trenera, ali već duže vremena bez angažmana. U zadnjih nekoliko klubova u kojima je radio, redom je dobijao otkaz. Koliko se sjećam, bio je protukandidat Sušiću kada je ovaj izabran za selektora. Po mom mišljenju, bio bi ok opcija, bio je odličan igrač, reprezentativac, s tim da ne znam koliko je trenutno upućen u stanje bh fudbala, i potencijalne i trenutne reprezentativce.
Šanse za dolazak: 15%
Dušan Bajević – jedan od naših uvaženih trenera, s uspjehom vodio timove u Grčkoj. Poznat po taktikama kojima je bio više cilj destrukcija protivničke igre nego gol više. Znanje i kompetenciju sigurno ima, s tim da je već ranije u intervjuima dao do znanja da ga ova pozicija baš i ne interesuje. Osim toga i on je dugo van BH fudbala i nisam siguran koliko brzo bi se snašao sa selekcijom igrača i „gašenjem vatre“, kao i kako bi se izborio sa raznim vukovima u Savezu. Vjerovatno bi i kod njega pare predstavljale problem.
Šanse za dolazak: 10%
Sergej Barbarez – vjerovatno bi ova „starija“ garda igrača (Džeko, Spahić) najviše voljela da ih vodi Sergej. Njemu se zaista nema šta prigovoriti, bio je veliki igrač, patriota, uvijek tu kada je najgore, bio bi omiljen među igračima i navijačima... Međutim, u prilog mu ne govore činjenice da se zadnjih godina više bavi pokerom nego fudbalom, te da među članovima u Savezu (pretežno srpskim) nije baš najpopularniji kao i da nema nikakvo trenersko iskustvo. Ok, ne bi bio prvi koji je bez iskustva preuzeo neki veći klub ili reprezentaciju, ali u ovoj situaciji, teško da će dobiti šansu.
Amar Osim – Naš najtrofejniji poslijeratni trener, zaheban karakter, a sarkazmom dosta podsjeća na oca. Vjerovatno od svih kandidata najupućeniji u dešavanja u Savezu, sigurno najviše i zna o reprezentativcima (potencijalnim i trenutnim), a iza sebe dosta trofeja koji govore da ima trenersko znanje. Vjerovatno bi bio odlično prihvaćen među igračima i ne bi predstavljao skupu opciju (ako ništa, sigurno ne skuplje od onog što se plaća Papetu).
Ono što bi mu u startu zamjerali je da ne zna pravilno izgovoriti slovo „r“, da nikada nije Argentincima i Rumunima uvalio po 3 komada pa stoga kao ne bi bio autoritet, navijači Sarajeva ga nikada ne bi podržali, a naravno većina bi smatrala da je na mjesto selektora došao preko štele (tj. oca Ivice).
Iako mislim da je trenutno jedna od boljih opcija, nisam siguran koliku podršku će dobiti od Saveza.
Šanse za dolazak: 25%
Faruk Hadžibegić - u zadnje vrijeme se špekuliše da bi on mogao preuzeti reprezentaciju, mada nisam siguran koliko tu ima istine. Nema nekog trenerskog iskustva, vodio je jednom reprezentaciju prilično bezuspješno, te ne vjerujem da će Savez upustiti u neku avanturu s njim
Blaž Slišković - kockar koji je Barbareza gurnuo na libera, i promovisao fudbalske veličine poput Kerkeza, Jakirevića, Halilovića, Krivića, Ikanovića itd... Njemu ne bih dao ni puževe da čuva, iako bi bio sigurno najjeftinija opcija i sigurno bi pažljivo slušao „sugestije“ menadžera koje igrače treba zvati
Šanse za dolazak: 2 %
Trener – stranac – spominje se Prosinečki, Magath, Bilić itd.. Nisam siguran da imamo kandidata koji je u ovakvoj situaciji spreman da preuzme reprezentaciju, kada se i dalje očekuje da odemo na prvenstvo. Stoga, i ova opcija je dosta nerealna, mada ne i nezamisliva.
Šanse za dolazak – 10%
Neko ko nije naveden – Šanse za dolazak – 18%:D
- phillie
#59357 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Boli qrko Safeta on ode u Francusku!
A mi necemo da nas on povede, on koji zna put!
jesmo narod proklet...
- wickerman
#59358 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
riZlo ruza ne popusta.

- jazzer
#59359 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Je l to neko pozelio malo paznje na forumu? A da bi je dobio zeli biti drugaciji, ''originalniji''?hizo ramidovic wrote:ko je kriv za poraz od izraela?
Los pokusaj Hizo, bas los.
- edo_79
#59360 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
5. zimsko računanje vremena - jebiga smrklo se malo ranije tako da mag nije mogao dobacit poruke do Bege (hvala bogu dragom)hizo ramidovic wrote:ko je kriv za poraz od izraela?
6. oprali mu njegovu lucky šuškavu trenerku - nije više bilo magije u istoj jer je Perwollom opran miris i zamašćenost pitom maslanicom iz Rujnice
7. prevuše igrača na klupi - drskost i bezobrazluk, čuj nemogu naših deset pobijedit njihovih 22
8. Safetovca mu sinoć nije dala tako da je njegov mojo bio znatno oslabljen što za posljedicu imalo događaj pod tačkom 5.
itd itd itd ......
Last edited by edo_79 on 17/11/2014 15:43, edited 1 time in total.
- stakasa
#59361 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
phillie wrote:Boli qrko Safeta on ode u Francusku!![]()
![]()
A mi necemo da nas on povede, on koji zna put!
![]()
![]()
![]()
jesmo narod proklet...
-
hizo ramidovic
#59362 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ne znam gdje si ti do sad forumao, ali trebas znati da se na forumu iznose misljenja, malo se zajebaje, malo ozbiljno ali se ne trazi paznja.jazzer wrote:Je l to neko pozelio malo paznje na forumu? A da bi je dobio zeli biti drugaciji, ''originalniji''?hizo ramidovic wrote:ko je kriv za poraz od izraela?
Los pokusaj Hizo, bas los.
i da, treba znati citati sa razumijevanjem kao i razumjeti procitano.
- OldMayor
#59363 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo poceo sastanak, kaze Sajo on mislio da tri idu direktno, a cetvrti u baraz.
Jebiga prekonto se, kaze ispravit ce ovo na proljece.
Jebiga prekonto se, kaze ispravit ce ovo na proljece.
- phillie
#59364 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma napravice Platini da svi idu direktno...valjda toliko moze uciniti za ljubav naseg selektora!
-
Korisničkoime
#59365 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Daj ba pusti priču za malu djecu svi znamo odakle vjetar kod tebe puše. I sad u ovakvim govnima treba podsjetiti kako neko eto hraka ili je hrakao po selektrou. Jao Bože dragi užasa i nepravde.Tomahawk11 wrote:Dobro, istresao si to iz sebe. Je li ti lakse? Sad idemo ponovo: gdje sam ja spomenuo da Susicu treba tepati, dizati ga u visine? Sto se tice psovki, licna stvar svakog, kome je lakse, nek se olaksaKorisničkoime wrote:Ma ne Sušić je zaslužio da mu tepamo, da ga uzdižemo u visine, da mu se divimo, da ga cijenimo i uvažavamo. Ja nikad ali nikad nisam nazvao Sušića pogrdnim imenom ali nakon ovog danas je zaslužio da ga se zove najgorim mogućim imenima, zaslužio je kad god se njegovo ime spomene da se hrakne.Tomahawk11 wrote:Nego, ako nam ode Safet, pravo je vrijeme da se zabrinemo....bice forumasa koji ce ili morati u penziju....ili se prebaciti na novog selektoramislim na hrakanje i to.
To što bi mu sektaši ovdje i guzice dali to je njihov problem ne vidim kako nezdrava fiksacija na lik i osobu Safeta Sušića aka Amiđa nekolicine likova treba da ga iskupi za sve što je ukenjao.
Molim te taj više ne zaslužuje ni zehru poštovanja, da je sada nakon tekme rekao ja se povlačim opet bi to barem u mojim očima bilo časno, kasno, prekasno ali opet bi otišao sa kakvim takvim obrazom međutim ovako treba mu se matere sjetiti na svakom koraku.licno mislim da je ruzno, al haj, svak ima svoje.
Nisi ti shvatio sta sam ja htio reci, ima ih koji su se srodili s selektorom, bez njega im zivot nece biti isti
-
solo2
#59366 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dajte Vahu dozivotno - ovi ostali (cast Bajevicu) su obicni amateri i nebi nista dobili s njima - vise bi izgubili
a za ove Safetoljubce i za njega licno http://zdravko-mamic.com/playermulti.ph ... und_53=0,1
a za ove Safetoljubce i za njega licno http://zdravko-mamic.com/playermulti.ph ... und_53=0,1
- karanana
#59367 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
koji je fazon sa kompenzacijom? ako ga otpuste koliko ce dobiti kao neku otpremninu? a vjerovatno da sam da ostavku ne dobija nista ili znatno manje.
- iKE
#59368 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tko god kaze da je Amar Osim za selektora taj nije dobar u glavu i neka ode na pregledd kod psihologa ili psihijatra po mogucnosti ja cu snositi troskove... Amar osim moze igrati jedino protiv Drine u Zvorniku i tamo popusiti, ovaj ako sjedne na klupu reprezentacije jebat cemo i savez i njega i one koji su ga postavili u njemu
Last edited by iKE on 17/11/2014 15:51, edited 1 time in total.
- House
#59369 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajde Vaha pristani kao boga te molim !!!
-
FreakyStyley
#59370 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Isplacuju mu sve sto su trebali, dakle citav iznos tj. cistu platu bez premija.karanana wrote:koji je fazon sa kompenzacijom? ako ga otpuste koliko ce dobiti kao neku otpremninu? a vjerovatno da sam da ostavku ne dobija nista ili znatno manje.
-
Korisničkoime
#59371 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma kakav Amar Osim šta vam je.
Polako daj Bože da se prvo rješimo Amiđe, korak po korak, rješavanje Amiđe je trenutno najveća prepreka koju treba savladati nakon toga te početi o nekome razmišljati
Polako daj Bože da se prvo rješimo Amiđe, korak po korak, rješavanje Amiđe je trenutno najveća prepreka koju treba savladati nakon toga te početi o nekome razmišljati
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#59372 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Je li zavrsio veliki odmor ? ili si to na casu informatike ?iKE wrote:Tko god kaze da je Amar Osim za selektora taj nije dobar u glavu i neka ode na pregledd kod psihologa ili psihijatra po mogucnosti ja cu snositi troskove... Amar osim moze igrati jedino protiv Drine u Zvorniku i tamo popusiti, ovaj ako sjedne na klupu reprezentacije jebat cemo i savez i njega i one koji su ga postavili u njemu
-
vryzas
#59373 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
karanana wrote:koji je fazon sa kompenzacijom? ako ga otpuste koliko ce dobiti kao neku otpremninu? a vjerovatno da sam da ostavku ne dobija nista ili znatno manje.
MiliJon u slucaju da mu daju otkaz.
- jazzer
#59374 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nakon ovoga...
..ovo je valjda trebalo biti sega, sta li?hizo ramidovic wrote:ja mislim da je sada vise nego ikad potrebna podrska papetu da ostvari cilj-plasman na ep. a ako ga ne ostvari, bilo bi posteno da podnese ostavku.
nemamo mi trenutno boljeg strucnjaka. covjek zna postaviti igru, dobar je kad treba motivisati igrace, uglavnom je optimista, ne kosta puno n/f s itd.
treba razgovarati i sa fudbalerima, ko se na terenu ne bude pridrzavao onog sto mu susic kaze, bit ce zamjenjen.
hizo ramidovic wrote:ko je kriv za poraz od izraela?
Oprosti sto nisam odmah prepoznao tu literalnu raznolikost koja te krasi. Do mene je.hizo ramidovic wrote:ne znam gdje si ti do sad forumao, ali trebas znati da se na forumu iznose misljenja, malo se zajebaje, malo ozbiljno ali se ne trazi paznja. i da, treba znati citati sa razumijevanjem kao i razumjeti procitano.
-
e_svasta
#59375 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo Amar i niko više!