Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
hillbill
#58401 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
SAFETE srbija je bez selektora...................idi....... usreci ih.......molim te.
-
lakilaka
#58402 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nije 50 k mjesecno, nego 75.000 KM mjesecno. provjereno.todd_smith wrote:Sto bi isao? Prima 50k mjesecno, i ja bih "trpio" da mi po forumima pisu sta god za te pare.
- Kinaski
#58403 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
stresan posao, ja ga shvatamlakilaka wrote:nije 50 k mjesecno, nego 75.000 KM mjesecno. provjereno.todd_smith wrote:Sto bi isao? Prima 50k mjesecno, i ja bih "trpio" da mi po forumima pisu sta god za te pare.
![]()
![]()
![]()
- cyprus
#58404 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa upravo to što navodiš je argument da bi Safet bez većih problema nakon odlaska sa naše klupe mogao naći angažman... Ako ih je i pored tako siromašnih rezultata u ranijim klubovima nalazio, misliš da ne bi mogao naći sa epitewtom selektora koji je jednu reprezentaciju po prvi put u historiji odveo na prvenstvo... A nešto ne vjerujem da su vani toliko upoznati sa taktičkim bravurama koje mu se ovdje zamjeraju... Dakle, Safet se minimum može vratiti tamo gdje je bio prije reprezentacije - u tursku ligu...A1fa wrote:Jbg Cyprus, ti kao ljubitelj statistickih podataka ces vrlo lako naci da je Sajo od 2001 do 2009 u svim onim ekipama koje je vodio u tom periodu skupio ukupno 32 cini mi se utakmice na klupama. Dakle u 8 godina, to je jedna ligaska sezona. Mislim da ni njemu ovo ne ide kako je on zamislio sa reprezentacijom i daljim angazmanima, zato smo primorani jos da ga trpimo.cyprus wrote:Urbana legenda o tome sa Safet nije mogao naći angažman nakon Brazila ili da ga neće moći naći nakon što ode iz reprezentacije i dalje živiBolje rečeno življa je nego ikad
![]()
Nije to urbana legenda to je fakat, iz svake njegove pore izlazi utisak da je i njemu ovo dojadilo, muka mu je od ovoga ali nema gdje, niko ga nece.
- Muhamed Đakmić
#58405 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koliko se trenera ''prodalo'' poslije Svjetskog prvenstva, ako isključimo van Gaala, koji je imao impozantnu trenersku karijeru i prije prvenstva?
Prodao se Vahid Halilhodžić u Trabzonspor koji je mogao dostići i bez odličnog svjetskog prvenstva.
Prodao se Scolari u Gremio, a nadao se povratku u Evropu.
Prodao se Fernando Santos. Ovo je jedini pravi trenerski transfer, jer je podigao sebi reputaciju na klupi Grčke i preuzeo Portugal.
Prodao se Prandelli, preuzeo Galatasaray, vidjet ćemo dokle. Baš mu cvjeta, a i reputacija mu je bila veća prije prvenstva.
Od ove četvorice, dobro su prvenstvo imali Vaha i Santos, Prandelli i Scolari su se obrukali. To je dokaz da u klubovima ne sjede levati i da prvenstvo ne diže trenerima reputaciju u tolikoj mjeri. Kada se Miguel Herrera, Jorge Sampaoli, Jose Pekerman i Jorge Luis Pinto nisu mogli uvaliti u evropske klubove nakon što su njihove reprezentacije demonstrirale odličan fudbal, sumnjam da je Sušić imao opciju da preuzme išta jače od Caykur Rizespora. I to sa manjom platom nego što prima na klupi reprezentacije.
Jasno je da je ostao jer nije imao boljih opcija, a ne iz nekakvog merhameta, jer nije niko budala da ne vidi kakav je on stručnjak.
Prodao se Vahid Halilhodžić u Trabzonspor koji je mogao dostići i bez odličnog svjetskog prvenstva.
Prodao se Fernando Santos. Ovo je jedini pravi trenerski transfer, jer je podigao sebi reputaciju na klupi Grčke i preuzeo Portugal.
Prodao se Prandelli, preuzeo Galatasaray, vidjet ćemo dokle. Baš mu cvjeta, a i reputacija mu je bila veća prije prvenstva.
Od ove četvorice, dobro su prvenstvo imali Vaha i Santos, Prandelli i Scolari su se obrukali. To je dokaz da u klubovima ne sjede levati i da prvenstvo ne diže trenerima reputaciju u tolikoj mjeri. Kada se Miguel Herrera, Jorge Sampaoli, Jose Pekerman i Jorge Luis Pinto nisu mogli uvaliti u evropske klubove nakon što su njihove reprezentacije demonstrirale odličan fudbal, sumnjam da je Sušić imao opciju da preuzme išta jače od Caykur Rizespora. I to sa manjom platom nego što prima na klupi reprezentacije.
Jasno je da je ostao jer nije imao boljih opcija, a ne iz nekakvog merhameta, jer nije niko budala da ne vidi kakav je on stručnjak.
- Kinaski
#58406 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da se povukao nakon svjetskog, ostao bi legenda... raja ga postovala u nekoj mjeri. Danas je postao pravi ublehas, koji gura svoj interes ispred interesa reprezentacije. Otpustite ga na vrijeme, dok jos nije kasno 
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#58407 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sa ovim se ne slazem nikako. Mi zahvaljujuci internetu zivimo u globalnom selu, proguglaj samo analize danasnje utakmice u stranim medijima, svugdje se istice njegova izjava da mi sad idemo u Izrael samo da ne izgubimo jer nam fali Dzeko i ljudi se ne mogu nacuditi tolikom pesimizmu. Pojedini sa podsmjehom citiraju onu glupost o igri Bajerna i Barcelone bez napdaca...cyprus wrote:Pa upravo to što navodiš je argument da bi Safet bez većih problema nakon odlaska sa naše klupe mogao naći angažman... Ako ih je i pored tako siromašnih rezultata u ranijim klubovima nalazio, misliš da ne bi mogao naći sa epitewtom selektora koji je jednu reprezentaciju po prvi put u historiji odveo na prvenstvo... A nešto ne vjerujem da su vani toliko upoznati sa taktičkim bravurama koje mu se ovdje zamjeraju... Dakle, Safet se minimum može vratiti tamo gdje je bio prije reprezentacije - u tursku ligu...A1fa wrote:Jbg Cyprus, ti kao ljubitelj statistickih podataka ces vrlo lako naci da je Sajo od 2001 do 2009 u svim onim ekipama koje je vodio u tom periodu skupio ukupno 32 cini mi se utakmice na klupama. Dakle u 8 godina, to je jedna ligaska sezona. Mislim da ni njemu ovo ne ide kako je on zamislio sa reprezentacijom i daljim angazmanima, zato smo primorani jos da ga trpimo.cyprus wrote:Urbana legenda o tome sa Safet nije mogao naći angažman nakon Brazila ili da ga neće moći naći nakon što ode iz reprezentacije i dalje živiBolje rečeno življa je nego ikad
![]()
Nije to urbana legenda to je fakat, iz svake njegove pore izlazi utisak da je i njemu ovo dojadilo, muka mu je od ovoga ali nema gdje, niko ga nece.
Postaviti simetricnu formaciju i prilagoditi se nekad i protivniku, to i nije neko fudbalsko trenersko umjece i ove takticke bravurije kojima nas casti koje samo on konta mozda i nisu toliko tu mjerodavne, ali ovakve izjave, ovakva demotivacija igraca u kljucnoj utakmici, koji iole ozbiljan klub bi takvu osobu pozelio sa trenera??
On sad tone sve dublje i dublje, pogresno je procjenio da se kroz ovu grupu moze prosetati i onda se prezentovati u svojoj Francuskoj u boljem svjetlu nego na SP.
Ako ne uspijemo veceras, moze on pricati sta hoce, ali ja vjerujem da ce ga savez otpustiti. Previse se ovdje negativne energije nakupilo koja se moze odstraniti ili pobjedama ili njegovim otkazom.
- insaneinthebrain
#58408 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pa odes u banovice i bices sa lakijem kad ti toliko nedostajeIago wrote:I fali mi lucky... Pozdrav za druga luckyja!
-
todd_smith
#58409 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa i nije ti bas na mjestu post.Muhamed Đakmić wrote:Koliko se trenera ''prodalo'' poslije Svjetskog prvenstva, ako isključimo van Gaala, koji je imao impozantnu trenersku karijeru i prije prvenstva?
Vaha je otisao slicno kao Van Gaal, imao je dogovor prije prvenstva.
Santos je preuzeo Portugal, jer ih je Bento sjebao gore nego Pape nas, pa je pod tim okolnostima preuzeo.
Prandelli je vise prosao ciklusa da je vidio da ne moze dalje.
Jer recimo trener Argentine dosao do finala i dobio nogu, da bi Tata Martinez preuzeo nakon loseg perioda u Barceloni.
Ali to oko Papeta, slazem se. Nije imao dobrih ponuda i zato je nastavio sa nama, licno ne vjerujem da je imao ikakvu konkretnu ponudu.
Ma ne bi. Mislim ostao bi kao "najbolji selektor", ali poslije Nigerije je bas popisao sam na svoj ucinak do te utakmice. Ali i prije toga sa Egiptom, te natezanjem tokom priprema i oko Zukanovica, te TSS i slicno, vise je bilo ocigledno da mu je reputacija otisla u k...Kinaski wrote:Da se povukao nakon svjetskog, ostao bi legenda... raja ga postovala u nekoj mjeri. Danas je postao pravi ublehas, koji gura svoj interes ispred interesa reprezentacije. Otpustite ga na vrijeme, dok jos nije kasno
- Mali_Vuk
#58410 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A i što bi otišao?and wrote:PAPE PORUČIO KRITIČARIMA
Sušić: Ne odlazim ni ako izgubimo, to je moja poruka svima
Piše: Goal.com
Ima fino radno mjesto, nije mu plaho ni stresan poso, dobra plata, državne medije i prodane novinare ima u džepu, igra se selekotora i taktika, okružio se pomoćnicima klovnovima. Zabava za 5. Kud će?
- Muhamed Đakmić
#58411 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dobro, ima smisla todde kad tako pogledaš, u pravu si 
Samo sam izbijao argument da može birati klub
Može, ali tipa Caykur Rizespor ili Balikesirspor 
Samo sam izbijao argument da može birati klub
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#58412 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
SOTONE NEKE SU OKO REPREZENTACIJE; SLUTIM LOŠ RESULT
- cyprus
#58413 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma dobro, ne govorim da bi mu sad neko ponudio da vodi PSG ili neku silu od ekipe... Ali tvrdim da mu ova epizoda za reprezentacijom sigurno neće štetiti, ako mu već ne bude koristila... U najmanju ruku se može vratiti tamo gdje je već bio... Ali po meni nije isključeno ni da može više od toga...Muhamed Đakmić wrote:Koliko se trenera ''prodalo'' poslije Svjetskog prvenstva, ako isključimo van Gaala, koji je imao impozantnu trenersku karijeru i prije prvenstva?
@Alfa, jel stvarno misliš da se više od 2-3% svjetske fudbalske javnosti zapitalo: ma otkud mu ideja da Lulić može držati čitavu lijevu stranu? Ili da ignoriše nadaleko poznate fudbalere poput Štilića i Zukanovića? ili da do 2-3% svjetske javnosti dođu njegove izjave?
-
Tyke
#58414 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da ovo DonVitu nije hakovan profil.DonVitoNN wrote:Safet je prolazan... ali da je danas pobjediti pa ga makar jos trpili![]()
Ne moze se protiv srca, a veceras cemo opet po starome. Samo daj da pobijedimo, inshAllah.
-
todd_smith
#58415 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safet je samo mali dio problema.
Veci problem je taj da nam u Savezu postoje ljudi i to 99% njih koji su mislili da je Pape najbolji covjek za ovaj ciklus i ono najgore, da jos uvijek tako misle cim je jos uvijek selektor.
Veci problem je taj da nam u Savezu postoje ljudi i to 99% njih koji su mislili da je Pape najbolji covjek za ovaj ciklus i ono najgore, da jos uvijek tako misle cim je jos uvijek selektor.
- Muhamed Đakmić
#58416 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
samo da se ne talasa, naći će oni opravdanje i za eventualni kiks večerastodd_smith wrote:Safet je samo mali dio problema.
- Zmijuga loma
#58417 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ozbiljni klubovi generalno praktikuju da im sam kandidat održi prezentaciju i predstavi svoj plan i projekat. Sad zamisli Safeta da pokušava prodati svoj 'projekat' (fudbal od pasova i golovaMuhamed Đakmić wrote:Koliko se trenera ''prodalo'' poslije Svjetskog prvenstva, ako isključimo van Gaala, koji je imao impozantnu trenersku karijeru i prije prvenstva?
-
todd_smith
#58418 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Najjaci mi je bio onaj "komitet" koji je trebao da se sastane sa papetom da im ovaj daje izvjestaj nakon SPaMuhamed Đakmić wrote:samo da se ne talasa, naći će oni opravdanje i za eventualni kiks večerastodd_smith wrote:Safet je samo mali dio problema.
1. Pape rekao kome ja imam polagati racune, i to fkt tako lik rekao
2. "komitet" imao 15-20 likova od cega je samo 1 imao pozadinu u fudbalu i to je bilo nesto kao 6mj rada kao trener nekog kluba u 3. diviziji u Jablanici
- JThomas
#58419 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
onaj ko bi htio da ga zaposli bi saznao te stvari, u roku 15 minuta otkad bi mu palo na pamet da ga zaposli, jer se to danas nađe na prve dvije stranice google searcha. i onda bi odustao.
-
FreakyStyley
- DonVitoNN
#58421 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tyke wrote:Da ovo DonVitu nije hakovan profil.DonVitoNN wrote:Safet je prolazan... ali da je danas pobjediti pa ga makar jos trpili![]()
![]()
Ne moze se protiv srca, a veceras cemo opet po starome. Samo daj da pobijedimo, inshAllah.
Ostaje nada da palestinci zakuhaju pa se ovo odgodi za tamo 2015g.
-
SSemir
#58422 Re: Povjerenje Safetu Sušiću
prema statutu nsbih, potrebno je najmanje 200 glasova forumasa za smjenu susica kako bi se taj zahtjev stavio na raspavu na vanrednoj sjednici. predstavnik forumskih strucnjaka je na izglasavanju statuta bio protiv ovakog pravila, jer znanje forumskih strucnjaka je mnogo vece od real life nogometnih strucnjaka, medjutim zbog poznate korumpiranosti uposlenika u nsbih, predstavnik forumskih strucnjaka je ekspresno odstranjen sa sjednice.wannabe_ultra wrote:jesu li forumski strucnjaci izglasali nepovjerenje safetu i hoce li ga smijeniti ?
tako da, navalite sa glasanjem, dok ne bude kasno. treba nam jos glasova ljudi
Last edited by SSemir on 16/11/2014 16:05, edited 1 time in total.
-
Tyke
#58423 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zna i on sam da nece vise ni prismrditi BiH nakon ostavke/otkaza. Na potezu je Savez, kao i protiv Zukanovica. Ali kada bismo imali novinare novinarima pritisak bi bio nesnosljiv.
- DonVitoNN
#58424 Re: Povjerenje Safetu Sušiću
Safet Susic je slika i prilika drustva u kojem zivimo.wannabe_ultra wrote:jesu li forumski strucnjaci izglasali nepovjerenje safetu i hoce li ga smijeniti ?
Bolje nam ne treba, aa
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#58425 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To nigdje niko i ne spominje, to je banalna stvar i uvijek se moze ,,izvaditi'' na nezalaganje igraca, slabe pojedince, ne sprovodjenje selektorove zamisli na terenu itd. Ali ovo sta radi sada sa izjavama, ovo spada u psiholosku pripremu, ostavio je dojam da se predao prije pocetka utakmice. To mu garant nece pomoci da se neki klub za njega zainteresuje. Budimo realni, od svih igraca koji su povrjedjeni, jedino su pravi hendikep Dzeko i Ibisevic.cyprus wrote:Ma dobro, ne govorim da bi mu sad neko ponudio da vodi PSG ili neku silu od ekipe... Ali tvrdim da mu ova epizoda za reprezentacijom sigurno neće štetiti, ako mu već ne bude koristila... U najmanju ruku se može vratiti tamo gdje je već bio... Ali po meni nije isključeno ni da može više od toga...Muhamed Đakmić wrote:Koliko se trenera ''prodalo'' poslije Svjetskog prvenstva, ako isključimo van Gaala, koji je imao impozantnu trenersku karijeru i prije prvenstva?
@Alfa, jel stvarno misliš da se više od 2-3% svjetske fudbalske javnosti zapitalo: ma otkud mu ideja da Lulić može držati čitavu lijevu stranu? Ili da ignoriše nadaleko poznate fudbalere poput Štilića i Zukanovića? ili da do 2-3% svjetske javnosti dođu njegove izjave?
Mediji (strani) spominju i Tinu i Vrsajevica kao dvojicu standardnih koji fale, a ne znaju hudnici da su nas sa tim povredama samo pojacali.
Kolasinac bi nam puno pomogao, samo to je igrac koji je tek odigrao 3 utakmice, bez njega smo se plasirali na SP i 2x prije toga u baraz. Salihovic...bez njega smo igrali toliko utakmica pogotovo onih kljucnih zbog njegovih povreda, pa suspenzije od 4 utakmice (pola ciklusa kvalifikacija) nakon pljuvanja u barazu protiv Portugala, tako da mi ni njegov izostanak nije nenadoknadiv.
I sta onda imas? Imas situaciju da ekipa koja pretenduje da bude medju 20 najboljih na svijetu nakon samo 2 povrede, eto neka budu i 3, izbacuje bijelu zastavu. Dzaba sad kasnija vadjenja i spominjanje da je ovo ekipa koja je igrala ista haman i protiv Argentine, Safet je sebe obiljezio i mora malo poceti misliti o svojoj buducnosti ako nece da mu zadnju trenerski uspjeh bude prodaja Hadzica i Tine Svena. Od Vrsajevica je cini mi se ruke digao, ili je sve vec dogovoreno sa tim Moldavcima pa sad Avdiju ceka Zahiroviceva sudbina.
Izvini, ali da sam ja vlasnik nekog kluba i hocu milione na trenera da bacim, mene bi svasta nesta zanimalo. Kad izvuce Safetove reference, ovi zadnji rezultati i paznja koju skrece na sebe u negativnom smislu mu sigurno nece pomoci da dobije angazman, cak i u ovim zemljama gdje je do sada uspijevao da se zaposli.