Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#57701 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Ja se ne slazem da treba sada namjerno zrtvovati plasman zbog Safeta...ko zna sta se svasta moze izdesavati do EP.
Nadam se barem da se iza kulisa nesto desava, Hadzibegic je javno kontru pukao selektoru, i on je tu clan nekog odbora u NS BIH.
Cak i uz pobjedu u Izraelu, ja se opet nadam Safetovoj smjeni do Andore. Uz svjezu krv i obnovljenu atmosferu kad Safet ode, cak i uz taj bod iz Izraela je sve moguce. Sa druge strane, sa njim na klupi, ni pobjeda u Izraelu ti nista ne garantuje. 2 mjesto je i dalje predaleko, a u baražu kakvi smo može nas opet zadesiti ekipa koja bi nas taktički nadmudrila, davno već viđeno sa ovim diletantom.
Safet je izgubio povjerenje vecine navijaca, pola saveza i skoro svih igrača osim onih koje on gura, i to je mozda i odlucujuci faktor koji ce mu presuditi, kad vec nema nimalo ljudskog dostojanstva da sam podnese otkaz zbog para.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#57702 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Meho Kodro wrote:Pobjeda u Izraelu i Pape je na putu prema Francuskoj
Nadam se ženi i sinu, a protiv Andore da nas vodi neko ko se razumije u svoj posao... :-?
Herr Flick

#57703 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Herr Flick »

De pogledajte ovaj video sto je sportsport izbacio na fb :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
incognito071

#57704 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by incognito071 »

Jel ih i danas cuva od povreda ili bi se moglo na teren malo? :?:
5 0 5

#57705 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

incognito071 wrote:Jel ih i danas cuva od povreda ili bi se moglo na teren malo? :?:
momci su spakovani. nista nas ne smije iznenaditi.

Image
_mufljuz_

#57706 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by _mufljuz_ »

indikativno je to da lik sam ne bi dao otkaz nema Boga, a o mogucem priznanju odgovornosti za promasaje nema ni slovca.... tipicni bh malj bez trunke samokritike....
phillie

#57707 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Kisa pada, tako da je vjerovatno trening odgodjen do daljnjeg :P a i polozaj Venere u Ovnovoj kuci nije povoljan
Korisničkoime

#57708 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

A1fa wrote:Ja se ne slazem da treba sada namjerno zrtvovati plasman zbog Safeta...ko zna sta se svasta moze izdesavati do EP.
Nadam se barem da se iza kulisa nesto desava, Hadzibegic je javno kontru pukao selektoru, i on je tu clan nekog odbora u NS BIH.
Cak i uz pobjedu u Izraelu, ja se opet nadam Safetovoj smjeni do Andore. Uz svjezu krv i obnovljenu atmosferu kad Safet ode, cak i uz taj bod iz Izraela je sve moguce. Sa druge strane, sa njim na klupi, ni pobjeda u Izraelu ti nista ne garantuje. 2 mjesto je i dalje predaleko, a u baražu kakvi smo može nas opet zadesiti ekipa koja bi nas taktički nadmudrila, davno već viđeno sa ovim diletantom.
Safet je izgubio povjerenje vecine navijaca, pola saveza i skoro svih igrača osim onih koje on gura, i to je mozda i odlucujuci faktor koji ce mu presuditi, kad vec nema nimalo ljudskog dostojanstva da sam podnese otkaz zbog para.
Ma nema šanse naši ljudi imaju raspon pamćenja zlatne ribice, povalimo Izrael 2-0 i pape je heroj i idol nacije. Šta se sve nije izdešavalo u prošlim kvalifikacijama za EP pa pred odlazak na SP pa na SP-u i opet je bio prvi i izgleda jedini izbor za selektora.
Isto će biti i ako izgubimo, o odlasku možemo tek pričati kada izgubimo i matematičke šanse za odlazak a to se može razvući sve i do baraža.
Šta god da se desi jedno je sigurno Sušić ostaje selektor bez obzira pobjedili izgubili ili igrali nerješeno
incognito071

#57709 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by incognito071 »

phillie wrote:Kisa pada, tako da je vjerovatno trening odgodjen do daljnjeg :P a i polozaj Venere u Ovnovoj kuci nije povoljan
Ma ja jebo trening, taktiku i uigravanje (posebno sad zbog nove formacije). Sreca pa ih vecina ne grije klupu u klubovima :oops: :oops:

Vjerovatno ce nam s neba pasti da dobijemo Izrael.

Selektore, gdje su kondicioni treneri da se makar fizicki spremimo kako treba?!!
Havatar

#57710 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

Korisničkoime wrote:
A1fa wrote:Ja se ne slazem da treba sada namjerno zrtvovati plasman zbog Safeta...ko zna sta se svasta moze izdesavati do EP.
Ma nema šanse naši ljudi imaju raspon pamćenja zlatne ribice, povalimo Izrael 2-0 i pape je heroj i idol nacije. Šta se sve nije izdešavalo u prošlim kvalifikacijama za EP pa pred odlazak na SP pa na SP-u i opet je bio prvi i izgleda jedini izbor za selektora.
Isto će biti i ako izgubimo, o odlasku možemo tek pričati kada izgubimo i matematičke šanse za odlazak a to se može razvući sve i do baraža.
Šta god da se desi jedno je sigurno Sušić ostaje selektor bez obzira pobjedili izgubili ili igrali nerješeno
Njega su ljudi nakon neuspjeha na SP dočekivali na aerodromu i slikali se a na zadnjoj utakmiciu Zenici i pored očajnih rezultata dobio ovacije :roll:
tcz

#57711 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

mushkile chibira wrote: Mene konkretno to najvise boli u svemu ovome, sto Safet Susic ubija i ono malo nade sto ga ovaj narod ima. Kad se prica zavrsi a zavrsit' ce neminovno, on ce otici u "svoj" sjajni Pariz i bolit' ce ga neka stvar za prosjecnim bosancem i hercegovcem koji ce ostati da zivi u svemu gore pobrojanom.
Kipar je kiks i tu je zakazo Pape i igraci, protiv Welsa i Belgije puno bolje, vraca vjeru u njih. Pobjeda protiv Izraela stvari bi vratila u normalu. Pape najvise ubija u pojam one kojima ne ispunjava zelje.
mushkile chibira wrote:
Vecina mojih/nasih sunarodnjaka na zalost nece biti ni blizu tome ali ce im nastup na EP definitivno mnogo znaciti pa makar mi izgubili sve utakmice tamo.
i sve u krug... ista prica kao i pred SP. :bih:
OldMayor

#57712 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

Ma sto je najsmjesnije mi cemo pobjedit, imam nekakav osjecaj.

Izrael ce nas podcjeniti, to je sad 100% sigurno. Nema nam pola igraca, glavno ime nije tu.

A mi kad god igramo bez pritiska, uvijek razvalimo / dokaz SP, svi nas otpisali mi pobjedimo, pardon poderemo Iran kojem je trebala pobjeda za prolaz dalje :-)

Ne znam, jednostavno kad god nismo bili euforicni dobro smo odigrali.

Eto, da ne bude sve negativa, ne mogu vise, blizi se tekma, Pape nece igrati, jebe se njemu, ali moramo podrzati igrace...

Pape je tu, treba se pomiriti s tim, ali ja opet vise volim ovu reprezentaciju i svoju zemlju, nego sto mrzim to sto je Pape selektor.
5 0 5

#57713 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

OldMayor wrote:Ma sto je najsmjesnije mi cemo pobjedit, imam nekakav osjecaj.

Izrael ce nas podcjeniti, to je sad 100% sigurno. Nema nam pola igraca, glavno ime nije tu.

A mi kad god igramo bez pritiska, uvijek razvalimo / dokaz SP, svi nas otpisali mi pobjedimo, pardon poderemo Iran kojem je trebala pobjeda za prolaz dalje :-)

Eto, da ne bude sve negativa, ne mogu vise, blizi se tekma, Pape nece igrati, jebe se njemu, ali moramo podrzati igrace...

Pape je tu, treba se pomiriti s tim, ali ja opet vise volim ovu reprezentaciju i svoju zemlju, nego sto mrzim to sto je Pape selektor.
i ja se tome nadam. ali mislim da je to vise iz ocaja nego iz realnosti. izrael ako ne uspije pobijediti kuci protiv desetkovanog tima i nevidjeno indiferentnog trenera, nemaju sta ni traziti na evropskom.
plagijator1975

#57714 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by plagijator1975 »

vryzas wrote:
Tomahawk11 wrote:
mushkile chibira wrote:Ma svima je nama jasno da nas Sajo nece ici sve dok budu postojale matematicke sanse za plasmanom.
Jasno nam je i da su uzaludna nasa nagadjanja o mogucem sastavu i taktici u Izraelu jer je njegova zadnja.
Jasno nam je i da ce oni koji se klade i pored patriotizma igrati protiv srca i staviti 1 na tu utakmicu.
Jasno nam je podosta toga u pogledu Safeta Susica a opet nam nista nije jasno.
Ostaje nam nadati se da ce igraci uspjeti parirati Izraelu na terenu i da necemo izgubiti utakmicu.
Jos kad bi uspjeli pobjediti, ja bih mu licno halalio sve frustracije od pocetka ovih kvala (one prijasnje haman pa vec jesam).
U slucaju poraza nedajBoze, ponavljam da ga treba nabiti nogom u onu bezobraznu guzicu i da ga vise nase oci nikada ne vide.
Ma samo ga plasman na EP moze oprati. Nerad koji je aktuelan u ovim kvalifikacijama ne rijesava jedna utakmica. Pobjedom nad Izraelom bi donekle saprali gorak okus od Kipra. Vratili se na pravi kolosijek. Nerijeseno, a pogotovo poraz svode nase sanse na minimum, eventualno baraz. Logika boda u gostima - pobjede kuci je ok teoretski, ali vidjecemo na sta racunaju Vels i Izrael kod nas, mozda i oni budu racunali na bod koji ce izboriti nekim bunkerom i sta cemo onda?! Nece biti jednostavno dobiti protivnika koji ima vise bodova od tebe. Znaci, moras dobiti, a znamo kako to cesto zavrsi.

Tesko...

Pokazao je ko je i sta je...mentalitet ppka, trenerski klaun, autoritet ko u cistacice iz FSBiH, seljacki maniri, djon obraz, sve u svemu namazana seoska varalica.
Nek se nosi u 3 pm pa makar i EP osvojio!
Isto razmišljam :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mustang1

#57715 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Sta ima nece ici ako izgubimo .. Ima da leti sa noge na nogu i to iste sekunde nek ga Besic napuca cim sudija svira kraj !
crnoplavo

#57716 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by crnoplavo »

FreakyStyley wrote:Ma namjerno malo karikiram i pravim takva poredjenja jer gdje god da su Hrvati, sto se tice sporta, svjetlosnu su godinu ispred nas. Organizacijski, mentalitetski, sportski, kako god hocete. To i rezultati pokazuju.

Na koliko velikih takmicenja je igrala fudbalska reprezentacija Hrvatske? Pogledajte malo i ostale sportove, rukomet recimo.

Igracki smo mi (kad smo kompletni i kada bi na spiskovima bili igraci koji trebaju da budu) po meni jaci od njih, ali to nista ne znaci dok je tu Pape, Begic i ostala kompanija.

Upravo zbog te mentalitetske razlike koju sam spominjao kod njih i postoji pritisak javnosti, bez obzira na novinarske struje, struje u HNS-u, Zdravka Mamica, on postoji.

Opet kazem, nebitno sto je Kovac za Papeta Ferguson, opet nije neki strucnjak. Zbog toga mi je glupo da ga neki toliko uzdizu ovdje, jer to nema veze sa stvarnoscu.
:thumbup:
crnoplavo

#57717 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by crnoplavo »

phillie wrote:Al ako cemo realno, Spanija da nije osvojila EP vjerovatno bi i Del Boskea objesili za jaja zbog njegovog "experimenta" sa igrom bez napadaca. Dakle rezultat je mjerilo da li si "genije" ili "levat". Dalje, svim ovim klubovima i reprezentacijama, igra bez klasicnog napadaca je bila JEDNA od opcija. Dakle, svi su oni imali napadace na klupi i u slucaju neuspjeha navedene formacije, bilo bi mjesta za korekciju. Mi tu mogucnost nemamo i pet dana prije utakmice, protivnicki selektor sa 80% sigurnosti zna kako ce nasa reprezentacija igrati i ima sasvim dovoljno vremena da pripremi svoju ekipu.
kad mu ga pape zabiberi u onih 20%
phillie

#57718 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Opet kazem, nebitno sto je Kovac za Papeta Ferguson, opet nije neki strucnjak. Zbog toga mi je glupo da ga neki toliko uzdizu ovdje, jer to nema veze sa stvarnoscu.
Ja licno sam navodio Kovaca kao primjer u koliko je on, "trener-pocetnik", segmenata svog posla ispred naseg selektora. Neke ozbiljnije i kvalitetnije selektore iluzorno je i dovoditi u istu recenicu sa nasim trenutnim selektorom.

@crnoplavo
Amin, ako Bog da. Nisam siguran za papeta, ali neko od igraca, sigurno.

Evo vec izasli clanci kako izraelci uvjezbavaju napade, zapostavljajuci tako odbranu, jer im kao ne prijeti opasnost.
Altsa

#57719 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Altsa »

podrzati reprezentaciju svakako ali papketa NE
wickerman

#57720 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by wickerman »

Na stranu nepostavanje Susica kao trenera, ali kad bi sad mogao birati izmedju Susica i Kovaca moj bi izbor bio Susic.
Mustang1

#57721 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Veoma vazan podatak za buducnost BH fudbala 8-)
Vahid Halilhodžić koji u BiH stiže za desetak dana kako bi posjetio rodbinu i prijatelje.
5 0 5

#57722 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

wickerman wrote:Na stranu nepostavanje Susica kao trenera, ali kad bi sad mogao birati izmedju Susica i Kovaca moj bi izbor bio Susic.
zasto? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa zar ne vidis da covjek uopste ne zna raditi posao kojeg se uhvatio. a nije bas ni zainteresovan za isti. ubjedjen sam da ce se safet pretvoriti u fudbalskog kusturicu cim okrene ledja. zivi bili pa vidjeli.
FreakyStyley

#57723 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Mi ih dobili, ne dobili ili remizirali, Pape ostaje selektor. Budite sigurni u to. :D

Zato je i glupo (izmedju ostalog, naravno) navijat za poraz ili remi, sta ja znam. Nijedno od toga ne znaci njegov odlazak, jebi ga. Nadati se pozitivnom rezultatu i nekad, nekako, Papetovom odlasku. :skoljka:

Inace, Izrael jeste ekipa koja kuci zna dobro odigrat, ali vjerujem da smo mi i u ovakvom krnjem sastavu i s Papetom jaci. Cisto radi igrackog kvaliteta.S druge strane, vjerujem da ce se Izrael otvoriti i igrati poprilicno ofanzivno, jer logicno ljudi vise sansu u izostanku nasih igraca i Papetu. Vjerujte da druge selekcije skautiraju i selektori im gledaju kasete protivnika.

Mislim da cemo ovako nekako izgledat na terenu:

--------------------Hajrovic------------------------
Lulic-------------------------------------------Kvrzic/Visca

------------Medunjanin--------Pjanic---------------------

------------------------Besic-----------------------------------

-Hadzic------Sunjic-------Spahic(?)-----------------Mujdza

------------------Begovic----------------------------

Go iz sesnaesterca ne vjerujem da cemo dati, ako ga damo, jel. Pjanic iz slobodnjaka ili Medunjanin, Lulic, Hajrovic s 20ak metara. Ocekujem jednu izmjenu od strane Papeta i to Kvrzic-Visca ili obrnuto. Izrael ce nam najvise problema napraviti po Hadzicevoj strani.

Ocekujem od Lulica da im najvise problema napravi, konacno na svojoj pozicij. U izostanku klasicnog spica morace igrati izuzetno ofanzivno. Od Pjanica isto ocekujem dobru partiju, Podrazumijeva se da ce Besic dobro odigrat. :D

Nikad nisam bio neki prognozer, al eto. Cesto iznenadimo u ovakvim situacijama. Dakle, vjerovatno x2 po meni, ali Bog sami zna sta ce bit, sa nama se nikad ne zna. :D
DaysleepeR

#57724 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DaysleepeR »

OldMayor wrote:Ma sto je najsmjesnije mi cemo pobjedit, imam nekakav osjecaj.

pratim reprezentaciju od početka i ne sjećam se kad nas je ijedna reprezentacija potcijenila i zašto uopšte računati na to...

neće nas sigurno potcijeniti
DonVitoNN

#57725 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

Selektor ne popušta ni za milimetar
Sušić umjesto naknadnih poziva otkazuje treninge

:roll: :zzzz: :zzzz:
Locked