Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#56826 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

phillie wrote:Ako je tako, onda ce biti zanimljivo vidjeti koji ce smjer uzeti Savez. opcija 1) Halaliti ove kvalifikacije, dovesti trenera za sicu, potpisati s njim ugovor do kraja kvalifikacija i "stvarati tim za slijedece kvalifikacije" (stara poznata izreka)

Muzurovic? :oops:
Iker C

#56827 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iker C »

Maglica inače napadač Hajduka ima neke bh korjene i mogao bi igrati za reprezentaciju. Pape ti si na potezu.
Edin H.

#56828 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Iker C wrote:Maglica inače napadač Hajduka ima neke bh korjene i mogao bi igrati za reprezentaciju. Pape ti si na potezu.
Anton? I jos ga Germania zastupa :izet:

Ne vidim razloga da ne predvodi navalu. :razz:
AcaLukas

#56829 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AcaLukas »

phillie wrote:Ovo su Safeta stigli aferimi iz proslosti. Sad valja platiti cijenu svog nerada.

Nedavno gledam, Hrvati ugovorili prijateljsku protiv Argentine nekoliko dana prije kvalifikacijske utakmice protiv Italije. I sta Kovac radi? Poziva 33 igraca. Velikoj Argentini suprostavice kombinovani sastav, sastavljen vecinom od igraca iz domaceg prvenstva. Nas selektor bi "gonio" iste igrace u obe utakmice, jer ego mu ne bi dozvoljavao da gaucosima izvede nista manje od najjace postave, na pamet mu ne bi palo da isproba neke igrace, da vidi kako bi se snasli protiv renomiranog protivnika, neke drugacije takticke zamisli...
Ne kazem da mi u nasoj ligi imamo kvalitet da bi mogli i Sloveniji biti dostojan rival, ali ima igraca po Evropi.
Buric, Mahmutovic, Stilic, Cocalic, Djuric, pa ubaci ove sto ti stalno sjede na klupi, pa pozovi nekog iz mlade reprezentacije...pa ugovori prijateljsku (ne mora biti Argentina, moze i gore pomenuta Slovenija) kad je vec FIFA dopustila.

Al jok, nasima ne trebaju prijateljske, kao sto im nisu trebali ni treninzi prije Brazila. Mi cemo igrati napadacki bez napadaca (jer nemamo treceg napadaca koji igra u ligi petice, automaski bolje je da nemamo NIKOG), mi jurisamo na 3 boda iz 4 utakmice....

Pape je ostvario prvi dio svog plana, odveo nas je na Svjetsko prvenstvo i tako usao u istoriju kao prvi trener koji je to uradio....sada ide drugi dio plana, koji podrazumjeva da u istoriji ostane zapisano da je on JEDINI trener koji nas je negdje odveo.
Ne navijam da izgubimo u Izrealu (nikad nisam navijao protiv ljiljana, ni kad su protiv reprezentacije novinara igrali), ali navijam da Safet Pape Susic vise ne bude selektor nase A reprezentacije. Ko je alternativa, pitacete? Eto Savezu nek skonta, valjda imaju dovoljno mozga i obraza da to urade.
Safet nije da je lijen pa nezove potencijalne igrace, jednostavno ih ne zove jer zna da ce zasmetati otpadu iz Germanske agencije. Jedva je otjerao Zukanovica (da bi ugurao Hadzica) a sada da da priliku Djuricu? Pa on je sam bio za to da Halilovic, Tankovic, Kolasinac, Hrgota i ostali neigraju za BiH. Sve da mi bilo mjesta za Zahirovica, Vrsajevica, Svena i kopiileta Hadzica.
RtrnOfSalisbury

#56830 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

za novnonastalu situaciju su krivi forum(asi). ima tome vec nekoliko kako prizivaju djavole: sta ako se povrijedi ovaj, sta ako onaj, sta ako obadvojica ... i eto prizvali su vraga, zaiskali ste gledajte. sajke reko da je jedan od povrijedjenije vrhunski fudbaler, jel mislio na tinu jal na ibisevica :shock: tesko da tude ima vrhunskije fudbalera al haj kad sajke rekne tako je
AcaLukas

#56831 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AcaLukas »

JThomas wrote:
phillie wrote: Pape je ostvario prvi dio svog plana, odveo nas je na Svjetsko prvenstvo i tako usao u istoriju kao prvi trener koji je to uradio....sada ide drugi dio plana, koji podrazumjeva da u istoriji ostane zapisano da je on JEDINI trener koji nas je negdje odveo.
a sjećate se one izjave, ko zna kad ćemo opet na neko veliko takmičenje...
To je i Sven izjavio, volio bi dobiti poziv jer ko zna...
AcaLukas

#56832 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AcaLukas »

cindrlimindrli wrote:
JoseMujica wrote:moguće da sve to i jesam...mislim iz Bosne sam a iver ne pada daleko od klade, a klada ne pada daleko od kloca (SVI SMO MI PAPKE
Bolan, za sadake, jesi hljeba mi. I svaki put kad ti repliciram znam da se ogrijesim od luzera. Jebaji ga, uplaticu tamo u neku humanitarnu
svrhu i valjda cu se iscupat.
Ovo nije vise ni smijesno, ovako moze pisati samo psihopata. :shock:
FreakyStyley

#56833 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Edin H. wrote:Umjesto 5 kao sa Nigerijom, trebamo probati sa deset veznih igraca :izet: (i to svi iz Hajduka)
Pa realno, nesto slicno bi se moglo i desit.

Bez Dzeke, Spahica i Ibisevica sastav bi nam vrlo lako mogao biti: Begovic, Sunjic, Hadzic, Mujdza, Lulic, Besic, Medunjanin, Pjanic, Susic, Visca, Hajrovic.

Dakle u ovakvom sastavu imali bi dvojicu igraca koji prirodno igraju u odbrani Sunjica i Mujdzu. Ako Mujdza izostane onda igra Avdija, inace krilo/krilni napadac.

Dakle golman plus jedan eventualno dva odbrambena, 0 spiceva, ostalo veznjaci.

Doduse, mozda mi jednostavno nismo kapacitirani da dokucimo Papetovu trenersku genijalnost. Mozda on hoce da postigne nesto kao Wenger tamo negdje 2002/3. sa Arsenalom. Sjeticete se Wenger je od sve dotada spica Ashley Colea napravio vanserijskog beka, kao i od do tada ofanzivnog veznjaka Kolo Tourea itd. jer je htio da mu svi igraci budu ofanzivno orijentisani i znaju s loptom tj. da budu igraci "od golova i pasova."

;-)
AcaLukas

#56834 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AcaLukas »

ganjeta wrote:Je li u historiji hloptanja zabilježen ovakav slučaj?! Imaš povrijeđena dva napadača, a u 90% slučajeva igraš sa oba, i ne zoveš nikog, još izjaviš da nemaš rezervni plan?! :-)

Naš vatrogasac požar benzinom gasi :lol:
Jos rece da nema veze, jer Bayern uspjesno igra s jednim napadacem tako da mozemo i mi bez ijednog :-) :-) :-) :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#56835 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Papke is football genius!

Papke Zdravko Mamić a ne aMATER! :bih:
Iago

#56836 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

Ovaj pdf većinom čitam, ali zadnjih nekoliko stranica je potpuno nečitljivo (za US patriote ,,unreadable,,). Hebo vas i Lazio i ravnogorci i nena i privatne poruke.
Postoji neka ironija da konačno potonemo u Izraelu (mada će sentluisovci imati neko opravdanje tipa ,,ima još 18 bodova u igri,,). Pape je davno dokazao da je nula od trenera. Sada je valjda jasno da je i nula od čovjeka (,,svi su krivi, ja nikad nisam kriv,, - gadi mi se ovo). Sa njegovim mentalnim sklopom se mogu izgleda identificirati samo osobe slične njemu (,,Ja ljuti Krajišnik, ja bio u ARBiH, ja imam ovlaštenje...,, - de ba, lucky, koga briga za to; ili ova budala što psuje svima redom). Samo, za razliku od takvih, Pape, nažalost, ne ostade u Parizu, nego dodje nama hebavat' živce. Doduše, i oni se spremaju doći, sa svim Krajišnicima...
Ej, fakat je cool ovako pucat' navodnike. Dva zareza i to je to.
AcaLukas

#56837 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AcaLukas »

Safet Sušić: Pozivam novinare da dođu u Trening centar i pitaju svakog igrača ko mu je menadžer
U medijskom prostoru Bosne i Hercegovine odavno nema pravila, pa svako može napisati šta želi i kako želi.

Nažalost zbog odnosa NFSBIH sa predstavnicima medija koji se svodi na princip komunikacije sa “novinarima iza ograde” i službeno izdavanje press akreditacije, naša reprezentacija nema ni približnu podršku kakvu je imala u vrijeme prijašnjih rukovodećih struktura Saveza i reprezentacije, iako je način na koji se vodi NFSBIH i sama reprezentacija neuporedivo profesionalniji, transparentniji i sistematičniji od onih prije. Nekada se u reprezentaciji znala cijena i za kapitensku traku, a najboljim igračima govorilo da je bolje da idu na tribine na pojedinim utakmicama jer je podloga pretvrda za njih na stadionu, ali se o tome nije pisalo ni govorilo.
(kako sam ja skonto, Barbarez je placo da nosi kapitensku traku :izet: )
menadžerska upletanja u odabir igrača, boravak u Hrasnici zbog tajnih razloga i druge dezinformacije niz su neistina spominjanih u medijima, a da se pri tome nije obratilo pažnju na neke konkretne probleme u radu i funkcionisanju reprezentacije i saveza kojih definitivno ima, ali koji su opet minorni u usporedbi sa drugim europskim reprezentacijama gdje preovladavaju mnogo veći interesi.

Niz neistina koje se već godinama ponavljaju vezane za selektora Safeta Sušića i odnose u našoj reprezentaciji toliko su puta ispoljene da ih javnost već smatra istinitima, a NFSBIH nije na vrijeme demantijima i tužbama zaštitio reprezentaciju od onih koji neistinama prouzrokovanim ličnim frustracijama pokušavaju narušiti atmosferu i odnose u reprezentaciji koji garantovano nikada nisu bili bolji jer našu najbolju selekciju sada čini niz istinskih profesionalaca, ali i izuzetno odgojenih momaka. Kada su vam prvi autoriteti u ekipi ljudske i profesionalne veličine Edin Džeko, Vedad Ibišević i Asmir Begović tada je jasno da sve mora štimati kako treba.
novinare na sljedeće okupljanje u Trening centar u Zenici da sa svakog igrača pitaju ko mu je menadžer i da to objave u javnosti. Ja ne poznajem niti jednog, niti sam ikada birao igrače na osnovu toga ko mu je menadžer. Govorilo se da se igrači biraju i po nacionalnosti što je još veći nonsens. – govori Safet Sušić nakon posljednjih optužbi Ervina Zukanovića da nije dio reprezentacije samo zato što je odbio prije nekoliko godina da mu menadžer bude Sead Sušić.
Pitajte i novinare ako je uslov za pozivanje to da ti je Sejo Sušić menadžer, da li je onda on menadžer i Hajroviću, Bičakčiću, Prciću, Kolašincu, Mujdži, Luliću, Bešiću, Fejziću i svim drugim reprezentativcima koje je Pape prvi zvao u reprezentaciju?

Izvor mozete pogoditi
Pjanic15

#56838 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pjanic15 »

cindrlimindrli wrote:
Point. wrote: Hajde vozdra bejzbolas, dosta offtopica. Kad se moderatori probude nadam se da ce uciniti svoju duznost i poslati te u Banovice for good.
Bilo je lijepo upoznati te, konacno. :thumbup: :bih:
picko jedna arkanovska.
E ako ovo nije za trajni, ne znam šta je onda. Nije lako ni toj AmeriKi, što im ovakvi mentalni sklopovi hodaju tlom, da gledaš i ne povjeruješ... :-)
Pjanic15

#56839 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pjanic15 »

AcaLukas wrote:
cindrlimindrli wrote:
JoseMujica wrote:moguće da sve to i jesam...mislim iz Bosne sam a iver ne pada daleko od klade, a klada ne pada daleko od kloca (SVI SMO MI PAPKE
Bolan, za sadake, jesi hljeba mi. I svaki put kad ti repliciram znam da se ogrijesim od luzera. Jebaji ga, uplaticu tamo u neku humanitarnu
svrhu i valjda cu se iscupat.
Ovo nije vise ni smijesno, ovako moze pisati samo psihopata. :shock:
To je jedino objašnjenje, nema druge... :-)
5 0 5

#56840 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

Pjanic15 wrote: E ako ovo nije za trajni, ne znam šta je onda. Nije lako ni toj AmeriKi, što im ovakvi mentalni sklopovi hodaju tlom, da gledaš i ne povjeruješ... :-)
pa jeste. i on je toga svjestan, pa si je dao oduska. :D dok se onaj drugi zavukao u misiju rupu, a hvali se ratnim podvizima s prve linije. mozes misliti. :lol: zna da je usrao pa se vjerovatno nada da ce proci neprimjeceno. prijetiti ljudima i pisati onakve gadosti, ne vidim kako bi moglo biti ista drugo nego kraj forumskog puta. ali, mislio sam i da ce safet u psg nakon svjetskog, pa sam se prevario. nikad ne znas. :D
luckylaka

#56841 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

5 0 5 wrote:sta bi. ne samo da je safet ostao sinoc bez napadaca, nego jos osvanu jutros bez cjelokupne odbrane. lijepo se poselamite sa kolegama forumasima, dok su jos uvijek tu. :bih: :bih:
Sabah hajrula i svako dobro BiH.Et nisam oka sklopio cijelu noc misleci sta cu jadan bez ovog foruma,kako cu dalje kroz zivot bez ovakvih ljudi :-) Samo u BiH navijac BiH navija protiv BiH,samo u BiH navijac BiH moli se da mu glavni igrac prebije nogu,samo u BiH se moli da reprezentacija ne ode na europsko,samo u BiH sandzo Mujica ubjedjuje raju kako vise prava na reprezentaciju ima Mujica nego Dzeko,Vedo i ostali :-) samo u BiH pripadnici ABiH nazivaju se cetnici,a cetnici valjda tom logikom humanitarci i td i td.Bilo mi je zadovoljstvo sve ove godine provesti ovdje druzeci se sa pravim momcima ali da se u zadnje vrijeme nakotilo bagre zaista je porazavajuce za ovaj forum.Na kraju klocovima,panjevima,.idiotima koji ne kontaju ni kad im 100 puta napises samo da ponovim ,,SAMO BiH,,Image SAMO su oni ti koji su vrijedni paznje sve ostalo je go qrac :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
House

#56842 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by House »

Nema brige...Tino igra vadnjeg veznog,krilo i napadača protiv Izraela :bih:
luckylaka

#56843 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Pjanic15 wrote:
cindrlimindrli wrote:
Point. wrote: Hajde vozdra bejzbolas, dosta offtopica. Kad se moderatori probude nadam se da ce uciniti svoju duznost i poslati te u Banovice for good.
picko jedna arkanovska.
E ako ovo nije za trajni, ne znam šta je onda. Nije lako ni toj AmeriKi, što im ovakvi mentalni sklopovi hodaju tlom, da gledaš i ne povjeruješ... :-)
Mogu zamisliti kako izgleda mentalni sklop koji na avatatu postavi Pjanica navija protiv njega i moli Boga da ne ode na europskko.Genijalac.Hajde da vidimo sta ce da kaze Miralem.Evo postavicu tvoj profil i zastavu izraela na F.B.stranicu Miralema Pjanica (tako ces ujedno i saznati ko je Lucky) da vidimo sta Mire kaze.
5 0 5

#56844 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

luckylaka wrote:
5 0 5 wrote:sta bi. ne samo da je safet ostao sinoc bez napadaca, nego jos osvanu jutros bez cjelokupne odbrane. lijepo se poselamite sa kolegama forumasima, dok su jos uvijek tu. :bih: :bih:
Sabah hajrula i svako dobro BiH.Et nisam oka sklopio cijelu noc misleci sta cu jadan bez ovog foruma,kako cu dalje kroz zivot bez ovakvih ljudi :-) Samo u BiH navijac BiH navija protiv BiH,samo u BiH navijac BiH moli se da mu glavni igrac prebije nogu,samo u BiH se moli da reprezentacija ne ode na europsko,samo u BiH sandzo Mujica ubjedjuje raju kako vise prava na reprezentaciju ima Mujica nego Dzeko,Vedo i ostali :-) samo u BiH pripadnici ABiH nazivaju se cetnici,a cetnici valjda tom logikom humanitarci i td i td.Bilo mi je zadovoljstvo sve ove godine provesti ovdje druzeci se sa pravim momcima ali da se u zadnje vrijeme nakotilo bagre zaista je porazavajuce za ovaj forum.Na kraju klocovima,panjevima,.idiotima koji ne kontaju ni kad im 100 puta napises samo da ponovim ,,SAMO BiH,,Image SAMO su oni ti koji su vrijedni paznje sve ostalo je go qrac :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
poselami ko uspita. :bih:
luckylaka

#56845 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Pjanic15 wrote:
cindrlimindrli wrote:
picko jedna arkanovska.
I jeste ovo za trajni ban i jos desetine drugih,Ali sta se dobije banovanjem,da se ponovo registrujes za tri sekunde i vratis ponovo.Npr.@Alfa :D Problem je u glavi a ne u moderaciji.
5 0 5

#56846 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

luckylaka wrote: I jeste ovo za trajni ban i jos desetine drugih,Ali sta se dobije banovanjem,da se ponovo registrujes za tri sekunde i vratis ponovo.Npr.@Alfa :D Problem je u glavi a ne u moderaciji.
ti si covjeka nazivao ovakvim onakvim zato sto se onomad klonirao. neces valjda (opet) pogaziti sto si govorio i krenuti njegovim putem? kada se kloniras, onda si ti to sto si o njemu pisao. svjestan si toga? budi dosljedan svojim rijecima. znas kako se kaze, "ne vidi se ko je kakav covjek kad pobjedjuje, nego kada gubi." :bih:

e cek jos, da i ja zalijepim jednu sliku. da vidis kako je lako biti patriota.

Image
Korisničkoime

#56847 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Znaci cilimindri pukao kao tromblom, Lucky ti makar jos izdrzi.
Nije ni cudo kada se nekome dode iz guzice u glavu da je tako dugo i zarko branio lika koji ce nas sjebati.
Svaki amater trener zna da mu se ovo moze desiti i da u tom slucaju mora imati neki rezervni plan da je morao traziti isprobavati napadace da zna s cim raspolaze u ovakom slucaju.
Medutim ne i nas selektor on za svoju platu ne radi svoj posao i tacka. Mahmutovic vec godinama zabija u Ceskoj do sada je imao 101 priliku da ga pozove da ga uigra da zna s cim raspolaze. Ovako sada mozemo svi mahati kurcem.
Ali neka i treba nam tako kad smo tup narod kojem uhljupi vode Savez i odlucuju o sudbini najboljr repke
Charuga
Globalni moderator

#56848 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» emigrazione
» Crvena Tifoza
» Pjanic15

14 dana

» luckylaka

1 mjesec

» cindrlimindrli

Trajno
insaneinthebrain

#56849 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by insaneinthebrain »

cistka je napravljena :D :izet:
Havatar

#56850 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

Lijepo se lucky primiri na vrijeme a cindrli naivno zaginu .
Locked