Kad me prozivas - toliko si ovdje iznio neistina - na zalost ....BaileyS wrote:Ti se najvise pravis lud.veljaca wrote:
Vidis , sve dodje na svoje ..... I ja sam se pitao cemu je bila svrha tjeranje PROVJERENOG trenera a da se dovede - neprovjeren trener upitnih kvaliteta .... Kako brzo zaboravljamo .....
Mada, poznavajuci one u N/FSBIH - jasno mi je zasto su to uradili - na zalost ....
Niko nije zaboravio sem tebe mozda, da je bilo pitanje Misimovic ili Ciro i donesena je sasvim logicna odluka da ostane Miske. Na kraju krajeva nije Misimovic njega optuzio da je prodao utakmicu pod uticajem hrvatskog lobija vec je bilo suprotno. Oni koji su donosili odluku donijeli su jedinu mogucu, zastitili su reprezentativca koji je neopravdano prozvan.
Mislim, ne znam sta ti u ovom nije jasno? Engleski selektor je dobio nogu zbog bezazlenije izjave a ti bi zadrzao selektora koji potpiruje medjunacionane tenzije u reprezentaciji.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#3926 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
Nuclear Winter
#3927 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Malim letećim medvjedićima nebi mogao ni Frojd pomoćivozač wrote:ja i dalje nešto kontam da je koševo ukleto![]()
nije tačno da zeničaci mrze sarajevo, istina je da je bilino polje najbolji i najljepši stadion na svijetu![]()
za sve željine, čelikove i BHF stratege sa foruma ... sinoć nam nije funkcionisao lijevi bočni, prednji centralni, lijevi libero, centralni vezni, zadnji desni, bočni srednji, prednji lijevi![]()
al mislim da bi BRKO sve to riješio, pogotovo kad stavi žvaku u usta pa pred kamere
koji su to frustrirani likovi, boga mole da reprezentacija izgubi (reprezentacija čovječe), da bi mogli pljuvati zato što je bivši fudbaler sarajeva selektor i zato što se igra na koševu, mentalni sklop za proučavanje
ovo me podsjeća na jednog od jarana koji mrzi KK Bosna zato što nose bordo dresove i što horde dolaze da navijaju u Skenderiji, ide toliko daleko da pljuje i po tituli evropskog prvaka, mislim ... to su zaista likovi za dublje analize
- veljaca
#3928 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
[quote= "Nuclear Winter "]
Jeste i ko je LUPIO da ima "pametnijeg" posla,vjerovatno traži nijaza
[/quote]
E u ovome je problem . Sto ti tumacis necije rijeci kako tebi odgovara. Ja nisam spominjao Nijaza - izgleda da i njega sanjas
....
Ja sam rekao da ima pametnijeg posla - raditi u FK Zeljeznicaru .... Ko spominje Nijaza ....
Jeste i ko je LUPIO da ima "pametnijeg" posla,vjerovatno traži nijaza
[/quote]
E u ovome je problem . Sto ti tumacis necije rijeci kako tebi odgovara. Ja nisam spominjao Nijaza - izgleda da i njega sanjas
Ja sam rekao da ima pametnijeg posla - raditi u FK Zeljeznicaru .... Ko spominje Nijaza ....
Last edited by veljaca on 08/09/2010 12:12, edited 2 times in total.
- johntra
#3929 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
bila su petorica non stop na zagrijavanju, ali ja sam kontao da su to sve Francuzi jer su svi bili u tamnoplavim trenerkama, a i više je bilo likova u zelenim markerima i Blanc je non stop slao različite igrače na zagrijavanje...to nije samo moje mišljenje nego i mišljenje ostalih, da naših nikako nije bilo na zagrijavanju...znam za pravilo FIFA-e da se ne smije više od tri igrača slati na zagrijavanje, ali što se onda naši nisu zagrijavali sa naše strane klupe? moguće da je to nevažno, ali eto...
hz__semir wrote:Gdje su tebi oči bile? Od početka drugog poluvremena, kod aut linije ispod zapada, iza leđa pomoćnog sudije su se zagrijavala tri naša i tri francuska igrača. Naši bili u žutim, a Francuzi u zelenim markerima. Minutu-dvije prije primljenog gola, su vraćeni na klupu, vjerovatno radi izmjene, do koje bi došlo i bez gola, jer je Rahimić već bio mrtav, a o Vedi da i ne govorim.johntra wrote:A što Pape laže kad kaže da je poslao igrače na zagrijavanje prije primljenog gola, kad to nije istina??? Jahić i Zec su ušli direktno sa klupe nakon primljenog gola....
I kad smo već kod naziva teme, najprikladnij bi bio "Sa-x traži selektora. Selektor možeš biti ti".
- Obuca9
#3930 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne mogu se više od tri igrača jedne ekipe zagrijavati, a i naši igrači su bili u plavim trenerkama, pa te to očito bunilo.johntra wrote:bila su petorica non stop na zagrijavanju, ali ja sam kontao da su to sve Francuzi jer su svi bili u tamnoplavim trenerkama, a i više je bilo likova u zelenim markerima i Blanc je non stop slao različite igrače na zagrijavanje...to nije samo moje mišljenje nego i mišljenje ostalih, da naših nikako nije bilo na zagrijavanju...znam za pravilo FIFA-e da se ne smije više od tri igrača slati na zagrijavanje, ali što se onda naši nisu zagrijavali sa naše strane klupe? moguće da je to nevažno, ali eto...hz__semir wrote:Gdje su tebi oči bile? Od početka drugog poluvremena, kod aut linije ispod zapada, iza leđa pomoćnog sudije su se zagrijavala tri naša i tri francuska igrača. Naši bili u žutim, a Francuzi u zelenim markerima. Minutu-dvije prije primljenog gola, su vraćeni na klupu, vjerovatno radi izmjene, do koje bi došlo i bez gola, jer je Rahimić već bio mrtav, a o Vedi da i ne govorim.johntra wrote:A što Pape laže kad kaže da je poslao igrače na zagrijavanje prije primljenog gola, kad to nije istina??? Jahić i Zec su ušli direktno sa klupe nakon primljenog gola....
I kad smo već kod naziva teme, najprikladnij bi bio "Sa-x traži selektora. Selektor možeš biti ti".
- dzenan_tr
#3931 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Razumijem frustriranost usljed poraza čiji su važniji uzroci nezalaganje, ne htijenje, bezvoljnost i na kraju nemoć Sušićevih igrača, ali ne mogu shvatiti da klub lokalnog karaktera i što je najgore dosega, može biti iznad reprezentacije zemlje u kojoj si rođen i u kojoj živiš.
Od kakve ste vi japije, ako sam ja lud?
-
Fozgen
#3932 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tako je @Nuclear Winter niko normalan

- ultima_palabra
#3933 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije ni shvatanje za svakoga...dzenan_tr wrote:Razumijem frustriranost usljed poraza čiji su važniji uzroci nezalaganje, ne htijenje, bezvoljnost i na kraju nemoć Sušićevih igrača, ali ne mogu shvatiti da klub lokalnog karaktera i što je najgore dosega, može biti iznad reprezentacije zemlje u kojoj si rođen i u kojoj živiš.
Uostalom, kakve to veze ima? Sinoć su na Koševu bili navijači kojima je reprezentacija na prvom mjestu, pa je atmosfera, prema svima, bila puša žešća. Ne kontam šta hoćeš s tim kvazifilozofskim pitanjima?
De ti nama Josipe, još koju baci, onako u ime naroda
Last edited by ultima_palabra on 08/09/2010 12:33, edited 2 times in total.
- dzenan_tr
#3934 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Od tebe nisam ni očekivao neki ozbiljniji odgovor.ultima_palabra wrote:Nije ni shvatanje za svakoga...dzenan_tr wrote:Razumijem frustriranost usljed poraza čiji su važniji uzroci nezalaganje, ne htijenje, bezvoljnost i na kraju nemoć Sušićevih igrača, ali ne mogu shvatiti da klub lokalnog karaktera i što je najgore dosega, može biti iznad reprezentacije zemlje u kojoj si rođen i u kojoj živiš.
-
elSaik
#3935 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Čuj "Ćiro je znao". Pa znao sam i ja da nam treba još jedan pa me popljuvaše što spominjah Cocalića. Ne vjerujem da je naročito fudbalsko znanje potrebno da se novim igračima pruži prilika u prijateljskim utakmicama, da se vidi da Pjanić nije za defanzivnog, a Vedo za nekakvo krilo i slično.oridjidji wrote:http://www.goal.com/en/match/50476/bosn ... ay-by-play
http://www.goal.com/en/match/50476/bosn ... neup-stats
evo kako stranci gledaju na sinocnju utakmicu. za razliku od mene Rahimicu su dali najgoru ocijenu, definitivno nama trebaju dvojica zadnjih vezni... Ćiro je znao
Malo o tome sta su uradili nasi igraći sinoc...
http://www.goal.com/en/match/50476/bosn ... er-ratings
report:
http://www.goal.com/en/match/50476/bosn ... nce/report
- emigrazione
#3936 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad je donesena odluka da pape bude selektor ja sam ratove vodio na lokalnom nivou zbog toga. Nevjerovatna mrznja prema papetu( sto li boze dragi) od simpatizera onih iz N.Sarajeva da to granici sa fanatizmom. Toliku zelju da se izgubi samo da bi se pljuvalo po njemu nisam niti mogao zamisliti, i sto je jos gore vecina ih poredi papeta i nekakvog anonimusa zvanog Amar Osim kao kakav pape seljak, papak gdje je bio u ratu bla bla. fuuuuj 
-
elSaik
#3937 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jest, jest, pljujemo po njemu jer je pitar a ne zato što nije dobio sem slučajno Gane i Luksemburga nikoga. NIje ni zbog toga što lik nije provjerio nijednog novog defanzivnog veznog pa guramo jadnog Miralema na tu poziciju. Nije ni zbog toga što su mu bekovi debitovali jedan jednu utakmicu prije kvalifikacija, a drugi u prvoj utakmici. Nije ni zbog toga što smo ošutali samo jednom na gol Francuske u domaćoj utakmici i to sa 35 metara iz slobodnjaka. Nije ni zbog toga što nam je selektor obična pi*ketina koja nema hrabrosti glas da povisi a kamoli da ne daj Bože napadne neuigrani uplašeni treći sastav Francuske. Nije ni zbog toga što lik nema vizije niti ikakve predstave šta radi. Ni zbog toga što mu novinari sastavljaju sastav jer niti znam ko mu predstavlja potencijalne reprezentativce niti gdje isti igraju. Ni zbog toga što saznaje za igrače preko BHTa i prenosa Lige prvaka. Ma ne, mi samo pljujemo jer je pitar i guramo Amara Osima iako ga samo pitari spominju, ali eto mi ga guramo. 
-
sasa_t
#3938 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma nama treba stranac da vodi ekipu.
Susic je sinoc pokazao da ne zna i ne umije. Vjerovatno ako zijanimo od Albanije to mu je zadnja.
Susic je sinoc pokazao da ne zna i ne umije. Vjerovatno ako zijanimo od Albanije to mu je zadnja.
- vozač
#3939 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma joooooooooooooooooooook, čini ti seemigrazione wrote:Kad je donesena odluka da pape bude selektor ja sam ratove vodio na lokalnom nivou zbog toga. Nevjerovatna mrznja prema papetu( sto li boze dragi) od simpatizera onih iz N.Sarajeva da to granici sa fanatizmom. Toliku zelju da se izgubi samo da bi se pljuvalo po njemu nisam niti mogao zamisliti, i sto je jos gore vecina ih poredi papeta i nekakvog anonimusa zvanog Amar Osim kao kakav pape seljak, papak gdje je bio u ratu bla bla. fuuuuj
na to dodaš mržnju na relaciji zenica
savez koji je sve osim saveza
BHF sa svojim izljevima patriotizma u vidu bakljada, petardi, paljevina, forsiranja prekida utakmica...itd
mnogobrojne stratege na tribinama i ispred tv-a
balkan je to jarane...
šta očekivati osim povremenih slučajnih pobjeda, čisto da nacija ponekad zaboravi na jad i čemer što nas okružuje
- emigrazione
#3940 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Govorio sam o vremenu kad je donesena odluka da nas preuzme, dakle prije ikakvih utakmica. Inace, i ja vidim da je imao propusta ali ne mogu prihvatiti da neko na taj nacin plati i pljuje sa tolikim merakom najveceg ikada u nas od kako je ova igra stigla na ove prostore. Jebiga pape je to razumijes, ne spominjem forume nego situaciju na ulici, u kafani i sl. A taj nekakav Amar Osim ...on je vasa sexsualna fantazija vec odavno, bezzze vam prica totalno
-
elSaik
#3941 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Amar Osim je za Papeta stručnjak i po. Znaš kad bi se Osim branio sa igračima poput Džeke, Misketa, Pjanića? Nikad! Da ne govorim da lik igra godinama formaciju koju je Pape neki dan otkrio. Ili mu je neki novinar sugerisao. Nikad se sa njim ne zna. To što je bio igračina u ovom mu kontekstu ama baš ništa ne znači.
- veljaca
#3942 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dajte ljudi - za doborobit BH fudbala:
Ne poredite Papeta kao igraca
i Papeta kao selektora
To dvoje se ne moze porediti .....
Btw . dobro je neko rekao: Pele je bio najbolji igrac svih vremena ali nije za selektora ....
I prestanite u branjenju sinocnjih propusta naseg ( i moga ) selektora Papeta da spominjete neke druge trenere, neke brke, barbareze, cire ..... Pape je sada selektor i o njemu je rijec ovdje ....za dobrobit BH fudbala. Kada on ode - onda ce mo govoriti o tome novom selektoru ...

Ne poredite Papeta kao igraca
To dvoje se ne moze porediti .....
Btw . dobro je neko rekao: Pele je bio najbolji igrac svih vremena ali nije za selektora ....
I prestanite u branjenju sinocnjih propusta naseg ( i moga ) selektora Papeta da spominjete neke druge trenere, neke brke, barbareze, cire ..... Pape je sada selektor i o njemu je rijec ovdje ....za dobrobit BH fudbala. Kada on ode - onda ce mo govoriti o tome novom selektoru ...
-
north
#3943 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ti si neki baš simpatičan dečko.elSaik wrote:Amar Osim je za Papeta stručnjak i po. Znaš kad bi se Osim branio sa igračima poput Džeke, Misketa, Pjanića? Nikad! Da ne govorim da lik igra godinama formaciju koju je Pape neki dan otkrio. Ili mu je neki novinar sugerisao. Nikad se sa njim ne zna. To što je bio igračina u ovom mu kontekstu ama baš ništa ne znači.
Mišljenje Amara nam je baš strašno važno, šta predlažeš da stavimo Amara odmah sad protiv Albanije, je l de, koji će nakon poraza u Francuskoj reći, mislio sam da ćemo izgubiti 12-0 i još se pritom podsmjehivati????
Pape je kiksao, i ja kao mrtvi pitar kažem da je ispucao bonuse, više prilika nema, u slučaju kiksa protiv Albanije već ozbiljno razmišljati o nasljedniku, pa da mi je otac rođeni!!!
Ali spominjati Amara kao puno većeg stratega, koji je zaboga kao neki autoritet i vrli stručnjak (jeste ali za ovaj cirkus od lige, gdje realno trenutno nema boljih) je stvarno neizbiljno.....Stručnjak se pokazao i dokazao nastupima u Europi i Aziji......
Ali da ne bi ne daj bože sad počeli sa prepucavanjima na relaciji Sa-Že, ne želim dalje diskutovati, samo sam morao odreagirati....
Na kraju, izvini Pape, ali razočarao si.....!!!
- emigrazione
#3944 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koji bolan lik, taj Osim jel? Kakvu on formaciju igra, kakvu je u tel avivu igrao? Gdje se dokazao, i sta je uopste radio prije nego je postao ''strucnjak''. Znam ja ovu pricu odavno, providni ste ko najlon, ali poruci strucnjaku da je red poveliki Ibrakovica, Kopica, ili Prljacu pod ruku pa neka ceka, mozda nekad i doceka...elSaik wrote:Amar Osim je za Papeta stručnjak i po. Znaš kad bi se Osim branio sa igračima poput Džeke, Misketa, Pjanića? Nikad! Da ne govorim da lik igra godinama formaciju koju je Pape neki dan otkrio. Ili mu je neki novinar sugerisao. Nikad se sa njim ne zna. To što je bio igračina u ovom mu kontekstu ama baš ništa ne znači.
-
elSaik
#3945 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jedno je imati u kadru Popovića, Harisa Bešliju, Milana Ćuluma, a nešto sasvim drugo Pjanića, Džeko, Misimovića, Rahimića. A bio je pomoćnik i ujedno je i sin Ivice Osima. Mislim da mu je to i više nego dovoljno da o fudbalu zna više, sa trenerskog aspekta, od Papeta. O osvojenim trofejima ne bih. Jedan mu je dovoljan da bude bolji od trenutkog selektora. Recimo Kup Japana. Svakako, Amaru je mjesto na klupi Želje u narednih 20 godina, pa s toga nađite nekog drugog da naslijedi uspješnog Papeta.
- ultima_palabra
#3946 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stipu ih bolan, Amar je preveliki stručnjak za ovaj cirkus... ne da mu se niko upliće u posao, gleda svoja posla i nije taldžija...tako da otpada svaka mogućnost da bude selektor.elSaik wrote:Jedno je imati u kadru Popovića, Harisa Bešliju, Milana Ćuluma, a nešto sasvim drugo Pjanića, Džeko, Misimovića, Rahimića. A bio je pomoćnik i ujedno je i sin Ivice Osima. Mislim da mu je to i više nego dovoljno da o fudbalu zna više, sa trenerskog aspekta, od Papeta. O osvojenim trofejima ne bih. Jedan mu je dovoljan da bude bolji od trenutkog selektora. Recimo Kup Japana. Svakako, Amaru je mjesto na klupi Želje u narednih 20 godina, pa s toga nađite nekog drugog da naslijedi uspješnog Papeta.
- burek_in_space
#3947 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajde sad i vi sa Amarom, ko on ne bi volio nekad zasjesti na selektorsku klupu?!
Dok ne dodje vrijeme za to, manite se te priche.
Dok ne dodje vrijeme za to, manite se te priche.
-
elSaik
#3948 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa šta da radimo kad nam na svaku kritiku Papeta spominju Osima?
- burek_in_space
#3949 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Iskuliraj, ko shto i ja iskuliram neke tvoje provokacije.elSaik wrote:Pa šta da radimo kad nam na svaku kritiku Papeta spominju Osima?
Ne fakat, okanite se pricha sbbkbb - Pape je selektor i ostaje do utakmice sa Albanijom sigurno, a nakon toga cemo vidjeti.
-
Dialer
#3950 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
elsaiche ne mlati zivotati,jel amar u japanu naslijedio onu ekipu od ivice(skojom je ivica bio vice prvak) sa amarom mal ne ispadoshe iz lige. strucnjak nema.vidjeli smo i ljetos strucnost i bruku. hahahahahaha