Kad je Ibricic u zadnjih 5 utakmica uopste dobio sansu da pokaze u kakvoj je formi ??hopcup wrote:kakva glupost?! fudbal je timski sport i rezultat (u ovom slučaju plasman na SP) ne ovisi nikad o jednom čovjeku. to što neki zagovaraju pozivanje cocalića i mahmutovića je na osnovu igara koje pružaju u svojim klubovima, tj osnovu onoga što vide iz medija (kao i ja uostalom).DonVitoSSCN wrote:Sva sreca o nesreca da li su na spisku Kvrzici, Cocalici, Mahmutovici itd.. pa ovisimo li od njih za plasman na SP?
također, klupa nam je kratka (to zna i pape) i logično je da ćeš pozivat igrače koji mogu popunit pozicije na kojima nam škripi. ekipa nije samo 11 iz prve postave, nego i svi oni koji sjede na klupi.
odgovorno tvrdim da je ibričić (njega sam uzeo za primjer jer ga je pape naveo kao jednu od alternativa u slučaju povrede il suspenzije nekog napadača) odsvir'o svoje, zlatne godine su odavno iza njega, a konstantno dobija pozive za reprezentaciju. u isto vrijeme imaš igrača koji se svojim igrama nameće i gura da istisne ibričića (a uz to igra poziciju napadača).
lošiji ispadaju, bolji upadaju, to je životni ciklus. ibričiću hvala za sve što je uradio, al kad je vrijeme da se okače kopačke o klin (kad je reprezentacija u pitanju), vrijeme je. ako ćemo po zaslugama, onda bi i pape komotno mog'o igrat, salihamidžić, barbarez, bolić, baljić i tako u nedogled.
Je li racunas onu utakmicu sa mladom repkom, kad je dao gol ?
Jer ja ne mogu drugih utakmica da se sjetim.
Ima mnogo losijih igraca na klupi koji ne bi trebali opet biti pozvani.
Kao recimo jedan Stevanovic koji je igrao 3 ili 4 utakmice po dvadesetak minuta,. i nije nista pokazao. Nula.
Jedan Vrsajevic koji je isto toliko utakmica odigrao sa vecom minutazom, i ispadao katastrofalno.
I slicni.
Ja Medu, Ibricica, Zahirovica, Viscu, jos ne bih otpisivao. Oni imaju kvaliteta da budu u repki.
Ovi Stevanovici i slicni, nemaju.