Mimu cu mu na kosti navalitihz__semir wrote:Šta će biti? Ho'š mu to usta razvaliti?Edin H. wrote:Neka mi samo jos jednom onaj nas selektor kaze da su Francuzi favoriti u nasoj grupi
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#2526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
ludak_
#2527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Izgleda sad ako se plasiramo na Euro 2012, prema misljenju objektivnih bosanskih strucnjaka to nece biti nikakvo iznenadjenje
... Male su sanse da Blan nece rijesiti probleme u svlacionici do Septembra...
-
Tarik19
#2528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Francuska je izgubila od Meksika, pa sta sad? Kladim se da ce poslje SP uci u kvalifikacijama jos jaci! Mi nismo nimalo favoriti za prvo mjesto i netreba da budemo! Ukoliko podcjenimo Francuze, crno nam se pise!
- Edin H.
#2529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve neki realisti i pragmaticariludak_ wrote:Izgleda sad ako se plasiramo na Euro 2012, prema misljenju objektivnih bosanskih strucnjaka to nece biti nikakvo iznenadjenje... Male su sanse da Blan nece rijesiti probleme u svlacionici do Septembra...
Ma da u pravu ste ti, Pape i Munja, trebaju nam Englezi u grupi posto cemo najvise dobiti od prava prenosa, a ne tuzni Francuzi, posto je klosarima iz Saveza zafalilo para za dobru kapljicu i prostitutke kada gostujemo.
Ko li tebi i nasem selektoru ubi pobjednicki duh.
Igrajmo da bismo zijanili
-
ludak_
#2530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Francuska, sigurno po imenima i klubovima gdje igraju reprezentativci jedna od najjacih ekipa ali stvari ne stimaju u svlacionici i jednostavno nisu stvorili niti jednu ozbiljnu priliku protiv Meksika. Jedan Gignac igra dok Cisse i Henry griju klupu... Zato ti kazem da je veoma bitno da li ce Blan uspjeti posloziti kockice do septembra. Na ovu stvar je i sam Pape ukazao.
- ratata
#2531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Francuska je za BiH pojam fudbala, tamo ima problema u repki, a kod nas na svakom cosku, sve sami treneri i znalci, koji svojim "znanjem" uticu na novinare, novinari na medije, mediji kroje sliku , selektor se popljuje, i tako u krug, zacarani krug.ludak_ wrote:Izgleda sad ako se plasiramo na Euro 2012, prema misljenju objektivnih bosanskih strucnjaka to nece biti nikakvo iznenadjenje... Male su sanse da Blan nece rijesiti probleme u svlacionici do Septembra...
By the way, koliko dobrih odbrambenih igraca ima moja i Vasa BiH repka? Jel stvarno neko misli da se na velika takmicenja odlazi samo sa Dzekom i jos jednim ofanzivnim ?
Pape isprobava raznorazne kombinacije kroz prijateljske tekme, raja to ne konta, hoce odmah da pobjedimo Argentinu i Brazil sa pet razlike jer je Dzeko naprijed
- Edin H.
#2532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ratatata hvala sto me persiras, ako se nije odnosilo na ludaka, posto primjecujem da se obracas jednoj osobi
Da li su Dzeko ijedan ofanzivni dovoljni Svicarcima da ponize Spaniju?
Da li su Dzeko i jedan ofanzivni dovoljni Slovencima da uzmu Ruse u dvije utakmice?
Mi se moramo rijesiti tog defetizma u nasim bosanskim glavama, osobito u sportu.
Da li su Dzeko i jedan ofanzivni dovoljni Slovencima da uzmu Ruse u dvije utakmice?
Mi se moramo rijesiti tog defetizma u nasim bosanskim glavama, osobito u sportu.
-
ludak_
#2533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Recimo Spahic koji bas igra u Francuskoj ligi i odigrao je 34 od 38 ligaskih utakmica, a njegov tim je zavrsio 5 na tabeli sa 9 bodova manje od prvaka. Takodjer 5 mjesto zauzimaju kao tim sa najmanje primljenih golova - 40.
@ Edin H. Pa zar nas nije mikado ubjedio da smo bolji od Spanije i da cemo ih nakantat? Pa jesi li ti slusao izjavu slektora Meksika prije ove utakmice sa Francuskom???
@ Edin H. Pa zar nas nije mikado ubjedio da smo bolji od Spanije i da cemo ih nakantat? Pa jesi li ti slusao izjavu slektora Meksika prije ove utakmice sa Francuskom???
Last edited by ludak_ on 18/06/2010 01:08, edited 1 time in total.
- Bosanski_kralj
#2534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ne trebamo ni igrati sa njima, džaba umarati igrače, i naše i njihove. 
- ratata
#2535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Podrska Susicu sa moje strane je 100 posto jer je lik profesionalac i dobro zna da se prijateljske ne pikaju, vec se koriste upravo za to da slabosti ekipe isplivaju na povrsinu pa da se to rijesi na neki nacin, i draze mi je da gubimo prijateljske pa da dobijamo one najvaznije tekme, nego kao do sada, dobijali prijateljske a zijanili kad je cijela BiH bila na nogama i na sedmom nebu, kontash ?ratata wrote:Defetizam je meni stran pojam, ja sam daleko od toga, i to svijetlosnim godinama, jednostavno i logicno ako ti je draze, da je samo to potrebno, a da se primjetiti iz tvog odgovora meni, onda zadnja linija u fudbalu ne bi ni postojala. Nema kvalitetne odbrane i dok se to ne promjeni nece biti ni rezultata, a sto se Spahica tice on je uvijek bio taj koji je vadio zadnju liniju xxx puta, medjutim to je opet only one playerEdin H. wrote:ratatata hvala sto me persiras, ako se nije odnosilo na ludaka, posto primjecujem da se obracas jednoj osobi![]()
- Edin H.
#2536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nesto ne kontam koje smo to prijateljske dobijali prije, osim nase stare pacijente Bosanki B tim, iliti zmajceke (zmajeve - preveo Edin H.
), ali vjerovacu ti na rijec.
Steta ipak sto Pape nije imao vremena da pogleda nase utakmice u kvalifikacijama, ali mi je ipak drago da je Dzemu ponovo isprobao
Ipak pored svega, naravoucenije: Francuzi ZDRAVO
Steta ipak sto Pape nije imao vremena da pogleda nase utakmice u kvalifikacijama, ali mi je ipak drago da je Dzemu ponovo isprobao
Ipak pored svega, naravoucenije: Francuzi ZDRAVO
-
HarnagaHarnaga
#2537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne, nego mu je poslao po golubu pismonosi...Cuj, cjeduljiceMourinho dok je bio trener Chelsea-a je znao napisati ceduljice tokom utakmice,pa je doda anjblizem igracu i kaze kome da da ceduljicu.Sjecam se dobro kako daje ceduljicu Makelele-u,a ovaj je nosi nekom drugom.
Vec sam takodje rekao...da je nebitan uticaj trenera,klupa ne bi bila pored terena,nego bi on sjedio na tribinama,ili u kaficu pored stadiona,pa bi dosao na poluvremenu da kaze koju rijec igracima.
Mislim da namjerno ides u krajnost, niko nije rekao da trener ne treba biti na utakmici, samo smo zakljucili da nije puno bitno da li skace svaki cas ili mirno posmatra utakmicu i reaguje kada zatreba...izmjenom, manjom rokadom i tome slicno. To ne moze sa tribina, niti iz kafica.
Ovo je kao bilo upuceno meni? NIKADA, ALI BAS NIKADA, u reprezentaciju se ne smije pozivati igrac zbog toga da se bolje proda. Igrac mora zasluziti poziv, nametnuti se da bi bio pozvan, te tako dobiti i sansu da se proda. Zaslugom, a ne preko veza, menadzecica i slicnih protekcija. U drugom slucaju, selektor bi pao pod razne uticaje i tome nikada ne bi bilo kraja. Svaki menadjercicAvdo,da se zadnji put razumijemo oko pozivanja igraca,jer se ocito pravis glup.
-Pozivanje mladih,perspektivnih igraca da se prodaju u dobre evropske klubove - DA!
To radi svaka ozbiljna "mala reprezentacija".Recimo Hrvatska...Za transfer Lovrena u Lyon je 80% znacilo sto je igrao za reprezentaciju.
Znaci,ja podrzavam sto je pozvan Alispahic,da se moze lakse prodati u PSV,mislim da se trebala dati prilika Sehicu da se proda u neki dobar klub,dati priliku Stilicu da se proda u Bundesligu,Celtic itd. ...
-Pozivanje starih igraca koji na zalasku karijere traze uhljebljenje u drugoj bugarskoj ligi - NE! Od njihove prodaje reprezentacija nema nikakve koristi.
-
rajvosa60
#2538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da se vratimo malo unazad.Napravimo analizu kad je I.Osim bio sef strucnog staba Zelje.Na krilima su bili Bahtic i Nikic,a cesto su im se u napadu pridruzivali,po bocnim stranama,Baljic i Berijan.Igraci koji su igrali u sredini terena,vezni,bez imalo problema su uposljavali,jer su imali koga,igrace na bocnim pozicijama.Ekipa Ex-YU koju je predvodio I.Osim na svjetskom prvenstvu u Italiji.Na bocnim stranama Z.Vujovic,Stojkovic.Prikljucuju im se cesto u napadu Brnovic,Jarni.Igracima sredine terena nije bilo tesko uposljavati igrace na bocnim stranama igralista iz jednostavnog razloga sto je uvijek neko bio tu.Reprezentacija BiH je bas deficitarna na tim pozicijama.Tako da i Misimovic i Pjanic su na grdnim mukama kome dodati loptu u pojedinim trenutcima u fazi napada.Napadi BiH reprezentacije se uglavnom odvijaju kroz sredinu gdje je protivnikova odbrana najgusca.Djeluju i Salihovic i Ibricic po bocnim stranama dok se ima snage,a kad ponestane snage i igra pada i gube se bezbrojne lopte pokusavajuci organizirati napad kroz sredinu terena.Znao je to kao strucnjak Ciro Blazevic a takodje te nedostatke je uocio i Pape.Dzeko nije na svojoj prirodnoj poziciji,cesto je na lijevoj strani terena,Ibisevic je desno.Zato mislim da nam treba malo strpljenja i da ce Pape rjesiti tu enigmu na najbolji nacin.I Misimovica i Pjanica trebamo razumjeti.U pojedinim momentima djeluju izgubljeno bas iz razloga sto nemaju koga uposliti u pojedinim momentima.Igrajuci lijevog veznog,znam dobro sta znaci kad na bocnim stranama nemas koga uposliti.
-
Dialer
#2539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ima da im j***mo ma*ke svima sto bi reko trener svih trenera od svih trenera
Ma jbo zbilju,dajte da cirkuzamo malo

Ma jbo zbilju,dajte da cirkuzamo malo
-
klixober
#2540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta si se svezao Janjica..Ja sam rekao da bi Ciro mogao pozvati Janjica,dok je ovaj igrao u jednoj od njajacih liga na svijetu - Bundesligi.Svakako korisnije njega bilo u tom momentu zovnuti,nego nekog Sadovica,Sarabu,Mikelinija..HarnagaHarnaga wrote:Ne, nego mu je poslao po golubu pismonosi...Cuj, cjeduljiceMourinho dok je bio trener Chelsea-a je znao napisati ceduljice tokom utakmice,pa je doda anjblizem igracu i kaze kome da da ceduljicu.Sjecam se dobro kako daje ceduljicu Makelele-u,a ovaj je nosi nekom drugom.
Vec sam takodje rekao...da je nebitan uticaj trenera,klupa ne bi bila pored terena,nego bi on sjedio na tribinama,ili u kaficu pored stadiona,pa bi dosao na poluvremenu da kaze koju rijec igracima.![]()
Mislim da namjerno ides u krajnost, niko nije rekao da trener ne treba biti na utakmici, samo smo zakljucili da nije puno bitno da li skace svaki cas ili mirno posmatra utakmicu i reaguje kada zatreba...izmjenom, manjom rokadom i tome slicno. To ne moze sa tribina, niti iz kafica.Ovo je kao bilo upuceno meni? NIKADA, ALI BAS NIKADA, u reprezentaciju se ne smije pozivati igrac zbog toga da se bolje proda. Igrac mora zasluziti poziv, nametnuti se da bi bio pozvan, te tako dobiti i sansu da se proda. Zaslugom, a ne preko veza, menadzecica i slicnih protekcija. U drugom slucaju, selektor bi pao pod razne uticaje i tome nikada ne bi bilo kraja. Svaki menadjercicAvdo,da se zadnji put razumijemo oko pozivanja igraca,jer se ocito pravis glup.
-Pozivanje mladih,perspektivnih igraca da se prodaju u dobre evropske klubove - DA!
To radi svaka ozbiljna "mala reprezentacija".Recimo Hrvatska...Za transfer Lovrena u Lyon je 80% znacilo sto je igrao za reprezentaciju.
Znaci,ja podrzavam sto je pozvan Alispahic,da se moze lakse prodati u PSV,mislim da se trebala dati prilika Sehicu da se proda u neki dobar klub,dati priliku Stilicu da se proda u Bundesligu,Celtic itd. ...
-Pozivanje starih igraca koji na zalasku karijere traze uhljebljenje u drugoj bugarskoj ligi - NE! Od njihove prodaje reprezentacija nema nikakve koristi.ce tvrditi da je bas njegov igrac taj mladi i perspektivni koga treba pozvati pa kad se proda reprezentacija ce imati koristi. Alispahic nije pozvan da se proda, nego sto je momak to vise nego zasluzio svojim igrama. Uostalom, gdje je sada taj perspektivni Zlatko Janjic ? Selektor treba da gleda interes reprezentacije te ako znamo da nam odbrana skripi, a da smo u sredini koliko toliko OK, sigurno ce u reprezentaciju pozvati nekoga sa 28 godina koji igra odbranu iako nije perspektivan kao onaj u sredini terena. Nasa stvarnost je da nam pozadi dobro dodju i igraci koji igraju u belgijskoj ligi, pa cak i rumunjskoj, bugarskoj...Naj bolji primjer ovoga je Dzemo Berberovic, za koga svi znamo kakve su mu mogucnosti, ali nam je sticajem okolnosti bio neophodan...Mislim, stvarno ne mogu da vjerujem da neko moze tako jednostavno doci i kazati da treba pozvati igraca da se proda...pa to je ludilo. Kazu, Dzeko se tek prodao kada je pozvan u reprezentaciju i dao gol protiv Turske? Dzeku su prodali golovi koje je postigao u Ceskom prventstvu, to ga je dovelo do reprezentacije, nikako obrnuto...E sad, sto se mozda bolje prodao kao reprezentativac, nego sto bi se prodao da nije igrao za reprezentaciju, to su drugi padezi i to ne treba mjesati te navoditi kao nekakav dokaz bolesnoj filozifiji o pozivanju igraca da se prodaju. Samo nama to moze pasti na pameti i jos samo mi mozemo tvrditi da i drugi to rade...a sto je naj gore spremni smo sami postavljati i granice, ko bi nam mogao trebati kad se proda, ko ne bi...za jedne tvrditi da su uletjeli pare da bi bili pozvani da se bolje prodaju, a istovremeno zahtjevati da drugi budu pozvani upravo da se prodaju
![]()
Sto se tice mladih igraca,naravno da se trebaju pozivati oni koji zasluzuju.Niko ne moze reci da Stilic odavno nije zasluzio poziv,Alispahic,Zec itd. Naravno,njihovo igranje u reprezentaciji bi im podiglo rejting,samim tim i mogucnost dobrog transfera,ali oni nisu neki levati koji se na guzove guraju u reprezentaciju,nego momci koji to svojim igrama zasluzuju.
- veljaca
#2541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako li nam je danas selektor Pape ? ....
Vrucine udarile u Bosni i Hercegovini ....
Nadam se da gleda SP u JAR-u i analizira ekipe i taktike. Mada mislim da ga je N/FSBIH trebao poslati na lice mjesta u JAR .....jer je on NAS selektor ....i njihov uposlenik ....
Vrucine udarile u Bosni i Hercegovini ....
Nadam se da gleda SP u JAR-u i analizira ekipe i taktike. Mada mislim da ga je N/FSBIH trebao poslati na lice mjesta u JAR .....jer je on NAS selektor ....i njihov uposlenik ....
- vicious
#2542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ljudi dragi, ne znam odakle izvukoste tog Janjića, čovjek u Bundesligi ima 13 (!) nastupa za Arminiu Bielefeld 2008/09, i to je svaki put ulazio s klupe u zadnjim minutama, samo jednom odigrao cijelo 2. poluvrijeme! Nema dalje. Ukratko, nije ga trebalo zvati ni tada, a ni sad.komeba wrote: Sta si se svezao Janjica..Ja sam rekao da bi Ciro mogao pozvati Janjica,dok je ovaj igrao u jednoj od njajacih liga na svijetu - Bundesligi.Svakako korisnije njega bilo u tom momentu zovnuti,nego nekog Sadovica,Sarabu,Mikelinija..
Sto se tice mladih igraca,naravno da se trebaju pozivati oni koji zasluzuju.Niko ne moze reci da Stilic odavno nije zasluzio poziv,Alispahic,Zec itd. Naravno,njihovo igranje u reprezentaciji bi im podiglo rejting,samim tim i mogucnost dobrog transfera,ali oni nisu neki levati koji se na guzove guraju u reprezentaciju,nego momci koji to svojim igrama zasluzuju.
Što se tiče Štilića, mislim da se svi slažemo da je momak zaslužio šansu, njegov je hendikep samo što na toj poziciji imamo više nego dobre igrače, a nisam siguran može li on igrati desno ili lijevo.
To što nije dobio priliku sada ne znači da neće uskoro. Ali to ne smije imati nikakve veze sa nekakvim rejtingom ili transferima.
-
klixober
#2543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Niko ne forsira Janjica.Ja ga,dok je igrao u 1. Bundesligi, jednom spomenuo kao moguceg reprezentativca umjesto Sadovica,Saraba i Mikelinija i Avdo ga sad stalno iznova izvlaci u nedostatku argumenata.vicious wrote:Ma ljudi dragi, ne znam odakle izvukoste tog Janjića, čovjek u Bundesligi ima 13 (!) nastupa za Arminiu Bielefeld 2008/09, i to je svaki put ulazio s klupe u zadnjim minutama, samo jednom odigrao cijelo 2. poluvrijeme! Nema dalje. Ukratko, nije ga trebalo zvati ni tada, a ni sad.komeba wrote: Sta si se svezao Janjica..Ja sam rekao da bi Ciro mogao pozvati Janjica,dok je ovaj igrao u jednoj od njajacih liga na svijetu - Bundesligi.Svakako korisnije njega bilo u tom momentu zovnuti,nego nekog Sadovica,Sarabu,Mikelinija..
Što se tiče Štilića, mislim da se svi slažemo da je momak zaslužio šansu, njegov je hendikep samo što na toj poziciji imamo više nego dobre igrače, a nisam siguran može li on igrati desno ili lijevo.
To što nije dobio priliku sada ne znači da neće uskoro. Ali to ne smije imati nikakve veze sa nekakvim rejtingom ili transferima.
Stilic bi naravno bio pozvan jer zasluzuje to,ja sam samo rekao da bi mu igranje u reprezentaciji podiglo rejting i mogucnost dobrog transfera,kao i svim ostalim mladim igracima.To je cinjenica,nikakvo forsiranje da se zove samo na osnovu toga.
-
missko
#2544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja sam uvjek za to da se na mjestima gdje nemamo vrhunskog igraca, pozove dobar igrac iz nase domace lige i jos ako bi se prodao to bi bilo jos bolje i napredak u njegovoj kasnijoj igri bi bio izvjestan, nego da zovemo neke ne provjerene igrace iz drugih liga koji imaju vrlo malo mjesta za napredak sto se repke tice. Uostalom kakva je prespektiva nasih domacih igraca ako rade i treniraju i trpe ovu je_enu ligu a nikakve sanse za drzavni tim nemju odmah u startu.
- Edin H.
#2545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I sta ono rece Safet za Barbarezov komenar u vezi Njemacke
Sergej, preuzimaj ovo dok je vrijeme
- Obuca9
#2546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo šta reče Safet:Edin H. wrote:I sta ono rece Safet za Barbarezov komenar u vezi Njemacke![]()
Safet Sušić: Gana će biti za Srbiju opasnija od Nemaca
http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fud ... -od-Nemaca
Srbija - Gana 0:1
Srbija - Njemačka 1:0
Tako se daju izjave, ako te već zanimaju Safetove izjave
I ne vidim šta ima nejasno u Safetovoj izjavi, nismo dobili Švabe jer su ljudi bolji, isto ko što ih ni Srbi ne bi dobili nikad da se Klose i Podolski nisu ponašali kao kreteni.
-
Corola
#2547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Barba brzo u auto.Nema veze sto vozacke nemas i osim na video igricama nikad nisi vozio. :-)I sto ti svabe ni sudara na vaseru,nedaju da sam vozis.hz__semir wrote:Evo šta reče Safet:Edin H. wrote:I sta ono rece Safet za Barbarezov komenar u vezi Njemacke![]()
Safet Sušić: Gana će biti za Srbiju opasnija od Nemaca
http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fud ... -od-Nemaca
Srbija - Gana 0:1
Srbija - Njemačka 1:0
Tako se daju izjave, ako te već zanimaju Safetove izjave
I ne vidim šta ima nejasno u Safetovoj izjavi, nismo dobili Švabe jer su ljudi bolji, isto ko što ih ni Srbi ne bi dobili nikad da se Klose i Podolski nisu ponašali kao kreteni.
Ali moze Misko i zatvorenih ociju.
Sto mi je gust sto se mast lagano skida.A mjeseci prolaze
-
salle_eh1986
#2548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
missko wrote:Ja sam uvjek za to da se na mjestima gdje nemamo vrhunskog igraca, pozove dobar igrac iz nase domace lige i jos ako bi se prodao to bi bilo jos bolje i napredak u njegovoj kasnijoj igri bi bio izvjestan, nego da zovemo neke ne provjerene igrace iz drugih liga koji imaju vrlo malo mjesta za napredak sto se repke tice. Uostalom kakva je prespektiva nasih domacih igraca ako rade i treniraju i trpe ovu je_enu ligu a nikakve sanse za drzavni tim nemju odmah u startu.
-
Frankyee
#2549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
poslije ovih prijateljskih susreta mene zanima kako ce izgledati sredina terena. Ko ce igrati na mjestu Salihovica dok on odradi zabranu ? ( jel ono 4 utakmice zabrane ? )
Da li je Susic pronasao adekvatnu zamjenu i ko je najbolji da to odigra?
-
salle_eh1986
#2550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nada se Pape da će uspijeti ono što nije nikome do sad, nagovoriti nekoga ko nema nimalo volje ni želje da igra za ovu reprezentaciju, a ni koristi od toga. Taj se zove Saša a preziva PapacFrankyee wrote:poslije ovih prijateljskih susreta mene zanima kako ce izgledati sredina terena. Ko ce igrati na mjestu Salihovica dok on odradi zabranu ? ( jel ono 4 utakmice zabrane ? )