Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Warashii

#24776 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Warashii »

sumirprimus wrote:jebte fakat zamisl rahimica 10 godina mladjeg...i onaj ga nije zvao ...
A koje je tek pozicije Barbarez igrao kod Bake :-) .
šrilančananin

#24777 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by šrilančananin »

Obuca9 wrote:Bitno je da je Baka srao Papetu što je igrao bez zadnjeg veznog, a on prije deset godina zbog svojih sitnih interesa nije tog istog zadnjeg veznog htio zvati u reprezentaciji i to u periodu kad je ovaj bio u životnoj formi i kad mu se pola Rusije klanjalo.
Zadnji vezni niti ne postoji u modernom nogometu, postoji samo defanzivni i ofanzivni vezni, ekipa koja igra sa tkzv. zadnjim veznim je sterilna, a terminologija u prezentaciji vidjene igre je vrlo zaostala u BiH, realno iz razloga sto su sportski novinari laici, neobrazovani. Tomislav Tomic je igrac na kojega bi Safet trebao racunati za Brazil, on ima tu pozitivnu karakteristiku defanzivnog veznog, modernog, koji svaku akciju isprati do kraja i obrambenu i napadacku. To je samo ono sto vidim, Tomic ima mjesto u BiH reprezentaciji. On je po meni jaci igrac od Ademija iz Hrvatske te sumnjam da ce ga Zeljo uspjeti zadrzati ako ovako nastavi napredovati. Strasno se razvija igracki. Moje skromno misljenje.
sumirprimus

#24778 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

ja sam njeg prije skonto s tim zadnji vezni,negoli ove dmc run skracenice...
cyprus

#24779 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Warashii wrote:
sumirprimus wrote:jebte fakat zamisl rahimica 10 godina mladjeg...i onaj ga nije zvao ...
A koje je tek pozicije Barbarez igrao kod Bake :-) .
Ja koliko se sjećam... Barbarez na štoperu (ili ono liberu) je bio uspješan eksperiment...
north

#24780 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Meni se isto isprva nije sviđalo što igramo bez DM-a, ali ko je to uostalom mogao igrati: Rahimić, jeste ali pola sata max. , Zahirović e on je već enigma, lik je protiv Amerike bio pogubljen, završio u drugoj ligi - cvajta, i još ni tu ne igra...Pape je odlučio kockati se sa ofanzivom, u Zenici nije uspio, u Slovačkoj je to isto bila kocka jer je bilo očito propuha, ali na kraju je se uspjelo.....dvije izmjene koje je napravio sa Zahirovićem i Hajrovićem u drugom poluvremenu je baš pogodio u sridu....ali opet, možda da smo u Slovačkoj igrali samo sa Zahirovićem bi na kraju završilo neriješeno, ko može garantovati da bi isto dobili i šta bi onda u tom slučaju prigovarali i koja bi bila zamjerka...mi isto ko da na klupi imamo 3 DM-a koji su konstantni u klubovima petice, pa se oplelo po selektoru u smislu šta to radi, ima li mozga....Sa Kolašincem se aBd otvara prostor za nove formacije i sigurno će Pape malo drugačije reagirati sa njim i sada sa Hajrovićem koji se već dokazao...
Warashii

#24781 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Warashii »

cyprus wrote: Ja koliko se sjećam... Barbarez na štoperu (ili ono liberu) je bio uspješan eksperiment...
Jest jest izgubismo .
A ovu zadnju utakmicu pobjedismo.
Mene nekad zivcira sto ljudi kada gledaju utakmicu vide samo 11 igraca kao da na terenu ne postoji jos drugih 11 koji pokusavaju da pokvare planove onoj prvoj ekipi.
Pitarrr82

#24782 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

Ma i od DM-a ili tzv "sestice" se danas mnogo vise trazi, trebali bi onda imati DM-a koji moze i naprijed mnogo dati i jednog samo za ciscenje pa nismo Bayern itd :mrgreen:
cyprus

#24783 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Warashii wrote:
cyprus wrote: Ja koliko se sjećam... Barbarez na štoperu (ili ono liberu) je bio uspješan eksperiment...
Jest jest izgubismo .
Mene nekad zivcira sto ljudi kada gledaju utakmicu vide samo 11 igraca kao da na terenu ne postoji jos drugih 11 koji pokusavaju da pokvare planove onoj prvoj ekipi.
I mene... A što se tiče Barbareza na čudnim pozicijama, ne sjećam se baš utakmica, ni protiv koga smo igrali, ali meni se čini da to tad nije loše ispalo... Možda griješim...
Warashii

#24784 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Warashii »

cyprus wrote: I mene... A što se tiče Barbareza na čudnim pozicijama, ne sjećam se baš utakmica, ni protiv koga smo igrali, ali meni se čini da to tad nije loše ispalo... Možda griješim...
Ma radilo se o utakmici protiv Srbije u Beogradu, nije lose bilo jedino zbog visokog Zigica kojem ni jedan nas odbrambeni nije mogao parirati ali sve ostalo :roll: jer ipak Barba jest legenda al ipak da igra libera kad znamo da je korisniji puno kada je blizi golu .
JA opet na sve gledam malo drugacije.
Selektor sa ekipom najbolje zna sta moze da uradi i kakvu postavu da izvede, ipak on ima najbolji uvid u njihove mogucnosti i zna sta mu je raditi.
Treba nekad malo biti i lud i imati m... , da je neki drugi selektor ovo uradio ( mislim na Susica i zadnju utamicu ), tj. druge reprezentacije neki bi ga ovdje dizali u nebesa.
vryzas

#24785 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Ma odigrao je Barba korektno svaki put ali to nije poenta price. StruĆnjak ga je gurao na libera u trenutku kada je bio najbolji igrac reprezentacije i prvi strijelac Bundes lige :-)

Baka :lol: :lol: :lol: :lol: ...Dansku mu nikad necu halalit! Ono krenulo 4-5-1 i sa izjavom vazno je da ne primimo gol, a od 70 min. svi u napad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...hi tinks! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#24786 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

ma bakina je najaca ona :idi reci balji da se ne zajebava... :D
Comrad

#24787 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Charuga wrote:
Obuca9 wrote:Bitno je da je Baka srao Papetu što je igrao bez zadnjeg veznog, a on prije deset godina zbog svojih sitnih interesa nije tog istog zadnjeg veznog htio zvati u reprezentaciji i to u periodu kad je ovaj bio u životnoj formi i kad mu se pola Rusije klanjalo.
Sve generali poslije bitke ... :thumbup:
Ma zalosno, i onu noc pobjedili jebote svi sretni, a Baka kao ejjj nemojte se radovat treba bit oprezan, nismo bas super odigrali, ma idi ba Baka u qrac znam da si igro na Slovacku, pa trehno ko letva na kladionici, nije mu bilo bas svejedno.

Ne kazem da ne treba biti oprezan, ali brate minutu nakon onakve pobjede srati o tome kako nismo bas najbolje odigrali je smijesno. Ne znam jel ijednu pohvalnu rijec dao, sve nekakvo crnilo...al ajd shvatam ga, bog zna kolko je polozio na Slovake... :lol:

I on se uzima kao neka referenca. :roll: :-)
dustaban

#24788 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dustaban »

LionH wrote:Svaka čast selektoru!
Image
:thumbup:
Odlicna kreacija, svaka cast!

Glede Dzeke... hm, kako da kazem, bice neugodno cuti... ma yebiga, kad vec krenuh da i kazem - treba i njemu naci zamjenu!

Eto, ja rekoh, pa sta bi.

Ma ne velim ovo sto mislim da je on los, jednostavno, vidjeli smo sta se jednom izmjenom moze uciniti. Dzeko je u Slovackoj bio skroz umrtvljen, da li je to uspjeh slovaka ili njegov losh dan, nebitno, u takvim situacijama jedino zamjena pomaze.
A mi smo se nekako previse svezali Dzeke. Sto nekad ne bi Dzeko bio taj koji ulazi kasnije :?:
shalla

#24789 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Ma nema teorije da Džeko ide na klupu, nikad i nikad. Sve i kad ga ne ide, on je tip igrača na kojem će UVIJEK biti 2 odbrambena, koji će svojim renomeom navlačiti na sebe protivničku odbranu tako da bi meni igrao dok god može da stoji na nogama jer samim prisustvom na terenu ulijeva strah i izaziva respekt protivničke ekipe...
Problem je što, ako on zakaže (a za repku zakaže jako rijetko), treba neko drugi da preuzme njegovu ulogu a mi tog drugog nažalost još nemamo (imamo Vedu ali sa pogrešnom ulogom tako da to nije to)...
veljaca

#24790 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

shalla wrote:Ma nema teorije da Džeko ide na klupu, nikad i nikad. Sve i kad ga ne ide, on je tip igrača na kojem će UVIJEK biti 2 odbrambena, koji će svojim renomeom navlačiti na sebe protivničku odbranu tako da bi meni igrao dok god može da stoji na nogama jer samim prisustvom na terenu ulijeva strah i izaziva respekt protivničke ekipe...
Problem je što, ako on zakaže (a za repku zakaže jako rijetko), treba neko drugi da preuzme njegovu ulogu a mi tog drugog nažalost još nemamo (imamo Vedu ali sa pogrešnom ulogom tako da to nije to)...
Comrad

#24791 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

dustaban wrote:
LionH wrote:Svaka čast selektoru!
Image
Odlicna kreacija, svaka cast!

Glede Dzeke... hm, kako da kazem, bice neugodno cuti... ma yebiga, kad vec krenuh da i kazem - treba i njemu naci zamjenu!

Eto, ja rekoh, pa sta bi.

Ma ne velim ovo sto mislim da je on los, jednostavno, vidjeli smo sta se jednom izmjenom moze uciniti. Dzeko je u Slovackoj bio skroz umrtvljen, da li je to uspjeh slovaka ili njegov losh dan, nebitno, u takvim situacijama jedino zamjena pomaze.
A mi smo se nekako previse svezali Dzeke. Sto nekad ne bi Dzeko bio taj koji ulazi kasnije :?:
Nek si rekao, imas pravo na svoje misljenje, ali evo ajd budi malo objektivan i nemoj pasti na sve ove novinarske i mahalske zabokrecine koje su iznesene posljednjih dana.

Koga bi ti stavio umjesto Dzeke? Dzeke koji je najbolji strijelac kvalifikacija i koji je standardni napadac Citija u Premier ligi, jednoj od najjacih na svijetu? Ko po tebi zasluzuje to mjesto? Dzeko koji je vec izgradio ime, i odbrani protivnika nije svejedno kad ga vide u napadu.

Dzeko mozda nije bio bas najbolji, nije dao gol, pa sta...trudio se, igrao kolko je mogao. Koliko se samo hrvao sa odbranom slovaka...kad prima loptu, bager mu je ne moze uzet. Ne mozes samo gledati jel dao gol il nije, te kriviti njega za poraz od slovaka, niti ga velicati kad da gol kao jedinog zasluznog za pobjedu. Dzeko je samo jedan dio slagalice, samo jedan igrac, a fudbal je timska igra.
Lakat Jebić

#24792 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

Pitarrr82 wrote:Ma i od DM-a ili tzv "sestice" se danas mnogo vise trazi, trebali bi onda imati DM-a koji moze i naprijed mnogo dati i jednog samo za ciscenje pa nismo Bayern itd :mrgreen:
pa ja, medunjanin i rahimic/zahirovic/cocalic/kerla/bilo ko ko moze uspjesno odraditi zadatak prekidanja i destrukcije protivnickih napada :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24793 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

nisam ni sumnjao da ce moj post gdje sam kopirao zahvale i pohvale ciri blazevicu nakon bosna-turska biti obrisan, ipak je taj cirkuzant i dalje vecini omiljena licnost :thumbup:
Warashii

#24794 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Warashii »

Meni nedostaje Zlatan Muslimovic :roll:
Ja bi pozvao i njeg da sam na Susicevom mjestu.
Charuga
Globalni moderator

#24795 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Admir_1984 wrote:nisam ni sumnjao da ce moj post gdje sam kopirao zahvale i pohvale ciri blazevicu nakon bosna-turska biti obrisan, ipak je taj cirkuzant i dalje vecini omiljena licnost :thumbup:
Ciro je klasicni komedijas i zabavljac sirih narodnih masa, kao i prelivoda a post sam izbrisao jer ovde prica o Papetu i nema potrebe da se razvlaci prica sa Cirom. Bio je, vodio je, nije se uspio kvalifikovati i otisao. Miroslavu hvala i zbogom, ovde samo o Papetu.
kisni indijanac

#24796 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kisni indijanac »

cyprus wrote:
Warashii wrote:
Jest jest izgubismo .
I mene... A što se tiče Barbareza na čudnim pozicijama, ne sjećam se baš utakmica, ni protiv koga smo igrali, ali meni se čini da to tad nije loše ispalo... Možda griješim...
ja se sjećam da je to bio eksperiment silom prilika, sergej je bio kreativac i ja ga baš nisam volio gledati na mjestu libera ili stopera, ali kod njega nije bilo negodovanja, uvijek pravi profesionalac i bosanac i hercegovac.....imao je i taj temperament, nerijetko bi fasovao žuti ili crveni, pa i u bundesligi
kisni indijanac

#24797 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kisni indijanac »

ma trebala se otvoriti zasebna tema..reprezentacija i zadnji vezni, ovdje se više diskutuje o tome zadnje stranice , nego o papetu.....
veljaca

#24798 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

kisni indijanac wrote:ma trebala se otvoriti zasebna tema..reprezentacija i zadnji vezni, ovdje se više diskutuje o tome zadnje stranice , nego o papetu.....
Evo ja otvorih temu ...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24799 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Charuga wrote:
Admir_1984 wrote:nisam ni sumnjao da ce moj post gdje sam kopirao zahvale i pohvale ciri blazevicu nakon bosna-turska biti obrisan, ipak je taj cirkuzant i dalje vecini omiljena licnost :thumbup:
Ciro je klasicni komedijas i zabavljac sirih narodnih masa, kao i prelivoda a post sam izbrisao jer ovde prica o Papetu i nema potrebe da se razvlaci prica sa Cirom. Bio je, vodio je, nije se uspio kvalifikovati i otisao. Miroslavu hvala i zbogom, ovde samo o Papetu.
Da, najviše se prica o Papetu, al 80% preovladavaju kritike iako covjek ima extra rezultat. Neka kritika ako su opravdane i normalno argumentovane, al gdje su ti silni takticari i kriticari bili prije 4 godine, samo se to pitam, ništa više. To kad mi se odgovori prestat cu biti uporan sa klaunom
Charuga
Globalni moderator

#24800 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Admir_1984 wrote:
Charuga wrote:
Da, najviše se prica o Papetu, al 80% preovladavaju kritike iako covjek ima extra rezultat. Neka kritika ako su opravdane i normalno argumentovane, al gdje su ti silni takticari i kriticari bili prije 4 godine, samo se to pitam, ništa više. To kad mi se odgovori prestat cu biti uporan sa klaunom
I pohvale i kritike o Papetu spadaju u ono sto sam napisao, "ovde samo o Papetu". Ne mogu ja zabraniti ljudima da ga kritikuju, bez obzira sto i meni to smeta a ti ako ne prestanes ovde trolati o Ćiri onda cemo drugacije ... ;-)
Locked