Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Korisničkoime

#24726 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

:thumbup:
Slažem se u pogrešno vrijeme je odlučio da pokuša riješiti problem DM-a mijenjajući sistem.
DonV

#24727 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

Image
jeza u ledja

#24728 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Šibicar wrote:Zašto je tako teško priznati da smo loše odigrali dvomeč sa Slovacima?
Nije uopste tesko priznati da su Misimovic, Dzeko, Ibisevic i Pjanic odigrali izuzetno lose i ispod svojih kvaliteta.
To je razlog sto nismo rano dali gol i sto smo sveukupno osim zadnjih 10 minuta ganjali gol. Da su doticni pruzili ono sto znaju, barem dio repertoara, mi bi pricali o drukcijem dvomecu, onakvom kakav smo gledali zadnjih 10 minuta gdje su Slovaci nemusto kao napadali. Normalno, dio "krivice" snose i Srktel, Hubocan i Mucha.
To je karta na koju je igrao Susic i to je Plan A koji nije upalio.

Ja ne mogu nikako priznati da nasa 3 boda nisu zasluzena iz ove dvije utakmice. Realno, ocekivao sam 4, no s obzirom na specificnost stanja na tabeli, 3 ili 4 boda nam dodje na isto. Da li ti mislis drukcije? Da li ti mislis da su Slovaci bili bolji u ova dva meca i zasluzili vise bodova? Na osnovu cega to tvrdis?

Sto se tice defanzivnog veznog. Jedini pravi def vezni koji je bio spreman da igra je Zahirovic. Da li se vi sjecate njegovog nastupa protiv Amerike? Da li se sjecate kako je ko cuko trcao za loptom dok su drugi igrali? Da li se sjecate vasih reakcija nakon te utakmice? Da li se sjecate da je Susic rekao nesto tipa "sada sam vidio na koga se ne moze racunati"? Shvatite da je Medunjanin teoretski igrao zadnjeg veznog, a prakticno igrali su ga nasi stoperi. Rahimic nije bio spreman za nastup. Znaci ostaje Zahirovic, koji je kao sto znamo protiv Amerike igrao katastrofalno, i protiv mnogih drugih ranije takodje. NJEGA bi stavili u prvih 11? Pa dvije godine pricate kako on nije za reprezentacije. Kako ce on onda poceti protiv Slovaka? Kako? Frajer je kiks igrac i kiksao bi garantovano na toj poziciji. Pa dajte ljudi nemojte sami sebe lagati.

Jedino o cemu se moze pricati je Hajrovic za Misimovica, igramo sa propuhom na desnoj strani, a od Misimovica nikakve koristi u odbrani. Moras biti spreman za bar 60 minuta ako hoces pocinjati. Ali jebiga valja stisnut pa ubacit dijasporca, a izbacit legendu. Ili njega ili Ibisevica.

Opet ponavljam, s obzirom na tok utakmice, Susicevi potezi u zadnjoj cetvrtini dvomeca su bili fenomenalni.

A vi nastavite sa supljom... Pljuvačs gonna pljuc. :oops:
ljevoruki

#24729 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

jeza u ledja wrote:
Šibicar wrote:Zašto je tako teško priznati da smo loše odigrali dvomeč sa Slovacima?
Nije uopste tesko priznati da su Misimovic, Dzeko, Ibisevic i Pjanic odigrali izuzetno lose i ispod svojih kvaliteta.
To je razlog sto nismo rano dali gol i sto smo sveukupno osim zadnjih 10 minuta ganjali gol. Da su doticni pruzili ono sto znaju, barem dio repertoara, mi bi pricali o drukcijem dvomecu, onakvom kakav smo gledali zadnjih 10 minuta gdje su Slovaci nemusto kao napadali. Normalno, dio "krivice" snose i Srktel, Hubocan i Mucha.
To je karta na koju je igrao Susic i to je Plan A koji nije upalio.

Ja ne mogu nikako priznati da nasa 3 boda nisu zasluzena iz ove dvije utakmice. Realno, ocekivao sam 4, no s obzirom na specificnost stanja na tabeli, 3 ili 4 boda nam dodje na isto. Da li ti mislis drukcije? Da li ti mislis da su Slovaci bili bolji u ova dva meca i zasluzili vise bodova? Na osnovu cega to tvrdis?

Sto se tice defanzivnog veznog. Jedini pravi def vezni koji je bio spreman da igra je Zahirovic. Da li se vi sjecate njegovog nastupa protiv Amerike? Da li se sjecate kako je ko cuko trcao za loptom dok su drugi igrali? Da li se sjecate vasih reakcija nakon te utakmice? Da li se sjecate da je Susic rekao nesto tipa "sada sam vidio na koga se ne moze racunati"? Shvatite da je Medunjanin teoretski igrao zadnjeg veznog, a prakticno igrali su ga nasi stoperi. Rahimic nije bio spreman za nastup. Znaci ostaje Zahirovic, koji je kao sto znamo protiv Amerike igrao katastrofalno, i protiv mnogih drugih ranije takodje. NJEGA bi stavili u prvih 11? Pa dvije godine pricate kako on nije za reprezentacije. Kako ce on onda poceti protiv Slovaka? Kako? Frajer je kiks igrac i kiksao bi garantovano na toj poziciji. Pa dajte ljudi nemojte sami sebe lagati.

Jedino o cemu se moze pricati je Hajrovic za Misimovica, igramo sa propuhom na desnoj strani, a od Misimovica nikakve koristi u odbrani. Moras biti spreman za bar 60 minuta ako hoces pocinjati. Ali jebiga valja stisnut pa ubacit dijasporca, a izbacit legendu. Ili njega ili Ibisevica.

Opet ponavljam, s obzirom na tok utakmice, Susicevi potezi u zadnjoj cetvrtini dvomeca su bili fenomenalni.

A vi nastavite sa supljom... Pljuvačs gonna pljuc. :oops:
Nama je taj zadnji vezni rak rana. Ako dodje Kolasinac, Vranjes se oporavi i zaigra u svom ili nekom boljem klubu mozda bi Pape mogao staviti Spahica na zadnjeg veznog da mu igra osiguraca a uigravati Vranjesa, Pandzu, Kolasinca, Zukanovica na stoperima, zavisno od utakmice.

:bih:
BHF_Manijak

#24730 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:
Sad ce tu Seo da uleti! :mrgreen:

Beg
Mujdza-Spaha-Bicakcic-Zukanovic
Izo-Seo-Pjana-Senad
Dzeko-Ibisevic

8-)

PS Valjda Zahiroglua nauce u Bochumu pravilno da trci odnosno da zaustavlja, a ne da ganja igrace! :mrgreen:
burek_in_space

#24731 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

BHF_Manijak wrote:

Beg
Izo-Seo-Pjana-Senad
Dzeko-Ibisevic

8-)

PS Valjda Zahiroglua nauce u Bochumu pravilno da trci odnosno da zaustavlja, a ne da ganja igrace! :mrgreen:
Ja odbijam navijati za ovu reprezentaciju Boshnjaka.
BHF_Manijak

#24732 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

:lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Nisam na to obraco paznju, nacionalisto jedan! :mrgreen:
burek_in_space

#24733 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Ali bih uzeo u razmatranje prijedlog koji bi ukljuchivao po jednog Srbina, Sejdica i Fincija u svakoj liniji, izuzev napadachke. Tu je Boshnjak ipak neprikosnoven.
cyprus

#24734 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Ja ne mogu nikako priznati da nasa 3 boda nisu zasluzena iz ove dvije utakmice. Realno, ocekivao sam 4, no s obzirom na specificnost stanja na tabeli, 3 ili 4 boda nam dodje na isto. Da li ti mislis drukcije? Da li ti mislis da su Slovaci bili bolji u ova dva meca i zasluzili vise bodova? Na osnovu cega to tvrdis?
Nije meni upućeno, ali... Ja smatram da Slovaci jesu bili bolji u zbiru dva meča, ali ne mogu reći da nismo zaslužili 3 boda, iako i da je ostalo 1:1 ne bi se moglo reći da je nerealno... Jesmo pokazali da smo kvalitetniji, ali nismo pokazali više ne terenu... Pokazali smo 'samo' da možemo i uz malo sreće, ostvarili smo koliko nam je trebalo... A zašto mislim da su oni pokazali nešto više... Pa zato što su u utakmici koju su izgubili odigrali hajmo reć solidno, dok mi u utakmici koju smo izgubili nismo pokazali ništa, osim jalovog (nije mogao biti jaloviji) posjeda lopte...
missko

#24735 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:Ja ne mogu nikako priznati da nasa 3 boda nisu zasluzena iz ove dvije utakmice. Realno, ocekivao sam 4, no s obzirom na specificnost stanja na tabeli, 3 ili 4 boda nam dodje na isto. Da li ti mislis drukcije? Da li ti mislis da su Slovaci bili bolji u ova dva meca i zasluzili vise bodova? Na osnovu cega to tvrdis?
Nije meni upućeno, ali... Ja smatram da Slovaci jesu bili bolji u zbiru dva meča, ali ne mogu reći da nismo zaslužili 3 boda, iako i da je ostalo 1:1 ne bi se moglo reći da je nerealno... Jesmo pokazali da smo kvalitetniji, ali nismo pokazali više ne terenu... Pokazali smo 'samo' da možemo i uz malo sreće, ostvarili smo koliko nam je trebalo... A zašto mislim da su oni pokazali nešto više... Pa zato što su u utakmici koju su izgubili odigrali hajmo reć solidno, dok mi u utakmici koju smo izgubili nismo pokazali ništa, osim jalovog (nije mogao biti jaloviji) posjeda lopte...
Kad Bayern odigra jebeni hiljadu puta dosadniji posjed lopte onda je to vrhunska igra samo im sreca fali
cyprus

#24736 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

missko wrote:
cyprus wrote:
Kad Bayern odigra jebeni hiljadu puta dosadniji posjed lopte onda je to vrhunska igra samo im sreca fali
Kad Bayern ne stvori niti jednu ozbiljnu priliku u utakmici, onda je to qrac od igre... Isto ko što je bio slučaj sa nama u Zenici...
ultima_palabra

#24737 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Ma Slovaci nisu ništa pokazali u ofanzivnom dijelu... smotani su i nekonkretni do bola. U defanzivi jesu prilično dobri.

Problem je što smo mi uletjeli u njihovu klopku, odnosno oba meča smo igrali tačno onako kako je njima odgovaralo. Dobro, u drugom meču smo prestali nabijati loptu iz odbrane na Džeku, ali je prostor za njihove kontre bio još veći.
cyprus

#24738 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Ma Slovaci nisu ništa pokazali u ofanzivnom dijelu... smotani su i nekonkretni do bola. U defanzivi jesu prilično dobri.

Problem je što smo mi uletjeli u njihovu klopku, odnosno oba meča smo igrali tačno onako kako je njima odgovaralo. Dobro, u drugom meču smo prestali nabijati loptu iz odbrane na Džeku, ali je prostor za njihove kontre bio još veći.
Slovaci imaju očajan napad... Napisah poslije ovih utakmica da mi se Šestak, Nemec, te 'džokeri' Jakubko i Jendrišek čine ko set alatki za obrađivanje bašte... Da su u napadu imali nekoga ko bi bio ekvivalent po kvaliteti njihovom veznom redu i odbrani, bojim se da bi mi još gore prošli...
korisnik101

#24739 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

ultima_palabra wrote:Ma Slovaci nisu ništa pokazali u ofanzivnom dijelu... smotani su i nekonkretni do bola. U defanzivi jesu prilično dobri.

To !....
Upravo o tome pricamo !.. Klopka.

Razumijem da smo prvi put uletjeli u klepku. Dogadja se i najboljima.
Ali ponoviti isti sastav !?? i cuditi se da smo opet uletjeli u klopku ?? wtf.

Znas kako se kaze - zajebi me jednom, onda je TVOJA krivica. Zajebi me dvaput, onda je MOJA.!

E, ovo je Safetova krivica.
Warashii

#24740 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Warashii »

cyprus wrote:

Slovaci imaju očajan napad... Napisah poslije ovih utakmica da mi se Šestak, Nemec, te 'džokeri' Jakubko i Jendrišek čine ko set alatki za obrađivanje bašte... Da su u napadu imali nekoga ko bi bio ekvivalent po kvaliteti njihovom veznom redu i odbrani, bojim se da bi mi još gore prošli...
Napad i jedne i druge ekipe je bio ocajan a za to su zasluzna, u obje utakmice, taktika oba tima. Bilo kako bilo meni su one utakmice, ma koliko neki kazu bile lose, bile pravo rovovske, narocito ova druga a nesto mi lijepo to gledat :-) .
U svakom slucaju slazem se sa ljudima iznad, treba traziti pravu ekipu ako se, a svim se srcem nadam da hocemo, plasiramo na SP.
Bit ce vremena isprobati i igrace i taktike pa valjda se nesto skuha od tog.
palermo

#24741 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:

Beg
Izo-Seo-Pjana-Senad
Dzeko-Ibisevic

8-)

Hmmm,bojim se da bi ovo bio jako jalov tim sa malo mogućnosti za kreaciju. I da bi otišli iz jedne u drugu, rekao bih čak, nama neprirodnije krajnost.

Problem je Miske,on ovakav kakav je,poslije dvadeset minuta igrač manje,i problem je desna strana u kojoj je Mujdža ostavljen na vjetrometini.

Dakle, ništa što i drugi nisu vidjeli, Zahirović (ili Kolašinac,nebitno o imenima) umjesto Misketa (eventualno Medunjanina ako Miske drastično popravi svoju fizičku spremu) Za problem desne strane bi bilo logično rješenje Hajrović umjesto Vede, ali mene jeste strah da li će to otupiti našu efikasnost. Mislim sa Zahirovićem na zadnjem veznom, ni problem desne strane ne bi bio toliko izražen kao u ove dvije utakmice

Ima i ona formacija koju smo igrali u Velsu u kojoj je Vedo najistureniji a Džeko igra nekog polušpica (nešto slično pokušaju Pelegrinija sa Džekom i Negredom) i to u Velsu je baš dobro funkcioniralo.
Ima mogućnosti, ali papetu će trebati i muda ali i bogami i onog Human reource management skills. Vidjeli smo kako atmosfera u trenu puca...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24742 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

da mi je neko pricao ne bi vjerovao :roll:
jeza u ledja

#24743 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
Ne mogu se nikako s tobom sloziti da su Slovaci i u jednoj utakmici bili bolji od nas.

U prvoj utakmici jesu dali gol, ali su imali manje suteva prema golu, (mi 13, oni 12, od cega mi 2 na gol, oni 4), imali su manje kornera (5 naspram 7) i imali su manji posjed lopte (ne znam sad tacno broj, ali mi ostalo u glavi 58% naspram 42%). Jesu oni imali vise 100%ih prilika u toj utakmici, ali mi smo imali vise suteva prema golu i generalno vise akcije u njihovom 16ercu, mnogo vise. Ne znam jel se u ovo racunaju blokirani udarci iz daljine? Takva je bila postavka igre da su oni imali brisan prostor za kontre, mi smo cekali taj vodeci gol. Ono sto je vrlo vjerovatno je da smo mi postigli taj gol oni bi se raspali.
U drugoj utakmici smo mi bili jos mnogo superiorniji. Imali smo 16 udaraca prema golu naspram njihovih 10. Imali smo 10 udaraca u okvir naspram njihovih 4. Imali smo 9 kornera naspram njihova 2. Posjed lopte ako se ne varam je bio veci od 60%.

Dakle u obje utakmice sve popratne brojke koje govore o ucinku ekipa su bile na nasoj strani. U prvoj utakmici smo po meni bili bare-bare, u drugoj smo ih razvalili u drugom poluvremenu.

Kao sto rekoh, igra macke i misa, gdje jedna ekipa ima kontrolu nad igrom je igra s vremenom. Ekipa koja se cijelo vrijeme brani samo moze da se nada da mogu izdrzati duze nego sto ima vremena na satu. To je fizicki iscrpljujuce. Teoretski, daj ovim drugim dovoljno vremena i oni ce poentirati. Tu je dakle samo pitanje vremena. Slovacima je falilo jos pola sata.
Smatram da ljudi koji misle da smo lose odigrali u stvari hoce reci da smo odigrali ispod svojih mogucnosti, sto se za Zenicu slazem. No to ne znaci da su Slovaci pokazali vise, samo su izvukli vise od onog kvaliteta koji posjeduju od nas. Na terenu smo bili bare-bare. U Zilini smo ih rasturili. Objektivan rezultat bi bio remi i nasa pobjeda.
cyprus

#24744 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Ne mogu se nikako s tobom sloziti da su Slovaci i u jednoj utakmici bili bolji od nas.

U prvoj utakmici jesu dali gol, ali su imali manje suteva prema golu, (mi 13, oni 12, od cega mi 2 na gol, oni 4), imali su manje kornera (5 naspram 7) i imali su manji posjed lopte (ne znam sad tacno broj, ali mi ostalo u glavi 58% naspram 42%). Jesu oni imali vise 100%ih prilika u toj utakmici, ali mi smo imali vise suteva prema golu i generalno vise akcije u njihovom 16ercu, mnogo vise. Ne znam jel se u ovo racunaju blokirani udarci iz daljine? Takva je bila postavka igre da su oni imali brisan prostor za kontre, mi smo cekali taj vodeci gol. Ono sto je vrlo vjerovatno je da smo mi postigli taj gol oni bi se raspali.
U drugoj utakmici smo mi bili jos mnogo superiorniji. Imali smo 16 udaraca prema golu naspram njihovih 10. Imali smo 10 udaraca u okvir naspram njihovih 4. Imali smo 9 kornera naspram njihova 2. Posjed lopte ako se ne varam je bio veci od 60%.

Dakle u obje utakmice sve popratne brojke koje govore o ucinku ekipa su bile na nasoj strani. U prvoj utakmici smo po meni bili bare-bare, u drugoj smo ih razvalili u drugom poluvremenu.

Kao sto rekoh, igra macke i misa, gdje jedna ekipa ima kontrolu nad igrom je igra s vremenom. Ekipa koja se cijelo vrijeme brani samo moze da se nada da mogu izdrzati duze nego sto ima vremena na satu. To je fizicki iscrpljujuce. Teoretski, daj ovim drugim dovoljno vremena i oni ce poentirati. Tu je dakle samo pitanje vremena. Slovacima je falilo jos pola sata.
Smatram da ljudi koji misle da smo lose odigrali u stvari hoce reci da smo odigrali ispod svojih mogucnosti, sto se za Zenicu slazem. No to ne znaci da su Slovaci pokazali vise, samo su izvukli vise od onog kvaliteta koji posjeduju od nas. Na terenu smo bili bare-bare. U Zilini smo ih rasturili. Objektivan rezultat bi bio remi i nasa pobjeda.
Eh, statistika :mrgreen: Može biti da smo u Zenici imali više šuteva, ali ako si gledo utakmicu znaš na šta su ti šutevi ličili... Najbolja prilika je bio Bičakčićev udarac glavom koji je otišao neka 2 metra pored gola... Posjed lopte smo istina imali, ali iz njega se nije izrodilo ništa povoljno za nas... Bolje rečeno, igrali smo tačno kako su Slovaci zamislili i kako im je odgovaralo... Uz to su im na ruku jako dvije stvari išle:

1. naša formacija sa dva defanzivna i osam ofanzivnih igrača :-)
2. činjenica da smo ih veoma potcijenili

U Žilini je to i pored i dalje loše taktike izgledalo bolje za nas zato što:

1. Slovaci su morali zaigrat nešto ofanzivnije
2. Nisu više bili potcjenjeni

Dakle, moj zaključak je: u Zenici su nas taktički pojeli, a u Žilini jesmo mi bili bolji... Možda se u obje utakmice vidjelo da smo kvalitetniji, ali u Zenici zaista nismo više pokazali od njih...
Last edited by cyprus on 12/09/2013 23:33, edited 1 time in total.
LoveIsGone

#24745 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LoveIsGone »

:thumbup: 100% tačno. S tim da iako smo imali svoje šanse u Zenici, nekako smo se loše od početka postavili da ne kažem odnosili prema igri, da smo kako ispade morali izgubiti i primiti taj gol.

U Slovačkoj je to već od početka izgledalo puno bolje, grizli smo više. Ne do Bog da su ušle one prilike na početku, a i ja sam očekivao da će Džeko onu priliku 1vs1 pospremiti u donji lijevi. :D Sreća pa to na kraju nije uticalo na rezultat..
Dead Man Walking

#24746 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

@jez
Statisticki da, ali fudbal nije kosarka gdje ekipa koja je dominirala statisticki obicno dominira i u stvarnosti. Mozes ti peljati loptu 70% vremena i ispucavati koliko hoces ako je to bezopasno i neucinkovito. Ljudi su jednostavno imali puno bolje sanse i bili blize golovima, a sto nisu zabili najvise mozemo zahvaliti Bogu, sreci, te njihovoj nespretnosti. Mi smo osim golova u obje utakmice imali jos jednu izuzetnu priliku kad je Muha cudesno odbranio Pjanicev sut, te Misketov sut koji mu i nije bas sjeo da bi ozbiljnije ugrozio iole boljeg golmana. Sve ostalo su u najboljem slucaju bile poluprilike.

Tri boda su bitna, u konacnici se niko nece sjecati ko je koga nadigrao kad se aBd nasa zastava zavijori u Brazilu, ali je mene ovaj dvomec itekako zabrinuo jer je pokazao mnoge nase slabosti, i vec poznatu cinjenicu da imamo ozbiljan problem sa ekipama koje igraju brzo. Da su Slovaci imali nekog napadaca kako Bog zapovjeda umjesto Nemeca drugi bismo pjesmu pjevali. Hvala Bogu pa nije tako.
korisnik101

#24747 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Imamo ja problem samo u trenerskom vrhu.
A igraci igraju srcem,. kao da sutra ne postoji.
MI imamo iskrene igracine u timu koji stvarno sve daju za ovu zemlju. I moj dubok naklon i respekt za njih.

Ali me brine kako Safet ne vidi neke stvari koje 90% normalnih, obicnih ljudi vidi.
Zasto je tvrdoglav i tjera inat?
Dobro sve to.
Neka je sve to. ali kako je pobogu moguce. -kako ?-da niko u strucnom stabu ne pridje Safetu i pokaze mu da smo uletili u zamku? Da moramo mjenjati formaciju?
Kako jedan Bolic nije vidio da mi igramo na ono sto Slovaci od nas traze ??
Da igramo tacno ono sto oni hoce od nas.!

Kako se u strucnom stabu niko nije usudio pokazati Safetu na ocigledne greske ???
To me brine.
Last edited by korisnik101 on 13/09/2013 00:02, edited 1 time in total.
korisnik101

#24748 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Sta ja znam. Uvijek ga vidim oko reprezentacije.
Mislio sam Bolic figurativno.
Bilo ko.
Osim stariji ne moze.
Osim mladji ? Ima li bilo koga ko bi mogao pomoci Safetu ??
jeza u ledja

#24749 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

E jbg, ja postavim brojke ali ni to nije dovoljno.

@ cyprus, mislio sam da bar ti cijenis egzaktne brojke. Slazem se da su nas u Zenici takticki nadigrali. Pod tim mislim da su sa nama bili izjednaceni na terenu, jer smo mi realno ipak kvalitetniji. Sutevi prema golu kakvi god da su - su sutevi prema golu. Da je jedan od njih bio precizniji mi bi pricali drugu pricu. Misimovic je imao par suteva iz daljine, Bicakcic glavom, Pjanic iz daljine (sto je Mucha odbranio, a Dzeko zakasnio), Lulic s lijeva, a lopta prohujala pored suprotne stative (Dzeko zakasnio), Pjanic nakon Misketovog kornera po zemlji salje loptu preko gola, itd. Da ne govorim o Dzekinim posklizavanjima i Ibisevicevim driblinzima kroz sumu nogu. Sve su to prilike i poluprilike od koje bi jedna usla, da se igralo duze, ali nije. Zato su nas nadigrali. Da je napad bio na svom nivou, prica bi tekla drukcije.
Ti jednostavno upravo iz razloga sto smo takticki nadigrani, sto nismo pokazali kvalitet koji posjedujemo i sto su nam stvarali kontre 3 na 3, ne mozes da sagledas utakmicu objektivno i da konstatujes da smo bili tu negdje. Ali dobro, sta sad...

@ Dead Man, zaboravio si Dzekin izlet u 16erac u stranu, umjesto da je sutao. To je 100%na prilika u rangu one Hamsikove iz prve utakmice, a nije bio ni sut. Hajd kad pricamo o prvoj utakmici, ali reci da ni u drugoj nismo bili bolji, e onda jebiga. Sesnaest naspram 10 udaraca prema golu, 10 naspram 4 udarca u okvir i 9 naspram 2 kornera, pa jebem ga ja ako to nije superiornost ne znam sta je?
jeza u ledja

#24750 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

korisnik101 wrote:Imamo mi problem samo u trenerskom vrhu.
Nemamo mi problem, ti imas problem.
Locked