Do mene, mozda sam te pomijesao s nekim (sto nije tesko obzirom da je 99% anti-Papetovaca zagovara tezu da je tu trebao biti Barbarez), izvinjavma se ako sam te zamjenio s nekim.veljaca wrote:Hajde majke ti - navedi gdje sam ja naveo da smatram da bi Barbarez trebao biti selektor . Navedi to ako mozes. To sigurno ne mozes - jer to nisam nikada izjavio . Nemoj bjezati od neceg sto ne mozes argumentovati ...hz__semir wrote:Znači po tebi je problem što DRUGI pomoćnik Elvir Baljić nema iskustva, a smatraš da bi Barbarez trebao biti SELEKTOR i tu ti nije problem što nema iskustva?veljaca wrote: Mislim da nisi u pravu sa ovim boldiranim i podvucenim ..... Cuj pomocnik selektora ne mora imati iskustvo ....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa zbog toga nam se i desava sve ovo sto se desava - na zalost ...
Da je nebitan - ne bi se zvao POMOCNIK ...
Ali svi oni su manji problem od najveceg problema BH fudbala a to je N/FSBIH .... Tu je problem i to je uzrok svoga ovoga stanja ....
Ja govorim o izabranom selektoru - kome je prvi pomocnik ANONIMUS kao trener. O tome se radi. Valjda si shvatio ...
Opet da napomenem - nisam protiv Papeta kao selektora - jer je on izabran na to mjesto i dok obnasa tu funkciju ja cu da to prihvatim - ali to nece mene sprijeciti da iznosim i ono sto smatram da nije dobro kod njega. Isto tako ( pogledaj unazad moje postove ) uvijek cu isticati dobre strane Papeta kao trenutnog selektora - a ne kao bivseg igraca. Jer, to radim za dobrobit Drzave Bosne i Hercegovine. Zato jos jednom ponavljam - GLAVNI problem je N/FSBiH.
Dalje da te ispravim, Baljić nije prvi, nego drugi pomoćnik. Prvi je isti onaj koji je tu poziciju obavljao i u prethodnim kvalifikacijama Borče Sredojević.
I da, ja i dalje smatram da poziciju drugog pomoćnika može imati neko bez trenerskog iskustva, ali neko ko ima iza sebe fudbalsko ime. Ja sam lično bio za to da tu poziciju preuzme Sergej Barbarez, a ne Baljić, ali eto ovome je to bilo iz poniženja, šta će on biti pomoćnik nekakvom Sušiću, kad može biti pomoćnik u HSV-u. Kad već ne može (pardon: neće) Barbarez, što onda isti posao ne bi bio ponuđen Baljiću.
Podsjećanja radi, ni Bolić nije imao nikakvo iskustvo, a bio je Kodrin prvi asistent, kako vam to nije smetalo?
I dalje, što se tiče subjektivnog gledanja na Papetov rad, meni to ne mozes prigovoriti ni ti, niti bilo ko drugi. Istina da ovdje ispadam Papetov advokat i da ga najvise branim, ali istina je i da sam u svojim postovima iznio mnogo kritika na njegov rad, što se za ove anti-papetovce ne može analogno reći (jer ih 90% samo pljuje, a ništa ne hvali, a i nije baš tako), prema tome problem je u njima, a ne u meni i mojoj klupskoj opredijeljnosti.